Rondom: Feest op het ArenA-dek en een speech van Van der Sar

door Jesse ter Haar 79

Bron AS

Rondom: Feest op het ArenA-dek en een speech van Van der Sar

door Jesse ter Haar 79

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Feest op het ArenA-dek en een speech van Van der Sar

De sfeer zat er na afloop van Ajax - AZ goed in bij de supporters van Ajax. De spelersselectie verscheen op het ArenA-dek en feestte daar met de aanwezige fans. De spelers en staf gingen de interactie volop aan, waarna Edwin van der Sar verscheen met een megafoon. Hij bedankt de fans en vraagt hen om op een verantwoorde manier te vertrekken, zo is te zien op beelden op het Twitterkanaal van Ajax.

Ajax-selectie en fans vieren feest na officieus kampioenschap

De Ajax-selectie en de fans van Ajax hebben elkaar zondag weer gevonden. Na het officieus binnenhalen van de landstitel na de zege op AZ wachtten de toeschouwers onder het ArenA-dek op de selectie van Ajax. Toen beide partijen eenmaal aanwezig waren, ging het dak eraf. Ajax Life maakte er fraaie beelden van en zette deze online.

Ajax en Barcelona eren Cruijff op sociale media

Johan Cruijff zou vandaag, 25 april 2021, 74 jaar zijn geworden. Eén van de grootste voetbaliconen allertijden wordt op sociale media geëerd door de clubs waar hij het meest zijn stempel op drukte, Ajax en FC Barcelona. Beide clubs erkennen daarbij de enorme invloed die Cruijff heeft achtergelaten op de clubs en het voetbal als geheel. Barça bedankt Cruijff voor de erfenis die hij heeft achtergelaten; Ajax noemt Cruijffs geboortedag de dag dat het voetbal voor altijd veranderde.

De Volkskrant toont geweldige statistieken van Tadić

In de Volkskrant worden zaterdag enkele geweldige statistieken van Dusan Tadić opgesomd. Zo speelde de Serviër sinds hij drie jaar geleden naar Ajax kwam al 88 wedstrijden: het meeste van alle veldspelers in de Eredivisie. Bovendien maakte hij 53 doelpunten en gaf hij 40 assists: het meeste van alle Eredivisiespelers. Steven Berghuis van Feyenoord komt met 44 goals en 30 assists enigszins in de buurt.

Ook in Europa bewijst Tadić zijn waarde. In de Europese competities zorgde hij sinds 2018 voor 23 goals en assists. Slechts vijf spelers deden het beter: Robert Lewandowski, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Bruno Fernandes en Erving Haaland. Bovendien creëerde Tadić 84 kansen in 32 Europese duels sinds 2018, meer dan wie ook.

Buijs hoopt dat Ajax dit weekend de titel pakt

FC Groningen-trainer Danny Buijs hoopt dat Ajax dit weekeinde kampioen wordt. Ajax moet zondag sowieso winnen van AZ, terwijl PSV niet mag winnen van FC Groningen. 'Ik had verwacht dat PSV echt tot het einde mee zou doen om de titel', citeert Voetbal International Buijs. 'Nou, dat lijkt nu wel gespeeld. De titel lijkt naar Ajax te gaan. Ik hoop dat we dat dit weekend officieel kunnen maken, want dat betekent dat we een resultaat halen in Eindhoven. Dan moet Ajax trouwens zelf nog wel even winnen.'

Ajax dolt na eerste scheuren in Super League-plannen

Ajax heeft dinsdagavond op gekscherende wijze gereageerd op de berichtgeving dat de eerste serieuze scheuren beginnen te ontstaan in de Super League-plannen. Manchester City is sinds dinsdagavond immers de eerste club die officieel heeft laten weten zich terug te trekken uit de plannen. De Amsterdamse club is er snel bij en reageert met een meme op de ontwikkelingen.

Van Boekel fluit Ajax-AZ

Pol van Boekel fluit de mogelijke kampioenswedstrijd tussen Ajax en AZ van aanstaande zondag, zo meldt de KNVB. Rogier Honig en Roy de Nas assisteren Van Boekel langs de zijlijn. Marc Nagtegaal is de vierde official. De aftrap in Amsterdam is om 14.30 uur. Tijdens de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht (18:45) van donderdag is Allard Lindhout de arbiter.

Verwacht jij dat Ajax met 2-0 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 8,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties