Van Gaal: 'Elke analist kan nu gaan zeggen dat het baltempo omhoog moet'

door Melle Goekoop 78

Bron NOS

Van Gaal: 'Elke analist kan nu gaan zeggen dat het baltempo omhoog moet'

door Melle Goekoop 78

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal kijkt tevreden terug op de gewonnen wedstrijd tegen Letland. Het Nederlands elftal boekte een minimale overwinning (0-1) en speelde niet geweldig. Van Gaal vindt echter niet dat er te veel gekeken moet worden naar deze wedstrijd, aangezien het altijd enorm lastige wedstrijden zijn tegen Baltische landen.

Toen van Gaal door de NOS werd gevraagd of hij tevreden was met het resultaat, antwoordde de bondscoach het volgende: 'Ik zei het al tegen een groep supporters bij de training. Bij 0-1 ben ik tevreden. Dat is het ook geworden. Het had echter ook 0-4 kunnen worden.' In de slotfase ontsnapte Oranje aan de gelijkmaker, toen Tarasovs' schot gered werd. 'Er ging daar een hoop mis, maar dat is ook voetbal.'

De winst is echter niet het enige dat telt volgens de bondscoach. 'Ik denk dat wij zo een vijftien kansen hebben gecreëerd. Dat had ik ook voorspeld. Net als dat wij minimaal 75 procent balbezit zouden hebben. Nou, dat was vandaag 75 procent. Niets nieuws onder de zon dus', aldus de bondscoach.

Oranje wist uiteindelijk maar één kans af te maken en dat zag Van Gaal ook. 'Ik had het gevoel dat elke bal voor ons verkeerd viel. Je kan zeggen dat het niet zo geweldig was, maar Turkije-Noorwegen werd 1-1, dus uiteindelijk zijn wij dichterbij het WK.' Van Gaal is van mening dat er niet gekeken moet worden naar het baltempo. 'Elke analist kan nu gaan zeggen dat het baltempo omhoog moet, maar de creatieveling moet opstaan.'

Debutanten

Van Gaal is tevreden over de debutanten tegen Letland. Guus Til debuteerde in de basis en Noa Lang viel in de tweede helft in. 'Guus Til heeft gedaan wat hij kon. Het is ook erg moeilijk om in een kleine ruimte te spelen, waar hij de hele wedstrijd in speelde.' Lang maakte ook indruk op de bondscoach. 'Aan Lang zag je dat hij graag wilde spelen. Hij had lef genoeg. Dat vind ik erg leuk.' Lang viel in als rechtsbuiten, maar maakte vaak de oversteek naar zijn bekende linkerkant. 'Dat vind ik wel leuk, dat hij ineens links gaat spelen. Ik heb dat wel gecorrigeerd hoor', lacht van Gaal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties