Ajax geeft Dest toestemming te onderhandelen met Barça

BartVeenstra, 27-09-2020 om 09:55, 13285 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Sergiño Dest heeft van Ajax toestemming gekregen om te gaan onderhandelen met FC Barcelona, zo meldt zaakwaarnemer Joes Blakborn aan Ajax Showtime. Ajax en Barça zijn inmiddels tot een overeenstemming gekomen, waardoor alleen een persoonlijk akkoord tussen Dest en de Catalaanse club een transfer nu nog in de weg staat. 

Lange tijd leek Bayern München aan de haal te gaan met de felbegeerde Dest, maar de Duitse topclub is afgetroefd door FC Barcelona. De Spaanse grootmacht is met Ajax tot een akkoord gekomen over een transfersom van zo’n twintig miljoen euro en zal spoedig gaan onderhandelen met Dest. 

Als de rechtsachter van Ajax ook persoonlijk tot een akkoord weet te komen met FC Barcelona, staat niets een overgang naar Camp Nou nog in de weg. Dest lijkt zodoende zaterdagavond tegen Vitesse als invaller zijn laatste wedstrijd voor Ajax te hebben gespeeld. 

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Tot over paar jaar bij Vitesse
0 0
echteajacied
Transferbedrag wordt steeds lager. En zal mis schiet nog minder worden Door allerlei kosten die eraf gaan zoals fee voor de spelersmakelaar/agent enz.
0 -1
JanBiesbos
En gaan wij ook weer wat inkopen? Want bij ons lopen ze weg om wat voor reden dan ook , PSV blijft maar versterkingen aankopen....nu weer een sterke middenvelder aangetrokken....wij staan odnerhand met jong Ajax achterin en op middenveld....
0 -1
NoPants
Huh, wij staan met jong ajax achterin vergeleken met psv?

Onana of mvogo?
Tagliafico of max?
Blind of viergever?
Schuurs of boscagli?
Maz of dumfries?

