Berghuis na verloren Klassieker: 'Zes punten is moeilijk in te halen, maar je weet het nooit'

door Cristian de Jong 50

Bron ESPN

Bron ESPN

Steven Berghuis reageert teleurgesteld na de 2-3 nederlaag in De Klassieker tegen Feyenoord. Ajax staat nu zes punten achter koploper Feyenoord en dat betekent dat de titel ver weg is, weet ook Berghuis. De Amsterdammers stonden met rust nog 2-1 voor, maar gaven de voorsprong alsnog uit handen.

Ondanks dat de Amsterdammers met een voorsprong gingen rusten kwam Ajax al snel op een 0-1 achterstand. 'We hadden goeie fases in de eerste helft, dan kom je goed terug op 2-1', vertelt Berghuis tegenover de camera's van ESPN. In de tweede helft begon Ajax dramatisch en zodoende kwam Feyenoord weer op gelijke hoogte. 'Er is nog een helft te spelen, dat hebben we ook tegen elkaar gezegd', aldus de Ajacied.

'Die 2-2 geeft natuurlijk veel brandstof aan Feyenoord en dan neemt het bij ons een beetje weg', vervolgt de creatieveling. Berghuis zag zijn teamgenoot Mohammed Kudus in de slotfase van de wedstrijd nog een enorme kans missen. 'De keeper pakt die goed.' Geen derde goal voor Ajax dus, terwijl de bal aan de andere kant er wel inviel. 'Dan pakken ze hem nog uit een standaard situatie weg.'

'Ze hebben het goed gedaan, gefeliciteerd'

Berghuis zou ook teleurgesteld zijn als de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, zo geeft hij aan. 'Maar minder dan nu.' Berghuis is realistisch na afloop van de verloren Klassieker. De middenvelder van Ajax weet dat het kampioenschap ver weg is. 'Zes punten, met het programma van beide teams, is moeilijk in te halen. Je weet het nooit. We zullen er alles aan doen om onze wedstrijden te winnen en dan gaan we kijken of het genoeg is.' Al geeft Berghuis wel zijn complimenten aan zijn voormalige werkgever. 'Ze hebben het goed gedaan, gefeliciteerd.'