Gravenberch: 'Die verlenging komt wel'

FinnDekker, 30-10-2019 om 19:25, 12781 views, VZ |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Het begint er steeds meer op te lijken dat Ryan Gravenberch nog wel even bij Ajax blijft. De talentvolle middenvelder staat nog 'maar' tot medio 2021 onder contract in Amsterdam en dus werd er getwijfeld aan zijn toekomst als Ajacied. Maar betrokkenen hoeven zich geen zorgen te maken, want Gravenberch denkt nog niet aan een vertrek. 

'Ze moeten rustig blijven. Die contractverlenging komt wel. Ik heb het naar mijn zin bij Ajax', antwoordt het Beste Talent van de eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie op een vraag van Voetbalzone aangaande de geruchten rondom zijn toekomst. Afgelopen zondag kreeg de zeventienjarige weer een kans in het eerste, tegen Feyenoord. 'Ja, nu heb ik weer minuten gekregen. Je wilt natuurlijk altijd meer. Het gaat stap voor stap.' 

Wat kan Gravenberch dan toevoegen aan het huidige middenveld? 'Ze hebben een goed middenveld. Maar misschien missen ze wat voetballend vermogen. Dat kan ik in het team brengen.' Toch laat een basisplaats nog even op zich wachten, zo lijkt het. 'Ik doe mijn uiterste best. Het is aan de trainer om mij op te stellen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaarHoordenZijEngelenZingen
Ik reken op een Kluivert scenario.
0 0
Redrum
En komt die verlenging het niet, dan ligt het sowieso 100 % aan Ajax. Het begint inmiddels een heel herkenbaar patroon te worden.
0 0
3sterrenAjax1
uit ervaring weten we dat dit soort kreten bij raiola clienten betekenisloos zijn. kluivert riep dit inclusief logo kussen nog 2 weken voor zn vertrek. afwachten maar. af en toe minuten laten maken. niet teveel zodat hij zich al in de kijker speelt, niet te weinig zodat hij geen perspectief ziet.
1 0
Robeerke
Uhu *Raiola intensifies*
0 0
4xEC1
Het is toch eigenlijk van de zotte dit. De omgekeerde wereld. Als je dit stuk leest lijkt het alsof vooral de fans vol verwachting op het moment wachten totdat Gravenberch bijtekent. Het is een jeugspeler die veel potentie heeft maar die zich nog volop moet bewijzen in Ajax 1. Waarom zou je dan níét bijtekenen?? Je mag verdorie heel blij zijn dat je de zo dicht bij Ajax 1 zit, dat is een droom van velen, ook al moet je het natuurlijk vooral zelf afdwingen. Eigenlijk het toppunt van arrogantie als je denkt dat je de fans 'tevreden' moet stellen met een vooruitzicht op een handtekening als je alles nog moet bewijzen. Teken gewoon bij en laat het zien met je voeten bij de mooiste club in de wereld, dan pas kun je praten!
8 0
EersteAanname
Precies dit. Goed verwoord
0 0
Ajaxadept
Helemaal mee eens. Bewijs eerst maar eens een half seizoen dat je ook het talent kan laten zien in de eredivisie en CL!
0 0
Ajax27
Dit wordt een hele grote jongen. En begin alstublieft niet over verwerkingssnelheid. Deze jongen heeft zo'n sterk inzicht, heeft het technisch vermogen om het spel te verleggen en kan defensief ontzettend sterk zijn. Gewoon rustig laten ontwikkelen en dan gaan we zien of we onze eigen nieuwe Busquets in handen hebben. Ja in Jong Ajax is het niet Ltijd top, maar dat vond ik van Onana ook niet. Bij Gravenberch zie je momenten van pure klasse en genialiteit die ik niet kan ontdekken bij spelers zoals Eiting, Ekkelenkamp en Lang. 3 goede spelers, maar gewoon net niet goed genoeg voor Ajax 1. Snel tekenen kerel, brengt jou en de club rust.
0 -2
AnsB
Alsof talent alles zegt in de voetballerij.
De echt groten zijn mentaal ijzersterk. Dat moet juist bij grote talenten altijd worden afgewacht omdat zij doorgaans nog niet met grote tegenslagen te kampen hebben gehad. Integendeel zelfs, ze zijn meestal gewend dat alles 'vanzelf' gaat. Maar in het echte mannenvoetbal gaat zelden 'alles vanzelf'. En hoe gaan ze daar mee om?
Dat dit voor velen een te harde leerschool is, blijkt zó vaak dat er op voorhand zelden te voorspellen valt dat ze 'groot' worden.