Wie vind jij van deze 5 beter?
2 0
Gino1986
Dat moet nog blijken voor psv
0 0
14AJAX14
Henrique halen voor hetzelfde bedrag en klaar ben je. Die kan namelijk ook prima op RB.
1 0
Ajax114
Bayern heeft geen intentie gehad om hem voor de basis te halen anders hadden ze het toch niet laten afketsen op een paar miljoen. Had het die club meer gegund dan Barcelona.
0 0
kampioen2010
Waarom denkt iedereen dat Ajax nog spelers gaat halen? Dan hadden ze dit toch al lang gedaan om deze spelers zich aan te laten passen.
1 -1
ajaxxcied4life
Nee, zo werkt dat niet. Spelers moeten beschikbaar zijn en niet voor iedere speler is Ajax eerste keus. Daarnaast ksn Ajax in deze coronatijden zijn geld maar een keer uitgeven en moet de club volledig zeker zijn van een aankoop en het bedrag en salaris dat wordt verlangd in het financiële plaatje passen. Nee zo simpel is het allemaal niet dat Ajax iemand wilt en daarmee de kous zo goed als af is.
0 0
BrandjeXL
Dat is niet helemaal waar. Er zijn ook spelers die wachten op andere clubs alvorens ze naar Ajax willen. Of spelers die ergens in de basis willen staan maar op de bank zitten. Eriksen bijvoorbeeld om een naam te noemen.
0 0
gi0vanni
Ajax kan niet heel veel geks doen als je naar de jaarbalans kijkt. En met Trench en nog een aantal talenten gaan ze in deze zware tijden niet te veel kopen.
0 -1
JanBiesbos
wat een geouwehoer? Waar haalt PSV dan de spelers en het geld vandaan? Er zijn hele dure sterkhouders vertrokken en die hebben ook heel veel geld opgeleverd 120 miljoen dit jaar 200 miljoen vorig jaar. We hebben pas 25 miljoen aan nwe spelers uitgegeven imo veel te weinig
0 0
gi0vanni
Ajax kan wel spelers kopen maar probeert in tegenstelling tot PSV de balans in het zwart te houden wat nu lastig is. En de tijd dat Ajax transfers moest maken om rond te komen is voorbij. De jeugd zal wel een kans krijgen of er moet een betaalbaar alternatief zijn dat duidelijk beter is. Maar de kans is groot dat Ajax dit jaar niet veel geks gaat doen. De inkomsten uit kaartverkoop zitten wel in de balans dus dat gaat dit jaar miljoenen verlies opleveren. Een jaar is nog te overzien maar hoe langer de corona duurt hoe slechter alles financieel gaat.
0 0
BrandjeXL
Leg uit! Er zijn nog helemaal geen cijfers bekend en vanaf januari heeft Ajax voor bijna 120 miljoen verkocht. Ik geloof daarom ook niet dat Ajax vorig seizoen zoveel extra inkomsten heeft mis gelopen. We lagen uit Europa, we hadden nog maar vier thuiswedstrijden af te werken.
2 0
gi0vanni
Ajax kan wel spelers kopen maar probeert in tegenstelling tot PSV de balans in het zwart te houden wat nu lastig is. En de tijd dat Ajax transfers moest maken om rond te komen is voorbij. De jeugd zal wel een kans krijgen of er moet een betaalbaar alternatief zijn dat duidelijk beter is. Maar de kans is groot dat Ajax dit jaar niet veel geks gaat doen. De inkomsten uit kaartverkoop zitten wel in de balans dus dat gaat dit jaar miljoenen verlies opleveren. Een jaar is nog te overzien maar hoe langer de corona duurt hoe slechter alles financieel gaat..
0 0
kampioen2010
Edit: Ze zullen alleen nieuwe spelers indien er nog spelers vertrekken
0 0
JanBiesbos
pardon? er zijn 4 ervaren krachten weg niet genoeg? alleen timber is toegevoegd en lang is terug, danilio en eiting zijn al weer weg
0 0
EricAjax1
Kudus? Antony?
0 0
johnantoni
Prima.
0 0
jarenfan
zie alleen maar mensen vertrekken
1 0
JanBiesbos
inderdaad dit gaat niet goed, zie vorig jaar met blessures toen ging het hard achteruit en nu zijn er nog meer weg: Veltman, zyech, marin, dest, vd Beek. Daar zijn maar twee voor in de plaats gekomen en één jong spelers, Timber, waarvan Eiting, Danilio, kik, alweer weg zijn. Ajax heeft geen echte spits labyad staat daar . HIer ga je niet ver mee komen en PSV heeft een aardige selectie die gaan verder geen punten laten liggen bij de kleine clubs, en als zij beter gaan pressen dan vitesse gisteren dan word het spannend.
0 0
NoPants
Dit is ajax, en in eerste instantie wordt een vertrek opgevangen door jeugd door te schuiven. Daarom koopt ajax ook zoveel oude jeugdspelers. Als er geen jeugd klaar is om doorgeschoven te worden, of als er een aankoop kan worden gedaan die het team duidelijk beter maakt (wat altijd een gok is) dan wordt er gekocht.

Veltman wordt vervangen door schuurs, schuurs door timber.
Ziyech wordt vervangen door Antony
Marin was geen basisspeler. Wordt in zekere zin vervangen door gravenberch, maar was sowieso al voorbij gestreefd.
Dest is geen basisspeler, maz is de eerste rb. Ten hag heeft aangegeven dat er een aankoop gedaan zal worden als dest wordt verkocht (vi).
Van de beek is vervangen door kudus.
Babel wordt vervangen door lang.
Elting lijkt voorbij gestreefd door andere talenten. Die hoeft dus niet te worden vervangen, want net als marin gaat hij juist weg omdat er geen plek voor hem zou zijn.

Met timber, taylor, brobbey, gravenberch, en unuvar komen er gewoon weer leuke spelers uit de jeugd aan. Die moet je ook de ruimte geven.

Wat mij betreft wordt er een back gekocht die op beide back posities uit de voeten kan, als back up voor beide posities. Meer niet.
0 0
Mark10
Henrique, kan zeker die rol invullen.
Hele wedstrijden van hem gezien, heeft alle potentie om een hele goede spelers worden.
Vind hem(mede door zijn fysiek) nog niet altijd even sterk in de duels, met name lucht duels"timing".
Met voet aan de bal zeer vooruit gericht(optie 1 altijd vooruit) ,hele goede techniek en spelinzicht(oog voor de ruimte).
Tot slot heeft hij net als Frenkie en mooi kap met weerstand van tegenstander is zijn rug. Alleen is zijn schot/doelgerichtheid nog beperkt.
Maar denk naast onze 2 andere aankopen een zeer geschikte aanvulling is.

Daarnaast eerder genoemde Braian Cufre, in verschillende wedstrijden geannalyseerd.
Echt een typische moderne back, aanvallend beter dan verdedigend.
Perfecte techniek, met bal gevoel in alle vormen "schieten passen kaatsen enz. Absolute drang om bij op te komen.
Verdigend vaak verkeerde opstelling, maar door wedstrijd/winnaars mentaliteit en agressie in duels vaak de winnaar van de duels. Maar positionele keuzes en soms te wild ingaan(net als Nico), zal hij in Nederland regelmatig een kaart kunnen pakken.
Maar een absolute top back in spe.
'
Ps ploeg genoot Lucas Robertone(CM/AVM), is ook speler die denk ik binnen kort de stap naar Europa zal maken
4 0
Sterspeler
Ah ja. Daar hebben we hem weer. Henrique.
1 0
TusanDadic
Henrique is trouwens ook wel een echte kaartenpakker.
0 0
BillSplate
Dank voor de toelichting. Ben benieuwd of Ajax een van die twee spelers zal halen.
0 0
DonAdam
Zo zie je maar weer, alleen zaakwaarnemers lekken. De clubs zijn zo proffesioneel geworden, dat er zonder lekkende zaakwaarnemers geen transfergeruchten zijn.
2 0
Lazell
Was nauwelijks een geheim meer toch.
0 0
Stroeve
Wat een rare conclusie uit één nieuwsbericht.
0 0
Bobbaasje
Mitrovic moeten ze halen en Henrique.
3 -1
MarkAFCA
Mitrovic? Heeft Fulham 2 jaar geleden 25 miljoen voor betaald. Contract tot 2024 en is gewoon basisspeler.
0 0
Ajacied33
Ik dacht dat Bayern 25 miljoen wilde uitkeren voor Dest? Maar anyway, ben er niet zo rouwig om dat deze speler ons verlaat. Heb bijna bij elke Ajacied wel sympathie, bij Dest heb ik dat gek genoeg niet. Ik vind het goed zo
7 0
MankeNelis
Die zagen Dest kennelijk als breedte/toekomst aankoop.
Hij stelt zich op als broodvoetballer. Ajax, Bayern, Barca het maakt hem geen reet uit..
2 0
wdeneush
Schijnt eerste bod van 15 miljoen te zijn geweest
0 0
Gecko
Het schijnt dat Toon Gerbrands vannacht Marc Overmars uit z’n bed heeft gebeld en hem bijna smeekte of PSV bij eventuele kopers voor Malen bekend mag maken dat Donyell tot 2015 zijn jeugdopleiding bij Ajax heeft gevolgd. Toon weet inmiddels dat het Ajax keurmerk zeker tien miljoen extra oplevert. Marc heeft toegezegd maar wel een percentage bedongen.
11 -1
markk
Die 20 miljoen word geherïnvesteerd in de selectie en dan ga je er vrijwel zeker op vooruit. Henrique en een extra rb/rcv voor halen. Prima dus.
4 0
DonAdam
Gremio wil meer dan 20 miljoen vangen voor Henrique, dus ik vermoed dat die transfer lastig gaat worden, als Overmars al met Henrique bezig is.
0 0
Joseph
Niet als je Klaassen haalt..
1 -4
MarcelvTol1971
Schei eens uit met je Klaassen.
Als Klaassen hiervoor bij Feyenoord of PSV had gespeeld had je hem dan nu ook naar Ajax willen halen ?
2 0
Joseph
Ik zou Klaassen nooit naar Ajax halen, hoogstens als supporter.
3 0
Mark10
Proberen Eriksen terug te halen.
Daarnaast zou ik Martinez, vol laten richten op LDM.
Dat betekent dat je je met name moet richten op linksbenige verdediger, als back up voor Blind/Tagliafico.
Mocht je nog een groot talent bijv Henrique kunnen binnenhalen dan doe je het gewoon erg goed
2 -1
MankeNelis
Eriksen is qua salaris, transfersom etc out of our league.
Begrijp nog steeds niet dat hij naar Inter gegaan is.
1 0
MarkAFCA
Eriksen wil ik graag in de Spaanse competitie zien. Barça en Real wellicht te hoog gegrepen. Maar daarna komt een rijtje clubs wat zijn salaris niet kan betalen. Typisch zo'n speler die eeuwig tussen absolute top en subtop blijft hangen.
0 0
ajaxxcied4life
