De Boer speculeert over Ajax-goalie 2016

door Koen Weijland 22

De Boer speculeert over Ajax-goalie 2016

door Koen Weijland 22

Laatst geüpdatet

Frank de Boer heeft zich tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen FC Groningen uitgelaten over de doelmannen die over een aantal jaar onder de lat zouden kunnen staan in Ajax 1. De Amsterdammers hebben tal van talentvolle doelmannen onder contract staan.

Onana
Ondanks dat Ajax al over een groot aantal goede jonge goalies beschikte, werd deze week de komst van André Onana naar Amsterdam afgerond. 'We zijn blij met hem', benadrukte De Boer donderdag. 'Het zal nog tien dagen duren voordat hij hier aan het werk mag. Dat heeft te maken met zijn werkvergunning, geloof ik.'

Concurrentie
Met Jasper Cillessen is de onbetwiste eerste doelman van dit moment bij Ajax bekend. Bij zijn eventuele vertrek heeft Ajax echter opties te over en staat er nog niets vast. De verwachting dat Diederik Boer eerste doelman van Ajax wordt, is aanwezig maar lijkt niet groot. De Boer noemde donderdag een aantal jongelingen die wat hem betreft uit gaan maken wie er over anderhalf jaar in aanmerking komen voor de meest felbegeerde plek in het doel. 'Ik verwacht dat André (Onana, red.), Indy (Groothuizen, red.), Stan (van Bladeren, red.), Mickey (van der Hart, red.) en Peter (Leeuwenburgh, red.) zullen gaan vechten voor een plek onder de lat in 2016.' Namen die ontbraken in de opsomming van De Boer zijn onder meer de geblesseerden Xavier Mous en Norbert Alblas.

Nu 40% korting op meer dan 100 artikelen in de officiële Ajax-shop.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.