Ajax verhuurt Bandé officieel aan NK Istra

door Jesse ter Haar 12

Ajax verhuurt Bandé officieel aan NK Istra

door Jesse ter Haar 12

Laatst geüpdatet

Ajax verhuurt Hassane Bandé definitief aan NK Istra, zo brengt de club dinsdag naar buiten op Ajax.nl. De Burkinees, die eerder terugkeerde van een huurperiode bij FC Thun, gaat voor anderhalf jaar aan de slag bij de club uit Kroatië.

De huurperiode van de aanvaller loopt niet af in de zomer van 2021, maar die van 2022. Wanneer hij terugkeert, heeft hij nog een contractduur van een jaar in Amsterdam. Het zou echter kunnen dat Bandé helemaal niet meer terugkeert in het shirt van Ajax, want NK Istra liet een optie tot koop opnemen in het contract.

De tijd van de speler uit Burkina Faso bij Ajax is allesbehalve een gelukkig huwelijk te noemen. In 2018 kocht Ajax hem van KV Mechelen, maar niet veel later liep hij een zware blessure op in de voorbereiding. Hij ging een lange revalidatie in, maar hij zou nooit meer in het ritme van Ajax 1 komen.

Halverwege vorig seizoen maakte Bandé de tijdelijke overstap naar Zwitserland, naar FC Thun. Hij degradeerde met de club en keerde in de zomer van 2020 terug naar Ajax. Daar deed hij mee bij Jong Ajax. Bij de beloftenploeg van Mitchell van der Gaag maakte hij in acht wedstrijden speelminuten. De teller in Ajax 1 staat nog altijd op nul.

Verwacht jij dat Ajax met 2-1 wint van PSV? Zet dan in en krijg 7,75 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.