Schuurs en Dolberg op Ajax-bank tegen Emmen

SJvanveen, 10-08-2019 om 18:29, 18250 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag heeft tegen FC Emmen gekozen voor een basisopstelling zonder Kasper Dolberg en Perr Schuurs. David Neres en Razvan Marin beginnen in de basis, terwijl Dusan Tadic in de punt van de aanval staat. 

Tegen PAOK Saloniki startten Schuurs en Dolberg nog beiden, maar zaterdagavond zitten ze op de bank als Emmen op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA. Joël Veltman staat ogenschijnlijk centraal achterin, terwijl Noussair Mazraoui een plekje opschuift richting rechtsback. Marin staat daardoor naast Daley Blind controlerend op het middenveld. 

Voorin is er plek voor Neres, wat betekent dat Hakim Ziyech, Donny van de Beek en de Braziliaan achter spits Tadic opduiken. De Serviër vervangt Dolberg, die tegen PAOK uitviel met een dijbeenbeenblessure. Met deze frontlinie gaat Ajax op zoek naar de eerste Eredivisie-zege van het nieuwe seizoen. In de eerste speelronde werd er met 2-2 gelijkgespeeld bij Vitesse. 

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Martinez, Tagliafico; Marin, Blind; Ziyech, Van de Beek, Neres; Tadic.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sjakio
Dolberg was echt foutloos op de bank!
0 0
Willamys
Hallo jongens, ik kom hier altijd op de site. Ik ben een Braziliaanse Ajax-fan, Ajax is mijn enige team! Ik begin in de kunst van realistische ontwerpen. Ik teken nu Danilo Pereira en David Neres. Danilo is bijna klaar. Ik wil beide foto's naar Nederland sturen! Kunnen jullie me helpen? Help me als je kunt, alsjeblieft! Je kunt de voortgang van dit werk volgen op mijn Instagram! @will_willamys


