Bestuursraad Ajax niet onwelwillend tegenover Europese competitie

door Bart Veenstra 25

Bron Het Parool

Bestuursraad Ajax niet onwelwillend tegenover Europese competitie

door Bart Veenstra 25

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

De Bestuursraad van Ajax staat niet onwelwillend tegenover een Europese competitie. De ambitie van de directie is om aansluiting te vinden bij de Europese top, terwijl de Bestuursraad de lat zelfs nog ietsje hoger legt.

In een interview met Het Parool laat Frank Eijken, de voorzitter van de Bestuursraad, weten dat algemeen directeur Edwin van der Sar de belangen van Ajax op het Europese podium 'uitstekend' vertegenwoordigt. 'Hij zegt altijd dat aansluiting bij de Europese top twintig het streven is. Wij leggen, als grootaandeelhouder, de lat ietsje hoger en willen structureel in de Europese top twintig spelen.'

Eijken legt uit dat het aan de NV is hoe dat doel bereikt kan worden. De grootaandeelhouder sluit daarbij niet uit dat Ajax kan denken aan deelname aan een Europese competitie. 'Het kan best mogelijk zijn dat dit via een Europese competitie gaat gebeuren. Ons gouden aandeel bevat niet een gebod om altijd tegen Feyenoord te spelen.'

In april was er mogelijk sprake van de komst van de Super League, maar 'dat feest' ging al snel niet door. Ajax behoorde niet tot de initiatiefnemers van de Super League en gaf vervolgens aan dat het 'verrast en teleurgesteld' was in de mogelijke komst van deze Super League.

Bookmaker: Ajax de overduidelijke favoriet tegen promovendus SC Cambuur

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.