Makkelie verklaart beslissing: 'Als ik de wedstrijd opnieuw mag doen, dan doe ik het weer niet'

door Cristian de Jong 177

Bron ESPN

Makkelie verklaart beslissing: 'Als ik de wedstrijd opnieuw mag doen, dan doe ik het weer niet'

door Cristian de Jong 177

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Danny Makkelie heeft uitleg geven over zijn keuze om Quilindschy Hartman geen tweede gele kaart te geven in De Klassieker. De Feyenoorder speelde met vuur door Mohammed Kudus neer te halen, maar mocht uiteindelijk blijven staan van Makkelie.

'Ik denk dat het goed is dat ik de regel nog even uitleg', begint Makkelie tegenover ESPN. 'In zo’n situatie moet een scheidsrechter beoordelen of het een besuisde of onvoorzichtige overtreding is. Hier steekt de Feyenoord-speler zijn been uit. Dat is een onvoorzichtige overtreding', oordeelt Makkelie.

Dit is de reden waarom Hartman geen tweede gele kaart kreeg. 'Wanneer zou het dan wel geel kunnen zijn? Als hij door een onvoorzichtige overtreding een aanval eruit haalt, oftewel de counter.' Dat was niet het geval, vervolgt de scheidsrechter. 'Het is op eigen speelhelft van Ajax, ver van de goal, aan de zijlijn en er zijn nog veel verdedigers van Feyenoord op de eigen speelhelft.'

'Dit is voor mij geen gele kaart'

Makkelie staat duidelijk achter zijn keuze en is niet bang dat te vertellen. 'Dit is voor mij geen gele kaart. Niet alleen voor mij, maar voor al mijn collega’s. Ik ben ook een internationale scheidsrechter en ook daar geef ik zo’n gele kaart niet. Dus ook vandaag niet.' Makkelie wist wat hij deed, zo zegt hij. 'Als ik de wedstrijd opnieuw zou mogen doen, dan doe ik het weer niet. Mensen zeggen altijd: het is een tweede gele kaart, maar ik zou er ook geen eerste voor geven', aldus de arbiter.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.