'Als ik Ajax was, zou ik Robben halen'

BVeenstra, 20-05-2019 om 15:30, 18190 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

'Als ik Ajax was, zou ik hem halen', doelt NOS-commentator Arman Avsaroglu op Arjen Robben. De aanvaller vertrekt na dit seizoen bij Bayern München, maar heeft voor het komende seizoen nog geen nieuwe club gevonden. Ajax moet profiteren, zo vindt de verslaggever tijdens de NOS Voetbalpodcast.

'Hij heeft internationale ervaring en Ajax kan waarschijnlijk meer betalen dan PSV. Ik zie dat wel gebeuren', vervolgt Avsaroglu. Commentator Jeroen Grueter heeft zo zijn twijfels of Robben voor Ajax kiest. 'Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. Hij kan gewoon zijn hart volgen', zegt Grueter, die bijval krijgt van Andy Houtkamp. 'Ik hoop zó dat hij nog een jaartje lekker bij PSV gaat voetballen.'

Zelf liet Robben afgelopen zaterdag, toen Bayern München kampioen van Duitsland werd, nog weten dat hij niet weet waar zijn toekomst ligt. De oud-international speelt al sinds 2009 voor Bayern München.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
neutraaltje
niets slechts over robben.. hij heeft fantastische dingen laten zien. en was erg belangrijk bij het onverwacht goede wk optreden van oranje met van gaal.
maar het is toch met voetbal een eenling.. zie hem niet als een echte teamspeler. en zeker niet passen in het spel van ajax als team in de CL
0 0
Mokum1012
Ten Hag kent Robben uit zijn tijd bij Bayern en ze hebben een goede band (zover ik dat uit de media heb kunnen opmaken). In belangrijke wedstrijden is Robben toch een speler die nog steeds het verschil kan maken. In het geval Ziyech en Neres (en Cerny) vertrekken heb je geen rechtsbuiten meer, dan is Robben een goede optie voor een seizoen, in combinatie twee talentvolle rechtsbuitens (Bergwijn? Kuhn?).
0 0
wladimir
Prima back-up voor Neres, wanneer Odegaard niet haalbaar blijkt. Robben zorgt natuurlijk wel voor wereldwijde exposure. Hij is altijd al van glas geweest en ook heel oud.
0 0
Simon1
Dit seizoen was de fitheid van de selectie toonaangevend. Zullen we Ribben daarom maar niet halen...
0 0
Cupmetgroteoren
Vind Robben qua imago en verleden niet bij Ajax passen. Trekt ook alle aandacht naar zich toe en is gewoon nooit echt een teamspeler geweest, hoewel hij de laatste jaren wel meer de leidersrol op zich heeft genomen.
0 0
jollie18
Prima speler om erbij te hebben. Maar eerst maar eens Pavon of Bergwijn proberen.
0 0
vdhaas
Robben is toch veel beter man.
0 0
PhilRock
Yep, beslissende speler op beslissende plek
0 0
AlexIbarra
Dit lijkt mij veel meer voor de hand liggend dan Bergwijn voor 40 mln.

Gewoon polsen, en als hij niet wil dan niet.
1 0
AnsB
Een pure prof als Robben past in principe overal (alleen bij vBommel misschien niet, op de een of andere manier zie ik geen match tussen hen). Hij ontwikkelde zich ook steeds meer als een soort spelverdeler op de flank vóór hij zo lang geblesseerd raakte.

Vroeger een etter met zijn gezeur na elke overtreding, maar dat is er gelukkig allang uit.
Hoe welkom ik hem acht hangt van te veel factoren af om er al iets zinnigs over te kunnen zeggen. Eén voorbeeld: stel dat Tadic vertrekt.
0 0
ZlatanI
Doe mij Neres maar!
1 0
NUL20
Zou die irritante gast er niet bij willen hebben in de kleedkamer... en er is al genoeg ervaring met Tadic, Blind en KJH.
1 -3
OKP-AFCA
Irritant? Verklaar je nader?

Ik zie dat namelijk totaal niet, naast een echte leider en winnaar ook nog eens een geweldige voetballer.
4 0
Rentokill
Contract op basis van speelminuten. Maar als t n held is kiest ie voor fc Groningen.
1 0
stopperspil
Geweldige topvoetballer die het Nederlands elftal in zn eentje jaren op sleeptouw heeft genomen en een leider in de kleedkamer maar wat een blessures!
1 0
Fieldman
Nogal arrogant van Ajacieden als ze nee gaan zeggen tegen Robben. We denken weer helemaal dat we een soort Real Madrid zijn en voelen ons te goed voor wereldklasse minus een paar procent, zoals Robben. Bizar.

Ajax heeft een historisch jaar gehad, maar op de lange termijn mogen we blij en trots zijn als we van het niveau Benfica/Shakhtar kunnen worden en blijven.

Vergeet niet dat we gewoon basisspelers hebben die zwaar onder dat niveau zitten, zoals Veltman en Schone. En dan ons te goed voelen voor Arjen Robben, die zelfs op zijn leeftijd met afstand de beste van Ajax zou zijn.

Als Ajax weer een mooi Europees en nationaal jaar wilt moeten we alles uit de kast trekken voor Arjen Robben. De makkelijke wedstrijden kan hij zijn spieren rust geven.

Bovendien zorgt hij voor balans in de bij Ajax (en PSV) altijd jonge selecties. Perfect voorbeeld voor jongeren, verlengstuk van de trainer, Nederlandse nationaliteit en geweldig voor ons imago.

Het zou zwaar arrogant en dom zijn als we hem zonder enige strijd naar PSV laten gaan.
12 -6
Simon1
Lekker kort.
0 -1
JohnnyD
Schone "zwaar onder dat niveau". "Robben, die zelfs op zijn leeftijd met afstand de beste van Ajax zou zijn"???? En dan ook nog zoveel plusjes???? Tja, op een site van Prive of Story past zijn reactie wel, maar op een site van Ajax???? Ik zit verkeerd hier.
0 -2
FrankBeton
Jij snapt het
0 0
JohnnyD
Niet doen met zijn schwalbes en zijn maniertjes. Zag ook een keer een filmpje van training Bayern waarin hij medespeler naar zijn keel greep omdat hij zichzelf nogal een mannetje vindt. Staat allemaal nogal haaks op sportieve gezicht dat Ajax momenteel laat zien al zullen sommigen die schwalbes wel als "professioneel" zien.
0 -6
Juichtoon
Logisch PSV want hij heeft z'n hele leven in Brabant gewoond en is een product van de talenten fabriek De Herdgang.
Amsterdam is veel dichterbij Bedum dan Eindhoven. Denk dat dat ook een rol speelt.
1 -3
NUL20
product van de Herdgang... hahaha
(en hahahahaha)
0 -2
Juichtoon
Lullo dit is sarcastisch bedoeld...Hij heeft toch ook niet zn hele leven in Brabant gewoond, ergo hij komt uit Groningen - Bedum (ik moet het gewoon uitleggen, tjonge jonge).
1 0
NUL20
Ja, sorry... zoveel domme reacties hier dat ik de sarcastische er niet meer van kan onderscheiden...
0 0
Ajacied33
Hahaha dat je het nog uitlegt....
1 0
Nick
Ik verheug me nu al op de 10 potjes waarin hij mee kan doen.
0 0
FrankBeton
Zou wel gewoon 15 goals betekenen in de eredivisie
0 0
trooop
Ik hoop dat hij voor psv kiest. Die krijgen het de komende jaren al moeilijk genoeg om nog enigszins in ons spoor te blijven. Robben zou psv in z'n uppie een geduchte concurrent voor ons kunnen maken. Lukt ze dat niet, dan wordt de eredivisie een formaliteit en worden onze wedstrijden nog saaier en nog gemakzuchtiger dan nu meestal al het geval is.

Onze spelers hebben prikkels nodig om zich van hun beste kant te laten zien, om de supporters optimaal te kunnen vermaken. De beste prikkel is europees voetbal, een goede tweede is serieuze concurrentie op nationaal niveau.
0 -1
AnsB
Zou hij wel matchen met vBommel?
'k Weet niet, maar ergens heb ik het gevoel van niet.
0 0
trooop
Ik weet niet beter dan dat het vrienden zijn. En ze hebben beiden eenzelfde soort mentaliteit. Maar ik volg je wel, ik zie ze ook maar zo botsen als er dingen tegen gaan zitten.
Vooral bommel valt me tegen in dat opzicht. Had verwacht dat hij als trainer koeler zou blijven.
0 0
Fieldman
Dude, we zijn voor het eerst in vijf jaar kampioen geworden en we gaan al medelijden hebben met PSV.

Dat gaat een beetje ver.

Laten we eerst eens vier keer op rij kampioen worden. Daarna kan ik met je meegaan.
8 0
trooop
Hah, daar heb je een punt. Maar medelijden met psv? Nooit. We hebben ze alleen wel nodig, is wat ik bedoel. Dat we dit jaar maar nipt kampioen zijn geworden geeft een vertekend beeld. Ajax had een véél beter team. Als we dat verschil de komende jaren niet uit weten te bouwen dan doen we iets grondig verkeerd.
Ik ga er slechts vanuit dat we doorgaan op de ingeslagen weg.
0 0
WZAWZDB14
Ja over 5 jaar mag robben van mij wel naar psv
0 0
Tyronetjonaloi
Stel je haalt Robben, Propper en Bergwijn. Dan ben ik wel benieuwd naar de reacties uit Eindhoven haha. Zou dan van Marc een dikke middelvinger die kant op zijn.

