Boussatta: 'Gebrek aan kennis is gigantisch'

door Floris 96

Boussatta: 'Gebrek aan kennis is gigantisch'

door Floris 96

Laatst geüpdatet

Dries Boussatta vindt dat profclubs in Nederland zich meer moeten verdiepen in het gedrag en de cultuur van hun buitenlandse spelers en talenten. Dit zou hun ontwikkeling ten goede komen, zo vertelt de oud-voetballer van onder meer Ajax aan het Algemeen Dagblad.

'Het gebrek aan kennis bij de meeste profclubs is gigantisch. Hoeveel jongens zijn er bij Ajax wel niet te vroeg weggestuurd? Jongens die het stempel kut-Marokkaantje hadden. Of kut-negertje', zegt de 43-jarige Amsterdammer over de kwestie.

'Ik vind het best hoor, je kunt daar heel nonchalant over doen, maar het is kapitaalsvernietiging', vervolgt hij. 'Er werken veel te weinig mensen bij die clubs die de achtergronden kennen van dat soort jongens.' Ook bij Ajax ziet hij het verkeerd gaan.

'Frank (de Boer, red.) is een prima vent, hij kan een wereldtrainer worden. Maar het is geen toeval dat hij eerder botste met jongens als El Hamdaoui en Kishna. Dat zit hem in communicatie, maar ook in kennis. Als Frank dát aspect zou beheersen, helpt hem dat straks in het buitenland. Dat wordt-ie een toptrainer', aldus Boussoutta.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.