Cerny: 'Jong Ajax was cruciaal voor mij'

door BvdPloeg 4

Cerny: 'Jong Ajax was cruciaal voor mij'

door BvdPloeg 4

Laatst geüpdatet

Vaclav Cerny staat er momenteel goed voor dankzij zijn bagage bij Jong Ajax, zo vertelt hij in gesprek met Ajax TV. De aanvaller hoopt op een succesvol jaar en lijkt daar fysiek helemaal klaar voor.

'Het is zwaar, maar dat hoort erbij. Ik ken de jongens inmiddels goed want ik ben er al een tijdje bij. Het wordt dus steeds leuker en leuker. We hebben een nieuwe trainer en dus krijgt iedereen een nieuwe kans. Het is dus zeker belangrijk om te laten zien hoe fit en hoe goed ik ben. Bij iedere jonge speler speelt dit in zijn hoofd', begint Cerny over het trainingskamp in Oostenrijk.

'Ik ben wel tevreden. Ik voel me fit en ben er klaar voor. Ik merk dat ik er fysiek beter voorsta nu ik veel bij Jong Ajax negentig minuten heb gespeeld. Ik denk dat dat cruciaal was voor mij. Ik denk dat ik nu negentig minuten kan spelen en dat ik stappen heb gemaakt op conditioneel niveau', vervolgt hij.

In Oostenrijk krijgt hij steun van zijn ouders. 'Het is dichtbij vanaf Tsjechië met de auto. Af en toe kunnen we elkaar in de avond zien, omdat ik ze niet zo vaak zie. Dit was een mooie mogelijkheid om ze vier dagen te zien. Een fijn gevoel, want dat gebeurt niet vaak. Mama is trots, maar heeft verder niet zoveel verstand van voetbal. Papa ziet ook de minpuntjes en die bespreken we. Hij is ook een trainer, dus dat hoort erbij. Het is leuk om van hem te horen wat er beter moet.'

Toch luistert hij vooral naar Peter Bosz, waar iedereen blij mee lijkt te zijn. 'Ik merk dat iedereen positief is. Hij is heel duidelijk en weet goed wat hij wil komend seizoen. Als je naar de groep overkomt met een plan, dan is dat goed. Ik wil zelf graag een vaste waarde bij Ajax 1 worden en dat gebeurt als ik mijn ding doe. Ik heb heel veel zin om weer te spelen. De vakantie en het trainen hebben wel lang genoeg geduurd.'

Bestel het nieuwe thuisshirt nu in de officiële fanshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties