Ten Hag: 'Mazraoui is een probleempje'

SJvanveen, 10-08-2019 om 22:16, 27832 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag vindt dat Ajax zaterdagavond tegen FC Emmen een 'uitstekende wedstrijd' heeft gespeeld. Wel moet de Amsterdamse club de pressing nog finetunen en is Noussair Mazraoui mogelijk een 'probleem' richting aanstaande dinsdag.

Dan treedt Ajax aan tegen PAOK Saloniki, maar of Mazraoui daarbij is, is nog de vraag. De middenvelder liet zich vroegtijdig vervangen voor Eredivisie-debutant Sergiño Dest en dat was niet zomaar. 'Mazraoui is een probleempje (bilspier, red.), maar we hopen dat het geen probleem wordt. Dest heeft zich daarbij uitstekend ontwikkeld. Ik hoop dat hij zo doorgaat en verder vecht voor zijn plek in de basis', aldus de coach tegenover FOX Sports

Ten Hag heeft Kasper Dolberg nog niet afgeschreven en stelde nogmaals dat Ajax in een voorbereiding zit. Vandaar ook de keuze om te experimenteren met Lisandro Martínez op het middenveld en Daley Blind achterin. 'De vraag stellen is het antwoord geven. Er moeten een hoop dingen beter en dan hebben we het over de pressing die we moeten finetunen. We hebben dat vaak goed gedaan, maar het moet perfect. We zijn net begonnen, maar moeten er gelijk staan. Met deze groep zijn we twee weken samen en dan heb je tijd nodig.' 

Lisandro Martínez

De coach liet tijdens de persconferentie zijn licht schijnen over Lisandro Martínez. De jonge Argentijn is prima geaard bij Ajax en speelde al linksback, centraal en zaterdag zelfs even op het middenveld. 'De scouts hebben het goed gezien dat hij op meerdere posities uit de voeten kan. We moeten op zoek naar de juiste balans, maar de principes zijn duidelijk. Door samen te spelen ontwikkel je meerdere koppels, uiteindelijk wil je hetzelfde duo.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Willamys
Hallo jongens, ik kom hier altijd op de site. Ik ben een Braziliaanse Ajax-fan, Ajax is mijn enige team! Ik begin in de kunst van realistische ontwerpen. Ik teken nu Danilo Pereira en David Neres. Danilo is bijna klaar. Ik wil beide foto's naar Nederland sturen! Kunnen jullie me helpen? Help me als je kunt, alsjeblieft! Je kunt de voortgang van dit werk volgen op mijn Instagram! @will_willamys


https://instagram.com/stories/will_willamys/2108546439042265054?utm_source=ig_story_item_share
0 0
ETM
Weer wat dichterbij mijn voorgevoel dat we Martinez op het middenveld gaan terugvinden ;)

