Frenkie de Jong: 'Natuurlijk ben ik ontevreden'

BvdPloeg, 26-10-2017 om 07:20, 44712 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong wil dolgraag meer speeltijd bij Ajax, zo vertelt hij in De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. De middenvelder speelde woensdag tegen ASV De Dijk een hele wedstrijd, maar in de competitie kwam hij al drie keer op rij niet in actie.

'Natuurlijk is dat klote. Ik snap het wel, hoor, dat een trainer niet veel wil veranderen als het team wint. Maar ik denk dat ik in de basis kan spelen. Natuurlijk ben ik ontevreden, maar ik moet het zelf veranderen', stelt De Jong vast in het AD. De wedstrijd tegen De Dijk zag hij daarom als een kans. 'Als je het in zo'n wedstrijd als deze niet laat zien, val je helemaal ver terug.'

Samen met Siem de Jong zit hij in hetzelfde schuitje, al viel de routinier de laatste weken wel vaker in. 'We hebben nu dan in de beker gespeeld, maar normaal leven we toch van week naar week. Dan kiest de trainer voor minder wisselingen. Ik ben blij dat het goed loopt natuurlijk nu, maar ik zie voor mezelf ook een rol. Mijn doel was om dit seizoen een basisplaats te veroveren. Daar is niets aan veranderd.'

Invallen in De Kuip
In De Telegraaf baalt hij verder van het feit dat hij niet mocht invallen in De Kuip. 'Siem werd tegen Feyenoord in de slotfase ingebracht, omdat hij beter verdedigend kan koppen', aldus De Jong, die volgens de krant zijn tot 2019 doorlopende contract nog niet wil verlengen. De Telegraaf zegt daar zelf over: 'Dat hij wacht met bijtekenen, is logisch, want waarom zou hij de onderhandelingen als wisselspeler aangaan, terwijl een basisplaats een kwestie van tijd is?'

In gesprek met Voetbal Inside verklapt De Jong dat hij wel een gesprek heeft gehad met Marcel Keizer. Hoewel hij ook op camera aangeeft dat hij geen geduld wil houden, maar basisspeler wil worden, verwacht hij zondag tegen Willem II geen speeltijd vanaf het begin. 'We hebben met 4-1 gewonnen in De Kuip en de jongens die in de basis staan doen het goed. Ik denk dat hij het wel laat staan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ZwartNazareth
Blijft een mooiweervoetballer. Moet veel gemener worden, directer spelen en werken aan zijn fysiek.
0 0
ram
Niks "natuurlijk ben ik ontevreden"! Frenkie is een geweldig talent maar komt net kijken. Het is echt niet gek dat Donny en Lasse regelmatig de voorkeur krijgen op dit moment.
0 -2
Godenzoon24
Donny niet nee. Schone of Siem wel.
1 -1
ovdw
Super hinderlijk dat Keizer de kwaliteiten van Frenkie en Kasper niet onderkent, anders hadden ze namelijk wel in de basis gestaan. Niet elke wedstrijd is goed van hen, maar van wie wel? Ook pannakoning Ziyech is totaal niet foutlous. Onze grootste drie talenten Matthijs Frenkie en Kasper moeten zo veel mogelijk minuten maken. Tenenkrommend is het zien dat Schone, Siem en in mindere mate Klaas Jan veel te veel de voorkeur krijgen boven Frenkie en Kasper.
3 -1
masterrr
Helemaal eens
0 0
Barra
Ik vind niet dat hij het spel vertraagd, want als de optie er is gaat hij wel voor het een keer raken, maar wanneer er geen goede afspeel mogelijkheden zijn wacht hij met de pass of gaat hij voor een actie. Hij heeft ook een hele goede versnelling aan de bal. Soms draaft hij idd hierin door en moet hij iets simpeler spelen
5 0
Ajaxsupzuidned
Wil je een hoger tempo spelen of willen verneteren dan moet je Frenkie opstellen ipv Schone .
Schone is een technische voetballer met een goede techniek en schot maar hij mist simpelweg de snelheid en handelingssnelheid.
5 0
Barra
Ben het met je eens dat hij voetballend veel meer brengt, maar een minpuntje vind ik wel dat hij als 6 soms uit positie loopt bij balverlies en Schone hierin wel iets betrouwbaarder is. Maar dat hij iets extras heeft staat buiten kijf.
1 -2
Jan60
Ik bedoelde geen min, maar een plus. Tegen Vitesse thuis hebben we de eerste helft gezien waar een te jong en te licht middenveld toe leidt. We werden overlopen. Natuurlijk lag dit niet aan Frenky de Jong, maar tweede helft met Schone was veel beter. Natuurlijk is Frenkie de Jong een groot talent, maar hij moet gewoon nog even geduld hebben en dan bij invalbeurten gewoon zichzelf bewijzen. Als er zich in de loop van de competitie blessures en/ of schorsingen voorkomen dan komt hij echt wel aan spelen toe. Een bekerwedstrijden tegen amateurs is nou niet echt een graadmeter.
0 -1
reaguurder
Schone loopt niet uit positie omdat ie nauwelijks loopt
2 0
Alexander40
Frenkie is in potentie onze beste speler maar heeft het nog net niet voldoende laten zien in de basis. Ik begrijp wel dat er voor nu nog gekozen wordt voor spelers die wat meer zekerheid bieden. Omdat ze wat ouder zijn of meer ervaring in het eerste hebben en omdat Frenkie nog veel te veel balaanrakingen heeft voor hij passed en daarmee dus het positiespel ontzettend vertraagd. Begrijpelijk als je zo goed bent maar niet goed voor het team. Speel simpel en kies je momenten en een basisplaats kan dan niet meer ver zijn
0 -3
Godenzoon24
Is juist degene die het snelste het balletje rond kan laten gaan omdat hij het veel eerder ziet. En dat gekoppeld aan een techniek die het uit kan voeren.
3 -1
Alexander40
Haha nou dan heb je echt niet opgelet. Hij draait juist heel veel om zijn as en loopt veel met de bal aan zijn voet. Kijk even hoe de 6 van topteams speelt. Heel veel 1x raken. Pas in de buurt van de 16 wordt dat vaak anders.
0 -4
echtgras
En wat denk je dat er gebeurt als Frenkie hem 1x zou raken?
De andere moeten dat ook aankunnen. Helaas is dat meestal niet het geval. Hij moet soms om zijn as draaien omdat er geen afspeelmogelijkheden zijn. Heb jij liever iemand die dan maar terugspeelt op een cv of een keeper?
Dan duurt het vele malen langer voordat de bal naar voren gaat. Frenkie draait en zodra er iemand vrij is komt de bal. En als hij vaker speelt dan leren de andere dat ze gaan bewegen zodra hij de bal krijgt en hoe ze moeten lopen....
2 -1
Barra
Ik zie hem dan ook veel liever als 1 van de 2 halven, omdat hij dichter bij de goal moet spelen.
0 0
Freddy Al
Het zou heel vreemd zijn als Frenkie er niet mee zou zitten dat hij (nog) niet in de basis staat, hij kan daar moeilijk tevreden over zijn.
Voor de rest worden er allerlei conclusies aan vastgemaakt die helemaal niet aan de orde zijn.
Deze jongen gaat er zeker komen.
2 0
prsyt
Hopen dat Keizer op zijn smoel gaat, wat ook gaat gebeuren want Ajax speelt alles behalve goed. Dan krijgen Dolberg en De Jong (onze grootste talenten) weer hun terechte basisplaats.
2 -1
echtgras
Ik hoop dat hij inziet dat Frenkie moet spelen omdat het voetbal niet goed is zonder dat we puntverlies lijden. Maar aan de andere kant dat is de laatste weken zo en er verandert weinig
1 0
Freddy Al
Ik hoop dat Keizer de dubbel wint, het liefst met oogstrelend voetbal.
1 0
Web
Ik snap hem, maar hopen dat hij geduld heeft, volgend seizoen gaat Ziyech weg, de ideale opvolger.
Geweldige speler, maar voor hem geld ook, als je de bal niet hebt is hij kwetsbaar, net als Schone.
0 -6
NouriVandeBeek
Frenkie is zo ongelofelijke speler. Het zal niet goed te praten zijn als die deze zomer vertrekt. Frenkie is een Ajax speler in alles. Dat Siem nu de voorkeur kreeg de laatste 3 wedstrijden was belachelijk. Zo jaag je hem de deur uit.
7 0
geDaante
Tsja, als Siem de Jong voor 3 jaar wordt vastgelegd, die De Boer zelfs te traag vond op het middenveld na het vertrek van Eriksen (en dus einde tandem passer - loper), nu ook eerder invalt dan Frenkie, Frenkie nooit meer invalt, en Hennie Spijkerman onder meer op de bank zit, dan snap ik heel goed dat hij even wacht met zijn contract verlengen, al is dat niet zijn reden waarschijnlijk.

De enige logische samenstelling die ook gericht is op kwaliteit, bouwen en ontwikkeling (wat je wil in dit semi-verloren seizoen door gebrek aan Europees voetbal) is Ziyech - Van de Beek - Frenkie.

Maar de korte termijn heerst weer, en het duffe trio Hennie, Winter en Bergkamp zitten op de bank. Dat kan ook haast niet goed gaan. Maar ja, er worden Lucky geflatteerde resultaten behaald, ondanks de laffe, behoudende keuzes, en dan zijn de supporters alweer tevreden.
6 -4
Freddy Al
Siem heeft het gewoon goed gedaan tegen Feyenoord meer kon je van hem niet verwachten,ook tegen de Dijk heeft hij het juist in combinatie met Frenkie heel goed gedaan.
Siem staat ook niet in de basis en dus belemmert hij niemand en daarbij komt dat iedere reserve aan de trainer moet laten zien dat hij in de basis hoort, ook Frenkie.Dat is juist geen korte termijn beleid.

Waar jij begint over laf, behoudend ,duf en geflatteerd spreek je jouw gekleurde mening uit maar dat heeft niets te maken met de mening van de trainersstaf die er beroepshalve naar kijkt.

Probeer er geen discussie van te maken die er niet is; het gaat niet om of Frenkie of Siem , het gaat om Ajax en wie er het best voor staat.
Frenkie heeft gisteren nog een volledige wedstrijd gespeeld dus je verhaal over nooit invallen en de suggestie dat daar een bepaald idee achter zou zitten is complete bullshit.
1 -2
Godenzoon24
Gaat t wel om. Siem valt in en Frenkie daardoor niet. Dus hoezo gaat t niet om Frenkie of Siem.
1 0
Johan1
Toch moet je Frenkie en Dolberg meer minuten laten maken in Ajax 1. Huntelaar en Schone zijn geen slechte spelers en ik begrijp dat een trainer ze in de basis zet als je naar Feyenoord moet, maar tegen Willem 2 moet je eigenlijk de jonge jongens vlieguren laten maken. Begin met de jonge jongens en wissel ze als het nodig is met Huntelaar en Schone. Nu begint Keizer te vaak met de oude garde.Als je dan pas wisselt na de 70e minuut blijft er weinig tijd over voor de jonkies om zich te bewijzen.
6 -1
BRAMHOUTEN
Siem en frenkie speelde gisteren uitstekend samen, dus waarom niet samen opstellen?
1 -3
geDaante
Omdat Siem niet goed genoeg was voor De Boer post-Eriksen op het middenveld, voor Newcastle en voor PSV.