Dat is alleen weggelegd voor jongens als De Ligt en Frenkie de Jong. Jongens die vanaf het begin niet alleen een groot voetbaltalent lieten zien, maar waarvan je op afstand overduidelijk hun sterke mentaliteit, een gezonde nuchterheid en een vroege volwassenheid kon zien. Stabiele karakters, stabiele omgeving, jongens die al heel vroeg wisten dat niet alles vanzelf gaat.
0 0
Van Reenen
Henk Spaan,je weet wel die man die veel jeugdwedstrinden bezoekt bij Ajax, stelde een paar weken geleden al dat Gravenberch de ontbrekende schakel is op het middenveld van Ajax 1. Ryan kan j gerust eens meer speeltijd geven tegen mindere goden, euh....ploegen dan v/h Feijenoord en nu AZ.
0 0
mistermiyagi
Talent in overvloed, het is maar net wat hij er mee doet en welke stappen hij gaat zetten.
0 0
EersteAanname
Iedereen lijkt te zien dat hij nog wat handelingssnelheid tekort komt voor dit Ajax. Behalve meneer Gravenberch zelf...
0 0
Daveajax1976
Ligt het nu aan mij ? vind die Gravenberch helemaal geen goede voetballer
0 -2
BrandjeXL
Als je dat niet in ziet dan is dammen wellicht meer een sport voor jou.
0 0
Mikes
Dat ligt wel echt aan jou.
2 0
Am*dammer
Nou dat wordt dus niets vrees ik.. dit is er een uit de mino koker..

Ajax heeft nu 2 opties:

- afschrijven en kansen aan ander talent bieden
- vol op gravenberg en hem dus alle kansen geven

Resultaat:

==> doe je nr 1 heeft mino goed excuus om em weg te brengen bij aflopen contract in 2021 of eerder tegen een spot prijsje
==> doe je nr 2 heeft mino goed excuus om hoog salaris te eisen bij verlenging of hem bij niet voldoen aan de eisen van mino alsnog weg brengen in 2021 of eerder tegen een spot prijsje

