Ajax geeft update over bouwplannen Toekomst

BartVeenstra, 16-11-2018 om 15:50, 17854 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft een update gegeven over de uitbreiding van Sportpark De Toekomst. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA). Het stadion op het complex wordt uitgebreid van 2.050 zitplaatsen naar 3.500 zitplekken, met mogelijkheden tot uitbreiding naar een capaciteit van 6.000. Het nieuwe stadion wordt gebouwd op het huidige P2.

Rutger Arisz, operationeel directeur bij Ajax, meldt dat er vertraging is in het wijzigen van het bestemmingsplan. Wel heeft hij er vertrouwen in dat de verbouwing op tijd af is. Het komende jaar gaat Ajax veel energie in de nieuwe Toekomst steken.

Naast de uitbreiding van de capaciteit gaan er nog meer dingen veranderen op De Toekomst. Er komt één nieuw grasveld en er komt een 'gekanteld' veld, zodat er meer trapveldjes geplaatst kunnen worden. De trapveldjes worden geplaatst om het straatvoetbal te stimuleren.  

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Er komen meer dan één veld bij ten opzichte van de huidige situatie maar er komt één veld bij ten opzicht van het plan van een jaar geleden. Met een "gekanteld" veld wordt alleen bedoeld dat een veld wat eerst verticaal (Noord-Zuid) aangelegd zou worden nu horizontaal (Oost-West) wordt aangelegd omdat er dan meer ruimte overblijft waar ze extra trapveldjes zullen plaatsen. In plaats van "gekanteld" hadden AjaxShowtime beter "een kwart slag gedraaid" kunnen schrijven. Dit stuk was nogal onduidelijk maar in het "Sfeerverslag: Heerlijk nieuwsrijke AVA" is het duidelijker opgeschreven.
1 0
Champy
Het is inderdaad vreemd opgeschreven, zoals het laatste stuk van de eerste alinea.

....Uitbreiding capaciteit... Het nieuwe stadion wordt gebouwd op de huidige P2.

Nu wist ik al dat er een nieuw stadion ging komen op de P2, maar dit is zo vreemd opgeschreven. Is het nu een uitbreiding en een nieuw stadion? Een nieuw en groter stadion alleen op de P2 en geen uitbreiding van het huidige hoofdveld, of nog iets anders..
1 0
Ozymandias
Inderdaad, ik vroeg me zelfs even af of de bouw van het nieuwe stadion as was begonnen maar daarna stond er dat de koop van P2 was vertraagd dus dat kan natuurlijk niet.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Prachtig! Bouwen aan een nog betere Toekomst! Een voetbalcomplex 2.0 = Ajax Park!
0 0
AFCAHOOLIGAN
dus alle ik het goed lees dan word er een compleet nieuw stadion gebouwd? wat gaat er dan meer de toekomst gebeuren?
1 0
Litmanen85
https://www.ajaxlife.nl/media/schets.gif
1 0
trodat4030
Inmiddels alweer (in details) achterhaald. Het veld tussen het F-veld en het hoofdveld (het stadion) is onlangs al een kwart slag gedraaid.
1 0
Litmanen85
Voor de jeugd volgens mij. Dames en Jong Ajax gaan in het ministadion spelen.
Hier staat een mooie plattegrond.

https://www.ajaxlife.nl/2017/11/16/foto-plattegrond-van-nieuwe-toekomst-inclusief-mini-stadion/
1 0
zlatan-beast
wat is een gekanteld veld?
0 0
Mözil
Mijn eerste gedachte dus ook..
0 0