Enrique zeer tevreden over eerste helft

door Koen Weijland 0

FC Barcelona-trainer Luis Enrique kon alleen maar content zijn met de manier waarop zijn ploeg het duel met Ajax dinsdagavond begon. Barça schoot uit de startblokken en had al na een luttele vijf minuten spelen de gewenste voorsprong te pakken.

Toch bleef het lang bij 2-0, waardoor de wedstrijd nog niet definitief in het slot zat. Daar baalde de coach van, al helemaal toen Anwar El Ghazi in de 88e minuut iets terugdeed namens Ajax en er een spannende slotfase aan leek te komen. 'We kregen zoveel kansen dat het gewoon jammer was dat we het niet eerder definitief beslisten. Over het resultaat ben ik zeer tevreden. We hebben ons doel bereikt: winnen met goed spel. We waren veel beter', weet Enrique echter ook.

De trainer van de Catalaanse ploeg, die nu een ruime voorsprong van vier punten heeft op Ajax in Poule F, gaf zijn spelers de taak mee Ajax niet te laten opbouwen. 'Dat was de sleutel, we moesten er kort op zitten. In de eerste 45 minuten hebben zij nauwelijks iets gecreëerd.' In het tweede bedrijf zag het aanwezige publiek een andere krachtsverhouding en kwam Ajax zowaar terug. 'Mijn spelers zijn ook geen machines, het zijn mensen die fouten kunnen maken. We hadden Ajax ook beter onder druk moeten zetten in die fase. Het is echter niet logisch om te verwachten dat we het hele seizoen net zo goed spelen als vandaag in de eerste helft', beseft Enrique zich, die invaller Ramírez het duel toch nog vroegtijdig zag beslissen met de 3-1.