Bandé blijft voorlopig speler van Ajax en krijgt kans bij het eerste

door Bart Veenstra 570

Bron Ajax Showtime

Bandé blijft voorlopig speler van Ajax en krijgt kans bij het eerste

door Bart Veenstra 570

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Hassane Bandé blijft voorlopig speler van Ajax. De Burkinees speelde in de afgelopen jaren op huurbasis voor FC Thun en NK Istra, maar zal het komende seizoen actief blijven in Amsterdam. De aanvaller krijgt de kans om zich te laten zien bij het eerste elftal van Ajax.

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Bandé voor ruim acht miljoen euro overkwam van het Belgische KV Mechelen. In Amsterdam kende de aanvaller een valse start. In de voorbereiding op zijn eerste seizoen bij Ajax liep hij in een oefenduel met RSC Anderlecht een enorm zware blessure op. Bandé liep een gebroken kuitbeen op en daarnaast scheurde hij de binnenband van zijn enkel.

Na een zware herstelperiode werd Bandé verhuurd aan FC Thun, waarna Ajax hem in het afgelopen anderhalf jaar verhuurde aan NK Istra. In het afgelopen seizoen kwam Bandé 27 keer uit voor de Kroatische club. Daarin was hij zevenmaal trefzeker en gaf hij twee keer een assist.

Bandé mogelijk snel in actie voor Ajax

Tot op heden maakte Bandé nog geen minuten voor het eerste elftal van Ajax. Wel was hij onlangs mee op trainingskamp naar De Lutte. Tijdens de oefenwedstrijden die Ajax tot nu toe speelde maakte Bandé echter nog geen minuten. Dit heeft te maken met het feit dat men wacht op de activatie van zijn werkvergunning. Deze werkvergunning zou binnen enkele dagen geregeld moeten zijn, waardoor Bandé daarna weer speelgerechtigd is voor Ajax.

Zijn contract bij Ajax loopt nog tot de zomer van 2023. Het is niet uitgesloten dat de Amsterdamse club op termijn het contract van de aanvaller uit Burkina Faso zal verlengen.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties