Ajax A1 verliest en mist finale NextGen | Ajax Showtime

Ajax A1 verliest en mist finale NextGen

door NielsE 35

Ajax A1 verliest en mist finale NextGen

door NielsE 35

Laatst geüpdatet

Ajax A1 is er maandagmiddag niet in geslaagd om de finale van de NextGen Series te bereiken. In een frustrerende wedstrijd tegen Tottenham Hotspur ging de ploeg met 0-1 ten onder.

Coach Gery Vink begon de wedstrijd met 3-4-3 formatie, maar dat miste zijn effect. Ajax was slordig, spelers wisten niet precies waar ze moesten lopen en tot overmaat van ramp profiteerde Tottenham van een foute uittrap van Indy Groothuizen. De drie verdedigers die achter de bal stonden konden niet voorkomen dat de bal erin ging.

Vink schakelde meteen terug naar 4-3-3 en daarna kreeg Tottenham geen kans meer. Voorin werd er weinig klaargespeeld, maar dreigend bleef Ajax wel. Kansen waren er voor Kaj Sierhuis, Pelle Clement en Dani de Wit, maar gescoord werd er niet meer. Om 15.00 uur speelt Ajax om plaats drie en vier.

Opstelling Ajax A1: Groothuizen; Matusiwa (De Wit), Zeefuik, Lartey, Bakker; D. De Wit, Clement, Bay (Ter Heide); El Idrissi, Sierhuis en Dekker.
Wissels Ajax A1: De Lange, Ter Heide, Bergsma, Lang, Boultam, De Wit en Walian.

Opstelling Tottenham Hotspur: Whiteman, Walker-Peters, Muscat, Walkes, Maghoma, Lesniak, Stylianides, Miller, Goddard, Edwards en Harrison.

Scoreverloop:
'19. Miller (0-1)

Bijzonderheden:
- Dolberg haakt af met een blessure

De nieuwe trainingscollectie van Ajax voor volgend seizoen is nu verkrijgbaar!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties