AS Voorspelt: 'Ajax zal toch gas geven om maximale score in de groep te behalen'

door NielsOpdam 9

Bron Ajax Showtime

AS Voorspelt: 'Ajax zal toch gas geven om maximale score in de groep te behalen'

door NielsOpdam 9

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax speelt dinsdagavond de zesde én laatste groepswedstrijd in de Champions League. De Amsterdammers treden om 21.00 uur, in de Johan Cruijff ArenA, aan tegen Sporting Portugal. Beide ploegen zijn al geplaatst voor de achtste finales van het miljardenbal. Ajax als groepswinnaar en Sporting als nummer twee. Samen met drie redacteuren van Ajax Showtime blikken we vooruit op de laatste groepswedstrijd. Deze keer doen Bademba Barrie, Justin Fokkens en Melle Goekoop een voorspelling!

Wat wordt de einduitslag van Ajax - Sporting Portugal? En waarom? 

Bademba: 'Beide ploegen spelen helemaal nergens meer voor, behalve de prestige. Dan ga je toch nadenken: treden Sporting en Ajax aan met hun sterkste elf? Ik verwacht het van Ajax sowieso niet, en van Sporting eerlijk gezegd ook niet. Zij hebben vrijdag nog een belangrijke wedstrijd gespeeld tegen Benfica. Ze wonnen daar met 0-3. Dat zal een zware wedstrijd voor ze geweest zijn, dus ik kan me voorstellen dat de trainer van Sporting wat jongens rust gaat geven. Bij Ajax kun je denk ik een soortgelijke opstelling verwachten als tegen Besiktas, met jongens als Neres, Tagliafico en Klaassen. Hierdoor moeten de vaste krachten waarschijnlijk eventjes op de bank plaatsnemen.

Dan is het de vraag hoe erg die jongens zich willen bewijzen en hoeveel energie ze in de wedstrijd leggen. Ik denk dat Ajax gaat winnen: 2-1. Omdat ik bang ben dat veel van de spelers, die Ten Hag een kans gaat geven, om welke reden dan ook te weinig zullen laten zien. In ieder geval niet dusdanig dat je gaat twijfelen over of zij wel of niet op de bank horen. Ik verwacht dat bijvoorbeeld een Tagliafico daarin een uitzondering gaat zijn, net als tegen Besiktas.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Sporting Portugal? Zet in en krijg 8.50 keer je inzet terug!

Justin: 'Ten Hag heeft aangegeven opnieuw wat andere jongens de kans in de basis te gaan geven, nu de groepswinst al zeker is. Daarbij hoop ik echter dat Antony en Haller, toch de smaakmakers in de poulefase, in de basis zullen starten.

Zelf zal ik Tagliafico wel een basisplaats geven. Niet omdat hij afgelopen week een sneertje uitdeelde aan Ten Hag, maar omdat hij de afgelopen jaren veel heeft betekend voor Ajax. Als je ziet dat Neres wel zeer regelmatig aan zijn minuten komt, verdient een speler als Tagliafico naar mijn mening ook zijn momenten.

Ik denk dat we een open wedstrijd te zien zullen krijgen, nu er ook voor Sporting weinig meer op het spel staat. Ajax zal toch gas gaan geven om de maximale score in de groep te behalen. Ik voorspel een 3-1 overwinning, waarbij Haller zijn doelpuntenaantal weer wat gaat opschroeven.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van Sporting Portugal? Zet in en krijg 11,00 keer je inzet terug!

Melle: 'Ik verwacht dat Ajax alles op alles gaat zetten om dinsdag ook te winnen. Ik vind Ten Hag namelijk wel het type dat ook dit record wil pakken, ondanks dat hij vaak zegt dat records hem niet uitmaken. Hij zal dan ook niet te veel gaan sleutelen aan zijn opstelling, omdat ik ook denk dat veel spelers juist in deze wedstrijden willen uitkomen.

Daarbij moet je dan denken aan de smaakmakers als Antony en Haller. Dat zijn ook de spelers die ik verwacht als doelpuntenmakers dinsdag. Ik verwacht dat het 3-0 gaat worden in de ArenA met Antony, Haller en Klaassen als doelpuntenmakers.'

Verwacht jij dat Ajax met 3-0 wint van Sporting Portugal? Zet in en krijg 11,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties