Zeven eerdere bijzondere uitshirts van Ajax

door Bart Veenstra 11

Zeven eerdere bijzondere uitshirts van Ajax

door Bart Veenstra 11

Laatst geüpdatet

Zaterdagochtend is het nieuwe uitshirt van Ajax voor het volgende seizoen gelanceerd. De Amsterdammers gaan spelen in een zwart-goud-wit shirt. Het is niet de eerste keer dat Ajax in een goud shirt gaat spelen. In het seizoen 2004/2005 speelde Ajax namelijk ook vrijwel geheel in het goud. Ajax Showtime zet een zevental opvallende uitshirts op een rij.


In het seizoen 2004/2005 speelde Ajax ook al eens in een goud shirt. Op de foto juicht Hedwiges Maduro nadat hij in de slotminuut Ajax op een 2-3 voorsprong (en overwinning) heeft gebracht tegen Feyenoord!


In het seizoen 2006/2006 speelde Ajax ook in het zwart. Destijds geen gouden invloed, maar een rode. Op de foto zien we juichende Ajacieden die een 1-5 overwinning vieren op bezoek bij PSV.


In het seizoen 2013/2014 speelde Ajax opnieuw in een zwart uitshirt. Destijds had het shirt roze invloeden. Op de foto juicht Joël Veltman na een doelpunt tegen Feyenoord. Dankzij de goal van Veltman won Ajax met 1-2 in De Kuip.


In het vorige seizoen speelde Ajax eveneens in een donkergekleurd uitshirt. De Amsterdammers zullen gemengde gevoelens overhouden aan dit uitshirt. Zo werd in dit shirt de titel verspeeld bij De Graafschap, maar werd ook de finale van de Europa League bereikt.


In het seizoen 2009/2010 speelde Ajax eveneens in het zwart. Het uitshirt van toen heeft wel wat weg van het uitshirt van het seizoen 2006/2007. Ook toen had het shirt de kleuren van Amsterdam: zwart met rood. Op de foto zien we een juichende Marko Pantelic, die in de uitwedstrijd bij Vitesse (1-5) goed was voor een hattrick.


De meningen over het uitshirt wat werd gedragen in het seizoen 2015/2016 waren nogal verdeeld. De één vond het prachtig, de ander vond het te fluoriserend. Op de foto juicht Arek Milik na een doelpunt op bezoek bij sc Heerenveen. Op dat moment leek Ajax op weg naar een nieuwe landstitel, totdat het bij De Graafschap (in een nieuw uitshirt) alsnog misging.


In het huidige seizoen speelt Ajax in een blauw shirt met rode tinten (op de schouder). Omdat Ajax sportief gezien een teleurstellend seizoen doormaakt, zal men dit shirt waarschijnlijk snel vergeten.


Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.