Verder durf ik niet te zeggen of Robben echt een type speler is waar wij op zitten te wachten
3 0
Ajacied33
Propper zie ik graag komen. Robben ben ik niet kapot van en Bergwijn gerucht neem ik niet serieus
2 -1
mcatarinob
Zou het super vinden, wanneer ajax Robben zou halen. Met zijn stijl, past hij precies bij de speelstijl van ajax. Dat zou weer genieten worden!!!
2 -1
Ajacied33
"Ik hoop zo dat ie nog een jaartje Psv doet" aldus Houtkamp. En zo'n iemand moet nou objectief zijn..
1 0
Juichtoon
Andy is een lampie. Zit me altijd wezenloos te ergeren aan deze man als hij weer eens een wedstrijd van PSV mag verslaan.
Soort fan radio.
1 0
Ajacied33
Abnormaal man
0 0
MPAjax
..en anders doorschakelen naar Eto'o? ô.O
0 -1
Caparzo
Kun je hem krijgen, altijd doen. Pure schat aan ervaring en topsportmentaliteit die de jonkies absoluut vooruit helpt.

Hij kan sowieso 1 en misschien 2 jaar als supersub dienen en daarna mocht hij willen assisteren bij trainen jeugdteam en zn papieren gaan halen.

Echter denk niet dat hij naar Ajax wil, op een of andere manier lijkt hij me een pisvee-man. Sowieso hoop ik dat hij naar de ED komt.
2 -1
vdhaas
Zou een goede aanwinst zijn als ziyech vertrekt. Zie hem liever komen dan odegaard bijvoorbeeld.

Wat betreft blessuregevoeligheid: dat wordt enorm overdreven. In de 10 seizoenen Bayern heeft hij maar 3 seizoenen minder dan 30 wedstrijden gespeeld.
0 -2
31xAjax
Van de 340 competitie wedstrijden bij BM heeft hij er maar liefst 139 gemist, oftewel 14 per seizoen. Van de 500 wedstrijden totaal bij BM heeft hij er 197 gemist, oftewel 20 per seizoen. En dat lijkt me relevanter dan hoeveel hij er wel gespeeld heeft. In de 19 seizoenen van zijn carrière heeft slechts 1x meer dan 30 competitiewedstrijden gespeeld, in zijn eerste seizoen PSV......
0 0
de-Ajacied
Gewoon proberen
2 -1
Murtagh
Ik geloof er niet in maar van harte welkom!
1 -1
ajaxajaxajax
Lekker naar Groningen gaan Arjan, waarom anders een huis in Bedum laten bouwen......
1 -1
AFCAjax
Die gaat niet komen.. die gaat of naar groningen of naar pisvee.
1 -1
JPM
Altijd halen. Ook al kan hij een half seizoen mee ballen; die jongen dolt nog steeds de hele Eredivisie met speels gemak.
2 -2
gebruikersnaam
Als ze een contract overeen kunnen komen waarin hij voor 80% betaald wordt nav het aantal wedstrijden dat hij op het wedstrijdformulier staat zeg ik altijd doen. Zo niet, betaal je een ziekelijk salaris voor iemand die het halve seizoen geblesseerd is.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Geen transfersom en redelijk tot geen idioot salaris prima anders niet
1 -1
Ajax1960
Alle respect voor Arjan!!!
Voor de kleedkamer hebben wij deze vaak geblesseerde top voetballer niet nodig.
1 -1
Kokakola
Komt niet.
0 -1
ajaxxcied4life
Moet Robben wel willen natuurlijk.
0 0
RusselWestbrook
Eens.

Geen transfersom, waarschijnlijk maar voor een jaar dus je kunt em elk belachelijk salaris geven wat maar in je opkomt en hij is gewoon een wereld topper, mits fit.