Staat altijd te diep, gaat alleen maar diep, zoals hij altijd deed. one-trick pony, die dat vooral ook doet omdat hij voetballend tekort komt op het middenveld. Net als Klaassen. Dat soort types moeten zich tóch waardevol zien te maken, en dan worden het werkers en/of lopers. Ajax lijkt daar helaas van te houden, terwijl het volledig on-Ajax is.
6 -3
ajaxinho
Post-Eriksen kreeg hij te maken met vervelende blessures.
Over zijn spel bij Newcastle en PSV kan ik niet oordelen.

Natuurlijk staat hij diep en dat wil je ook!
Je wil niet dat de middenvelders van Ajax zich op eigen helft begeven.
De Siem in vorm kon samen met Eriksen goed druk zetten.
Ik geloof dat hij dat ook kan met Frenkie of Ziyech.

Maar het liefst zie ik VdBeek in de basis.
0 0
Freddy Al
Jouw neiging om spelers en trainers en noem het maar op onderuit te halen is misselijkmakend en steunt op geen enkele vorm van realiteit en al helemaal niet op deskundigheid.
0 -4
trooop
We hebben met frenkie en dolberg zowel de twee grootste talenten als de twee beste spelers van de eredivisie in de gelederen. Ze zitten alleen beide op de bank, omdat onze trainer bang is dat hij anders op korte termijn geen resultaat haalt tegen flutploegjes uit de eredivisie. Ten koste van types met nog niet eens half zoveel talent. Dit is een van de meest domme en schijterige beslissingen die we de laatste jaren hebben moeten ondergaan. De zoveelste bovendien die bepaald niet in keizers voordeel spreekt.
9 -5
afcas
en daarvoor wil ik mensen als jou bedanken die al om het hoofd van de trainer schreeuwen als er een keer gelijkgespeeld wordt. overigens zat dolberg gewoon terecht op de bank. leuk dat je een topspeler bent, maar als je niet presteert en er loopt een vervanger rond die dat beter doet...
6 -3
ajaxinho
Dus dat.

