Kiki Musampa probeert neef Nordin te ontwikkelen: 'Ik bel hem vaak op'

door Thijs Zwagerman 3

Bron Pantelic Podcast

Kiki Musampa probeert neef Nordin te ontwikkelen: 'Ik bel hem vaak op'

door Thijs Zwagerman 3

Bron Pantelic Podcast

Laatst geüpdatet

Kiki Musampa heeft veel contact met zijn neefje en Jong Ajax-verdediger Nordin Musampa. Kiki, zelf oud-speler van onder meer Ajax, Atlético Madrid, Manchester City en Bordeaux, probeert zijn neefje te helpen bij diens voetbalontwikkeling.

In de Pantelic Podcast, waar Kiki Musampa te gast was, laat hij desgevraagd weten veel met de ontwikkeling van zijn neefje Nordin bezig te zijn. ‘Ik volg het wel en ik kijk altijd wat ze gedaan hebben en of hij heeft gespeeld. Ik heb hem vroeger bij Almere City O15 ook nog getraind. Ik ken hem goed als speler en kijk ook naar hoe hij speelt en of hij bepaalde dingen al verbeterd heeft. Dat vind ik interessant om te zien’, vertelt Kiki Musampa, die tegenwoordig zelf trainer is.

In zijn hoedanigheid als oom van Nordin Musampa tracht Kiki de verdediger van Jong Ajax te helpen met zijn eigen ervaringen en kijk op het spel. ‘Ik bel hem regelmatig op en praat dan met hem over bepaalde situaties die ik gezien heb. We hebben het dan bijvoorbeeld zijn positionering. Dat doe ik puur om te kijken of hij ermee bezig is. Ik vraag hem ook vaak naar wat de trainers tegen hem zeggen. Daar ben ik benieuwd naar’, vertelt Kiki.

Nordin Musampa debuteerde in 2019 voor Jong Ajax en speelde sindsdien 26 wedstrijden voor de beloftenploeg. De negentienjarige verdediger heeft bij Ajax een aflopend contract.

Ajax de overduidelijke favoriet tegen PEC, PSV wint volgens bookmaker van AZ

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties