Antony trots na debuutseizoen: 'Moest mijn heimwee zien te overwinnen' | Ajax Showtime

Antony trots na debuutseizoen: 'Moest mijn heimwee zien te overwinnen'

door BartVeenstra 11

Bron Ajax Showtime

Antony trots na debuutseizoen: 'Moest mijn heimwee zien te overwinnen'

door BartVeenstra 11

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Antony kan terugkijken op een bewogen eerste seizoen bij Ajax. De Braziliaan veroverde in Amsterdam direct de dubbel en bovendien zijn ook zijn individuele prestaties om over naar huis te schrijven.

Het is nog geen jaar geleden dat Antony zijn vorige club São Paulo FC achter zich liet. In diens periode als speler van Ajax speelde hij 43 wedstrijden, waarin hij negen keer tot scoren kwam en tien keer een assist leverde. Bovendien werd hij drie verkozen tot Ajacied van de wedstrijd, in september maakte hij het doelpunt van de maand in de Eredivisie en in december kreeg hij de award voor beste speler van de maand in de Nederlandse competitie.

Toch was het voor Antony geen makkelijk seizoen, zo laat hij optekenen door zijn management. 'Ik ben ontzettend blij met hoe het mij vergaat in Nederland. Ik verliet Brazilië middenin in de pandemie en ik moest mijn familie missen. Ik moest mijn heimwee en het moeilijk hebben met de afstand tussen mij en mijn familie zien te overwinnen. Dankzij de hulp van God kon ik mij heel snel aanpassen. Bij Ajax ben ik heel goed ontvangen en dat maakte het voor mij makkelijker om te leveren op het veld.'

Antony deed in de Eredivisie in 29 van de 31 wedstrijden mee. Hij wist in de vaderlandse competitie acht keer te scoren en acht keer een assist te leveren. In de bekerfinale tegen Vitesse werd hij onlangs nog verkozen tot man van de wedstrijd.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties