Tadić zoekt niet naar excuses: 'We moeten naar onszelf kijken'

door Jesse ter Haar 61

Bron ESPN

Bron ESPN

Dusan Tadić baalt flink van de 2-3 nederlaag van Ajax tegen Feyenoord, zo blijkt uit zijn interview tegenover ESPN. De captain van de Amsterdammers wil niet wijzen naar scheidsrechter Danny Makkelie en steekt de hand in eigen boezem.

Met een bedroefd gezicht staat de routinier na het verloren duel voor de camera. 'Wanneer je dit soort wedstrijden verliest, is het moeilijk om te bepalen wat je moet zeggen', vertelt hij over de sfeer in de kleedkamer van Ajax. 'Je wilt elke wedstrijd winnen en dat hebben we niet gedaan. We voelen ons op dit moment erg verdrietig.'

De linkspoot voelde dat Ajax in de eerste helft nog goede momenten had, maar na de thee gaven de Amsterdammers het uit handen. 'In het eerste kwartier na rust was Feyenoord beter en dan scoren zij de 2-2. We kregen nog een kans met Kudus. Als die erin had gezeten, stond het 3-2 voor ons en was het anders gelopen. Maar dat is voetbal. De wedstrijd kon beide kanten opgaan. Feyenoord had betere fases en wij ook.'

Arbiter Makkelie kreeg tijdens De Klassieker enkele lastige keuzes voor zijn kiezen. Feyenoord ontsnapte mogelijk aan een rode kaart, maar daar wil Tadić het niet te veel over hebben. 'We moeten naar onszelf kijken. Het gaat om niemand anders. We moeten verantwoordelijkheid nemen. Het is niet makkelijk wanneer je verliest, het doet pijn, maar er gelden geen excuses. Het heeft met onszelf te maken.'

Ajax in de titelstrijd

Hoe het kan dat Ajax na de rust wegzakte, weet Tadić kort na de wedstrijd nog niet. 'De tweede goal deed ons pijn. We moesten ons spel blijven spelen. De laatste bal kon beide kanten op vallen.' Of er nog geloof is in de titel in de Eredivisie? 'Je hebt nog acht wedstrijden te gaan, dus je gelooft er nog in. Het zal moeilijk worden, maar je moet erin geloven. We zullen zien hoe het loopt.'