Schöne bevestigt transfer: 'Moeilijke keuze'

SJvanveen, 03-08-2019 om 21:24, 38548 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne vertrekt definitief naar het Italiaanse Genoa. De Deen heeft zijn laatste wedstrijd namens Ajax al gespeeld en liet na Vitesse - Ajax (2-2) weten dat het een moeilijke keuze was om de vertrouwde omgeving in Amsterdam te verlaten.

Hij zat zaterdag nog bij de wedstrijdselectie, maar maakte geen minuten meer: Schöne. De Deen heeft de interesse gewekt van Genoa en na lang wikken en wegen besloten het Italiaanse avontuur aan te gaan. 'Het is een heel moeilijke keuze geweest', bevestigt Schöne tegenover Voetbal International

'Ik heb lange gesprekken gevoerd met mijn vrouw en degenen die ik lief heb. Iedereen bij Ajax weet hoe ik tegen de club aankijk en wat voor geweldige tijd ik hier heb gehad. Vorig seizoen was het absolute hoogtepunt en zal het afscheid moeilijk maken. Dit is geen vaarwel, maar een tot ziens', aldus Schöne, die zeven seizoenen voor Ajax uitkwam en de buitenlander werd met de meeste wedstrijden in het wit-rood-wit.

Rol bij Genoa

Bij zijn nieuwe club Genoa ligt eenzelfde rol als bij Ajax voor Schöne weggelegd: als controleur. De speler spreekt van een duidelijk plan, al had de huidige situatie bij Ajax nauwelijks invloed op zijn transfer, zo laat hij weten tegenover het Algemeen Dagblad. 'Ik wilde de strijd om een basisplaats best nog een keer aangaan. Het is normaal dat je voor je plek moet vechten. Dit was gewoon een mooie kans om toe te happen. Ze zoeken een echte nummer 6 en die rol zal ik in gaan vullen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Peterv13
heel veel succes man ! Jammer dat hij gaat, maar er is niemand die het meer verdiend. Gouden kerel dit, echte ajacied.
0 0
Sjakio
op die leeftijd wil je lekker ballen, niet banken
0 0
Ajacider
Ik heb vaak kritiek gehad op Schone omdat hij in mijn ogen geen basisplaats verdiende. Maar deze transfer doet meer zeer dan die van Frenkie of de Ligt. Vanaf 2012 genoot ik van zijn traptechniek, voorbeeldige mentaliteit en prachtige doelpunten. De tijd staat niet stil. Toch een van de beste transfers ooit. Klasse schone verdient een waanzinnig afscheid.
1 0
Suarez01
Lasse, geweldig de vele prachtige goals uit vrije trappen, op mijn netvlies staan er zoveel maar die ene 2 april 2017 tegen 010 in 1e minuut, nu nog steeds kippenvel hoe je de JC Arena deed ontploffen. Dank voor je fantastische instelling en professionaliteit en we gaan je vreselijk missen
Succes bij je nieuwe club in Italië en.zoals je zelf al zegt tot ziens weer terug bij Ajax.
2 0
Tomajax1990
Voor mij als ajax fan vind ik dit toch de mooiste carrière van de tegenwoordige tijd, stel je voor als Donny nu naar real gaat, kans groot dat hij vaak op de bank gaat zitten, na 1 of 2 jaar weer weg gaat, rond gaat zwerven etc etc. Dan heb je toch veel liever een carrière zoals schöne? Deze man verdient een groots afscheid, groter dan wie dan ook. Zen gemiste penalty tegen Utrecht goedmaken met een granaat in de bovenhoek en de vrije trap tegen Real, ik zal ze nooit vergeten. Vrije trap schöne op 18 meter = penalty.
2 0
Simon1
Echt jammer dat hij weggaat, maar als hij het wilt verdiend hij deze kans zeker. Ik snap alleen niet waarom. Genoa is geen top, geen subtop. Het is gewoon een degradatiekandidaat.
0 0
Cupmetgroteoren
1.8 miljoen netto (2x zoveel als bij Ajax), warm land, goed eten, mooie stad, serie A, plus ze hebben hem voorgeschoteld dat hij de komende twee jaar een belangrijke speler gaat worden.
0 0
FissaDeGekste
Tekenbonusje erbij, paar vrije trappen in de Serie A erin leggen. Ik snap Lasse volledig. Ik ben hem dankbaar voor wat hij ons gegeven heeft! Prachtige momenten.
0 0
Kaatje
Lasse, bedankt voor je inzet, de mooie vrije trappen, en vooral je professionaliteit. Je bent een geweldig mens en velen kunnen van je leren. Ik had gehoopt dat je er dinsdag (nog) bij zou zijn, want we hebben je nodig. Helaas.
Ik zal je missen. En hoewel ik het je gun en het ook wel begrijp, baal ik wel. Ik hoop dat je na dit uitstapje terug komt bij Ajax om daar aan de slag te gaan.
Het ga je goed Lasse.
1 0
MickS
Postte dit in het verkeerde (K)Lasse topic, dus gewoon lekker nog een keer:

Ik snap het, ik gun het hem van harte. Op deze leeftijd nog een mooie (ook finacieel natuurlijk) transfer naar 'n mooie competitie, nog even een mooi nieuw avontuur aan gaan, is niet velen gegeven.

Maar ooooh my god wat ga ik deze man missen. Eigenlijk baal ik gewoon enorm, en ja, zelfs verdrietig. Ik heb altijd een grote zwak voor hem en een ultiem respect hoe hij zich, ondanks alle criticasters zich onder elke trainer de basis in wist te knokken, zonder enig onvertogen woord. Een geweldig voorbeeld voor het jonge spul om hem heen.

Meer dan verdient en oh wat gaan we zijn vrije trappen missen! Heel veel succes (K)Lasse!
1 0
johnantoni
Het ga je goed, Lasse
0 0
Klasseman
Mooi zo, nu maken we meer kans op het winnen van de cl
0 -8
SkilledAtSoccer
Don't be sad because it's over, smile because it happened.

Het gaat je goed Lasse!
Bedankt voor je tomeloze inzet en je positieve en warme uitstraling.
Hopelijk zien we je ooit weer terug bij onze club, we gaan je missen!
4 0
Ginoajax1
Dom om Lasse te laten gaan. Zijn salaris wat opkrikken wat hij verdient had en hij was gewoon gebleven.
Stabiel en controleur op het middenveld. Wordt zwaar onderschat. Hij hoort bij het huidige systeem. Dom van Overmars.
0 0
ajaxminimax
Overmars gunde Lasse gewoon nog een transfer. Heeft nooit herrie geschopt, is altijd hard blijven werken voor Ajax en kan nu nog even in Italië wekelijks voetballen.
1 0
Robertloa
Ik hoor meerdere keren dat men het hem gunt... Dit snap ik dus totaal niet! Hoezo gun je een echte Ajacied een transfer naar de nummer 17 van Italië?
Hij wordt er zelfs mee gefeliciteerd?
Schöne wil echt niet weg, maar ik snap dat hij er tegenop ziet om weer op die bank te beginnen, terwijl hij toch echt een ervaren drijvende kracht was de afgelopen jaren. (En ook zeker afgelopen jaar in Europa.)
We hadden hem moeten feliciteren met een contract voor het leven bij AJAX! Dat hadden we hem moeten gunnen...
1 0
Liam
Ze ' doen' hem niet weg, ze gunnen hem zijn transfer.
2 0
Ar
Vanuit Ajax gezien gewoon een hele rare transfer. De kracht van vorig seizoen was de creativiteit van Frenkie, Ziyech, Tadic en Lasse.
We missen Frenkie al en dan doe je Lasse ook nog weg. Als Donny gaat ben je dus je hele middenveld kwijt. Lekker hoor.
2 0
DT10
“Geen vaarwel, maar tot ziens”