Mazraoui is een geweldige speler op RB. Ik hoop dat Overmars zijn contract opwaardeert en verlengt. Wat een atleet die gast en nog meer dan Dest een uithangbord voor de academy, daar hij bijna weg moest en toch is uitgegroeid tot een sterkhouder in het eerste team. Maar poeh, wat moet het de concurrentie pijn doen en ernstig beangstigen dat Ajax voor een wisselspeler op RB even 20 mln vangt. Dat bedrag kreeg AZ voor Vincent Janssen, een aanvaller die clubtopscorer werd. Een weergaloze vorm van machtsvertoon. Allemaal te danken aan Cruijff die nog een keer Ajax kwam redden en de absolute blauwdruk is voor dit organisatorische succes. Nu moet Ajax niet gaan slapen zoals in 95 en 96 het geval was, maar er alles aan doen om innovatief te blijven en de beste jeugdopleiding te zijn van de wereld. Hopelijk wordt De Toekomst snel verbouwd en de verbouwing van de Arena snel voortgezet.
13 0
MarkAFCA
Iedereen lijkt blij met deze verkoop, maar de spoeling wordt wel erg dun hoor. Als je naar de bank van gisteren kijkt zijn enkel Martinez en Neres van basiskwaliteit. Bij blessures en schorsingen wordt je dus direct zwakker.
5 -2
ajaxxcied4life
Kennelijk komt er sowieso een RB bij. Zou Ten Hag hebben aangegeven aan de TG.
1 0
Santiago
Heeft hij ook aangegeven in een persconferentie. Dit is een win-win. Voor zulke bedragen zet je Dest meteen op een vliegtuig.
0 0
7172AFCA7395
Ik zou hem er graag bijhouden.
Maar hij is met zn hoofd ergens anders dus...
0 0
Spectre
Als je speler liever ergens anders is gaattie ook geen 100% voor je geven, dus beter voor beide partijen
0 0
MarkAFCA
Iedereen lijkt blij met deze verkoop, maar de spoeling wordt wel erg dun hoor.
2 0
Libero
Met Nous in zijn huidige vorm en Jurriën Timber als eventueel, verdedigend sterk noodverband is er niet bepaald reden tot paniek. Maar TH heeft gezegd dat er een vervanger voor Dest gehaald zou worden en diens vertrek heeft zich al lang geleden aangekondigd, toen hij weigerde te verlengen. We mogen er wel van uitgaan dat er al e.e.a. in de maak is.
Wel hopen dat het iemand wordt die ook echt en snel de concurrentie met Nous aan kan gaan.
0 0
Freddy
Hoezo dun? Je hebt gisteren toch kunnen zien dat Timber en Ekkelenkamp prima meekunnen op dit niveau. Ajax is de jeugd een kans geven. Geen aankopen als Marin en Alvarez meer doen.
3 0
JordanAFCA
Ja inderdaad, paar maanden geleden was de selectie dusdanig breed dat er geen aankopen nodig zijn. Nu zijn er heel wat spelers vertrokken en is er amper wat bijgekomen. Baart mij ook wel zorgen straks I.v.m. het drukke schema straks wat je vorig jaar ook zag door blessures.
0 0
7172AFCA7395
Er komt nog wel wat bij.
1 0
JordanAFCA
Ik heb een dubbel gevoel bij die 20 miljoen. Van de ene kant heeft Dest amper nog wat bewezen, maar van de andere kant is hij wel echt een talent die kan uitgroeien tot een fantastische rechtsback.
1 0
Ajaxbrl
20 miljoen voor een reserve rechtback is niet slecht! feyenooit heeft dat bedrag uberhaupt nog nooit gehad voor een speler!
7 0
godlike
Ik mag toch hopen dat er nog bonussen bij komen. En direct betalen, die financiële huishouding van die club klopt van geen kant.
1 0
ajaxxcied4life
Helaas verkoopt AZ geen spelers aan Ajax. Anders konden we Svensson halen *clownspipo icoon*
0 0
Soccerskins
Effe wachten op de kanonnen van Marc.
0 0
7172AFCA7395
Ik denk altijd maar zo:
Als je dat rood en wit niet graag wilt dragen,
dan mag je vertrekken. Dest ook dus.
6 0
JordanAFCA
Dan wordt er dus een vervanger gehaald, dat heeft Ten Hag aangegeven: https://www.vi.nl/nieuws/ten-hag-ajax-gaat-nieuwe-rechtsback-halen-als-dest-vertrekt
2 0
Web
Hier uit blijkt wel dat Bayern getwijfeld heeft
Normaal is die club heel doortastend
Ik dat snap ik heel goed, Dest heeft best talent zal niemand ontkennen, maar nog lang niet goed genoeg nog
Geen enkele waardering naar Ajax, waar hij heel veel aan te danken heeft.
nog geen veertig wedstrijden in het eerste, en hij heeft het al gezien bij Ajax
Cashen niet aan doorontwikkeling willen denken, bij Ajax zal hij ook een behoorlijk salaris hebben toch?
Zal weer blijken een eler die zich op jonge leeftijd gek laat maken, en die zakenwaarnemers maar lachen, want die hebben NIETS met spelers, alleen maar met geld
Word tijd dat ze daar eens wat aan gaan doen, die maken het voetbal kapot
1 -2
TontoKarnaggel
Ik zie het positief, dit soort jongens ( Dest, Tete, Bazoer) zijn uiteindelijk vaak geen meerwaarde voor je selectie en vooral killing voor je teamproces en dan is dit is een prima manier om ze eruit te filteren.
3 0
godlike
Geen waardering voor
Ajax is overdreven.
1 0
Web
Misschien formuleer ik het wat verkeerd
Anders zal ik het zeggen
Zonder Ajax had hij nooit daar terecht gekomen, en een jaar in het eerste vind karig naar je club toe
1 0
Lane 8
Even een offtopic vraagje: speelt timber nou meestal als cv in jong ajax? Of rb? Ik volg de jeugdelftallen niet supergoed
1 0
MK77
J. Timber meestal CV
Q. Timber kan bijna overal spelen en ik hoop dat hij in aanmerking gaat komen voor de backpositie
0 0
oudzuid2
23 wedstrijden in de eredivisie.... ik moet het nog zien daar in de Primera Division
0 0
flyingsoccer
Barca of Bayern wereld van verschil.
0 0
Gonzalez75
Tot ziens, weg ermee.
1 -1
MK77
Wordt pas echt leuk als we als we Barca tegenkomen in de CL.
Dan staat Dest tegenover Tadic. Kunnen we zien hoe goed de verhoudingen zijn na Heerenveen vorig jaar
0 0
TontoKarnaggel
Denk eerlijk gezegd dat Dest dan een meter of 25 naast Tadic zit
0 0
Web
Neres denk ik dan
2 -1
MK77
Ja tegen die tijd hopelijk wel. Maar ik zou het wel erg grappig vinden om te zien hoe die twee tegenover elkaar staan
0 0
Redlum
Wordt dun op linksback.. maar wie haal je daar, want 2e keus wil niet iedereen bij ons tekenen
0 0
Libero
Je bedoelt rechtsback neem ik aan. Jurriën kan daar ook spelen, maar een speler halen heeft natuurlijk de voorkeur.
Je hebt het over 2e keus, maar in principe was Nous met Dest in de selectie allerminst zeker van een basisplaats; een nieuwe rv zou ook gewoon goed genoeg moeten zijn om de concurrentie met hem aan te gaan.
Het is ook al Nous' 3e seizoen in 1 en als hij een goed seizoen draait is het niet ondenkbaar dat er goede aanbiedingen voor hem komen. Genoeg perspectief, lijkt me.
0 0
MK77
Links kan Martinez en Rensch spelen
0 0
oudzuid2
volgens Parool voor 20 miljoen naar Barca
0 0
ajaxxcied4life
Als het enkel 20 mln euro is, dan vind ik dat karig. Wel grappig overigens dat Koeman als hij bij een buitenlandse club zit hij altijd eerst bij Ajax komt shoppen. Was bij Everton ook al het geval met Klaassen. Terwijl hij superlatieven te kort had voor dat Feyenoord waar hij toen vandaan kwam.
2 0
Spectre
Je weet toch hoe dat gaat, supporters pleasen heet dat, bij fnoord zijn ze daar heel gevoelig voor, zeker als het om het afkatten van de "Grote Vijand" gaat
1 0
Web
Hij weet heel goed dat het bij Ajax beter zit
2 -2
jollie18
Dat zou wel lukken. Succes Dest bij Barcelona. Hopelijk gaat Ajax zich ook nog wat versterking halen en blijft het niet bij geruchten. Het is nu zo 6 oktober
2 0
MNJ7
20 miljoen , mag hopen 5 miljoen aan makkelijke bonussen maar ben er bang voor ... verder denk ik als Mazza zo doorgaat dat we Dest niet gaan missen
0 0
Patajax
Lekker iedereen laten gaan. De bank wordt steeds smaller
2 0