Berghuis enige Ajacied in basis Oranje voor duel met Gibraltar

door Jesse ter Haar 14

Bron AS

Berghuis enige Ajacied in basis Oranje voor duel met Gibraltar

door Jesse ter Haar 14

Bron AS

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis is de enige Ajacied die maandagavond in de basis start van het Nederlands elftal. De ploeg van Ronald Koeman neemt het in een EK-kwalificatiewedstrijd op tegen Gibraltar en zal zich willen revancheren voor de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk van afgelopen vrijdag.

De bondscoach voert de nodige wissels toe in zijn basis, maar in het doel vindt er geen verrassing plaats. Bart Verbruggen was eerder ziek en keerde in de afgelopen dagen terug, maar Jasper Cillessen behoudt zijn plek onder de lat. De voormalig keeper van Ajax ziet - in vergelijking met de wedstrijd tegen Frankrijk - twee nieuwe verdedigers voor zich. Jurriën Timber en Lutsharel Geertruida maken plaats voor Denzel Dumfries en Matthijs de Ligt.

Op het middenveld verschuift er ook het een en ander. Georginio Wijnaldum speelt voor de tweede wedstrijd op rij in die linie, maar dat geldt niet voor Memphis Depay en Mats Wieffer. Eerstgenoemde was tegen de Fransen nog spits, terwijl Wieffer op de bank bleef en maandag zijn debuut in Oranje maakt. Kenneth Taylor is daardoor één van de spelers die plaats moet maken. De Ajacied werd in de eerste helft van Frankrijk - Nederland ook al naar de kant gehaald. Memphis lijkt de nummer tien van dienst te worden, terwijl Wijnaldum en Wieffer daarachter voor de controle moeten zorgen.

In de voorhoede heeft er één verschuiving plaats. Berghuis, de enige Ajacied in de basis, staat 'gewoon' weer op de rechtsbuitenpositie en Xavi Simons speelt opnieuw als linksbuiten, maar voor Wout Weghorst is ditmaal eveneens een basisplaats weggelegd. Door de verschuiving van Memphis naar het middenveld komt er in de punt van de aanval een plek vrij voor de spits van Manchester United. Het is Marten de Roon die genoegen moet nemen met een plaats op de bank.

Volledige opstelling Nederland:

Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Wijnaldum, Memphis, Wieffer; Berghuis, Weghorst, Simons.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.