Dat hebben we wel vaker gehoord, maar in het geval van Lasse, geloof ik het ook echt. Een van de meest sympathieke en de meest trouwe Ajacieden van de afgelopen 25 jaar. Als zijn carrière als speler voorbij is, moet Ajax direct zorgen voor een andere functie binnen de club voor hem.
1 0
ETM
Ik sluit me uiteraard aan bij de vele sentimentele reacties. Maar ook vind ik het vanuit Ajax een beetje een aparte beslissing. Ja, Schone moet je het met zijn staat van dienst gunnen. Dat Schone het zelf wil vind ik verrassend, maar daar ga ik niet over ;)
Alleen ondertussen staat het middenveld nog niet, en lijkt t me veel logischer Schone te laten gaan op het moment dat er een middenveld staat zonder Schone. Maarja, Genoa is blijkbaar voor Schone heel interessant, en die hebben geen tijd.
Kan er nogsteeds niet bij. Van halve finalist CL naar nummer 17 van Italie. Die moeten wel een heel goed verhaal hebben gehad ;)

Schone; heb heel vaak van je genoten. ( mocht ie ineens meelezen :)
1 0
Beer1972
Bedankt voor alles Lasse!!! Wat een klasbak ben jij..Kreeg echt een vervelend gevoel in mijn onderbuik toen ik hoorde van jou vertrek..
Als er eentje is die een top afscheid verdiend in de arena ben jij het..
Zie in berichten hieronder bij sommige positieve reacties ook een minnetje..Waarom??? Hoezo?? Schone heeft nooit geklaagd, zich altijd weer in de basis gevochten, belangrijk geweest..
Schone is gewoon op en top Ajacied..nogmaals dank voor alles..
3 0
nosrettep
Dat De Ligt en De Jong zouden vertrekken zag je van mijlenver aankomen. Dat Schöne vertrekt vind ik dan ook veel slechter nieuws dan het vertrek van die eerste twee.

Zo vaak afgebrand, maar altijd zo waardevol. Een echte prof, geweldige mentaliteit. Voorbeeld voor alle jonge spelers.

Ik hoop dat zijn Italiaanse avontuur hem gaat bevallen, al verdient ie veel meer dan strijden tegen degradatie.
1 0
Charly187
Het ga je goed ouwe klasbak!

Zal nooit meer die goal vergeten tegen Utrecht nadat je eerst die penalty had gemist.
1 0
Simpelishetmoeilijkst
We gaan je heel erg missen P, Lasse!
0 -1
RedFeather
Regelrecht in tegenspraak met Verweij dus
0 0
Jelephi
Verweij is een clown zonder ingangen. Freek van het AD is de enige met goede bronnen en directe lijnen met Overmars. Verweij moet het alleen maar van sponsoren hebben. Weet ik ook toevallig ;-)
0 0
Cupmetgroteoren
De bron van Freek jansen is dan ook Overmars, die hem zo nu en dan een scoopje geeft. Telegraaf lijkt inderdaad geen directe bronnen meer te hebben.
0 0
MickS
Goh en hoe zou dat toch kunnen, dat Ajax DT geen scoops meer gunt. Iets met een lomp driessend paard met een naam beginnend met V?
0 0
FCMax
Driessen en Verweij schijnen experimentele drugs te gebruiken om zo op geruchten te komen
0 0
Jeffreym
Schone is een held <3
1 0
MK77
Ik neem aan dat de Arena op zijn kop gaat bij zijn afscheid.
:(
1 0
Jelephi
7 jaar geleden kwam hij vrij onverwacht over van NEC. In de periode tot vandaag heeft hij absoluut zijn waarde bewezen. Als dertiende man, dan weer lid van de basiself en zich continu teruggevochten als je dacht dat hij op zijn rug lag.

Ik heb heel veel respect voor Lasse en beschouw hem als een absolute Ajacied. Gun hem deze transfer en fijn dat Ajax meedenkt. Hoop hem heel heel graag als specialist terug te zien bij Ajax in een trainersrol.