Er zit iets fout in het systeem nu.. clubs investeren heel veel geld in het opleiden van jonge spelers maar zijn vervolgens totaal aangewezen op de grillen van de ouders/zakenwaarnemers van die jongens. Je zou spelers op hun 16de gewoon voor 5 jaar vast moeten kunnen leggen ipv maar 3 jaar. En dan op 18 de mogelijkheid om te verlengen. Dat geeft de club de kans te genieten van de kunsten van de grote talenten en zo kunnen ze ook nog iets verdienen als die jongens 20 jaar zijn en weg willen.
0 0
Pure
Wat een gelul allemaal wil je investeren in zo’n jongen en wil je dat hij het gras voor je op vreet dan hoort daar ook een leuk salaris bij. Als spelers uit andere landen hier gelijk dit een miljoen verdienen waarom eigen jeugd dan niet. We zitten niet meer in het frankie de boer tijdperk. Geef die knul een kut fooi en hij gaat lekker ballen. We kunnen hem ook over 3 jaar terug zien bij pSv en dan met zijn allen lekker janken op AS hoe dit toch allemaal kan.
0 0
Redrum
De vraag is alleen: waar trek je de grens? Als we inmiddels iets van Mino Raiola zouden moeten hebben geleerd dan is het wel dat hij doorgaans precies over de grens gaat van wat Ajax wil bieden. Dat is gewoon zijn handelswijze. Hij vraagt onredelijke salarissen waaraan Ajax niet wil voldoen. Ajax is bereid al meer te geven dan het van plan was om hem te behouden, maar Mino blijft vasthouden aan meer. Vervolgens brengt hij hem weg naar een club die wel aan de eisen wil voldoen. Het gaat bij Mino altijd en alleen puur om de centen en niks anders. De toekomst van de speler interesseert hem geen reet. Bij Ajax hoeven ze echt niet op een houtje te bijten hoor. Kluivert kreeg echt wel een dik contract voorgeschoteld hoor, maar Raiola wilde hem waarschijnlijk de best betaalde Ajacied maken. Daar wilde Ajax uiteraard niet mee akkoord gaan en toen was daar Roma. Zolang er nog steeds mensen geloven dat het aan Ajax ligt kan Raiola ongestoord zijn gang gaan.
0 0
AnsB
Tja, hij zal het best wel menen. Op dit moment.
Tete, Kluivert...
Need I say more?
We zullen zien. Hij heeft in elk geval nog een vader die verstandig lijkt. Dat scheelt een slok op een borrel.
0 -1
BrandjeXL
tóch raar dat het altijd bij Ajax gebeurd. Stengs heeft verlengt bij Az en Malen bij Psv en Berghuis bij Feyenoord.
1 0
Redrum
Er was geen hond die Berghuis wilde hebben, zeker niet voor de eisen van Raiola. Er was ook geen serieuze club die Malen wilde hebben, dat gaat pas na dit seizoen komen. Ook Stengs beleeft nu pas zijn doorbraak. Raiola heeft veel meer succes bij Ajacieden omdat Ajax simpelweg een grotere naam heeft. Als je bij Ajax een paar ballen goed raakt dan komen er direct heel topclubs kijken. Bij AZ, Feyenoord en PSV moet je op zijn minst een heel seizoen goed presteren.
0 0
iammike
Kom er net achter dat Stengs ook bij Raiola zit. Die zal dan wel zoals Kluivert naar een subtopper in de Serie A gaan en daar horen we nooit meer van. Zonde, daar gaat weer een topper..
2 0
DollieDollie
Ik heb Gravenbergh laast zien invallen en kreeg een FlashBack aan Bazoer.. Hoop zo dat dit geen werkelijkheid wordt maar de nonchalante houding deed me denken.. Ik hoop dat ik het fout dacht...
3 0
4xEC1
Een nonchalante houding betekent nog niet dat je automatisch een probleemgeval bent ala Bazoer.
0 0
Schwalbino
Had je in de gaten dat het toen al 4-0 stond en Ajax er wel 10 had kunnen maken maar dat niet deed omdat de wedstrijd voorbij was?

Trouwens Bazoer haalde in zijn eerste seizoen zelfs Oranje dus zo heel slecht was die toen niet bezig.
0 -1
Sterspeler
Appels en peren. Oranje had toen qua materiaal nagenoeg niets voor handen.
0 0
DollieDollie
Dan nog kan je gretigheid laten zien! Ik laat me heel
graag verassen..
3 0
Schwalbino
Raiola verdient in een klap meer aan een speler als De Ligt dan aan 10 spelers die op hun 18de al vertrekken zonder ooit een vaste waarde te zijn geweest bij AJax1.

Neem van mij aan dat Mino geen domme gast is en dat hij liever 1 keer per jaar een De Ligt heeft dan 10 Kishna's. Dat betekent dus dat hij geen spelers gek gaat maken om te verkassen als hij de inschatting maakt dat ze het bij Ajax kunnen gaan redden.
1 -1
ajax2004
Meestal verdient hij het meeste door bonussen bij transfer vrije spelers
0 0
DeKenner
Toen De Ligt deze leeftijd had was Raiola nog niet zijn zaakwaarnemer. Die kwam pas later in beeld toen De Ligt al een toptransfer naderde.
4 0
Van Reenen
Klopt, was Barry Hulshoff.
1 0
036AFCA97
Zou lekker zijn als wij een van de clubs waren waar hij veel talenten naartoe zou brengen ipv dat die ze hier allemaal weghaalt.

