GGD constateert weinig besmettingen in voetbalstadions

door Gino Haverkamp 38

GGD constateert weinig besmettingen in voetbalstadions

door Gino Haverkamp 38

Laatst geüpdatet

Recente voetbalwedstrijden hebben enkele tientallen coronabesmettingen opgeleverd. Dat concludeert de GGD na onderzoek in opdracht van de NOS. De organisatie spreekt van 'relatief weinig' en te verwachten besmettingsaantallen.

Als voorbeeld wordt de oefenwedstrijd tussen Ajax en Leeds United aangehaald. Aan dat duel, waar 25.000 supporters bij aanwezig waren, waren 22 besmettingen te linken. Andere wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA en de Kuip hebben slechts enkele besmettingen opgeleverd. De GGD benadrukt wel dat niet iedereen zich meldt of weet hoe diegene corona heeft opgelopen.

Het onderzoek komt vlak na de waarschuwing van demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aan de Nederlandse voetballerij. Vrijdag zei hij dat maatregelen in de stadions aangescherpt kunnen worden als fans niet op hun stoel blijven zitten tijdens wedstrijden.

Vanaf dit seizoen zijn supporters verplicht aan te tonen geen corona te hebben. Dit kan middels een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs en een herstelbewijs in de CoronaCheck-app. Desondanks zorgt dat niet voor het volledig buiten houden van corona in de stadions, getuigde het kleine aantal besmettingen.

Bestel het nieuwe Bob Marley-Ajax-shirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties