Drie dispensatiespelers bij A1 in Youth League

BvdPloeg, 23-09-2016 om 09:55, 26453 views, UEFA |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax heeft drie dispensatiespelers ingeschreven voor de Youth League, die volgende week begint voor de Amsterdammers. Tegen het IJslandse Breidablik kan coach Aron Winter beschikken over Jong Ajax-spelers Stan van Bladeren, Mauro Savastano en Adham El Idrissi.

In totaal heeft Winter de beschikking over 39 spelers, waarvan vier keepers. Naast Van Bladeren, Savastano en El Idrissi komen van hen ook Deyovaisio Zeefuik, Matthijs de Ligt en Carel Eiting al uit voor Jong Ajax. De Ligt debuteerde zelfs al in het eerste elftal. Qua leeftijd zijn Zeefuik, Eiting en De Ligt echter geen dispensatiespelers, maar nog gewoon spelers die mogen uitkomen voor A1.

Verder kent de lijst van A1 weinig verrassingen, of het moeten al bijna alle namen zijn van de spelers die dit seizoen in principe uitkomen voor Ajax B1. Onder hen bijvoorbeeld aanwinsten Ricardo Farcas, Abdallah Aberkane en bekende talenten als Daishawn Redan, de broertjes Jurriën en Quinten Maduro en Liam van Gelderen. Nigel Bouman, vierde keeper van A1, ontbreekt door het toevoegen van Van Bladeren. Andere opmerkelijke afwezige is B1-aanvaller Oliver Horvath, maar dit zou kunnen liggen aan het feit dat hij nog niet speelgerechtigd is.

Ajax A1 begint de Youth League op 28 september in de Domestic Champions Path. Breidablik uit IJsland is dan om 18.00 uur de tegenstander. Tijdens die wedstrijd kan Ajax door interlands van Oranje U17 al niet beschikken over Bakker en Redan. Op 19 oktober volgt in Amsterdam de return. Ajax moet eerst twee knock-out rondes overleven in de Domestic Champions Path, alvorens de play-offs volgen over één duel. Als ook die ronde wordt overleefd, stroomt Ajax in in het hoofdtoernooi in de achtste finales. 

De volledige lijst met spelers:

Doelmannen:
Jeffrey de Lange
Stan van Bladeren
Nick Plomper
Joe van der Sar

Verdedigers:
Mauro Savastano
Deyovaisio Zeefuik
Mitchel Bakker
Danilho Doekhi
Pascal Struijk
Boy Kemper
Jasper Ter Heide
Liam van Gelderen
Ricardo Farcas
Matthijs de Ligt
Navajo Bakboord
Conner Blöte
Darren Sidoel
Sven Botman
Abdallah Aberkane

Middenvelders:
Azor Matusiwa
Zian Flemming
Reda Boultam
Noa Benninga
Franco Antonucci
Dani de Wit
Jurgen Ekkelenkamp
Quinten Maduro
Jurriën Maduro
Giovanni de la Vega
Carel Eiting
Noa Lang

Aanvallers:
Kaj Sierhuis
Daishawn Redan
Mees de Wit
Martijn Kaars
Justin Kluivert
Anderson Lopez
Ché Nunnely
Adham El Idrissi

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnDylan
De Lange; Zeefuik, De Ligt, Kemper, Savastano; D. de Wit/Lang, Eiting, Antonucci; Nunnely, Sierhuis, M. de Wit/Kluivert

Dit elftal heeft minder individuele kwaliteit dan het elftal van vorig seizoen maar kan het nog steeds goed doen. Eiting en De Ligt zullen deze ploeg op sleeptouw moeten nemen en dat is voor hun individuele ontwikkeling waarschijnlijk ook een goede prikkel. Ik ben vooral benieuwd naar hoe Lang, Antonucci, Nunnely en Kluivert zich de komende twee jaar ontwikkelen. Dat zijn na De Ligt dé grote talenten van de 1999 lichting en hebben allen genoeg potentieel om het eerste te halen.
0 0
Christiano91
Ze hadden ook Nouri, van de Beek en Cerny nog als dispensatie kunnen pakken.
Kan je zomaar voor de titel gaan
1 0
JohnDylan
Die jongens hebben niets meer te zoeken op dit niveau. De ontwikkeling van talenten moet op één staan.
0 0
yasso
Ik denk dat het voor hun ontwikkeling juist wel goed is, omdat de druk dan op hun schouders ligt en daar kunnen ze dan mee leren om gaan. Ook staat dit los van de gewone wedstrijden, als ze hier aan me doen kunnen ze of drie x per week spelen, wat goed voor hun ontwikkeling is of een paar min. invallen bij het eerste en dan een hele wedstrijd in de Youth league, wat ook goed voor hun ontwikkeling is. Verder is het veldspel in deze competitie niet lager dan, in de Jupiler league en speel je ook tegen teams met andere tactieken en type spelers, dat lijkt me ook goed voor de ontwikkeling van de spelers.
0 0
Joseph
Die kun je misschien voor de laatste rondes gebruiken, maar op niveau spelen is belangrijker voor die jongens.
0 0
MS22
Enig idee of al bekend is of deze wedstrijd wordt uitgezonden door Ajax TV of Ziggo Sport?
0 0
trodat4030
Ben er niet 100% zeker van (puur omdat het nog niet is bevestigd vanuit Ajax), maar ik ga uit van een stream via ajaxtv. Dat is eigenlijk altijd het geval bij YL wedstrijden..
0 0
SjaakieSwart
Van Bladeren
Zeefuik - Doekhi - De Ligt - Savastano
Lang - Eiting - Antonucci
Nunnely - El Idrissi - Kluivert

Zoiets?
0 0
Nathan2
Van bladeren heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gespeeld. Lijkt mij niet dat die gaat spelen. De Lange doet het prima. Verder goede oostelling
0 0
trodat4030
Omdat ie geblesseerd is/was.. Weet niet in hoeverre hij is hersteld, maar afgelopen oefenpot tegen Cambuur zat niet hij, maar de Lange op de bank. Dat zegt mij dat ie er nóg niet is, al weet ik wel dat ie inmiddels weer veldtrainingen doet (maar volgens mij nog niet de partijen). Als Stan weer mag spelen, zál hij ook spelen, geloof me maar. Dispensatiespelers spelen nagenoeg altijd (of ze moeten nodig zijn bij t 1e).
0 0
Nathan2
Ik denk eerder dat hij erbij staat als De Lange niet zou kunnen spelen. Verschil met Plomper en van der Sar is wel erg groot. Was zaterdag al te zien met Plomper.
0 -1
trodat4030
Kijk voor de grap maar eens álle selecties en basisopstellingen van Ajax in de YL na, áls er een dispensatiespeler bij was stond hij basis. Ze lieten soms wél eens een dispensatiespeler thuis (El Azzouzi bijv vorig seizoen), maar dat is wat anders.. Het was basis of niet bij de selectie. El Mahdioui was vorig seizoen (2e seizoenshelft) dispensatiespeler, stond basis tegen Chelsea en ondanks dat er álle reden was om hem te wisselen, mocht hij blijven aanklooien.. Dat is gewoon een ongeschreven regel bij Ajax betreffende YL..
0 0
Kupke
De Ligt moet je niet meer met de A1 mee laten doen, leert hij niks van. Lekker bij Jong laten spelen
0 -1
trodat4030
Hij kan leren een 'vedette' te zijn die de ploeg op sleeptouw moet nemen. Das weer eens iets anders dan het jonge pikkie in de selectie te zijn (ook al is ie nu nog steeds lang niet de oudste). Daarnaast kan hij er (mede) voor zorgen dat je ver komt zodat zijn medetalenten zich kunnen ontwikkelen.
0 0
Chesterson93
Klopt, maar hij speelt al zo stabiel in Jong. Als hij bij de A1 speelt en geen goede wedstrijd speelt, wordt dat hem misschien nagedragen. Bij Jong zit hij zo in een flow waarvan ik denk dat hij die (foutloos) doorzet in de Jupiler League.
0 0
Middenweg401
Qua middenveld houden we niet veel toppers over inderdaad.
Maar in de verdediging hebben we ook nog Bakker, Bakboord en (mist weer fit) vooral Sildoel. Een aantal van de overigen heb ik amper ooit gezien. Zit daar nog wat bij (kenners?)

Wat de aanval betreft vind ik het grappig dat Redan er bij zit (lijkt me wat vroeg). Sierhuis is natuurlijk zeker niet minder dan El Idrissi. En Lopez kan op een goede dag ook wel wat.
0 0
trodat4030
Ik weet niet wie je niet kent, dus kan er ook niks over zeggen.
0 0
Middenweg401
Een heel rijtje:
Struijk, Kemper, Ter Heide, Van Gelderen, Farcas, Botman en Aberkane.
Veel doorstroom en een paar nieuwe jongens neem ik aan.

Zit daar nog wat bij?
0 0
trodat4030
Struijk is, net als Doekhi, een grote, sterke gozer, echter is hij een linkspoot. Vind hem nog niet heel overtuigend overkomen, heeft vooral met de bal aan de voet, nog veel slordigheden. Hij is nieuw en we moeten even rustig afwachten of hij zich daar in verbetert. Kan zijn dat hij moet wennen aan het nieuwe tempo dat gevraagd wordt. Qua postuur heeft ie iig alles mee.

Kemper is ook een nieuwe linkspoot die op LCV en op CVM kan spelen. Heb hem een hele goede helft zien spelen op LCV in de voorbereiding, speelde echt als Jantje V door goed in te dribbelen en was (toen) verdedigend ook erg sterk. Daarna wel een mindere pot van hem gezien, ook op CVM. Is een twijfelgeval, maar heeft wel laten zien dat hij potentie heeft. Is nu ook opgeroepen voor interlands bij u18.

Ter Heide is een rechtsback, snel, aardige techniek en handelingssnelheid, maar vind hem verdedigend wel eens kwetsbaar en zie niet direct een potentiele Ajax 1 speler. Wel heel bruikbaar in je ploeg, maar staat niet voor niets achter Bakboord (en Zeefuik, die nog A junior is, maar al in Jong speelt) in de pikorde. Is enkele jaren geleden van AZ overgekomen en ook jeugdinternational.

Van Gelderen is een jonge knaap, 1e jaars B en doorgeschoven naar de B1, rechts centraal in de verdediging. Is voor z'n leeftijd vrij groot en sterk. Verder is ie behoorlijk snel, kan prima verdedigen en is ook aan de bal vrij aardig. Zie wel de nodige potentie in hem, ook enkele jaren geleden overgekomen van AZ en ook jeugdinternational. Was onlangs geblesseerd, weet niet of hij inmiddels weer fit is.

Farcas is ook een nieuwe speler, Roemeen en een rechter CV. Heeft op mij een goede indruk gemaakt in de oefenwedstrijd tegen AZ. Heeft de nodige rust aan de bal en laat dingen er simpel uitzien. Goede inspeelpass ook. Verder zal ik hem iets vaker moeten zien spelen om uitgebreider te kunnen omschrijven.

Botman speelt al jaren in de opleiding. Is erg lang (schat hem ruim over de 1.90 inmiddels en is nog groeiende) en ook zeer sterk. Is een linkspoot en speelt achterin regelmatig op de flank, al kan hij ook centraal uit de voeten. Maakt nog wel de nodige foutjes, vooral qua positionering, maar heeft nog de nodige tijd om zich daarin te verbeteren. Kan nog zeker wel iets worden als ie zich op de juiste manier ontwikkelt, maar heeft imo niet het talent van Mitchel Bakker (concurrent op beide posities en van dezelfde lichting).

Aberkane is ook een nieuwe speler. Ook weer een linker CV die goed kan verdedigen en aan de bal ook de juiste keuzes maakt (voor zover ik heb kunnen zien althans). Vormt een sterk koppel met Farcas momenteel centraal achterin in de B1. Ben benieuwd naar zijn ontwikkeling, maar lijkt wel de juiste kwaliteiten te hebben om goed genoeg voor het 1e te kunnen worden. De potentie is er imo, al is het moeilijk om te zeggen na 1 wedstrijd.

Als laatste wil ik opmerken dat ik blij ben dat de club (scouting) zich heeft gericht op linksbenige verdedigers. Daar is bij Ajax al jarenlang een behoorlijk gebrek aan. Ik heb elftallen soms een heel seizoen met 4 rechtspoten achterin zien spelen en dat is niet bevordelijk voor de ontwikkeling van de spelers imo. De lichting (geboren in) 96 bijv, daar speelden Lartey en Owusu (indertijd beide rechtsbacks, Lartey concentreert zich nu op RCV) afwisselend op links.. Beiden zijn daar een stuk minder dan op rechts. Alleen Riedewald was een linkspoot, maar die speelde nagenoeg altijd centraal en werd tevens vrij snel doorgeschoven naar hogere lichtingen (A1 en Jong).
1 0
Middenweg401
Bedankt man, voor de moeite van het uitgebreide verslag! :)
Ik zou er wel 10 duimpjes omhoog voor willen geven. Jammer dat weinigen het nog zullen lezen.

De Roemeen Farcas had wel over gelezen, maar nog niet gezien. Botman heb ik wel eens in een samenvatting langs zien komen geloof ik.
Verder behoorlijk wat nieuwe verdedigers inderdaad!
Wat dat betreft blijft de scouting voor de andere linies wat achter (?)Ik ben benieuwd.

Als ik het zo lees is het hoopgevend dat er eentje (of misschien wel meerdere) het eerste kan halen.
Naast Zeefuik, De Ligt, hopelijk Bakker en als hij de lijn omhoog weer vindt misschien Savastano.
0 0
trodat4030
Graag gedaan man, heeft me een half uur van m'n leven gekost, maar als het zo gewaardeerd wordt is het me dat wel waard. Wat betreft de andere linies, als het daar al vrij goed zit, hoeft er ook niet veel te gebeuren natuurlijk ;)

Mooie verdediging voor over een jaar of 4 hoor btw!
0 0
trodat4030
Bakker speelt in IJsland niet mee, die zit dan bij oranje u17 in Hongarije.
0 0