Ik begrijp trouwens niet echt de negativiteit tav Mazraoui recentelijk. Ik vond m tegen Vitesse juist heel sterk invallen. Tegen PAOK had hij verdedigend problemen. Dat Ten Hag echter het met Mazra probeert vind ik niet gek, en te vroeg voor al die oordelen.
0 0
louis60
Vond Promes iedereen in de weg lopen. Zwakke passing. Marin maakte ook weer veel foutjes. Ik vind het nog heel slordig allemaal. TH is nog teveel in de experimentele fase. Dat schept verwarring. Door de individuele klasse kan dat tegen clubjes als FC Emmen. Maar tegen PAOK kunnen die slordigheden problemen veroorzaken. Dus ga na een vaste samenstelling. Nous rechtsback. Of bij blessure Veltman. Blind achterin. Martinez middenveld met Donny. Voor Neres,Tadic en Zyech. Tweede helft (60ste minuut)KJH voor Zyech.
0 -1
Saanchez
Ten Hag in de experimentele fase? Hij heeft net twee weken zn selectie bij elkaar. Nog niet eens compleet als we Alvarez meerekenen. Het is het begin vh seizoen waarbij one 2 beste spelers weg zijn gegaan. Het is dus gewoon logisch dat de puzzelstukjes nog niet helemaal in elkaar zijn gevallen. Dat duurt bij ieder team op de wereld wel even.
Ik vind dat we al een heel behoorlijk niveau halen, beter dan ik had verwacht. En ja, er moet nog genoeg verbeterd worden maar dat gaat ook echt wel gebeuren. De automatismen worden erin geslepen en ieder raakt weer in zijn ritme. Over een paar weken zullen we weer een geoliede machine zijn
0 0
SjaakWolfs
*naar een vaste samenstelling
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
vimd mazraoui sowieso niet zo sterk spelen de afgelopen maanden. laat veel te veel ruimtes vrij in zijn zone, en verliest eigenlijk steeds vaker individuele duels. ik denk dat het vorig seizoen net even te lang heeft geduurd voor hem.
1 0
Afc22
Ik moet zeggen dat ik Nous nooit sterk gevonden heb in de individuele duels. Ik heb altijd al gevonden dat hij veel te veel duel verliest wanneer er wat fysiek bij komt kijken.
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dat is ook geen schande gezien zijn leeftijd en ervaring, maar 40 wedstrijden spelen is heftig op hoog cl nivo.
er waren er meerdere die er helemaal doorheen zaten bij ajax, zoals tadic en ziyech.

nous is wel razendsnel en technisch, ik vond met name de eerste helft van de competitie zijn spel goed na de winterstop ging het een beetje bergafwaarts
1 -1
Ozymandias
Als Mazraoui niet niet genoeg is zou ik met Dest als rechtsback de wedstrijd beginnen. Tegen FC Emmen werd weer duidelijk dat Ziyech iemand (als Mazraoui of Dest) nodig heeft om regelmatig over hem heen te gaan (binnendoor of buitenom) zodat hij niet keer op keer in een één tegen twee situatie terecht komt.
3 0
Sampaoli
Vond jij Ziyech zo bijzonder dan? Tegen PAOK erg matig, tegen Emmen redelijk. Zou dat dan liggen aan het niveau van de tegenstander of de back die hij achter zich heeft.
0 0
Hans Kraay Jr.
Ook wel degelijk de back, je ziet dat Ziyech een veel betere wisselwerking met Nous heeft dan bijvoorbeeld Veltman.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
er zit progressie in.
0 0
PetrusKeizer
vervelende clickbait-header.
0 0
diwa
In Dutch please?
0 0
ram
Gewoon Dest erin. Geweldige speler.
1 0
bremovic
martinez maar vaker op 6 zo te horen en dan vd beek en ziyech daaarvoor en alvarez en blind centraal achterin
0 0
diwa
Ziyech centraal kan echt niet. Daar moet je wel ietwat verantwoordelijkheidsgevoel voor hebben.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Ziyech gewoon lekker rechtsbuiten houden. Dat is de positie waarop hij het best tot zijn recht komt en het meest zijn ei kwijt kan.