Als zo’n man zo slim is zou die op de lange termijn denken en talenten juist bij ajax laten blijven tot ze in één klap, zoals je zegt, transfersommen zoals die van De Ligt gaan opleveren.
1 0
geronimo
Raiola had hem wilde al naar Juventus brengen maar zijn vader vond dat geen goed idee
0 0
036AFCA97
Weet ik man. Snap niks van die Raiola. Hij moet na het mislukken van bijna elk talent uit de Eredivisie toch ook zien dat spelers beter een paar jaar bij Ajax kunnen blijven?
2 0
aniet
Misschien is hij geen fan van Ajax, behalve voor zijn verdienste
Hoeveel jongens heeft hij weggebracht uit de stal van laten we zeggen psv
0 0
Van Reenen
PSV? Die kopen toch klasse jeugdspelers van Ajax die in het verleden (ten onrecht) zijn weggestuurd? Zoals Bergwijn en Malen. Kan je ook zien als kapitaalvernietiging bij Ajax.
0 0
ajax4ever01
Ryan of je verlengt of mag wat mij betreft gelijk je biezen pakken met die zaakwaarnemer van je
3 -3
diamanti
Je weet dat hij nog niet kan verlengen he?
1 0
JariJari
Die speeltijd komt ook wel .... Na de verlenging
0 -1
Joseph
De woorden van een Raiola pupil zijn niks waard.

Toch zonde dat ouders al zo vroeg het geld boven de begeleiding verkiezen.
3 -1
036AFCA97
Wie denken jullie dat er aankomende zomer allemaal gaan vertrekken? Persoonlijk denk ik dat Onana, Donny en Neres. Onana maak ik me het meest zorgen over.
0 0
ajax4ever01
ligt eraan, als we de CL winnen misschien niemand ;)
0 0
3*stars*3
Denk ook dat Nico bezig is aan zijn laatste seizoen.
1 0
DS
Nico en Ziyech, 2 spelers waar ze echt alles op in moeten zetten wat mogelijk is om ze binnen te houden.
1 0
de-Ajacied
Met Raiola als zaakwaarnemer is het misschien beter om meteen naar Stengs door te schakelen
2 -1
Sterspeler
Kromme vergelijking. Een buitenspeler VS een middenvelder. Dan kan je beter Koopmeiners noemen.
1 0
MankeNelis
Die ook bij de pizzabakker zit.
2 0
diamanti
En die dan op de plaats van Alvarez?
0 -1
FrankBeton
As zomer lekker Kotarski Castillo Gravenberch Unuvar Traore definitief naar de A selectie doorstromen.
1 -1
EKS
Heb helaas Jong al een tijdje niet zien spelen maar Kotarski begint eindelijk wat vertrouwen te wekken begrijp ik?
0 0
Mikes
Jaa doet het erg goed dit seizoen. Maakt een betrouwbare indruk.
0 0
FrankBeton
Thank God
0 0
Naoro
Standaard mino zinnetje
1 0
ajaxxcied4life
Eerst zien dan geloven. Bij Tete en Kluivert ging het net zo.
3 0
3*stars*3
Met Mini spelers bij Ajax, ben je toch wantrouwender geworden na de vele soaps van afgelopen jaren.
Justin kust het logo en 2 weken later riep hij dat Ajax hem onder druk zet en (nog gekker) Ajax wil alleen maar verdienen.
En zo zijn er veel meer Mino vs Ajax soaps geweest.
Dateert al van tijd waar hij Maxwell op een smerige manier wegbracht.
Nadat Maxwell revalideerde in Amsterdam maar wel transfervrij de deur uit....
2 0
Matts
Hoop het. Maar dat zeiden Tete en Kluivert ook. Geloof het pas als het op Ajax.nl staat.
1 0
BrandjeXL
Tête kan ik mij niks van herinneren. Bij mijn weten wilde hij ruim anderhalf van te voren al niet verlengen.
0 0
Cupmetgroteoren
Het is geen tweede kluivert, anders had zijn vader ook niet speciaal een interview gegeven. Raiola loopt op de achtergrond echter ongetwijfeld met hem te leuren. Hij heeft gewoon de schijn tegen vanwege Raiola. Een ex die talloze malen vreemd is gegaan vertrouw je ook niet meer. Zo iemand is Raiola, die ook uit een soort wraak jegens Overmars spelers wegbrengt.
3 -1
Ansjo
Tja hij is mijn favoriet om naast Martinez te spelen. Laat maar een beetje stuivertje wisselen dit seizoen en dan maar kijken wie er verkassen tijdens volgende zomer en dan zal het vanzelf wel oplossen.
2 0
RayJordaan
Precies! Meest geschikte oplossing, al zie ik Ziyech graag op 10 en Donny daar achter.
0 0
Lewis Hamilton
Waarom kreeg Traore maar vijf minuten zondag? Daar begrijp je dan weer geen klote van, die gozer domineert in de KKD. Geef hem eens wat meer speeltijd, die oude Huntelaar is echt een keer klaar hoor.
6 -6
MPAjax
té conservatief of bang
1 -1
Knalpot
dat zagen we vorig jaar in groningen.
2 0
BrandjeXL
Ga je echt zo een discussie aan? KJH toevallig tegen RKC gezien? Het is des Ajax, en zo hoort het ook, dat je jonge spelers minuten geeft als de stand dat toelaat. Dus dit jaar Siem brengen bij een ruime voorsprong is lachwekkend en dat heeft hij vorig jaar vaker gedaan door KJH te brengen.
0 -3
Wimmel
Siem met KJH vergelijken, dat is pas lachwekkend. Ik zie Traore graag een kans krijgen maar KJH is nog een baas.
1 0
Tinus
Helaas vond ten Hag het nodig om met een 4-0 voorsprong Tadic tot het einde te laten staan. Uiteindelijk raakte hij geblesseerd en werd hij alsnog meteen gewisseld. Ik vind het laf. Je kan zo’n traore makkelijk meer minuten geven tijdens zo’n wedstrijd. Die Feyenoorders hadden het zelfs niet in de gaten gehad als ten Hag er 3 had uitgehaald en maar 2 terug had gezet.
3 -1
Rood Gevaar
Het enige wat je Ten Hag kan aanrekenen is dat hij te weinig people manager is.
Hij ziet dat echt totaal niet.
Je stond 4-0 voor met de rust.
Dan had je al tegen Tadic en Ziyech moeten zeggen dat je ze keihard nodig hebt en ze aan rust toe zijn.
Dan weten ze het vooraf en kan je het een beetje vorm geven.
Traoré en Gravenberch geef je dan minimaal 30 minuten speeltijd en je hebt een week om een arm om ze heen te doen en te vertellen dat ze dit zelf hebben afgedwongen en wanneer ze bij Jong het team op sleeptouw blijven nemen dat ze meer minuten gaan krijgen
0 -3
ElPistolero9
Hoe weet jij dat hij dat niet tegen Tadic en Ziyech heeft gezegd? En al heeft hij dat niet gedaan, het is gewoon een logische wissel en Ziyech hoort dat gewoon te accepteren.

Ten hag geen people manager, ook zo’n mooie. Toevallig speelde zo ongeveer iedere speler uit de basis van vorig seizoen het beste voetbal van hun hele leven, onder Ten Hag. Dus blijkbaar doet ie toch wel iets goed qua management
0 0
Wimmel
Op basis van observatie van dichtbij of dikke duim? Wat een gezwets...
0 0
BrandjeXL
Hahahaha je lult nu echt letterlijk Johan Derksen van afgelopen maandag na over de wissel van Ziyech wat niet erg is want dat vind ik ook. Over die arm erom heen vind ik te kort door de bocht. Stam deed bij Feyenoord bij wissels niks anders dan armpjes erom leggen en dat kwam totaal niet over. Als ik mezelf na ga dan had ik daar vroeger ook een hekel aan. Dus people manager is totaal iets als alleen maar armpjes op de schouder leggen, zeker als je daar ook het katakter niet voor hebt dan kan dat heel gemaakt/ongeloofwaardig overkomen. Je bent juist een peoples manager als je bij iedereen de juiste snaar weet te raken.
0 0
Mocrodammerr
waaruit blijkt dat ten hag geen people manager is? heb jij met hem gewerkt? ken je hem?
2 0
ziz0u.
Fout..
Hij maakt zn belangrijkste spelers zo belangrijk dat ze alles voor hem geven en dat zijn degene die het beslissen in belangrijke potten..
Zie je ronaldo ooit gewisseld worden? Messi? Nee die bepalen zelf..

Tuurlijk als je Siem erin brengt is dat onverklaarbaar maar ik snap wel degelijk dat hij waar mogelijk tadic en ziyech altijd laat staan
1 0
BrandjeXL
Je verhaal zou kloppen als Ziyech nooit gewisseld wordt. Wat dus wel wordt gedaan.
0 0
JariL95
Wat een onzin man. Huntelaar presteert nog als de beste.
3 -2
Alexander40
Gaat nog wel even duren met die doorbraak. Speelt 2 tempo’s te laag. Kijk de invalbeurt maar na. Vaak wandelend de bal aannemen en dan pas gaan kijken wat er mee te doen. Nee, die moet echt nog veel verbeteren wil hij in aanmerking komen voor veel meer minuten.
7 -1
Schwalbino
Als het 4-0 is is het geen wedstrijd meer. Als je wil zien wat hij waard is moet je hem zien spelen als de wedstrijd nog niet beslist is.
2 -2
FSideMaluku
Om goed te spelen heb je ook een team nodig dat er nog voor de volle honderd procent voor wil gaan en dat was voor mijn gevoel na de thee echt niet meer het geval. Dan kun je twee dingen doen: óf jij gaat er wel voor en ziet eruit als een dorpsgek die aan het doordraaien is óf je past je aan aan het team.
1 0
Amsterdamsetrots
Deels eens. Aan de andere kant had Ajax ook niet echt meer de motivatie om nog aan te zetten. Maar goed, een actievere houding had ik ook wel verwacht.
1 -1
Bky
Ah, dat ken ik:

https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/109869/kluivert-bijtekenen-ja-dat-klopt
1 -1
Schip
Moest ik ook direct aan denken. Die teksten zijn echt copy-paste.
0 0
Hans Kraay Jr.
Moest hier dus ook precies aan denken.

Mooi woorden van Raiola.
0 0
FSideMaluku
Ik denk dat Gravenberch er heel anders in staat dan Kluivert. Kluivert had al 45 minuten in een finale meegespeeld, dus hij was er al (in ieder geval in zijn eigen beleving) en gebruikte het al dan niet bijtekenen als pressiemiddel voor een hoger salaris. Waar Ajax natuurlijk niet in mee ging. Probleem blijft natuurlijk wel Minkukel Rioolrat, dus helemaal 100 % zeker kun je dan ook weer niet zijn.
0 0
EricAjax1
Gravenberch heeft niet van die rare ouders toch?
1 0
Bky
Hij had in plaats van dit interview ook gewoon al direct ff een contract kunnen ondertekenen. Was net zo snel geweest.
0 0
OV020
Vanaf 18 jaar kan hij een langdurig contract tekenen, dus ik denk dat er daar op gewacht wordt.
0 0
Joseph
Kan nu ook tot 2022 tekenen, om te laten zien dat hij voor Ajax kiest.
0 0
Bky
Oja klopt.
0 0
Hans Kraay Jr.
Wel dezelfde rare zaakwaarnemer.
0 0
EricAjax1
Haha
0 0