Martínez speelt ruim een uur mee tijdens galavoorstelling Messi tegen Estland

door Jesse ter Haar 22

Bron AS

Martínez speelt ruim een uur mee tijdens galavoorstelling Messi tegen Estland

door Jesse ter Haar 22

Bron AS

Laatst geüpdatet

Lisandro Martínez heeft zondagavond ruim een uur meegedaan tijdens Argentinië - Estland. Beide landen ontmoetten elkaar in het teken van een vriendschappelijke interland, waarbij de Ajacied als centrale verdediger aan de aftrap stond. Nicolás Tagliafico bleef zondag op de bank.

Afgelopen woensdag kwamen de Argentijnen ook al in actie. Toen nam het land als de winnaar van de afgelopen Copa América op tegen de Italië - de winnaar van het EK. Hoewel het vooraf als een gelijkwaardig duel bestemd kon worden, wist Argentinië overtuigend met 0-3 te winnen. Tagliafico speelde de hele wedstrijd, terwijl Martínez toen juist op de bank bleef.

Zondag tegen Estland koos bondscoach Lionel Scaloni voor een compleet ander hart van de verdediging. Tegen Italië speelden Nicolas Otamendi en Cristian Romero als centrale verdedigers, terwijl Martínez tegen Estland de samenwerking aanging met Germán Pezzella van Real Betis. Het bleek een succesvolle coöperatie, want de Zuid-Amerikanen wisten de nul te houden en met 5-0 te winnen.

Het werd echter de show van Lionel Messi. De aanvaller van Paris Saint Germain, die tijdens het clubseizoen het doel maar lastig kon vinden, wist namelijk vijf keer te scoren tegen de laagvlieger uit Europa. Voor rust maakte Messi twee goals, terwijl hij er na de thee nog drie aan toevoegde. Tijdens Italië - Argentinië liet hij het scoren nog aan collega's Lautaro Martínez, Ángel Di María en Paulo Dybala. Het gemis van het scoren van doelpunten in die wedstrijd maakte Messi zondag ruimschoots goed.

Argentinië op het WK

Martínez en Tagliafico mogen hopen op een rol voor Argentinië op het komende WK. De loting werd al verricht en daaruit voortkomend neemt men het in Groep C op tegen Saudi-Arabië, Mexico en Polen. Het toernooi begint in november, waarbij Argentinië op 22 november voor het eerst in actie komt. Om 11.00 uur Nederlandse tijd is Saudi-Arabië de tegenstander.

Zie jij voor Messi een grote rol weggelegd op het WK in Qatar? Dan kun je rijkelijk worden beloond!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties