De Boer: 'Hebben geen Messi, alleen Amin'

BvdPloeg, 26-01-2016 om 23:06, 12025 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frank de Boer zocht na afloop van Ajax - Heracles Almelo naar veel oorzaken, benoemde er een paar, maar uiteindelijk kon de coach niet anders concluderen dan dat het niet voor het eerst saai was in de ArenA. Tegenover FOX Sports geeft hij toe dat er meer creativiteit nodig is. 

'Het is altijd zuur, dat is ieder puntenverlies met Ajax. Je mag in de ArenA geen punten morsen. Het was vandaag onnodig en als er één verdiende te winnen, dan waren wij het. We zijn uiteindelijk niet bij machte geweest om de trekker over te halen', analyseert De Boer.

'We moeten wat opportunistischer gaan spelen want je ziet in het laatste kwartier wat er dan kan gebeuren', vervolgt de oefenmeester, die niet altijd blij was met zijn spelers. 'Er zijn momenten dat je bepaalde afspraken maakt en als dat niet gebeurt, dan word ik boos, ja. Er zal bijvoorbeeld altijd iemand eerste paal moeten komen bij een vrije trap van Nemanja, dat kun je onze aanvallers wel aanrekenen. Maar ik kan niet klagen over de inzet, ze hebben keihard gewerkt tot de laatste seconde. En misschien moeten we nog een penalty krijgen, maar het mocht niet baten.'

De Boer heeft graag nog iemand in zijn selectie die iets extra's kan brengen. 'Uiteindelijk gaat het om de creativiteit, dat we ook op het middenveld of aan de buitenkant iemand uit kunnen spelen. Zij spelen heel compact en dus wordt dat van ons verwacht. Een Messi creëert iets, maar die hebben wij niet. Amin heeft de kwaliteiten om dat te doen, maar die had niet echt zijn dag. In de jeugd hebben we wat spelers rondlopen die dat kunnen, maar we zullen om ons heen kijken want zulke spelers zijn wel belangrijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
FdB spreekt in één van zijn laatste interviews over de zoektocht naar creatieve spelers die in de kleine ruimte iets kunnen forceren.

Tot zo ver kan ik hem goed volgen.

Vervolgens noemt hij een paar voorbeelden van creatieve spelers die in de kleine ruimte iets extra kunnen brengen: Cerny, Sinkgraven, De Jong en Nouri,, en dat hij momenteel zo’n soort speler zoekt voor het eerste. Zoekt… zoekt?

Hier raakt hij mij volledig kwijt.

Hij is op zoek naar een type Cerny, Sinkgraven, De Jong en Nouri, spelers die nota bene in de eigen gelederen de pannen van het dak spelen en hij ziet ze staan, maar god mag weten waarom hij ze niet ziet zitten. Ze zijn er namelijk nu al klaar voor. Breng ze telkens één helft en wissel dat af. Zo houd je ze allemaal gretig, fit en tevreden.

Ben ik nu zo alziend, of is FdB stekeblind?
0 0
de-Ajacied
Je hebt naast een breker en een verbinder ook een creatieve speler nodig. Bazoer en Sinkgraven kunnen dat niet. Nouri kan dat zeker wel.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
En volgens mij was ene Kishna ook een creatieve speler. Özbilliz ook.
1 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
Een creatieve speler die tussen de linies kan spelen, met scorend vermogen en haalbaar voor ajax?

O wat lastig toch, misschien ZIYECH?!
0 -1
carel romijn
Ajax speelde met 7 spelers :: 1 in de voorhoede El Ghazi 1 op het middenveld Bazoer en 5 goede spelers in de achterse lijn .
De rest onder aan voering van Milik komen duidelijk te kort.
De Boer zijn visie gaat niet verder dan het traingsveld.
Van de wedstrijden leert hij niet veel.
Misschien dat jong AJAX voor hem een voorbeeld moet zijn.
0 0
fanforeffer
wij hebben geen Messi maar ook geen ploeg waar een visie achter zit ,terug en breed is de hoofd bezig heid controlle controlle langzaam en met hooghartige trekken. de Boer heeft geen enkele visie en hoopt dat de bal goed valt ,soms lukt dat maar niet zo vaak dat we kampioen worden.
1 0
stefanwillem
Amin had niet z'n dag, Milik speelde gelukkig geweldig. Sukkel.
1 0
Starring
Wij hebben geen Guardiola, alleen Frank de Boer.
1 0
Danny.S
Ik heb een gruwelijke hekel aan P$V, maar gisteren miste ik een speler als Guardado of de Jong die veel gevaarlijker is dan Arek.
Maar goed, die lampies gaan ook nog wel punten verspelen en hopelijk doen ze dat vanavond al.
1 0
ajaxinho
Wij hebben geen Messi, wel Cerny!
0 0
The Kaiser
Wij hebben geen Messi... geef die man een spraakverbod alsjeblieft!
0 0
NR9
WAAR BLIJVEN DIE AANKOPEN.. WANBELEID...
1 0
geDaante
Heeft helemaal niks met aankopen te maken.
0 0
Tinseltown
Ik heb Mitchell Dijks in de aanval zien voetballen, hij had in die tijd (nog) geen zelfvertrouwen, maar met zijn snelheid en fysiek zou hij als stormbreker meer betrokken moeten worden bij de aanval, ze worden panklaar voorgegeven, alleen doet niemand hier iets mee, ook vrije trappen aan de linkerkant zouden door hem genomen moeten worden……en dan nog met 100 miljoen op de bank twijfelen over een spits?
0 0
Rommy
Potverdomme de Boer/overmars haal Zeyech nu het nog kan !!!
1 0
Hammerzeit
Ik zou het ook zo ontzettend graag zien, maar ze zullen hem wel te goed voor Ajax vinden of 'geen middenvelder' meer nodig hebben, met twee á drie stuks die totaal niet renderen. Serero mocht volgens mij weg, Andersen niet zeker of hij het red. Sink is - tot nog toe(!)- een complete miskoop.

Tel uit je winst. Nouri nog een jaar laten rijpen in JA.

Haal Ziyech, niet laten lopen.
1 -1
TheRiviera
En op basis van wat oordeel jij dat Ziyech dat niet zal zijn?Dat een speler het goed doet bij zijn huidige club zegt niks over zijn kunnen bij een toekomstige club.Het is is blijft altijd deels een risico of Ziyech het zelfde niveau kan behalen bij Ajax.

Ik zie Ziyech liever niet komen want we hebben simpelweg al genoeg middenvelders en Als Ziyech komt dan zullen Fischer,El Ghazi of Klaassen als stand-in spits worden gebruikt.Maar dat zijn 3 spelers die naar mijn mening niks te zoeken hebben op die positie.

Ajax moet gewoon een goede kwaliteit spits of eventueel vleugelaanvaller die spits kan halen.Het liefst eentje buiten de eredivisie die in een grotere competitie heeft gespeelt en rijk aan ervaring is.Het is simpelweg gewoon een feit dat Ajax financieel de middelen heeft om zulke spelers wel te kunnen halen.Een goed voorbeeld hiervan is PSV die Guardado en Moreno heeft gehaald 2 spelers met kwaliteit en ervaring die in een grote competitie speelde en betaaldbaar waren.

Het is een actie reactie spel want PSV haalt Guardado en wat is het resultaat ze worden kampioen,Dit seizoen haalden ze Moreno erbij en het resultaat is ze overwinteren in de CL iets wat Ajax al jaren niet meer is gebeurd.Is dit toeval?Nee dit is simpelweg het resultaat van een team die een grote boost in kwaliteit en ervaring heeft gekregen.

Begrijp me niet vekeerd Ziyech is een interesante speler voor de toekomst maar hij is niet iemand die Ajax NU kampioen maakt.
1 -1
Leprechaun
Frank begint meer en meer op Jol te lijken. Vooral klagen over de spelers die hij NIET tot zijn beschikking heeft. Frank, het ligt niet aan het wel of niet hebben van een type Messi, het ligt volledig aan jouw manier van coachen en jouw spelopvatting.
5 -1
geDaante
Zelfs de spelopvatting lijkt op die van Jol, alleen nog erger, daar Jol tenminste nog aanviel.
1 0
Avontia
Haal Ziyech, Huntelaar en eventueel een andere trainer en het probleem opgelost. Ervaring en kwaliteit die er direct staat is binnen.
2 0
ibrahendriks
Breng dan Nouri op de vleugel, stel Frenkie maar op centraal. Sinkie erin eruit, daar is niet veel van over. Wijze les: Geef die gasten een tijd heel vertrouwen. Wat blijft er anders over.Of haal Zyech, maar ja ook weer te duur, en dan komt Andersen ook nog terug.
Daar functioneert hij trouwens wel in een vrije rol , als buitenspeler. Ook weer een kwestie vanvertrouwen voelen. El voorop, als er geen goeie bal op Milik komen, valt zijn kwaliteit, die hij wel heeft ook weg.
Doe in ieder iets creatiefs, en train daar tot in den treure op. Aan als het punten kost, dan moet dat maar, werk naar een aanvallend toekomst heeft..
2 0
grapje
Nee we hebben geen Messi, helaas wel een koppige eigenwijze trainer die maar niet lijkt te willen leren van zijn fouten.
4 0
bojan
Off topic: iemand al iets gehoord van de buscombi aanstaande zondag naar Roda? Is mijn eerste uitwedstrijd en ik woon in limburg dus weet niet hoe dit normaal verloopt maar tot nu toe heb ik nog niks vernomen en ook op de site vind ik niks..
0 0
HarryHarHar
Weet je wat we ook niet hebben meneer de Boer, winnaars mentaliteit, de we vreten jullie op mentaliteit hier in de ArenA, zoals AZ afgelopen zondag liet zien, zo hoort voetbal gespeeld te worden dan heb je helemaal niemand nodig, je jongens tot op het bot motiveren, maar niet zo bemoederen als dat jullie doen... dat missen we bij Ajax en daarom word PSV gewoon weer met afstand kampioen!.
4 0
schaakmat
Ik heb gisteren de wedstrijd voor de verandering een keer met een analyserende blik bekeken. De verdediging staat als een huis en ook het druk zetten was bij vlagen prima (niet altijd, maar vaak wel). Het aanvallend spel daarentegen is ondermaats en veel te voorspelbaar. Af en toe goede loopacties, maar daar houdt het dan ook op. De ploeg durft niet over de as van het veld aan te vallen, maar probeert alles via de flanken. Op deze manier ben je zeer beperkt als de tegenstander hier dubbele mandekking hanteert (zie el ghazi). Je moet van goede huize komen wil je dan nog via de flanken iets creeëren. Mijns inziens zou de ploeg juist vaker door het as van het veld aanvallen door bijvoorbeeld direct de spits aan te spelen. Helaas is dit niet het sterke punt van Milik. Echter, op deze manier dwing je de verdediging mee te lopen waardoor deze enigszins open komt te staan. Er ontstaat zo ruimte voor de buitenspelers om een loopactie naar binnen te maken of voor de middenvelders om er over heen te gaan. Hier gaat gelijk een stuk meer dreiging van uit, vooral als je het goed afstemt met aanvalspel over de vleugels.

Om af te sluiten een stukje uit het boek Pep Confidential, over de hogepriester van attractief aanvalsspel: "Guardiola voert het hele seizoen een oorlog tegen het gevaar van ‘de U-beweging:’ dat de bal in een U-vorm van de linksback, schuin naar achter naar de ene centrale verdediger, breed naar de andere centrale verdediger, en dan weer schuin naar voren naar de rechtsback gaat – en weer terug. De ploeg heeft balbezit, maar is geen meter opgeschoten, terwijl de verdediging van de tegenstander met elke zinloze tiki-taka-pass ingegravener raakt."

Heel herkenbaar.
4 0
Clarence
Zoals ik al eerder zei hier, Ajax mag van De Boer niet door de as aanvallen. Dat is te risicovol bij balverlies. Het hele spel van Ajax is erop gebaseerd om genoeg spelers achter de bal te hebben bij balverlies. Vandaar ook het lage aantal tegengoals. Maar vandaar ook het doodsaaie, impotente aanvalsspel.
En als El Ghazi en Fischer dan ook nog niet op het juiste moment de bal gewoon afleggen, kan Milik ook niet renderen.
1 0
geDaante
Dat laatste komt van Cruijff af, Guardiola is dan ook 100% Cruijff-adept. Helaas zijn dit soort mannen met een zeer goede visie die leidt tot aantrekkelijk én succesvol voetbal, verbannen bij Ajax.
2 0
The
In dezelfde interview op voetbalzone staat nog een zin die hier op AS niet staat.

"Zeker tegen dit soort tegenstanders heb je zo'n type wel nodig. Natuurlijk hebben wij daarvoor iemand op het oog en het is de bedoeling dat er op de transfermarkt nog wat gaat gebeuren”, aldus de coach van Ajax"

Als dit klopt zijn ze nog wel met iemand bezig op dit moment.
0 0
Truth
Ja, en die gaan ze vast weer op 31 januari benaderen, zodat zijn club de hoofdprijs kan vragen en Ajax zich er weer achter kan verschuilen dat hij te duur was. Ik geloof het pas als ik het zie! Het is iedere transferwindow het zelfde gelul. Praatjes vullen geen gaatjes
2 0
JCr14
Simon Moses Daddy lieten ze anders gewoon lopen.
2 0
MosesD
Ja, want we hadden natuurlijk de Sa.......
1 0
vossie65
Vooral om je heen blijven kijken......Nee wij willen versterkingen.
Zoals het de laatste wedstrijden gaat........gaan wij dus echt geen kampioen worden.
Hoop dat ze dat nog op tijd gaan inzien bij Aja, maar ben er bang voor dat we het met deze selectie moeten doen.
2 -1
ikmisjari
Ik begrijp niet dat FdB er nog niet achter is, dat deze manier van spelen tegen verdedigend ingestelde ploegen kansloos is. Op het middenveld en in de voorhoede is er veel te weinig beweging en dynamiek om überhaupt kansen te kunnen creeeren. Bovendien is er schrijnend gebrek aan creativiteit en met name in de aanval te weinig kwaliteit. Wat is er nodig om de rest van het seizoen nog enigszins kans te maken op de titel?
Volgens mij moet Ajax in eerste instantie Ziyech kopen, waarmee je een garantie op goals en creativiteit binnenhaalt.
Vervolgens moet FdB het systeem omgooien naar 4-4-2 met een ruit op het middenveld.
Ajax heeft zoveel talentvolle middenvelders, dat je hier absoluut van moet profiteren, voordeel is ook dat je zowel compacter als dynamischer kunt spelen met 1 of 2 middenvelders die continu diep gaan.
Uitgaande van het huidige elftal zou de achterhoede onveranderd blijven, dan op het middenveld Ziyech op links, punt naar achter Gudelj (voordeel van de twijfel), rechtsmidden Bazoer, punt naar voren Klaassen plus de 2 spitsen Younes en El Ghazi die naar hartelust mogen zwerven.
Als back up Van de Beek, Nouri en Cerny.
Sinkgraven, die wat mij betreft tot nu toe een miskoop is, mag het seizoen afmaken bij Jong Ajax.
Fischer en Milik hebben te weinig kwaliteit voor het niveau dat Ajax nastreeft en zou ik verkopen.
6 0
ibrahendriks
Kan me hier ook wel in vinden, maar als Zyech niet komt, wie stel je dan op? Frenkie, Nouri?
En laten staan, ook als het de ene keer minder is als de andere keer.
Klaassen en Bazoer , Gudelj leveren echt wel ballen in, hebben ook iemand nodig waarbij dat kan. En zwoegen is voor hen ook geen problem.
Achterin staat het goed, Dijks zijn opkomen, ook niks mis mee. Tete boekt daarin ook progressie. Riedewald springt een gat in de lucht , als hij spelbaler voor zich heeft.
0 0
ikmisjari
Ziyech MOET komen, is nu relatief goedkoop en over 2jaar 25 miljoen waard.
Hiermee is gelijk de kapitaalvernietiging van Sinkgraven goed gemaakt.
0 0
mcjc
Dan moet je nagaan dat Younes eingelijk ook niet een echte basisklant is . Het is een goede speler voor de breedte en meer niet. Qua kracht en conditie komt hij tekort.
2 -2
Ajaxsupzuidned
Onze voorhoede is al jaren dramatisch en kwalitatief onvoldoende! Ipv daarin te investeren gok je op goedkope jongere spelers Ipv zekerheden zoals een Luuk de Jong. Vevolgens koop je 2 middenvelders voor absurd hoge bedragen op posities die al dubbel bezet zijn en die de doorstroom van eigen jeugd belemmert. Jonk heeft heirin een duidelijk punt! Vervolgens ga je voor een speler kijken (Sisto) welke onhaalbaar blijk te zijn en stuit je toevallig op Younes die dan 1 goede wedstrijd speelt maar die niet voor niets bij een goede club in Duitsland speelt maar zelfs een divisie lager.
Ajax maakt door arrogantie en wanbeleid Psv voor de tweede x achter elkaar kampioen en dat hebben ze in Amsterdam aan zichzelf te danken, klotenzooi!!
7 0
Raoul14
Precies, het zuinige beleid werpt zo alleen maar rotte vruchten af.
2 -1
grapje
Volgens mij lees je niet goed.
0 0
Raoul14
Stop er dan mee, want de kans dat jij ooit ergens met Messi gaat werken is 0,0. Kan FdB echt niet meer aanhoren, de slappe excuses worden met de week meelijwekkender.
7 0
Koenniiee
Klein houden van het veld - Deels
Vaak op het begin van de wedstrijd lukt dit nog aardig, maar als de wedstrijd vordert dan blijft daar steeds minder van over. De spelers lijken het dan ineens niet meer compact te kunnen houden en geven de tegenstanders ruimte om te voetballen. Ook het laatste half uur kon Heracles veel gemakkelijker combineren en zelfs tot aan de zestien komen. Dankzij, inderdaad een goede verdedigende linie met twee verdedigende/controlerende middenvelders daarvoor (thanks to Trustfull), geven we weinig kansen en doelpunten weg.

Counterpressing - Nee
Hier kan ik heel kort over zijn. Absoluut niet.

Zonedekking - Nee
Hier kan ik heel kort over zijn. Absoluut niet.

Diepte voor breedte - Nee
Hier kan ik heel kort over zijn. Absoluut niet.

Bouw op door de as - Nee
Hier kan ik heel kort over zijn. Absoluut niet. De spelers met de fucking slechtste techniek krijgt het vaakst de bal, Mitchell Dijks. Wie verzint er zoiets? Je moet sterkten benutten en niet je eigen ploeg opzadelen met problemen.

Derde man en driehoekjes - Nee
Er staan veel te weinig kleine ruimte voetballers op het veld die creativiteit bezitten en geen verstoppertje spelen. Als je die spelers niet opstelt, dan gaat het je niet lukken om lekker te combineren. Overigens, buitenspelers zijn redelijk belangrijk in deze, omdat zij ook voor heel variatie in het aanvalsspel kunnen zorgen. Echter, onze flankspelers staan maar een beetje aan de zijlijn te wachten tot zij een één-tegen-één actie aan kunnen gaan.

Creëren van één-tegen-één - Ja
Het spel van Frank is gericht op hard werken, tweede bal winnen en het in de voeten aanspelen van Younes en El Ghazi. Juist het veelal focussen op deze aspecten zorgt absoluut voor een Ajax onwaardig schouwspel waarin het heel statisch is en men alleen verdedigend (restverdediging is het lievelingswoord van Frank) ingesteld is.

Positiewisselingen - Nee
Veel te weinig wisselingen tussen spits, middenvelders en buitenspelers. Het lijkt mij goed om een VM te kopen en twee CM's daarvoor te zetten. Dan wordt het spel niet zo in tweeën opgedeeld en krijg je, mits goed uitgevoerd, veel meer positiewisselingen. Alleen moet je dat onze buitenspelers nog wel even leren dan. De middenvelders zijn zo opgeleid.

Profiteer van zwaktes - Nee
Haha, we juist de dupe van onze eigen zwaktes. Verkeerde spelers komen in balbezit en van Frank moet er opportunistischer gespeeld worden. Enig idee hoe deze jongens zijn opgeleid? Die zijn het helemaal niet gewend om opportunistisch te spelen en te focussen op de tweede bal. Deze jongens zijn gewend om via balbezit, combinaties en acties het de tegenstander moeilijk te maken. Gister zie ik Van der Hoorn en Bazoer keer op keer (mislukte) lange ballen geven op de kleinste man van het veld, Younes. Dan moet je ze wel heel zuiver en hard raken, 'zonder dat er ijs op zit'.

Kortom, zolang het lievelingswoord van Frank de Boer 'restverdediging' is en we zo statisch voetbal in combinatie met spelers op het middenveld met louter defensieve focus- en kwaliteiten gaat het nog een lang (pijnlijk) seizoen worden. Gudelj heeft wat mij betreft aangetoond het niet aan te kunnen en ook Fischer is onwijs pijnlijk om te aanschouwen. Dit Ajax heeft een grondige (tactische) schoonmaak nodig voor we eindelijk weer eens trots kunnen zijn op ons Ajax.

Met een nieuwe trainer..
8 -2
chrisjuhhh
wat is die grasmat enorm klote !
en ja frank stop nou maar eens met fischer en schuif muric door die jongen laat jou wel zien dat hij beter is dan fischer en wel oog heeft voor millik .
nouri , cerny , de jong , vd beek nog dit seizoen laten rijpen bij JA en dan schifting maken in de A selectie , maar dan zijn de spelers te jong en gaan de computer supporters weer zeiken om ervaring .
tsja ik las veel reacties op een tijdstip dat ajax speelde gisteren , waar waren jullie dan in het stadion ?
kopen om het kopen is gewoon niet nodig je moet afscheid gaan nemen van een aantal spelers die gewoon tekort komen en de focus gaan leggen op komend seizoen .
wie hebben we echt nodig en wat hebben we echt nodig en wel spelers die toegevoegde waarde hebben en niet om de supporters tevreden te houden .
ook val het me op dat sinds cruijff en jonk weg gebanjerd zijn er een soort vloek rust
2 0
IamLegend
frank de boer, je hebt ons de derde ster bezorgt enz, maar zelfs ik begin me zorgen te maken. lijkt wel alsof je in viciuele cirkel leeft met dezelfde terug keerende problemen.

ik snap het niet want wat heb je uitgespookt op het trainingskamp? volgend jaar sws niet weer na turkije...

dat je klaassen mist in dit team word steeds zichtbaarder.

ik ga nog niet roepen dat dit zijn laatste jaar word, en dat die mort vertrekken. maar een frisse kijk op dit talent volle team is eigenlijk wel nodig. zosnel mogelijk eigenlijk...
2 0
geDaante
Klaassen maakt geen enkel verschil, verandert niets aan de trieste tactiek, en brengt ook niet de broodnodige creativiteit en handigheid dat gevraagd wordt van een nummer tien of half.

Ik denk dat ook jij steeds meer en meer zal gaan inzien dat je Cruijff ten onrechte hebt laten vallen, dat Cruijff wél het Ajaxvoetbal voorstaat, en weet hoe je daar voor opleidt. Onder Jonk was dit wekelijks in de jeugd te zien. Men teert daar nog op, maar zal snel ook minder worden, daar het eerste leidend wordt. Dus de mensen verantwoordelijk voor dit belachelijk saaie en laffe spel van De Boer, kunnen of zeer waarschijnlijk zullen dit ook doortrekken in de bovenbouw van de opleiding. Kortom, opleiding en lange termijnvisie naar de klote, zeker met al die middelmaat, egootjes en vriendjes die weer worden binnengewerkt, en die ook verantwoordelijk waren voor de opleiding pré-revolutie.
1 0
Marcao
De Boer is een bange man geworden. Elke vorm van vermaak van het publiek is verboden. Ik blijf hem dankbaar voor de titels, maar hij verstikt onze club.
2 0
geDaante
De titels, dus datgene dat De Boer Lucky heeft binnengesleept met veelal voetbal dat on-Ajax is, staan in schril contrast met wat deze man kapot heeft gemaakt. Eigenlijk hetzelfde als met Van Gaal toentertijd. Prachtige successen in '95, maar moest zich ook met de opleiding bemoeien, met alle negatieve gevolgen van dien, en met het ontstaan van een 'tweede kamp' van dien. De Boer is de hoofdoorzaak van het vertrek van Jonk, en van het falen van Plan Cruijff, daar hij verantwoordelijk was en is voor de speelwijze en de meeste aankopen, wat terecht tot frictie met Jonk leidde.
1 0
nightgoat
Wat is het toch een fopcoach.
De totale aftakeling van het eens zo grote Ajax is begonnen maar hij is niet in staat om het te zien, waarschijnlijk omdat hij en de rest van die veredelde Jostiband hiervoor verantwoordelijk is.

Malle Frankie en z'n vieze vriendjes garanderen u al jaren een enorme naaipartij dus bukt u maar weer voorover, Ajacied.
En dat zal nog lang zo blijven want niemand maakt ze wat.
5 -2
Olle
Wat een gelul dit! Ga al 30 jaar naar Ajax en de tegenstander komt altijd om te verdedigen! Deze spelers worden gewoon zwaar overschat, missen ervaring, mentaliteit......maar vooral slimheid, gogme...... Niemand doet iets verrassends (op de tegenstander poorten ergens rond de middenlijn na dan......waar vervolgens het hele stadion voor gaat juichen...?!?!?), iets creatiefs....... Op deze manier is het niets en blijft het niets........
7 0
Seedorf4President
In de jeugd zie je dat wel, maar zodra ze in het eerste terecht komen, dan wordt dat allemaal van hun afgepakt.
3 0
druif
Looplijnen en afspraken. Het is een mechanische benadering van een creatief proces, wat voetbal is, denk ik. De Boer (net als van Gaal) lijkt te veel in de koppies van zijn spelers te willen gaan zitten.

De Boer lijkt daardoor minder goed in staat om juist de randvoorwaarden te scheppen waardoor zijn spelers vrij spelen en instinctief 'gaan doen', in plaats van op het veld continu bij alles wat ze doen moeten nadenken. En dat tempert nu eenmaal creativiteit, wat juist goed gedijt bij 'vrijheid'.

Bovendien is de Boer in zijn manier van coachen haast uitsluitend correctief en negatief. En ja, dan krijg je angstig voetbal. En volgens mij zien we dat ook, en eigenlijk al jaren - ook al met spelers van het kaliber Eriksen.
0 0
aJaxppy
Ja en ook niet een coach die aanvallend durft te wisselen..
Millik, Gudelj, Sinkgraven heel snel naar de bank..
Koop geen dure spits die het ook niet gaat maken. Probeer het met Elghazi in de spits en Cerny op Rechts. Zet Schone Klaassen of Donny er achter... En ga GVD een keer voetballen...

3 -1
Koenniiee
Met zulke woorden, Frank, dan vraag je gewoon om (een type) Ziyech. Kan prima in de spits spelen, mits je ook buitenspelers die van buiten naar binnen spelen en backs die dan de ruimte aan de zijkant opvullen. Heb je hem een keer niet nodig in de spits dan kan die nog op de flanken of op het middenveld en is het geld dubbel en dwars waard. Zo'n speler kun je gewoon niet laten lopen.

Nouri, De Jong en Van de Beek lekker geheel volgend seizoen nog in JA spelen. Want, dit is een aanname, hoe eerder je ze brengt hoe eerder ze het gevoel hebben weer te moeten gaan. Dus lekker als 20/21 jarigen in Ajax zetten, drie jaar spelen en klaar. Nu hebben we wat anders nodig en dat is een type Ziyech!
0 0
johnd
Gewoon aanvallender spelen, de opbouw vind veel te diep in eigen helft plaats, en dan wordt er op z'n engels een hoge bal naar voren geschoten. Engelse League 1 speelt op dezelfde manier als dit Ajax.

Niet opportunistischer, maar aanvallender, groot verschil.
0 0
maikelklaassen
we hebben ook geen guardiola :(
2 0
robertomalone
De Boer gaat net als van Gaal het moeilijk krijgen met de statische invulling van de veldbezetting. Door de statische voorste linie (die staat altijd hoog, met twee aan de lijn geplakte buitenspelers) en een middenlinie die op Bazoer na niet graag in de bal komt wordt de opbouw voorspelbaar en de voortzetting door mogelijk balverlies (aan wie moet je hem kwijt als je de bal krijgt ingespeeld) zelfs gevaarlijk.
1 0
ST
Alsof je Messi nodig hebt om fokking HERACLES te verslaan. Zwakke uitspraak. Maar een goede kapstok voorin zou zeer welkom zijn.
3 0
Rhythim
Ultiem zwaktebod van het jaar!!!
0 0
Siemmie
Onzin, er lopen genoeg spelers rond met creativiteit, maar die mogen helaas niet vrij voetballen. Moeten zich inderdaad, zoals Frank zei, aan allemaal regeltjes houden..
3 0
TheTruth
Het Ajax systeem is denk ik wel in voordeel van Younes denk ik. Hij komt vaak in die situaties in de hoek waar hij een mannetje langs kan komen en naar binnen gaan voor een voorzet/schot. Dat lukt hem keer op keer, ik weet niet of hij net zo goed zou zijn in een counter ploeg.
0 0
Koenniiee
Het kan nog veel beter voor Younes, als er meer beweging en diepte is. Uiteraard geen diepte recht voor zijn neus, maar wel bij bv El Ghazi of in de ruimte tussen El Ghazi en de spits door een middenvelder. Younes schiet niet zo vaak en speelt vaak af. Dan heb je wel jongens nodig die in beweging zijn en de juiste loopacties maakt.
0 -1
Duif63
Younes is een 2e divisie voetballer, niet meer, niet minder. Fischer is nog een niveau lager. Zet ze bij Emmen en ze vallen niet eens op. Hoe kan je met dit soort spelers ooit iets bereiken ? Onmogelijk.
3 -6
TheTruth
Bullshit, Younes heeft veel kwaliteit. Kan rustig naar zn oude club om nu in het 1ste te spelen.
2 -2
grapje
Haha overdrijven is ook een vak!
0 0
aniel.rambharos
Kwaliteit, creativiteit, inzet, beleving, passie: daar is wat er aan scheelt bij AJAX, niks anders!!. Als je met dezelfde instelling als het laatste kwartiertje het veld ingaat, en dat gewoon tot de 90e min doorzet, is er niks aan de hand!. Zielloos was de 1e helft. Dit elftal toont weer hun oude mankement: wisselvalligheid en geen continuïteit!. Cruijff heeft altijd gelijk gehad: als je 90 minuten lang niet geconcentreerd en met inzet de wedstrijd afwerkt, win je hem niet en dat gaat ten koste van je doel: kampioen worden!Het is jammer om te zeggen: PSV wordt kampioen!. Ik hoop dat ik ongelijk krijg. Want ik kan die lampekoppen niet met die schaal omhoog zien!!.
5 0
Gerrr
Younes had niet zijn dag maar is nog altijd gevaarlijker dan Fisher,die kun je gewoon weg niet meer opstellen.....wat een blind paard.
3 -1
CHRISSSSZ
Heeft in de luttele minuten die hij kreeg voor meer gevaar gezorgd als die Duitse kabouter in heel de wedstrijd..
0 -3
giet
Barcelona heeft ook altijd een goede grasmat !! Dat heeft Ajax ook niet
0 0
noahdepoah
Frank zou Messi nog laten voetballen als een oud wijf
6 -1
TheRiviera
Ajax kiest er zelf voor om qua transfers vaak binnen de eredivisie te shoppen waar geen type messi's rondlopen. Het probleem ligt simpelweg aan het feit dat de spelers van Ajax meer team gericht zijn dan individueel. Bij de spelers zit er weinig drang voor individuele creativiteit omdat dat soort speelstijl eruit gestampt word bij Ajax om plaats te maken voor meer teamgerichte focus.
9 0
Mokummerdam
We hebben geen Messi? Nee, en Heracles is geen Real Madrid. Deze kerel is echt de weg kwijt.
Volgens Frank is het altijd de schuld van de spelers of de tegenstander die niet mee wil voetballen. Maar nooit zal hij nou eens toegeven dat zijn taktiek, net zoals Van Gaal niet goed genoeg is. Het is zaadloos.
10 0
OntlastendeMiddenvelder
Er begint iets door te dringen bij De Boer. Eindelijk. Meer creativiteit is nodig. Beter laat dan nooit, zullen we maar denken.
2 0
Toon meer reacties