Rondo: 'Als het goed gaat, zijn het de spelers'

SJvanveen, 07-10-2018 om 22:05, 9254 views, Rondo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De mannen die zondag aan tafel zaten bij Rondo waren lovend over Ajax en Erik ten Hag. Met name de keuze om in Duitsland Dusan Tadic in de spits te positioneren zorgde voor positieve geluiden. 

'Zij laten wel zien dat ze enorm goed kunnen voetballen', begon Mario Been, die bijval krijgt van Andries Jonker. 'De manier waarop in München is daar wel aangekomen. En dan deed Frenkie de Jong nog niet eens mee. Dit is wel opzienbarend, zeker omdat je uiteindelijk gewoon moet winnen met 3-1', deed Youri Mulder ook een duit in het zakje. 

Ajax speelde tegen Bayern goed met een valse spits in de persoon van Tadic. Geen Kasper Dolberg of Klaas-Jan Huntelaar stond in de punt van de aanval, maar de Serviër. Dat bleek achteraf een topkeuze van de trainer. 'Als het fout was gegaan, was hij geslacht geweest', aldus Been, die besluit: 'Als het slecht gaat, is het de trainer. Als het goed gaat, zijn het de spelers. Zo gaat het altijd.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
Andries Jonker, wat een onuitstaanbare clown is dat zeg
0 0
T.reckveugel
Als je tegen pisvee zo speelt, dus daar niet met Wöber, en dat tot op de dag van vandaag volhoudt, dan vraag je om kritisch commentaar.
Maar ten Hag mag dat volhouden, dat is niet verboden, kritiek kennelijk wel
0 0
ETM
Ook met hele goede spelers kan er een hoop fout gaan als t geheel niet klopt. Daar ligt een zware taak voor de trainer. En vergeet niet dat Ajax altijd moet winnen. Alleen in de CL tegen de absolute top wordt puntverlies door de vingers gezien. Dus je hebt dan misschien de beste spelers, maar druk om te winnen is dan ook veruit het hoogst. En tegenstanders gaan de wedstrijd niet gauw in om effe lekker te ballen. Tegenstanders gaan een wedstrijd in om te voorkomen dat Ajax lekker gaat ballen. En dat is dan meteen hier de fout die AZ maakt. Die willen voetballen en worden dan afgemaakt. Krijgen vervolgens de wereld over zich heen hoe zwak ze wel niet waren. En ik vind dat eigenlijk niet fair.

Qua het beroordelen van een trainer is de kern gewoon dat de trainer is aangesteld als verantwoordelijke. Dat is zelfs bijna de kern van wat een trainer is.
Dus als het goed is vind ik het normaal dat je de trainer credits geeft en als fout dan kritiek. Uitzonderlijke situaties bestaan, maar over het algemeen vind ik dat het zo dient te zijn.
1 0
trooop
Lulkoek, andersom gebeurt net zo vaak. Toen het onder bosz ging lopen ging ook steeds alle lof naar de trainer. Typische tekst van zo'n loser van een trainer als mario been.
0 -9
Ozymandias
"Als het slecht gaat, is het de trainer. Als het goed gaat, zijn het de spelers."

Ik wilde dit nog maar een keertje herhalen.
8 -2
Labrador
Azijnshowtime lezen jullie even mee?
3 -2
Labrador
Azijnshowtime lezen jullie even mee?
1 -1
Saanchez
Spijker op de kop
12 0