Drie dispensatiespelers bij A1 in Youth League | Ajax Showtime

Drie dispensatiespelers bij A1 in Youth League

door BvdPloeg 21

Drie dispensatiespelers bij A1 in Youth League

door BvdPloeg 21

Laatst geüpdatet

Ajax heeft drie dispensatiespelers ingeschreven voor de Youth League, die volgende week begint voor de Amsterdammers. Tegen het IJslandse Breidablik kan coach Aron Winter beschikken over Jong Ajax-spelers Stan van Bladeren, Mauro Savastano en Adham El Idrissi.

In totaal heeft Winter de beschikking over 39 spelers, waarvan vier keepers. Naast Van Bladeren, Savastano en El Idrissi komen van hen ook Deyovaisio Zeefuik, Matthijs de Ligt en Carel Eiting al uit voor Jong Ajax. De Ligt debuteerde zelfs al in het eerste elftal. Qua leeftijd zijn Zeefuik, Eiting en De Ligt echter geen dispensatiespelers, maar nog gewoon spelers die mogen uitkomen voor A1.

Verder kent de lijst van A1 weinig verrassingen, of het moeten al bijna alle namen zijn van de spelers die dit seizoen in principe uitkomen voor Ajax B1. Onder hen bijvoorbeeld aanwinsten Ricardo Farcas, Abdallah Aberkane en bekende talenten als Daishawn Redan, de broertjes Jurriën en Quinten Maduro en Liam van Gelderen. Nigel Bouman, vierde keeper van A1, ontbreekt door het toevoegen van Van Bladeren. Andere opmerkelijke afwezige is B1-aanvaller Oliver Horvath, maar dit zou kunnen liggen aan het feit dat hij nog niet speelgerechtigd is.

Ajax A1 begint de Youth League op 28 september in de Domestic Champions Path. Breidablik uit IJsland is dan om 18.00 uur de tegenstander. Tijdens die wedstrijd kan Ajax door interlands van Oranje U17 al niet beschikken over Bakker en Redan. Op 19 oktober volgt in Amsterdam de return. Ajax moet eerst twee knock-out rondes overleven in de Domestic Champions Path, alvorens de play-offs volgen over één duel. Als ook die ronde wordt overleefd, stroomt Ajax in in het hoofdtoernooi in de achtste finales.

De volledige lijst met spelers:

Doelmannen:
Jeffrey de Lange
Stan van Bladeren
Nick Plomper
Joe van der Sar

Verdedigers:
Mauro Savastano
Deyovaisio Zeefuik
Mitchel Bakker
Danilho Doekhi
Pascal Struijk
Boy Kemper
Jasper Ter Heide
Liam van Gelderen
Ricardo Farcas
Matthijs de Ligt
Navajo Bakboord
Conner Blöte
Darren Sidoel
Sven Botman
Abdallah Aberkane

Middenvelders:
Azor Matusiwa
Zian Flemming
Reda Boultam
Noa Benninga
Franco Antonucci
Dani de Wit
Jurgen Ekkelenkamp
Quinten Maduro
Jurriën Maduro
Giovanni de la Vega
Carel Eiting
Noa Lang

Aanvallers:
Kaj Sierhuis
Daishawn Redan
Mees de Wit
Martijn Kaars
Justin Kluivert
Anderson Lopez
Ché Nunnely
Adham El Idrissi

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties