Onana wees halve Europese top af voor Ajax

SamVR, 07-01-2015 om 14:13, 38123 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax maakte afgelopen week bekend dat het André Onana binnen heeft gehaald en de club heeft daarmee bijzonder werk geleverd. De achttienjarige keeper van Barcelona kon naar tal van Europese topclubs, maar koos voor een zomerse overstap naar Amsterdam. 'Het ging André niet om het geld', vertelt Andres Botines, de zaakwaarnemer van Onana. 'Wij geloven in het project van Ajax.'

Onana, die dit seizoen uitkomt voor Barcelona onder 19, beschikt over een aflopend contract in Catalonië. Dat maakte hem aanvankelijk zeer aantrekkelijk voor andere clubs, die zich dan ook massaal meldden. 'Het klopt dat Barcelona hem een vierjarige aanbieding heeft gedaan, maar André zag dat niet zitten', vertelt Botines in gesprek met Ajax Showtime. 'Daarnaast was er concrete interesse uit de rest van Spanje, maar ook uit Frankrijk en Engeland. Atletico Madrid, Valencia, Paris Saint-Germain, Liverpool en Manchester City hebben zich allemaal gemeld.'

Desondanks koos Onana voor een contract bij Ajax. Diverse gesprekken met de Amsterdamse clubleiding overtuigden de doelman. 'We hebben veel gepraat met Marc Overmars, maar ook met Frank de Boer en natuurlijk Edwin van der Sar', zegt Botines. 'Ze hebben ons het project van Ajax laten zien. We raakten onder de indruk en geloven in het project. André is nog jong en heeft tijd om te groeien als keeper. Daarom kozen we voor het project bij Ajax en niet voor het grote geld.'

Het dienstverband van Onana bij Ajax begint op 1 juli aanstaande. De keeper staat vanaf die dag voor drie jaar onder contract. Onana zal beginnen als derde doelman, achter Jasper Cillessen en Diederik Boer. Zijn speelminuten zal het talent aanvankelijk moeten gaan maken in Jong Ajax.

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPC40
Odegard kiest voor Ajax Onana kiest voor Ajax , komt Messi dadelijk ook naar Ajax ??? gezien de problemen daar .
0 0
Jowen
Dat is dan echt voor langere termijn, ben heel benieuwd.
0 0
DennisLeiden
Jongens ik ben nieuw hier en had een vraag. Ik wil graag met mijn neefje naar de wedstrijd tegen 010 alleen heeft mijn neefje nog geen clubkaart. Is er iemand waarvan ik misschien een clubkaart code zou kunnen lenen? Alvast bedankt!
0 0
Danny.S
Groot gelijk!

Die andere clubs stellen niks voor als je Ajax als optie hebt.
0 0
FutureAjax
Ik weet niet hoe lang hij is maar als hij 1,85+(liefst 1,90+) is dan heeft hij iniedergeval ze lengte niet tegen.
Want de beste keepers ter wereld zijn allemaal vrij lang( Neuer:1,93 - Courtois 1,99 - Lloris 1,88 - De Gea 1,93 - Cech 1,96).
In de wereld top red je het niet onder de 1,85.

Een keeper wordt meestal beter aan de hand van ervaring, maar in het algemeen worden reflexen,springen etc wel slechter naar mate je ouder wordt.

Verder denk ik dat hij gehaald is voor als Cillessen weg gaat.
Over 2 jaar gaat boer weg, wellicht zelfs cillessen en dan kan hij zijn plaats in nemen.
0 0
RoodWit
Onana is 1,86/1,87 (iets groter dan Alex Song 1,85), daarnaast is Onana pas 18, 2 of 3 centimeter erbij +- .
0 0
huntelaar 9
hoop dat hij 2e keeper gaat worden en dat boer weg gaat of 3e keeper word en als boer weg gaat dat v.d.hart dan 3e keeper word
0 0
oudzuid2
je hebt wel guts als je een vierjarig contract afwijst van Barcelona, dit klinkt veelbelovend!
0 0
The Future
Mwah, bij Barca zag hij helemaal geen perspectief op een doorbraak, dus dan houdt het daar gewoon op.. Zoveel guts is daar niet voor nodig, alleen een realistische kijk..
0 0
KevinR34
Respect dat hij voor Ajax heeft gekozen. Verstandige jongen. Nu Odegaard nog... Hij overschat zichzelf als hij voor Real Madrid kiest.. Het is een groot talent, maar hij speelde wel de Noorse competitie wat helemaal niks voorstelt.
0 0
mikesweers
Goede deal van ajax, heb hem zien spelen tegen ajax a1 en als hij er niet in stond was de uitslag veel groter zijn geweest.
0 0
kampioen2010
Ik denk dat de wedstrijden van onze A1 tegen die van Barça flink hebben bijgedragen aan het beeld die ze hebben van Ajax. Ze hebben vast gezien en geconcludeerd dat ze toen helemaal werden weg getikt en ook onderdeel van dat team wilden uitmaken
0 0
SNTR
Voor zover ik weet was het de bedoeling dat Leeuwenburgh en Onana gaan strijden om de positie van derde doelman. Er is nog niks beslist dus zoals hier in de tekst staat. Wel logisch dat er wordt gedacht dat hij derde keeper wordt overigens.
0 0
FrankieBovenaan
kan ook een goed signaal zijn richting ödegaard dat hij liever bij ajax bouwt aan zijn carriere ipv bij een europese topclub ;)
0 0
BvZ<3FdB
Ik denk dat Onana ook gehaald is omdat vd Hart het niet zo heel goed doet bij Go Ahead, zal waarschijnlijk nooit een goede opvolger van Cillessen worden.
0 0
Ajax_1312
Verstandige gozer
0 0
A Cohen
Ik heb Onana nog nooit gezien, maar zal wel veel talent hebben.
Hij is 19 jaar ipv 16 of 17.
Op voorhand zeg ik nu al, gelet op het feit dat hij transfervrij komt.
Goed gedaan.
Nu nog fff afwachten of hij de druk aan kan en Ajax-1 gaat halen.

Maar waar blijft die versterking beloofd in september door Marc O voor Ajax-1 per direct.
0 0
Jan Doedel
Die versterking kun je rustig vergeten. Marc zal wel weer ergens op een rommelmarkt aan het scouten zijn.
0 0
afcaroca10
tuurlijk, hij kent ajax A1 en denk bij zichzelf "Hej met dit team kunnen we het ver schoppen, als ik zorg dat ik de nummer van dit ajax wordt heb ik mooie jaren voor de boeg, en ik kom binnen als vedette vanwege mijn barca verleden"

+ de kans op minuten krijgen per direct
+ een lekker salaris
+ direct contact met van der Sar
+ nog verder ontwikkellen met meevoetballen etc
0 0
KajanoKlaassen
Ik verwacht dat Boer binnenkort stopt (net zoals op fm) en dat dan Onana en Groothuizen samen om de 2e plek achter Cilessen gaan vechten. Degene die verliest zal verhuurd worden. En dan van Bladeren als back-up bij Jong Ajax.
0 0
huntelaar 9
leeuwenburgh en v.d,hart?
0 0
petwes
v.d. Hart is denk ik nog steeds de beoogde opvolger van Cillsesen, Groothuizen en Onana zijn veel minder ver. Leeuwenburgh en anders Jong Ajax keepers kunnen zich er ook nog tussen wringen.
0 0
RuudRuud
Boer blijft gewoon 2de/3de keeper tot dat zijn contract afloopt....en die loopt nog een paar seizoenen
0 0
Leon_AFCA
zijn er toch nog mensen die verstandig denken!
0 0