De Bazoers, El Ghazi's, Riedewalds en Tete's zijn geweest.
Talenten worden teveel gepamperd, bij Ajax en in Oranje.
2 -2
DS
Helemaal mee eens, een basis plek moet je verdienen en niet janken vanaf de bank.
Frenkie heeft het tegen Vitesse en ADO niet laten zien, nu zal die zichzelf terug moeten knokken.
4 -5
Freddy Al
Juist! De beste moet spelen.
0 0
echtgras
Tegen ADO werd ie uitgeroepen tot man of the match terwijl hij na 75 min werd gewisseld haha.
Hij kon er niks aan doen dat ze voorin geen kansen konden afmaken en dat de keeper de wedstrijd van zn leven keepte. Keizer zei ook achteraf dat Ajax genoeg kansen creëerde maar we ze niet afmaakten. Waarom hij dan Frenkie eruit haalt en Schøne bracht was mij een raadsel. Had dan Dolberg erbij gezet ipv een verdediger.
Tegen Vitesse speelde hij niet goed nee maar het hele team speelde dramatisch. Tot de keeper aan toe.
Ook Schøne had daar geen verandering in gebracht.
Ik hoop dat de trainer ziet dat hij hoort te spelen zonder dat Ajax punten laat liggen want het voetbal is niet goed ondanks alle goals en winst.
Ik durf er wel geld op te zetten dat Schøne gewoon speelt tegen Willem 2 en Utrecht. Hopelijk winnen we nu een keer van Utrecht.
5 -1
gebruikersnaam
Zet hem gewoon op de plek van Younes. Kan hij volgend jaar op de plek van Ziyech (zal wel weg zijn dan gok ik) en is Kluivert ook klaar voor een basisplek op linksbuiten.
1 -2
V12
Zyech, Van de Beek en Frenkie op het middenveld en op termijn moet Eitingh op de plaats van Van de Beek komen te spelen. Dit moet je echter wel durven want je zal af en toe wat puntjes laten liggen omdat ze fysiek minder brengen en omdat ze dat moeten leren compenseren. Als je ze dat echter nooit laat leren kun je er ook nooit van profiteren. Laat van de Beek en Frenkie zich gewoon iedere keer helemaal leeg laten spelen de eerste helft. Dan breng je de tweede helft Siem of Lasse en is er niets aan de hand. Voorwaarde bij dit middenveld is ook dat je hoog en vooruit durft te verdedigen, anders verzuipen ze. Kortom de vijf seconden regel weer toepassen heel de wedstrijd lang. Spijkerman moet van de bank en af en Keizer moet het zelf mogen beslissen. Ik denk dat hij dit wel wil maar niet de positie heeft om het te doen. Hij moet gewoon schijt hebben en het gaan doen.
4 0
afcas
ik denk vooral dat keizer zijn baan veilig wil stellen. de laatste 2 wedstrijden met frenkie in de basis werden gelijkgespeeld tegen ado en verloren van vitesse. nu zeg ik niet dat dat door frenkie komt, maar ik heb wel het idee dat keizer teruggrijpt naar schone, ziyech en vd beek die al wat vaker samen hebben gespeeld. want we roepen nu allemaal dat frenkie basis moet en jij gaat zelfs wat verder, maar keizer moet volgens velen zelf oprotten wanneer hij wedstrijden met 4-0 wint. moet je nagaan hoe treurig ze reageren als je een wedstrijd verliest... als niemand de trainer de tijd gunt om zulke dingen te proberen zal de trainer het ook niet doen. de supporters van ajax, waaronder heel veel mensen van as en ook mensen die hier roepen dat de jong een basisplaats moet hebben zijn er medeverantwoordelijk voor dat keizer voor veiligheid kiest in plaats van durven met talentjes. ze geven allemaal keizer en spijkerman de schuld, maar vergeten dat zij degene zijn die (samen met de media) zoveel druk op het presteren leggen waardoor trainers juist voor de veilige opties kiezen... dus bedankt mensen.
2 -2
behangdelul
Frenkie is een baas, maar ik hou niet zo met dat dreigen met dat contract. Come on Frenkie, gewoon bijtekenen en niet miepen!
2 -3
echtgras
Ik vind het geen dreigen...
Je tekent een contract voor 4 of 5 jaar. Is het dan verkeerd om eerst te weten of je wel een goede kans hebt als basisspeler?
Hij eist niks, wil het zelf afdwingen maar zodra dat gelukt is tekent ie 100% bij.
Je wilt toch niet het risico lopen dat je bijtekent en dat je jaren lang 2de keus bent...
Is ook een leuke beloning voor hem, basisspeler en dan krijg je een mooie upgrade.
Niet overal wat achter zoeken en denken dat hij dreigt...
1 0
3*stars*3
Mee eens.
Als fan wil je dat hij zometeen een krabbel zet maar we moeten ook kijken, vanuit zijn ogen.
Maar het moet wel goedkomen met en voor hem.
Hopelijk heeft hij nog ff geduld.
3 0
ajaxinho
Hij heeft Ziyech voor zich... dus hij moet flink aan de bak!

In feite heeft hij een ultieme uitdaging: de leegte van Nouri opvullen.

Ik geloof zeker in de kwaliteiten van Frenkie.
Maar ik heb het gevoel dat de staf niet duidelijk is op welke positie hij zich moet richten.
0 -5
Sjaakvaak
Hij heeft Donny/Schöne voor zich.
4 -1
ajaxinho
Dat bedoel ik dus.

In mijn ogen is Siem de backup van Donny.
Omdat Siem rechts beduidend beter is dan op links.

En Eiting moet de backup zijn van Schöne.
Omdat hij rustiger is als wij de bal hebben en ook als we de bal niet hebben.

