Ten Hag: 'Willen aantal dingen uitproberen'

SJvanveen, 10-08-2019 om 19:22, 10160 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag heeft zijn keuze voor het niet opstellen van Kasper Dolberg en Perr Schuurs toegelicht. Het gaat niet om passeren, maar keuzes, aldus de trainer bij FOX Sports

'We zijn nog met een deel van de voorbereiding bezig en willen een aantal dingen uitproberen. Vorige week had ik hem (Kasper Dolberg, red.) niet moeten opstellen en nu stel ik hem niet op en moet ik hem laten spelen. We hebben een brede en goede selectie en er is interne competitie', aldus Ten Hag. 

'Het heeft niet met passeren te maken', vervolgt de Ajax-trainer. 'Ze hebben het in fases heel goed gedaan en nu kies je wat tactisch. Ik wil een aanvallende rechtsback hebben en dan ligt de keuze in het centrum. Bij ons loopt het door elkaar.' 

Edson Álvarez

Edson Álvarez zit weer op de bank zaterdagavond en kan zijn eerste minuten gaan maken, mocht de wedstrijd deze mogelijkheid geven. 'Hij zit er niet voor niets bij, maar het is afhankelijk van het wedstrijdverloop. Het gaat om deze wedstrijd en moeten van wedstrijd tot wedstrijd verbeteren. We hebben een leuk elftal en de vooruitzichten zijn goed.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Vorig jaar zette TH Neres ook tijdje op dr bank. Dat kostte toen veel punten. Maar verder is TH prima. Of kwam dat door combi met Schreuder? Is Reiziger ook zo goed?
0 0
Ajaxsupzuidned
Waarom Veltman ipv Schuurs?! Eerst genoemde zit aan zijn top met hier en daar een uitglijder. In Schuurs zit veel meer potentie
2 0
JanTa
En Veltman heeft weer meer ervaring. Tegen POAK heeft Schuurs laten zien dat hij veel potentie heeft maar ook veel leermomenten heb ik geconstateerd.
0 0
mistermiyagi
Dest, Alvarez, Martinez, Tagliafico
Blind, Marin, Donny
Ziyech Tadic en Neres.
0 -1
louis60
Blind en Martinez omdraaien.
0 0
Daleyjae
Nou Erik probeer dit is uit :

Onana

Nous Schuurs Martinez Tagliafico

Van de Beek Blind

Neres Zijech Tadic

Huntelaar

Laat ff weten wat je ervan vond Eric.
1 -3
JSF
En waar moet ik dan baas Alvarez neerzetten?
0 0
Daleyjae
Op de plek van Schuurs als hij er klaar voor is en laat zien dat hij beter is.
0 0
kampioen0809
Oké Erick
1 -1
ram
Haha
0 0
Whatever
Mee eens!
0 -1
AjaciedRK
Waarom MOET joel spelen?
1 0
FrankBeton
AJAX wil dat Veltman blijft
0 0
ram
Ja... onbegrijpelijk als je Dest, Schuurs en Alvarez hebt.

Laat die gast lekker gaan voor een paar miljoen joh! Hij wil weg én je vangt nog wat geld én anderen ontwikkelen zich sneller omdat ze meer kunnen spelen. Ik snap totaal niet waarom Marc/Erik hem willen houden.
0 -2
mistermiyagi
Dest is een eindbaas, aanvallend voetbal..
Ik verlies liever met aanvallend voetbal dan de verdedigende Veltman te zien speler, zijn rendement is hoog, speelt vrijwel altijd prima.

Maar het is nooit door de actie van Veltman scoort iemand een keer..
0 -1
louis60
Tegen PAOK had Veltman de voor-assist. En vorig jaar, of seizoen daarvoor, haalde hij de achterlijn en uit zijn voorzet kwam een goal. Maar verder is hoj nu een goede reserve.
0 0
AlexIbarra
Had een goed aandeel in de 1-0 tegen Psv
0 0
RedFeather
Vorig jaar praktisch geen blessures
Ze monitoren dat allemaal
Belasting Schuurs zal ook meespelen
0 0
ajaxfan83
las net op de nos dat het dak van het az stadion deels is ingestort .
dan zal az misschien deze week misschien wel in de arena gaan voetballen (Europees)
0 0
Simon1
De schade is behoorlijk. Als ze in de Arena spelen zullen de AZ supporters blij zijn... xD
0 0
afct
Sorry hoor maar veltman is een top gast en de back moet altijd aanvallend zijn bij Ajax.
Maar waarom dan Schuurs op de bank zonde. Zie liever Schuurs een fout maken en er beter van worden dan veltman die ook weg wil.
3 0
Bjorn
Schuurs eerder rust. Alles gespeeld, niet gewend om de 3 dagen topprestatie te moeten leveren in Ajax 1. Ik zie hem dinsdag gewoon spelen.
3 0
Hakkie
En waarom koop je Alvarez?
Het wordt weer net als vorig seizoen: Ten Hag gaat weer aanpassen als er al veel leed is geschied. Vorig jaar leidde de inhaalslag tot heerlijk resultaten. Hopelijk komt hij nu ook snel terug van zijn dwalingen.
2 -2
oudzuid2
ja idd dan heb je 2 RCVs voor de toekomst en dan stel je Veltman op. je wilt toch ook naar een vaste verdediging werken
2 0
Whatever
Of ze zetten Veltman op deze manier nog even in de etalage dat ze geld voor hem vangen. Dan krijg je rechtsback Mazraoui en Dest. Rechtscentraal Schuurs en Alvarez. Linkscentraal Martinez en Magallan. Linksback Tagliafico en Pierie.
0 0
AlexIbarra
6 van die 8 spelers hebben gezamenlijk nog geen 50 wedstrijden voor Ajax 1 gespeeld. Nico en Nous zijn dan de ervaren mannen.

Juist daarom is het wel fijn om Veltman er nog ff bij te houden.
Wat stabiliteit en routine is best handig achterin.
0 0
Ar
Het is ook maar Emmen hé.
Logisch wel.
1 0
Cupmetgroteoren
Lekker belangrijk wie er in deze pot achterin staat. We hebben het over Emmen. Zou een schande zijn als je hiervan verliest, al zou je achterin vier Veltmannen opstellen.
2 -2
Vlieske
Gaat om het principe. Je maakt zelfvertrouwen kapot van spelers.
1 -2
Cupmetgroteoren
Ja, en als veltman er niet in staat maak je weer zijn zelfvertrouwen kapot. Boeiend, er moeten keuzes gemaakt worden.
0 0
Ajax-Amsterdam
We zijn net begonnen met het seizoen man waar heb je het over. Als men hieruit al conclusies gaat trekken tegen Emmen...
0 0
Hakkie
Juist nu kun je spelers testen die je op langere termijn in de basis wil opnemen. Veltman hoort duidelijk niet in die categorie en met Alvarez heb je ook gezien het aankoopbedrag een statement richting de toekomst gemaakt.
0 0
fc Barcelona_ke
Hopelijk begaan veltman blunder dan mag hij nooit meer in centrum spelen
0 -2
Ajax-Amsterdam
Ik heb liever dat hij zijn goede lijn doorzet van vorig seizoen, laat zien dat hij basisklant is en een versterking voor ons zal zijn dit seizoen.
0 0
Jari_held
Dit wordt een jaar lang elke pot de discussie. Ik wens ten hag sterkte. Wie er ook op de bank zit het is gezeik: promes, dolberg, schuurs, martinez, alvarez, huntelaar, neres, veltman... er zal er altijd wel eentje op de bank moeten
5 0
Soccerskins
Ik snap heel goed dat je tegen Emmen met een aanvallende rechtsback wil spelen, maar waarom laat je Schuurs dan niet gewoon staan? Veltman centraal is echt een verschrikking.
1 0
WouterBerg83
Omdat Schuurs aan zijn eerste seizoen in Ajax 1 is begonnen, en het seizoen nog heel erg lang is? Laat die jongen zich lekker concentreren op aanstaande dinsdag...
0 0
FU
"We hebben een leuk elftal."

Ik ben het eindelijk een keertje niet eens met Erik;
We hebbben een, FANTASTISCH elftal!
2 0
trooop
Ontwijkend gezwatel. Ofwel: niets nieuws onder de zon.
0 -1
atalantanio
Oké gelukkig, dit is dus maar een oefenwedstrijd.
0 -1
ElPistolero9
‘Ik wil een aanvallende rechtsback opstellen en dan ligt de keuze in het centrum’ - dat betekent dus dat Veltman sowieso moet spelen. Zorgwekkend.
0 -1