Lasse, het gaat je goed jongen. Die goal in Madrid ga ik echt nooit vergeten. Hoe hard ik daar in het uitvak om je geschreeuwd heb zal niets evenaren. Geniet in Italie. Het ga je goed.
6 -1
xMilkshake
hij is niet dood hè? jeetje lijkt wel alsof je dit op zijn begrafenis voor leest man
2 -7
Jelephi
Je hoeft mijn reactie niet te lezen
2 -1
SUPERJODEN1900
7 jaar geleden, kwam Schöne naar ajax, ik was toen 8. Al die tijd al mijn favoriete Ajacied geweest. Van de ligt en de Jong zagen we het al aankomen, vanbinnen doet deze transfer meer pijn als die twee. Als Schone-fan natuurlijk, maar ik denk dat elke ajacied zich hierin kan vinden, deze kwam zo uit het niets. (Overigens is elke ajacied wel Schone-fan geloof ik ;) )
Veel succes in Italië, Lasse!
5 -2
ajax1981
Wie mint zoiets. Gewoon een mening van een fan... Snap ik niet.
1 0
FreddyAX
Je bent nu dus 15, ik begrijp jouw verhaal ,ik ben wel een stuk ouder maar ben ook fan van Lasse,de klik die deze gozer heeft met ons is groter dan al die sterren die we zien vertrekken .
Klasse Lasse is zijn bijnaam , terecht.
2 0
SUPERJODEN1900
Ja, voor mijn gevoel zit hij dr heel mn leven al, want daarvoor was ik nog niet echt Ajax-fan. De ligt en Frenkie zitten er pas net, daarom heeft schone voor mij een veel betere klik!
0 0
DulceDesde
Dit is wel de minste transfer die je verwachte, zo jammer had misschien nog even kunnen wachten als Donny weggaat had hij zomaar weer kunnen spelen ervaring op het middenveld en een mooie vrij trap en wie weet wel weer champions league voetbal Of had hem een zelfde constructie aangeboden als Onana en Nico! ergens begrijp ik het ook wel het perspectief op speeltijd was dit seizoen niet veel en als er een club komt en die biedt dit perspectief wel hoe moeilijk de beslissing ook dan kies je daar voor ook al weet je dat je waarschijnlijk nooit meer champions league voetbal zal spelen. want wees eerlijk Genoa is 17e geworden en hebben zich op het nippertje kunnen handhaven. Lasse het ga je goed en tot ziens
2 -1
Oliveira
Flink zuur dit..... Ik had niet verwacht dat hij zou vertrekken... Er blijft niks over van het middenveld. Ajax moet nog zeker 1 middenvelder halen, eentje met ervaring.
1 -1
ajax1forever
Klaassen
0 0
pieke
Bergwijn?
0 -1
Oliveira
Nee dank je. Zeker omdat hij blijkbaar minimaal 30 miljoen moet kosten en daarnaast is Malen naar mijn mening een betere keuze.
0 0
AFCAHOOLIGAN
Malen die komt niet, die blijft bij psv omdat ie daar een basisplek heeft en hij zekerheid (lees basisplaats) wilt hebben.
0 0
FissaDeGekste
Malen blijft bij PSV omdat zijn contract afloopt en hij dus gaat tekenen bij een club als Watford volgend jaar. Blegh, zonde van zijn carriere!

En Ajax haalt (bijna?) geen spelers terug die in de jeugd zijn vertrokken als goudzoeker. Er zijn altijd veel geruchten, maar Ajax haalt ze nooit terug. Als de speler de deur ooit heeft dichtgedaan gaat deze bij Ajax niet meer open. Doet Ajax de deur dicht, is er een kans dat die in de toekomst weer open gaat.
0 0
ram
Pfff... moeilijk te geloven dit.

Totaal niet verwacht. Ik dacht écht dat Lasse zijn carrière bij ons zou afsluiten en dan jeugdtrainer of assistent zou worden ofzo.

Ontzettend zonde. Van Frenkie en Matthijs verwacht je het. En ergens vind ik dat minder erg... Maar Legend Lasse, één van m'n favoriete Ajacieden aller tijden, in een ander shirt... Heel bizar. Eigenlijk vind ik het niet kunnen.

Maar goed... Het dikke tegenzin: Succes daar Lasse! Ik ga je missen. Ik ga je heerlijke goals missen. Wat mij betreft altijd welkom thuis!

Lasse = Legend

7 -1
Oempaloempa
zo is het
1 0
Schip
Op en top prof. Deze keer wilde hij zich niet opnieuw vanaf de bank het team invechten en dat begrijp ik wel, zeker als een andere club je als eerste keus wil. Moet ook spelen voor het EK neem ik aan.

Heb wel het gevoel dat hij terugkomt als jeugdtrainer of i.d. Zal echt voor altijd verbonden blijven aan een geniaal seizoen en een prachtgoal in Bernabeu.
2 0
JariJari
"Na mijn carrière kom ik ook zeker terug. We hebben hier alles opgebouwd." - Lasse Schone
6 0
ajaxwestland09
tja blijf het herhalen keerzijde van het succes van vorig seizoen, kunnen ze wel zeggen, we willen het team in tact houden zo veel mogelijk, je ziet nu al dat toch spelers weggaan. We moeten ons handjes dichtknijpen dat : tadic, Nico, Onana en maybe Hakim blijven. Blijft het nadeel vinden, wij zijn het kleine eendje tegenover de grotere clubs als City, Barcelona, Juventus etc. We zullen altijd een opleidingsclub blijven en spelers na 1 a 2 jaar als ze echt doorgebroken zijn weer weg gaan. je kan als club weer gewoon opnieuw beginnen elk seizoen
0 0
Ajax114
Wie gaat er nu uit vrije trappen scoren ? Jammer dat hij gaat maar wel leuk voor hem.
0 0
EKS
Schuurs kan daar wel in ontwikkelen
1 0
talent020
met Schone en De Ligt lever je ook nog wat standaard situatie goals in idd
0 0
ajaxwestland09
marin
2 -1
SjaakWolfs
Op en top Ajacied en professional. Hopelijk zien we Lasse nog terug bij Ajax, in welke hoedanigheid dan ook.
1 0
gusanito
Het ga je goed Lasse. Man wat zal ik die fluwelen trap missen.
3 0
Aad82
Niemand in onze selectie is op dit moment beter dan Schone op de nummer-6 positie.

Tot snel Held!
0 -1
Johnnyilbello
Lasse gaat 1,8 miljoen netto (!) per jaar verdienen. Buitenlandse spelers betalen maar heel weinig belasting in Italië. Een speciale regeling om de Serie A aantrekkelijker te maken. Dit is ook de reden waarom Ronaldo en Matthijs in Italië spelen. Daarom konden Barcelona en PSG ook niet tegen salaris van Juve op.
2 0
FreddyAX
Petje af voor Lasse,kwam transfervrij binnen en wist zich iedere keer weer in het elftal te spelen.
Heeft een vrachtlading prachtige doelpunten gemaakt , was een voorbeeld prof voor de rest van de selectie in mentaal opzicht.
Daarnaast een buitengewoon sympathieke gozer, niet altijd even gelukkig met zijn uitspraken maar die werden veelal groter gemaakt om een mooi nieuws bericht te kunnen leveren.
Wij gaan hem missen, dit seizoen zal hij een grotere waarde gebleken te zijn ( zo zeg) dan velen hem toegedicht hebben.

Lasse het ga je goed, heel veel succes en kom graag bij ons terug in een technische rol bij de jeugd of Jong Ajax,desnoods voor een bak koffie,bedankt voor alles man.
4 0
Johan1
Gun hem een mooi afscheid. Prima speler.
1 0
Gonzo
Vreselijk jammer, maar wel heel veel succes in Italie.
2 0
GvanderK
Is de rust van PAOK een groot afscheid in de Arena geven!
1 0
Mocrodammerr
het is hem gegund maar ergens toch wel jammer.
2 0
Stibba020
Ga die vrije trappen erg missen. Waren net penalties bij Schone. Gingen er bijna altijd in.
1 0
VIPete
Groots afscheid voor deze held! Na PAOK thuis?
1 0
JariJari
Afscheid tijdens de UEFA Champions League finale zou pas top zijn. Als eregast.
0 0
xstaniox
Weet iemand wanneer de spelers meestal terugkomen voor een afscheid? Is dat al snel, of kan dat ook zomaar pas ergens in april zijn?
0 0
Tinus
Hangt helemaal van het programma van genoa af. Als de kalender het toelaat, dan komt hij meteen.
0 0
younes11
Transfervrij gekomen van NEC en als Legende afscheid nemen!
9 0
MosesD
Bedankt held, het ga je goed! En hopelijk tot ziens!
4 0
xstaniox
Ik vind dit vertrek eigenlijk nog vervelender dan die van De Ligt en De Jong. Mede doordat ik deze nooit zag aankomen.
6 0
MickS
dit zeker ja!
0 0
3*stars*3
Kippenvel toen ik hem zag klappen richting het uitvak.
Moest niet langer duren voor hem want anders zou hij waarschijnlijk gaan janken. ;-)
Maar ik heb veel respect gekregen voor deze man.
Geweldige goals gemaakt in al die jaren en 4 titels gepakt met Ajax en 2 geweldige Europese seizoenen.

Wat veel zegt over zijn karakter was een uitspraak van vorig jaar; ‘ik vind het niet erg om te vechten voor mijn plek’.
Op en top prof en hoewel ik zijn keuze voor een club als Genoa niet begrijp, respecteer ik zijn beslissing.
6 0
Schwalbino
Nederland was natuurlijk nooit echt buitenland voor hem. Genua is een heel mooie stad aan de Middellandse zee met een prettig klimaat. Ik denk dat ze nog een keer voor het avontuur wilden gaan.

Als ze terug naar Nederland komen meldt hij zich weer bij Ajax.
2 0
3*stars*3
Klopt, kwam als 16-17 jarige en heeft nu een Nederlandse vrouw en kids die Nederlands opgevoed zijn.
En ja nu toch een avontuurtje, in een mooi land.
Want hoe dan ook blijft Italië een mooi land maar heb mijn vraagtekens bij de club Genoa icm Lasse.
Is toch een liefhebber, een echte voetballer maar geen type voor onderkant van een competitie.
2 0
Bensco
Snap het ook niet. Nu gaat die van spelen voor prijzen naar spelen tegen degradatie. Maar zoals ik zijn verhaal lees zou Schöne dit seizoen meer op de bank komen te zitten. Wel zo eerlijk van Ten Hag dat hij dat vooraf al aangeeft. Ik wens Lasse echt wel een toptijd daar toe. Zijn aandeel in de kampioenschappen was enorm.
1 0
MosesD
33 jaar, naar een prachtige stad in een mooi land en er financieel geweldig op vooruit gaan. Ik snap Lasse wel. Het is hem van harte gegund ook!
1 0
Schwalbino
Hij neemt afscheid op zijn top. Beter dan afgelopen seizoen waarin hij bijna alle topwedstrijden speelde, wordt het niet.

Naar de zandbak wilde hij niet.
1 0
FiberPaste
Mag wel hopen dat niet Donny en Veltman nog vertrekken en dan ook nog eens Neres of Ziyech?
0 0
ajaxwestland09
tja keerzijde van het succes vorig seizoen
0 0
NelsonAFCA
Ik zal hem missen, vooral om zijn goals en hoe hij is als persoon. Het ga je goed Lasse!
2 0
PJK54
vaak bekritiseerd en afgeserveerd maar altijd zijn schouders gerecht en laten zien er nog te zijn, succes Lasse en lekker genieten daar
2 0
Toon meer reacties