Ajax verrast door en teleurgesteld in mogelijke komst Super League

door Bart Veenstra 83

Bron Ajax Showtime

Ajax verrast door en teleurgesteld in mogelijke komst Super League

door Bart Veenstra 83

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax is verrast over en teleurgesteld in de komst van een mogelijke Europese Super League. De Amsterdamse club is maandagavond met een statement naar buiten gekomen en sluit zich aan bij de UEFA en de ECA.

Ajax-directeur Edwin van der Sar is vice-voorzitter van de ECA, de belangenvereniging van de Europese topclubs, maar was niet op de hoogte gesteld van de plannen van de twaalf clubs die een Europese Super League willen oprichten. Andrea Agnelli, voorzitter van Juventus (een van de clubs die een Super League wil oprichten), stapte eerder al op als voorzitter van de ECA.

Naast Ajax gaven ook Duitse topclubs Borussia Dortmund, Bayern München, RB Leipzig en het Portugese FC Porto al aan de UEFA en de ECA te steunen en niets te zien in een Europese Super League. Eerder op de dag gaf men vanuit Ajax nog aan het te voorbarig te vinden om te reageren. Dit had vooral als reden dat de Amsterdamse club het een en ander wilde afstemmen met de ECA.

Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, Juventus, AC Milan en Internazionale zijn de twaalf clubs die zondag lieten weten een eigen afgesloten competitie te beginnen.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.