[Update II]: Staking van de baan, Klassieker gaat door | Ajax Showtime

[Update II]: Staking van de baan, Klassieker gaat door

door BadembaBarrie 134

Bron Algemeen Dagblad, RTV Rijnmond

[Update II]: Staking van de baan, Klassieker gaat door

door BadembaBarrie 134

Bron Algemeen Dagblad, RTV Rijnmond

Laatst geüpdatet

De Gemeente Rotterdam spant een kort geding aan tegen de politievakbonden om de aangekondigde staking te voorkomen. De zaak dient zondagochtend om 11:00 uur, zo meldt het Algemeen Dagblad. Mocht de staking toch zijn doorgang vinden, is het nog onzeker of de Klassieker, die om 14.30 uur gepland staat, door kan gaan.

De staking, georganiseerd door politievakbonden ACP, ANPV en NPB, staat gepland tussen 13.00 en 15.00 uur. Voordat de staking daadwerkelijk van start gaat, zal deze nog voorgelegd worden aan de leden, maar NPB-voorzitter Jan Struijs verwacht niet dat zij zich nog tegen de plannen zullen keren.

ACP-voorzitter Van de Kamp weet niet wat de gevolgen zullen zijn voor de Klassieker, mochten de stakingsplannen de tocht naar de rechtbank overleven. 'Dat is aan de gemeente', reageert Van de Kamp daar kort op. De KNVB weigert daar evengoed inhoudelijk op in te gaan. 'We houden de situatie in de gaten', is de reactie van de bond bij monde van een woordvoerder.

Update - 11.30 uur (9 mei 2021) - Politiechef Rotterdam: 'Klassieker afgelast bij staking'

Mocht de Rotterdamse politiestaking doorgang vinden, dan zal de Klassieker worden afgelast. Dat heeft de Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke gezegd tijdens het kort geding over de staking, zo meldt het ANP. Het kort geding is om 11.15 uur begonnen, de uitspraak volgt zo spoedig mogelijk.

Update II - 11.55 uur (9 mei 2021) - Staking van de baan, Klassieker gaat door

De Klassieker van zondagmiddag kan 'gewoon' doorgaan. De politiebonden hebben afgezien van de aangekondigde staking, zo meldt Philip van Es op Twitter. Van Es is namens RTV Rijnmond getuige van het kort geding. Eén van de belangrijkste eisen van de politiebonden was een gesprek met het kabinet over de cao's. Nu dat op zeer korte termijn is toegezegd door minister Ferd Grapperhaus, hebben de bonden besloten het werk zondagmiddag alsnog op te pakken. Zodoende kan Feyenoord - Ajax op het geplande tijdstip van 14.30 uur aanvangen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties