Ajax O19 toont veerkracht en wint van Vitesse

door Finn Dekker 14

Ajax O19 heeft woensdagmiddag een overwinning geboekt in Arnhem. Vitesse O19 werd met 1-3 verslagen door de Amsterdammers, die vroeg in de wedstrijd op achterstand kwamen, maar veerkracht toonden. Naci Ünüvar, Max de Waal en Jaymillio Pinas scoorden namens Ajax.

Het duel begon gelijk vrij fel, vooral van de kant van Vitesse. De thuisploeg speelde met het mes tussen de tanden, vrijwel de gehele eerste helft. Maar scoren deden ze ook. Binnen tien minuten stond Vitesse op voorsprong. Een aanval over links eindigde in een eigen doelpunt van doelman Harm Dieker.

Terwijl de sfeer tussen beide ploegen gespannen bleef, hield de ploeg van John Heitinga wel de focus. Het draaide in de eerste helft al de stand om. Eerst was het Ünüvar die adequaat reageerde op een kansrijke situatie, daarna was het De Waal die zijn kunsten vertoonde met een prachtige vrije trap.

Na rust gingen de Amsterdammers vrolijk door met scoren. De marge werd binnen enkele minuten na de hervatting twee. Pinas stond aan het einde van een succesvolle aanval, die werd ingeleid door Sontje Hansen. De spits kon vervolgens ook Ajax’ vierde maken, maar faalde hierin. Vitesse liet zelf weinig meer zien in het tweede bedrijf, mede omdat de bezoekers de wedstrijd en de organisatie onder controle hadden.

In de slotfase gebeurde er weinig, behalve het doorvoeren van wat wissels. Ajax pakte zodoende de drie punten. De Amsterdammers staan nu gedeeld eerste met PSV, dat net als de Amsterdammers negen punten uit drie duels heeft.