https://instagram.com/stories/will_willamys/2108546439042265054?utm_source=ig_story_item_share
0 0
Toeschouwer
Nu alleen nog Dest er in
0 0
Ajaxbrl
Erik luistert naar ons!
0 0
Dexy
Ik denk dat we niet te veel mogen concluderen over Schuurs op de bank. Ten Hag zal het gedaan hebben of om hem rust te geven voor PAOK, of om tactische redenen (3-4-3 zodat je een overtal op het middenveld hebt), of een combinatie van beide.
0 0
Klasseman
Nee hoor hij gaat 4-2-4 spelen met 3 spitsen dan is PAOK heel de wedstijd aan het zoeken naar de 4e spits en is het snel gebeurd!!!!
0 0
Jelephi
Iemand die het snapt!
0 0
ST
Niks geleerd van de tegentreffer waar Veltman bij betrokken was Erik? Veltman is een rechtsback die al zijn kopduels verliest in de 16. Dan moet je hem dus al helemaal niet in het centrum zetten. Onbegrijpelijk! Zeker gezien het feit dat dit team behoefte heeft aan vastigheid. Dus of je stelt Schuurs op of je stelt Alvarez op met het oog op de toekomst, maar dit slaat nergens op.
2 0
DulceDesde
Mee eens Raar het contract Veltman wordt niet verlengd en kan volgend jaar transfervrij vertrekken. Hij staat zelf open voor een nieuwe club, als je wilt bouwen aan een nieuw team is het dan niet beter om met Schuurs en/of Alvarez te beginnen waar heb je die anders voor gekocht. kan ook Veltman gebruiken in bekerwedstrijden mocht je er deze transfer periode nog wat geld aan overhouden.
0 0
Henkjanklaas
De meningen vliegen hier alle kanten op ! Daar kun je dus niks mee.
Even rustig blijven en even kijken hoe het uitpakt de komende weken. Dan pas oordelen.
Zag dat Vertonghen op de tribune zit. Betekent dat iets ?
Zou hem graag beter vandaag dan morgen terugzien als CV bij Ajax dan hebben we meteen
Een goede ervaren jongen terug die ook moet goed met de kop is.
0 0
0h0Litmanen0h0
Spelen gewoon 343 denk ik.
0 0
grannig mokum1
Waarom niet Alvarez en martinez /blind
1 -1
Ar
De afweging Veltman boven Schuurs te verkiezen als laatste man begrijp ik wel. Ik heb Joël al eerder genoemd als de beste vervanger binnen onze selectie van De Ligt. Schuurs is als laatste man nog niet beter. Joël verdient daarnaast ook wel een kans op die positie als Ajax er zeker van is dat ze hem dit seizoen nog willen houden.
Wat Perr betreft. Ik blijf erbij dat ondanks de op het oog vergelijking met De Ligt, hij een andere speler is. Veel meer een libero, wiens kwaliteiten aan de bal z’n meerwaarde is. Hem willen vormen in de shape off zou zonde zijn van zijn kwaliteiten. Ik zou hem graag in plaats van Martinez willen zien. Om en om met Blind voor hem.
0 -1
Gonzalez75
Vergelijking de Ligt vs Schuurs komt me langzaam de strot uit. Vroeger hadden we dit soort discussies ook over Bergkamp vs Litmanen en noem de koppeltjes maar op.
1 0
Ar
Ik vind die vergelijking ook niets.
Het zijn andere spelers.
Het probleem komt er als je de ene wilt laten spelen als de ander.
1 0
JSF
En ja hoor, iedereen heeft gelijk weer een mening. Wie traint er dagelijks met deze jongens?
0 0
PuurGeluk
Ik heb er niet zo snel 1 want ik denk dan, zie wel hoe het loopt en inderdaad, Ten Hag zal het het beste weten. Ik zie alleen geen enkele reden Veltman boven Schuurs te verkiezen. Ja zie er wel 1, en dat is om Veltman op deze manier goed in de etalage te zetten voor een hogere prijs dan dat Westham bereidt is te betalen.
0 0
mcjc
Als je van plan was om Veltman als centrale verdediger te gebruiken, had je niet 2 verdedigers moeten aantrekken. Met Schuurs, Blind, Veltman en Schuurs hebben we aan 4 opties genoeg.
0 0
ST
Precies
0 0
PuurGeluk
Dit meen je toch niet echt? Mag ik ervan uitgaan dat ze Veltman opstellen om hem te etaleren?
0 0
ELMagico
hope so!
0 0
Henkjanklaas
Waarom alvaraz niet proberen tegen dit fc emmen... enne Jantje Vertongen zit op de trbune bij de Spurs... centrum Vertongen alvarez !?
2 0
MBAFCA11
Aan de andere kant is het ook wel logisch TH even zoekende is naar het nieuwe centrum. De ligt is niet heel makkelijk vervangbaar
.
0 -1
JohnTB
Dan moet je niet met dit centrum komen
0 0
milan-jantje
Als je dan Schuurs op de bank zet doe dan Alvarez erin
5 0
ELMagico
Misschien is hij geschrokken van het niveau van Alvarez.
0 0
Raikkonen94
Veltman tegen Emmen kan nog wel, maar alleen tegen de kleintjes mag ik hopen. Je hebt Alvarez ook niet voor niks gehaald.
1 0
Mitch021
Jantje Vertongen zit op de tribune bij de Spurs. Poging wagen lijkt me.
0 0
Multi
Veltman centraal achterin, daar ben ik minder blij mee. Hij is daar iedere wedstrijd wel op een fout te betrappen. Vind hem beter op de back.
2 0
gusanito
Tadic spits kan ik inkomen, maar waarom Schuurs eruit halen? Veltman en Martinez is wel heel weinig lengte in het centrum.
1 0
Mikee
Je speelt tegen Emmen....
1 0
Schip
Dat is hooguit een reden waarom je er mee weg kan komen, maar niet een reden om het te doen.

Zou Schuurs een blessure hebben? Moet Veltman Martinez beter coachen of i.d.? Zou de reden wel willen weten.
0 0
MNJ7
Miss Schuurs wat rust geven dat ie 100% fit is tegen PAOK
1 0
Schip
Zou kunnen, als hij een tikkie heeft gehad of i.d.
0 0
BlueDuke
denk ook niet opeens 3 wedstrijden in de week, dan loopt hij leeg op den duur
0 0
gusanito
En die mag je wel even onderschatten of...?
1 0
Mikee
Nee, maar wel gruwelijk onder druk zetten op hun helft.
0 0
gusanito
Ik geloof niet dat je dan aan Veltman zoveel meer hebt dan aan Schuurs.
0 0
Mikee
Mazraoui schuift straks door naar het midden verwacht ik, 1-3-4-3. Tegen Emmen kan dat gewoon. Hoop ik.
1 0
AFC34
Was ook mijn eerste gedachte, moet prima te doen zijn.
0 0
de-Ajacied
Alvarez komt uiteindelijk gewoon centraal achterin te staan. Misschien al in de 2e helft
Tadic in de spits en Ziyech en Neres zwervend is gewoon de succesformule van vorig jaar
Allemaal logisch dus.
0 0
atalantanio
Je gaat toch niet zo (onnodig) experimenteren terwijl de competitie al begonnen is? Waarom Veltman ineens centraal terwijl je daar Schuurs of Alvarez voor hebt? Lijkt wel een stoelendans.
1 -3
BobaAjax
Hij speelt denk ik gewoon met veltman rechts. Mazraoui is 4e middenvelder . 3-4-3. Emmen thuis is juist ideaal om wat te experimenteren en te wisselen in je opstelling.

0 0
Mocrodammerr
het is heel simpel. pleur Blind en Alvarez achterin. probleem opgelost.
0 -5
MBAFCA11
Lijkt mij idd de beste keuze, als het beste alternatief anders nog Blind en Schuurs, vond hem namelijk echt niet zo slecht als in de media beweerd werd na de wedstrijd tegen paok.
0 0
Schwalbino
Centraal achterin hebben we gewoon een probleem als Blind op het middenveld moet. In de as heb je achterin en op het middenveld routine nodig. Alvarez kan de sterren van de hemel spelen maar een van je twee cv's moet een routinier zijn.
0 -1
MH1988
Veltman..
0 0
Schwalbino
Veltman cv is een beetje een zwaktebod want ik zag liever schuurs en een ervaren cv ernaast. Maar we hebben maar twee echt ervaren cv's waarvan Blind de betere is. Helaas is die op het middenveld nodig zeker nu Schone weg is.

Je kunt niet met twee cv's van 21 jaar spelen. Dan ben je terug bij Frank de Boer.
0 0
MBAFCA11
Blind en schuurs of blind en alvarez
2 -2
MBAFCA11
Geen Blind en Martinez, dat is echt geen goede combinatie
0 -3
31xAjax
Erik ten H. slaat, net als vorig jaar, weer aan t goochelen. Dat leverde vorige week al puntverlies op maar dat is kennelijk nog niet genoeg....
3 -5
pietjehaag
Wat een onzin om dat nu te roepen zonder dat je ze een minuut in deze samenstelling hebt zien spelen. Deze 'goochelaar' heeft ons een schitterend en zeer succesvol Ajax gepresenteerd zoals dat in geen kwart eeuw te zien is geweest. Beetje krediet verdient deze coach wel, vind je niet?
0 0
AFCA1961
Blijft toch een rare vogel hoe je het ook draait of keert die Ten Hag. Waarom heb je Alvarez gehaald en wat heeft Schuurs nou weer fout gedaan??
1 -3
Restored
vorig jaar liep het niet slecht af of wel
3 -1
31xAjax
Resultaten uit t verleden.....
0 0
OnlyOneZlatan
in de wedstrijden met de normale opstelling niet nee....
0 -3
kade88
Veltman Martinez opmerkelijke keuze. Ben benieuwd wat het idee hier achter is.
0 -2
vincent_DV
Misschien is het idee dat ze wat ervaring centraal achterin willen hebben omdat het nog niet echt liep en dat ze doordat zowel Mazraoui als Marin zichzelf nog niet echt hebben laten zien op het middenveld Ten Hag Blind niet naar achteren kon halen omdat Mazraoui en Marin samen hierdoor echt niet kan?

Dat lijkt mij de beste verklaring
1 -1
ajaxxcied4life
of Onana Veltman, Martinez, Tagliafico; Mazraoui, Marin, Blind, van de Beek; Ziyech,Tadic, Neres.
0 -1
LegendBergkamp
Blind dan weer een linie naar achteren?
gaat ajax dan met twee linksbenige verdedigers spelen?
ik denk dat dit ook een prima potje is om Alvarez wat minuten te gaan geven in de tweede helft.
0 0
bollejan1
Kleinste centrum van Europa, hopen op weinig corners en crossballen tegen
1 0