Ajax bezig met korte-en langetermijnoplossing

door Bart Veenstra 58

Ajax bezig met korte-en langetermijnoplossing

door Bart Veenstra 58

Laatst geüpdatet

Ajax-directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar zijn bezig een korte- en langetermijnoplossing te vinden voor het trainerschap bij Ajax, zo meldt Telegraaf-journalist Mike Verweij. De Amsterdamse club stelde donderdagmiddag hoofdtrainer Marcel Keizer en diens assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp op non-actief.

Voor het duel met Willem II van aankomende zondag wordt nu voor een kortetermijnoplossing gezocht. Daarna hoopt men ook voor de lange termijn snel een knoop door te hakken. Voor de interim-functie lijken assistent-trainer Aron Winter en Jong Ajax-trainer Michael Reiziger de meest logische namen.

'Voor het duel met SC Heerenveen is Ajax al nadrukkelijk op zoek geweest naar een vervanger voor Keizer', vertelt Verweij op de website van De Telegraaf. 'Toen won Ajax heel overtuigend, daarna volgde een goede serie, maar tegen Twente wisselde Keizer zichzelf het graf in. Dit is heel duidelijk een besluit van de Raad van Commissarissen. Tijdens de aandeelhoudersvergadering stelden ze veel vraagtekens bij het ontslag van Bosz en het aanstellen van Keizer.'

Ook Bergkamp krijgt behoorlijk wat kritiek. 'Wat nu heel duidelijk wordt is dat de rol van Bergkamp hem heel duidelijk kwalijk wordt genomen. Hij heeft Bosz heel makkelijk laten gaan en hij heeft een hele grote stem gehad in de aanstelling van Keizer. De kans dat een opvolger snel gepresenteerd word, is heel groot. Anders neem je niet zo'n beslissing.'

Update -17.13 uur (21 december 2017)
Inmiddels is bekend dat Ajax voor het duel met Willem II van aankomende zondag Michael Reiziger heeft aangesteld als interim-trainer. Verder is Winston Bogarde tijdelijk toegevoegd aan de technische staf en zal hij de functie van assistent-trainer op zich nemen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.