Net zoals Ziyech ziet Frenkie de lopende spelers en kan hij ze bedienen.
Hij past ook gewoon meer in het profiel 'Xavi-Iniesta'.
1 0
Ajaxvooraltijd
Als Schone nog wil gaan cashen in het buitenland moet hij dat snel gaan doen. Als ik Ajax was zou ik daar ook aan mee werken zodat Frenkie een basisplaats kan krijgen.
0 0
echtgras
Ik vind Schøne een heerlijke speler om achter de hand te hebben...
Die ga je nog wel eens nodig hebben en voor het geld hoeven wij het niet te doen.
Alleen moet hij geen basisspeler zijn.
2 0
witchmaster11
deze knul heeft zich al bewezen maar oudje.s (siem) gaan schijnbaar voor of is hij niet lief geweest tegen bergkramp en consorten geef dat jong een plaats bij een en stel dat contract op lam L*Len
4 -1
Jan60
Wat heeft die bewezen dan?
0 0
Freddy Al
Frenkie heeft zich helemaal niet bewezen in de hoofdmacht, hij wordt absoluut een hele goede voetballer net als Kluivert,Johnsen bijvoorbeeld maar is er nog niet.
Als hij de strijd niet aan wil gaan dan moet hij gewoon weggaan naar een BVO die hem een basisplaats wil garanderen, als hij verstandig is dan blijft hij en laat hij zien wat hij kan.
0 0
Remark
Frenkie de Jong is de beste voetballer die Ajax het laatste decennium heeft voortgebracht, maar als men hem nog veel langer op de bank houdt is ie weg. In het buitenland weet men wel raad met zulke exceptionele talenten, terwijl men in Nederland zich laat leiden door de waan van de dag en luistert naar volstrekte idioten als bijvoorbeeld René v.d.Gijp, die Frenkie de ene week de hemel inprijst en de week daarop alweer loopt te brallen "Ach, Frenkie de Jong, hou toch op man!!" Vind je 't gek dat het Nederlandse voetbal in zo'n deplorabele staat verkeert? Wat een zegen zou het zijn als al die 'deskundigen' een jaartje of vijf hun bek hielden.
3 0
Freddy Al
Je geeft eigenlijk aan waarom het verstandig is om hem tijd te geven om zich optimaal te ontwikkelen en dat de waan van de dag geen rol moet spelen.
Daar ben ik het mee eens, ik ben het er niet mee eens als je hem nu al als een volgroeide sterspeler beschouwt.
Dat is hij niet en dat zal blijken als we hem in de komende periode zien groeien.
0 0
AFCSANCHEZ
Ik ben het wel met je eens, alleen niet dat het buitenland wel raad weet met zulke talenten. Daar zitten alle grote talenten in jeugdteams en worden ze alleen maar verhuurd. Daar is het veel erger.
0 0
Ozymandias
Het is nogal sterk om te stellen dat Frenkie door Ajax is voortgebracht. Natuurlijk speelt Ajax een rol in zijn ontwikkeling maar vanaf het moment dat hij kwam was het duidelijk dat hij bij Ajax zou slagen. Ik vertrouw erin dat Frenkie dit seizoen een vaste basisplaats verovert maar je moet kunnen begrijpen dat Keizer even voor Schone kiest.

Ajax wint momenteel hun wedstrijden met veel doelpunten verschil en na een mindere periode was dat heel hard nodig. Zelfs al was het spel niet goed de overwinningen zorgen voor wat rust. Nu de rust is teruggekeerd vind ik wel dat Keizer naar een middenveld met Ziyech, Vd Beek en Frenkie toe moet gaan werken.
5 -1
echtgras
Als je zegt dat Ajax met veel doelpunten verschik wint en daarmee ook impliceert dat Schone daar een rol in speelt dan kijk je door een roze bril en mis je het feit dat Ajax zomaar punten had kunnen laten liggen en het voetbal niet goed is
1 -1
Freddy Al
Dat zou kunnen maar om nu aan te nemen dat het met Frenkie( of een andere speler ) in de basis , het nog beter zou zijn gegaan is helemaal een kwestie van wishfull thinking.
0 0
echtgras
Maar het eerste is een feit. Het voetbal is slecht en Schone speelde.
Dan kies ik liever voor de optie waar dat nog niet bewezen is. En waarvan ik denk dat het tot beter voetbal gaat leiden
0 0
Jappindo
Deze jongen moet gewoon een basisplaats hebben. Hij is een maand jonger dan Donny en die loopt al ruim 2 jaar z'n minuten te maken. Vergeet niet dat Frenkie (al) 20 jaar is, die moet nu toch wel een vaste basiskracht worden. Anders ben ik bang dat we niet heel lang van hem gaan genieten bij AJAX.
5 0
Sjaakvaak
Dat is ook de waan van de dag. Als je tien jaar geleden keek, dan was 20 jaar helemaal niks.
0 -4
3*stars*3
Bij Ajax was 17/18 altijd "normaal".
20 jarige Ajacieden hadden al aardig wat wedstrijden achter hun naam.

