Owusu wint, zeperd Warmerdam en Menig

door Bart Veenstra 11

De door Ajax verhuurde spelers hebben zaterdag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wisselende resultaten geboekt. Zo won Leeroy Owusu met Excelsior van Helmond Sport, speelde Zakaria El Azzouzi met Sparta Rotterdam knap gelijk tegen Bundesliga-club Augsburg, maar verloren Django Warmerdam en Queensy Menig met PEC Zwolle hard van Southampton.

Excelsior wist ternauwernood met 1-2 te winnen van Helmond Sport. Ajax-huurling Owusu kwam bij een stand van 1-1 direct na rust in het veld voor Henrico Drost. Nigel Hasselbaink had de Rotterdammers na achttien minuten al op voorsprong gezet, maar zag Robert Braber vlak voor rust nog voor de gelijkmaker zorgen. In de slotminuut won Excelsior dankzij een doelpunt van Jerson Anes Ribeiro alsnog.

Het duel tussen Augsburg en Sparta Rotterdam leverde een knap gelijkspel (0-0) op voor de Nederlandse promovendus. Ajax-huurling Zakaria El Azzouzi begon in de basis bij de Rotterdammers en speelde uiteindelijk 75 minuten mee. PEC Zwolle, dat aantrad met Warmerdam en Menig, verloor met ruime cijfers van Southampton: 4-0. Bij de derde Engelse treffer zou Warmerdam, volgens het Twitter-kanaal van PEC Zwolle, in de fout zijn gegaan. De linksback werd overigens na 68 minuten gewisseld, terwijl Menig het 74 minuten volhield.