De Boer: 'Hebben geen Messi, alleen Amin'

door BvdPloeg 97

De Boer: 'Hebben geen Messi, alleen Amin'

door BvdPloeg 97

Laatst geüpdatet

Frank de Boer zocht na afloop van Ajax - Heracles Almelo naar veel oorzaken, benoemde er een paar, maar uiteindelijk kon de coach niet anders concluderen dan dat het niet voor het eerst saai was in de ArenA. Tegenover FOX Sports geeft hij toe dat er meer creativiteit nodig is.

'Het is altijd zuur, dat is ieder puntenverlies met Ajax. Je mag in de ArenA geen punten morsen. Het was vandaag onnodig en als er één verdiende te winnen, dan waren wij het. We zijn uiteindelijk niet bij machte geweest om de trekker over te halen', analyseert De Boer.

'We moeten wat opportunistischer gaan spelen want je ziet in het laatste kwartier wat er dan kan gebeuren', vervolgt de oefenmeester, die niet altijd blij was met zijn spelers. 'Er zijn momenten dat je bepaalde afspraken maakt en als dat niet gebeurt, dan word ik boos, ja. Er zal bijvoorbeeld altijd iemand eerste paal moeten komen bij een vrije trap van Nemanja, dat kun je onze aanvallers wel aanrekenen. Maar ik kan niet klagen over de inzet, ze hebben keihard gewerkt tot de laatste seconde. En misschien moeten we nog een penalty krijgen, maar het mocht niet baten.'

De Boer heeft graag nog iemand in zijn selectie die iets extra's kan brengen. 'Uiteindelijk gaat het om de creativiteit, dat we ook op het middenveld of aan de buitenkant iemand uit kunnen spelen. Zij spelen heel compact en dus wordt dat van ons verwacht. Een Messi creëert iets, maar die hebben wij niet. Amin heeft de kwaliteiten om dat te doen, maar die had niet echt zijn dag. In de jeugd hebben we wat spelers rondlopen die dat kunnen, maar we zullen om ons heen kijken want zulke spelers zijn wel belangrijk.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.