Wel goeie verzekering afsluiten, haha.
5 -1
AFCA1510
En kan als geen ander zijn echte winnaarsmentaliteit en passie voor het spel overbrengen op zijn teamgenoten. Wereldvoetballer.
1 0
oudzuid2
dat doen Klaas en Tadic nu al voldoende denk ik...
0 0
RusselWestbrook
Meer winnaarsmentaliteit en passie is niet goed ofzo?
0 0
AFCA1510
Stel je voor dat je met nog meer van dat zit. Moet je niet willen!
1 0
WZAWZDB14
Best wel veel negatieve reacties. Hij is natuurlijk wel oud maar je bindt met Robben wel een wereldicoon aan je club, bovendien hij is natuurlijk ook een uitstekend voorbeeld voor de jeugd. Denk dat ze van hem veel kunnen leren, ook qua winnaarsmentaliteit overbrengen. Daarentegen is hij wel erg vaak geblesseerd, dit blijft ook een grote gok natuurlijk. Maar zodra hij fit is, kan je hem er uitstekend bij hebben. Qua financiën zal het wel meevallen toch? 1.5 miljoen voor een jaarcontract kan je deze tijden best aan dit soort risico's uitgeven.

Ik zou t doen
1 0
Babangida83
Robben is een topper voetballend gezien. Maar vind hem altijd zo erg de trainer dom ballen als het over voetbal gaat. We hebben dit seizoen gezien hoe belangrijk voetbalintelligentie is. Dat heeft hij niet en dat is toch één van de punten waarom je haalt. Heb liever Tadic.
0 -2
Ronaldinho020
Probeer het nog eens.
4 0
ajaxajaxajax
Ik hoop het niet, heb je helemaal niks aan, altijd geblesseerd en Dolberg zal er ook niet blij mee zijn, Robben gaat altijd voor eigen succes.
1 -1
DaNaRWaL
Ik heb het idee dat Dolberg sowieso niet erg blij is
0 0
ajaxajaxajax
Als je zo her en der hoort en leest moet Dolberg in trainingen de mooiste dingen laten zien. In wedstrijden maakt hij het helaas nooit waar. Die moet voor een wedstrijd een schop onder zijn kont krijgen, geen Robben.....
0 0
jarenfan
Nee,.....te oud en te kwetsbaar
Voegt niets toe.
2 -4
MPAjax
beetje duur voor op de bank
0 -1
oudzuid2
doe maar niet... past totaal niet in deze spelersgroep en is vaker geblesseerd dan fit
1 -1
Leviathan
Mwa vind Robben opzich wel een goede gast hoor en indien fit is hij gewoon een topper maarja... Zou lekker naar Groningen gaan dat lijkt me opzich wel lachen die kan in een half seizoen daar echt goud waard zijn.
2 0
AFCAMM
Lekker naar Groningen gaan.
4 0
036AFCA97
Haal liever een goede vervanger voor De Ligt als we een routinier erbij moeten hebben. Met Magallan of Schuurs naast Blind was het succes van dit seizoen zeker eenmalig.
1 0
Ruff Rhythim
Het succes van dit seizoen is sowieso niet iets wat we elk jaar zomaar even herhalen of verbeteren, zeker internationaal gezien niet.
0 0
ST
Van mij mag hij naar Pisvee gaan. Ik vind dat we niet zo geforceerd op zoek moeten naar Nederlandse versterkingen. Heb liever een buitenlandse speler als die beter is dan een Nederlander. We hebben verder nog zat Nederlanders in onze selectie. Blind, Veltman, Schone (inmiddels meer Nederlander dan Deen), Vd Beek, Huntelaar, Ekkelenkamp, Gravenbergh, Scherpen, De Wit en halve Nederlanders (Ziyech en Mazraoui).
2 -3
Hollister
Ik zou het als Overmars zijnde zeker proberen.. hem lekker de kunstgraswedstrijden over laten slaan... maar je kan hem internationaal en in topwedstrijden in Nederland heel goed gebruiken.. hij heeft toch kwaliteiten en de drive om wedstrijden open te breken
3 -4
glob
Nee man, hebben we niks aan. meer dan de helft van de tijd geblesseerd en de rest van de tijd loopt ie te rollebollen en te janken over het veld. Kan best aardig ballen hoor maar is niks voor ons. ga maar lekker naar lampestad.
4 -3
Ruff Rhythim
Alleen als ie gratis is of verdomde weinig kost en voor de rest moet je hem gezien zijn blessuregevoeligheid dus echt niet als basisspeler bij Ajax willen zien (en hij zichzelf ook niet).
1 -1
Ferd
Hij is transfervrij
1 0
Wesl
Robben zou fantastisch zijn! Gezien het risico op blessures zou ik eerder gaan voor Bergwijn.. We hebben kwa ervaring met Blind, Tadic, Schone en Huntelaar genoeg bezetting. Maar toch, het zou fantastisch zijn!!
2 -2
fanforeffer
Robben de man van glas ! liever niet ,vreselijke aansteller. past beter in de theaterschool van pvc.
3 -6
31xAjax
Ja en dan Berghuis erbij voor de 26 wedstrijden dat Robben geblesseerd is.....
1 -3