Cassierra positief: 'Mijn positie verbeteren'

BvdPloeg, 27-12-2017 om 20:15, 14212 views, Ajax Life |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Mateo Cassierra wil in de winterstop niet vertrekken bij Ajax, zo vertelt hij in gesprek met Ajax Life. De Colombiaan speelde dit seizoen in competitieverband louter bij de beloften, maar hij blijft desondanks geduldig. 

'Ik heb veel wedstrijden gespeeld met Jong Ajax en veel doelpunten gemaakt. Ik werk hard, zodat ik in dit team kan blijven spelen. Ajax heeft met Kasper en Klaas goede aanvallers. Zij hebben meer mogelijkheden gekregen om te spelen. Ik denk dat dit voor mij een goede ervaring is geweest en volgend jaar ga ik nog harder werken om mijn positie te verbeteren', klinkt het positief.

Cassierra is met twaalf goals topscorer van Jong Ajax. 'Net als alle andere spelers binnen het team wil ik veel minuten blijven maken in de Eerste Divisie. Mijn motto is hard werken en de kans pakken die God mij gegeven heeft', stelt de spits, die dan ook niet verhuurd wil worden. 'Ik vind het nu belangrijk om hier te blijven en ervaringen op te doen. Ik wil altijd spelen en mijn conditie is nu goed. Ik ben momenteel niet van plan naar een andere club te gaan. Deze club heeft mij erg geholpen en veel voor mij gedaan. Ik ben bereid hard te werken om mijn positie hier te behouden.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Heeft gewoon wat meer tijd nodig maar ook hij zal doorbreken bij Ajax. Niet iedere Colombiaan heeft de mentaliteit van Sanchez die als een speer omhoog ging.
1 0
31xAjax
Ik denk dat hij verder is dan Dolberg....
2 -1
chrisjuhhh
Dat was hij al enkel hij had pech tegen PSV en Dolberg had de massel .
Dolberg werd ook heel erg over hype en nu nog zelfs .
1 -1
OntlastendeMiddenvelder
Handig volgend seizoen in de grotere wedstrijden (als die er komen), voor wanneer er in de tweede helft bij een voorsprong ruimtes ontstaan.
0 0
Barric
En mijn conditie is nu goed!! Was ie dat dan niet??
0 -2
AlexIbarra
Is een vertaaldingetje denk ik.

Waarschijnlijk bedoelt hij zijn algehele conditie, dus fysiek maar vooral ook mentaal, sociaal etc. Neres en Wöber moesten ook allemaal "wennen".
Cassierra is inmiddels gewend hier, bedoelt hij denk ik.
1 0
RobbertB
Ik wil hem eerst weer in de Eredivisie zien alvorens te oordelen. Vorig jaar viel hij in, tegen PSV thuis, daar miste hij een paar hele dikke kansen.

Mocht hij een keer de kans krijgen, blessures, of gewoon roulatie, dan vel ik mijn oordeel. In de Jupiler League presteert hij goed. Maar hij oogt nooit 100% gefocust.

Hij is wel heel goed met zijn lichaam en de bal aan de voet.
1 0
Ozymandias
Cassierra miste toen, inderdaad, een paar grote kansen maar hij speelde daarnaast eigenlijk een goede wedstrijd. Hij was toen nog niet klaar voor een basisplaats maar hij komt nu steeds dichter in de buurt. Hij is zeker een jongen met potentieel en hij heeft zich bij Ajax echt ontwikkeld.
4 0
jollie18
M8aschien dat Ten Hag het wel in je zit zitten. voor iedereen weer een nieuwe ronden en nieuwe kansen.
1 -2
Hugoboss92
Ik heb een zwak voor Cassierra gekregen. Sympathieke gast en kan een aardig balletje trappen
12 -2
AbdelhakNouri22
Hopelijk ontwikkelt hij zich goed door want op dit moment is hij minder dan Dolberg die ongeveer dezelfde leeftijd heeft (wel meer ervaring).
0 0
3*stars*3
Positieve gozer en met zo'n instelling komt hij er wel.
Blijven werken aan zijn schot want verder ziet het er wel goed uit bij hem.

Na Ajax-PSV, heeft hij sinds vorig seizoen geen echte kans meer gehad maar ik geloof in deze gozer.
6 -3
AjaxCitizen
Aan de ene kant is een verhuurperiode zeker niet slecht voor Mateo, aan de andere kant getuigt het wel van doorzettingsvermogen dat hij voor zijn plek wilt vechten in Ajax 1. Zolang hij het bij JA goed doet en er een trainer komt die zijn goede prestaties daadwerkelijk goed weet te belonen, dus niet 3 minuten laten invallen tegen een amateurclub maar echt een kans geven, zie ik het zeker gebeuren dat hij het kan maken bij ons. Hij beschikt in ieder geval over de juiste mentaliteit en heeft geduld. Dat is met de huidige generatie voetballers erg zeldzaam.
3 -2
Bensco
Ik zie die verhuurperiodes nooit zo zitten, zeker niet bij buitenlandse talenten. Het is voor een jongen uit Colombia al een grote stap om naar Nederland te komen. Hij kan dan beter bij Ajax blijven waar hij mensen kent en het spelletje leert spelen wat wij willen zien dan ergens in het noorden van het land tussen een stel lompe boeren te spelen die nauwelijks Engels kunnen. Bovendien laat de begeleiding van huurlingen bij ons nogal te wensen over.

Cassiera komt er wel, hij doet het goed bij JA maar heeft alleen de pech dat Dolberg en KJH steevast de 1e en 2e spits zijn. Volgend jaar als een van de twee vertrekt kan hij zijn kans pakken.
5 -1
Minsc
Om Overmars nou God te gaan noemen lijkt me iets teveel eer voor Marc.
8 -1
AFCA.
Als hij Younes voor 15 miljoen weet te slijten komt hij aardig in de buurt.
6 -1
X-RaY
Die jongen is zeker vooruit gegaan sinds zijn komst en is dus een stuk completer geworden.
M.i. verdient hij weer een kans.
4 -1
Ozymandias
Mocht Ten Hag er voor kiezen om met twee spitsen te spelen (zoals Guardiola bij Bayern en City met regelmaat heeft gedaan) dan zou het best kunnen dat Cassierra een basisplaats verrovert. Hij is namelijk qua type geschikt om als schaduwspits om Dolberg (of Huntelaar) heen te spelen.

Ik zou graag zien dat Ajax met Onana; Veltman, De Ligt, Wöber; Neres, Ziyech, Frenkie, Vd Beek, Kluivert; Dolberg en Cassierra in de basis het seizoen afmaakt. Met Frenkie tussen de verdedigers en de middenvelders met de vrijheid om met en zonder de bal over de middenvelders heen te gaan als een running QB.
6 -3
Keffie L
Guardiola speelde bij Bayern idd vaak met twee spitsen, maar ook met Lahm en Alaba vrij hoog opgesteld (vaak aan de buitenkanten van het middenveld) en wij hebben zulke backs niet tot onze beschikking. Dus hopelijk halen we in de winterstop 2 dynamische backs zodat we kunnen variëren in ons spel. Als Tagliafico niet komt dan lijken mij Tavares of Fabra prima keuzes.
4 -1
Ozymandias
Guardiola heeft ook een periode Lahm in de rol van Frenkie gezet en toen stond er een driemans middenveld zonder wingbacks. Robben en Costa stonden dan als buitenspelers opgesteld met Lewandowski in de spits en Mueller in een vrije rol om hem heen.
4 -1
Keffie L
Klopt ja, al vond ik Bayern het beste spelen in een 4-1-4-1 formatie, zo speelde ze bijvoorbeeld tegen City uit (1 van Guardiola’s eerste wedstrijden bij Bayern).

Voor Ajax zaak om de zwak bezette posities goed in te vullen met twee backs zodat we kunnen groeien om ons spelletje te perfectioneren.
0 0
Ozymandias
Ik vond Bayern ook het beste spelen in een 4-1-4-1 formatie. Ze hadden daar namelijk de juiste spelers voor. Ik denk dat Ajax beter tot z'n recht zal komen in een 3-1-4-2 formatie. Ajax heeft daar namelijk de juiste verdedigers (Viergever, Veltman, De Ligt én Wöber zijn allen type verdedigers die goed functioneren in een driemans verdediging) voor. Daarbij heeft Ajax geen backs die de hele wedstrijd de gehele flank kunnen bespelen.

Onana; Veltman, De Ligt, Wöber; Neres, Vd Beek, Frenkie, Labyad, Kluivert; Dolberg, Bandé

Wanneer volgend seizoen Bandé naar Ajax komt heeft Ajax een geweldige schaduwspits om naast Dolberg te zetten. Ik denk dat Ajax met zo'n opstelling de Eredivisie kan domineren. Het is met zo'n opstelling van enorm belang dat het elftal compact speelt en als geheel vroeg druk zet op de tegenstander. Maar zolang het elftal compact speelt is dit zowel verdedigend als aanvallend een zeer sterke opstelling.

Van Leer; Magallán, Schuurs, Kemper; Cerny, Siem, Schöne, Sinkgraven, Johnsen; Huntelaar, Cassierra

Met dit schaduwelftal zou Ajax ook een zeer sterke selectie in de breedte hebben. Mannen als Huntelaar, Schöne en Siem voegen de broodnodige ervaring aan de selectie toe. Daarbij zijn ze goede voorbeelden voor de jongere spelers. Met Magallán zou Ajax een extra relatief ervaren verdediger als wisselspeler hebben en verder zijn het allen spelers met het potentieel om ooit een vaste waarde in de basis te worden.

Eiting zou ik trouwens een seizoen aan een ploeg in de Eredivisie verhuren. Hij is namelijk goed genoeg voor de Eredivisie en het zou jammer zijn als hij een seizoen bij het eerste van Ajax op de bank plaats moet nemen. Met Schöne, Siem en Sinkgraven heeft Ajax drie prima middenvelders als back-ups van Labyad, Vd Beek en Frenkie. Hopelijk blijft Sinkgraven het gehele seizoen 2018/19 fit.
1 0
Keffie L
Ik vind Labyad ook een goeie speler voor ons, aan de bal zeer sterk, hele goede overzicht, goede dribbel en een uitstekende trap.

Zou trouwens het trio (Frenkie-Labyad-Vd Beek) naast elkaar willen zien en niet perse één van de middenvelders vooruitgeschoven aangezien ik ze alle drie liever in een iet wat offensieve rol zie spelen. Maar dan is het zaak dat de achterhoede ver vooruit verdedigd zoals we dat onder Bosz deden, maar toen hadden we Sanchez rondlopen die veel sneller is dan De Ligt, Veltman en Wöber. Dus riskant is het zeker.
1 0
Hziyech22
12 spelers pik
4 -1
Ozymandias
Hahaha, woeps, duidelijk iets te veel gluhwein gedronken vandaag.
0 -1
apeldoorner
spelen we eindelijk keer 12 tegen 12 :)
0 -1
NouridolbergNeres34
Kijk dat hoor ik graag, gaat er gewoon vol voor, geen gezeik wil niet verhuurd worden en wil volgend seizoen in het 1e spelen. Mocht dolberg in de zomer vertrekken moet je hem ook gewoon de kans geven.
6 -1
DavidFerr
Ik verwacht niet dat Dolberg na dit seizoen vertrekt maar Huntelaar zou mogelijk wel kunnen stoppen.
1 -1