Martinez op 6, Marin op 8 en Donny op 10. Blind terug naar LCV en dan Schuurs/Alvarez RCV.
4 0
Soccerskins
Ik zou van de beek naast Martinez op het middenveld zetten en Promes daarvoor.
0 0
Hans Kraay Jr.
Precies dit, lijkt mij de sterkste opstelling voor centraal achterin en middenveld.
0 0
Cupmetgroteoren
Overmars, koop nog een spelverdeler. Gewoon omdat het kan. Blind naar de verdediging naast alvarez of schuurs, dest rechtsback, martinez op het middenveld als kuitenbijtertje naast een nieuwe spelverdeler. Op het middenveld is het nog karig en kom je in de problemen tegen topploegen in Europa.
3 -7
diwa
Bij ajax is voorwaarde 1 voor een middenveldpositie dat je kunt voetballen.. Martinez op het middenveld? Type Johan Vogel zeggen die boerkes dan, 'Die mis je pas als ie niet meedoet'. Ajax is voetbal, daley nous donny, prima middenveld
0 -1
Cupmetgroteoren
Martinez is wel ff beter dan vogel. Er is bovendien niemand anders. Blind doet het niet goed genoeg op het middenveld en gaat naar achteren. Marin is (nog) niet goed genoeg. Schöne is weg en van de beek gaat weg.
0 0
vincent_DV
Helemaal mee eens! Kan me ook niet voorstellen dat Ajax na het vertrek van Schone ook geen nieuwe middenvelder haalt, ook gezien de blessure van Eiting. Ze begrijpen toch ook wel dat spelen met enkel Ekkelenkamp als vervanger zonder spelers te laten switchen behoorlijk karig is.
3 -4
Cupmetgroteoren
Met ünuvar had je precies de ontbrekende puzzel, maar hij is nog te jong. Hopen dat van de beek blijft en Overmars toch nog ergens een talentvolle spelverdeler weet te halen, desnoods een talent van 19.
2 -2
oudzuid2
heb er door reizen niks van kunnen zien helaas, maar Martinez speelde op 6? hoe ging dat?
1 0
Ajax95Duivendrecht
Heel goed! Hij heeft het in zich om daar vaker te spelen. Maar natuurlijk was de tegenstand vandaag wel erg klein. Ik wil Martinez daar ook wel eens zien als we tegen een ploeg spelen die fel druk naar voren zet. Dan wordt er op 6 toch wel enige handelingssnelheid en enig overzicht van je verwacht, en ik ben benieuwd of Martinez dat ook aankan. Maar voor vandaag werkte het prima met hem als verdedigende mid.
5 0
AnsB
Ik heb eigenlijk geen twijfel dat Martinez ook op 6 kan spelen. Toen ik hem voor het eerst op een filmpje zag kon ik nauwelijks geloven dat het een verdediger was, zo goed vond ik hem aanvallend. Hij heeft een geweldige techniek, is heel rustig aan de bal en hij heeft veel overzicht. Zijn pass nauwkeurigheid is ook heel goed, terwijl hij vooral diep speelt. Tegen Vitesse b.v gaf hij een schitterende diepte pass in het begin van de wedstrijd op, ik meen, van de Beek en daar ontstond toen de eerste kans uit.

Ik zie een enorme potentie in hem, omdat hij naast dat alles ook nog eens heel fanatiek is. Eerlijk gezegd ben ik bijna lyrisch over hem. Ik heb vanaf zijn allereerste minuut geprobeerd op hem te letten. Nu Tagiafico ook weer speelt is het alleen een stuk moeilijker geworden om hem te herkennen op een beeldscherm.

Zijn enige valkuil is dat hij zich heel verantwoordelijk lijkt te voelen. Klinkt gek wellicht, want op zichzelf is dat een goede eigenschap, maar ik heb tekenen gezien (of die meen ik te zien) dat hij af en toe te veel hooi op zijn vork neemt. Voorbeeld: tegen Vitesse ging hij zich te uitdrukkelijk met de opbouw bemoeien, waardoor hij te lang de bal bij zich hield in het zoeken naar oplossingen. Ook valt me op dat hij bij elk klein foutje of gemiste kans baalt als een stekker.
1 0
Cupmetgroteoren
Wisselde van plek met Blind in de tweede helft. Deed het uitstekend. Had ook nog een fantastische solo waarbij hij er een Zidaantje uitgooide. Kan echt wel voetballen.
5 -1
oudzuid2
mooi om te horen. m'n favoriete aankoop deze zomer. goed dat ie kan wisselen met Blind daar
3 0
Lane 8
Motm
2 0
Labrador
Dest viel prima in. Wat een gif
5 0
VIPete
Met Dest, Alvarez en Martinez erbij zijn we achterin in de breedte er wel op vooruit gegaan.
4 0
johnantoni
Mazraoui is de minste idd
2 -3