Drie Ajacieden in lijst grootste talenten ter wereld

door Bart Veenstra 25

Drie Ajacieden in lijst grootste talenten ter wereld

door Bart Veenstra 25

Laatst geüpdatet

Dat Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny een veelbelovende toekomst tegemoet gaan, staat buiten kijf. De talenten van Ajax worden de laatste tijd veel geroemd en ook het internationale Goal is het trio niet ontgaan. In een lijst met de vijftig grootste talenten ter wereld, die geboren moeten zijn op of na 20 januari 1997, is het drietal van de Amsterdamse club terug te vinden.

Verder worden ook oud-Ajacied en tegenwoordig PSV'er Steven Bergwijn en Bilal Ould-Chikh (Benfica) genoemd in de lijst, die in totaal met vier Nederlanders vertegenwoordigd is. De hoogst genoteerde Ajacied is Cerny, die zichzelf terugvindt op de elfde plaats. Van de Beek zit hem met een dertiende plaats in de lijst op de hielen, terwijl Nouri het met een 21e plek ook zeker niet verkeerd doet.

Het podium is vervolgens verdeeld onder een Italiaan, Zwitser en Belg. Op de derde plek staat Gianluigi Donnarumma, die op zijn zestiende doelman Diego Lopez uit de basis speelde bij AC Milan. Op plek twee vinden we Breel-Donald Embolo, aanvaller van FC Basel en begeerd door tal van Europese topclubs. Op de eerste plaats vinden we Youri Tielemans terug, die op dit moment furore maakt bij RSC Anderlecht.Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.