Ziyechs Marokko speelt gelijk tegen Spanje

door Jesse ter Haar 251

Het Marokko van Hakim Ziyech heeft maandagavond een punt weten te halen uit de wedstrijd die het speelde tegen Spanje. Ook tussen Iran en Portugal werd het een gelijkspel en daardoor eindigde Spanje als eerste in de groep en Portugal als tweede.

FT | Spanje - Marokko (2-2)
Spanje heeft maandagavond één punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Marokko, maar zich desondanks toch geplaatst. Waar menigeen een flitsende start van de Spanjaarden zou verwachten, was het Marokko dat al binnen het kwartier op voorsprong kwam. Na een fout van Andres Iniesta kon spits Khalid Boutaïb alleen op David de Gea af. De Marokkaan faalde niet en schoof door de benen van de doelman de 0-1 binnen. Spanje liet het er niet bij zitten en binnen vijf minuten was het dan ook alweer gelijk. Iniesta maakte zijn fout goed door terug te leggen op Isco, die hard en hoog binnen kon schieten.

Na rust was het Spanje dat op jacht ging naar de voorsprong, maar Marokko verdedigde hecht en compact. De Spanjaarden hadden daardoor moeite met het creëren van echte kansen en gescoord werd er dan dus ook niet. Tien minuten voor tijd kreeg Spanje de deksel op de neus. Niet de spits van Spanje, maar invalspits van Marokko Youssef En-Nesyri scoorde. Hij torende boven de verdediging uit en kopte raak. De wedstrijd leek zodoende uit de handen van Spanje geglipt, maar niets bleek minder waar. Vlak voor tijd was het Iago Aspas die achter zijn standbeen langs binnentikte. Even leek de goal afgekeurd te worden, maar de VAR gaf uitsluitsel en zo eindigde de wedstrijd in 2-2.

Opstelling Spanje: De Gea; Carvajal, Piqué, Ramos, Alba; Busquets, Thiago (Asensio 74'); Silva (Rodrigo 84'), Iniesta, Isco; Costa (Aspas 74').
Wissels Spanje: Nacho, Saúl, Koke, Rodrigo, Vazquez, Odriozola, Arrizabalaga, Azpilicueta, Monreal, Aspas, Asensio, Reina.

Opstelling Marokko: El Kajoui; Hakimi, Benatia, Da Costa, Dirar; Boussoufa, El Ahmadi; N. Amrabat, Belhanda (Fajr 63'), Ziyech (Bouhaddouz 85'); Boutaïb (En-Nesyri 72').
Wissels Marokko: Bounou, Mendyl, Benatia, El Kaabi, Fajr, Harit, En-Nesyri, Bouhaddouz, S. Amrabat, Carcela, Tagnaouti, Ait Bennasser.

0-1 Khalid Boutaïb (14')
1-1 Isco (19')
1-2 Youssef En-Nesyri (81')
2-2 Iago Aspas (90')

FT | Iran - Portugal (1-1)
Portugal heeft maandagavond de groepswinst uit handen gegeven door gelijk te spelen tegen Iran. Het eerste doelpunt bleef lang uit, maar het was Ricardo Quaresma die op slag van rust op prachtige wijze binnenschoot. Vanaf de rechterkant kwam hij naar binnen en draaide de bal met de buitenkant van de voet schitterend in de verre hoek. Na rust kreeg Cristiano Ronaldo, zelf veroorzaakt, een penalty te nemen, maar hij faalde. Lang leek de wedstrijd dan ook uit te draaien op een nipte overwinning voor Portugal, maar in de slotfase ging het mis. Waar Ronaldo zijn penalty miste, mocht Karim Ansarifard er ook een nemen. Hij faalde niet, scoorde en zo kwam de eindstand op 1-1 te staan.

Opstelling Iran: Beiranvand; Rezaeian, Pouraliganji, Hosseini, Hajsafi; Ezatolahi; Jahanbakhsh, Ebrahimi, Amiri, Taremi; Azmoun.
Wissels Iran: Torabi, Mohammadi, Shojaei, Karim, Rashid, Khanzadeh, Ghoddos, Montazeri, Reza, Dejagah, Abedzadeh, Cheshmi.

Opstelling Portugal: Patrício; Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro; Quaresma, Adrien Silva, Carvalho, João Mário; André Silva, Ronaldo.
Wissels Portugal: Alves, M. Fernandes, Moutinho, Bernardo, Lopes, Dias, Ricardo, B. Fernandes, Guedes, Gelson, Rui, Beto.

0-1 Ricardo Quaresma (45')
1-1 Karim Ansarifard pen. (90+3')