[Update] Ajacieden winnen kwalificatiewedstrijden

door Christiaan Heijerman 61

Denemarken wist zondagavond af te rekenen met plaaggeest Armenië, door in Kopenhagen met 2-1 te winnen in de EK-kwalificatie wedstrijd. Nicolai Boilesen en Lasse Schöne begonnen allebei in de basiself van bondscoach Morten Olsen. Ook voormalig Ajacied Christian Eriksen kwam in actie, Aras Özbiliz liet de wedstrijd noodgedwongen aan zich voorbij gaan.

Denemarken liep het WK in Brazilië van afgelopen zomer onder andere mis door in eigen huis pijnlijk onderuit te gaan tegen Armenië. Het werd destijds 0-4. De Oost-Europeanen waren echter niet in staat dat kunstje nog eens over te doen, ondanks de goal van Borussia Dortmund-speler Henrikh Mkhitaryan na 50 minuten.

Een kwartier na de tegengoal volgde het antwoord van de thuisploeg. Pierre-Emil Höjberg, die onder contract staat bij de Duitse grootmacht Bayern München, tekende voor de gelijkmaker. Het Deense talent troeft met zijn goal Christian Eriksen af als jongste Deense doelpuntenmaker. Thomas Kahlenberg schoot Denemarken tien minuten voor tijd naar de overwinning.

[Update 23:45 uur 2-9-2014]

Arek Milik
Milik trof zondagavond met Polen voetbaldwerg Gibraltar en won overtuigend met 7-0. De Ajacied begon in de basis, maar werd na 71 minuten gewisseld. Milik kwam in de EK-kwalificatiewedstrijd niet tot scoren, maar tekende wel voor een assist. De aanvoerder van de Poolse ploeg, Robert Lewandowski, wist gemakkelijk het net te vinden en scoorde vier keer.

Niklas Moisander
Moisander trad met Finland aan tegen de Faeröer Eilanden. De aanvoerder van Ajax zag dat zijn ploeg het lastig had tegen de gastheren. Na een verkeerde breedtepass van Moisander profiteerde Christian Holst vlak voor rust optimaal door te scoren. Finland wist zich echter te herpakken en won de wedstrijd uiteindelijk met 1-3.