Ik heb het dan over jongens die uit/via jeugdopleiding kwamen.
0 0
boris
Hoewel ik de keuze voor Siem in de kuip 5 min voor tijd nog wel kon begrijpen, vind ik wel dat Frenkie de jong veel meer minuten hoort te krijgen. Schone speelt namelijk ook geen wereldpotjes. Frenkie is de toekomst
6 0
Professor
Hij wil zijn contract nog niet verlengen wat ik heel normaal vind. Hij is echt de beste speler die bij Ajax onder contract staat. Dus Overmars er ligt een mooie taak en uitdaging voor je klaar.
5 0
Ozymandias
Hij zegt zelf dat hij zijn contract wel wil verlengen maar pas wanneer hij een basisplaats heeft zodat hij een betere onderhandelingspositie heeft. Frenkie weet zelf ook wel dat het een kwestie van tijd is voordat hij een vaste basisplaats krijgt. Natuurlijk is hij ontevreden maar ik denk niet dat hij snel om een vertrek gaat zeuren.

Hopelijk krijgt hij vanaf de wedstrijd tegen FC Utrecht een vaste basisplaats want hij is één van de beste spelers die Ajax heeft. Hij moet wel leren om vaker zonder de bal diep te gaan want dan geeft hij Ziyech de mogelijkheid om diens kwaliteiten optimaal te benutten. Hetzelfde geld voor Ziyech die vaker diep moet gaan als Frenkie aan de bal is.
2 0
trodat4030
Waarom pas vanaf tegen Utrecht? Waarom mag ie van jou (want heb het je elders ook zien opperen) niet zaterdag tegen Willem 2 basis staan?
1 0
echtgras
As hij tegen Willem 2 niet in de basis staat, wat ik helaas niet verwacht, staat hij tegen Utrecht zeker niet in de basis. Hennie zou extra zuurstof nodig hebben dan.
En als hij als 6 speelt zoals gisteren of tegen ADO dan hoeft ie zeker niet diep te gaan zonder bal. Dat is de taak van de andere aanvallende middenvelders.
Al kan hij dat heus wel een keertje doen als de andere zich dan even laten zakken
0 -1
trodat4030
Frenkie speelde niet als 6, Eiting speelde als 6. Heb je wel gekeken gisteren?
1 0
Ozymandias
Ik denk niet dat Keizer voor Frenkie als vaste '6' zou kiezen. Ik verwacht dat Ziyech en Frenkie op termijn naast elkaar komen te spelen met Vd Beek als '6' erbij. Frenkie heeft te veel voetballend vermogen om niet een aanvallendere rol te geven. Hij doet mij op bepaalde momenten aan Kaka denken en dat is een van de spelers die ik het liefst zag spelen. Frenkie heeft dezelfde loopstijl en flair in zijn spel en zijn loopacties met de bal aan de voet zijn te goed om niet te benutten (door hem op '6' te zetten).
0 0
V12
Beter verdedigend koppen?!?!?!?!! Wat is dat nou weer van uitgangspunt. Wie verzint dat?! Als jij de bal hebt omdat Frenkie beter kan combineren dan Siem dan hoef je niet defensief te koppen. Een middenvelder inbrengen vanwege dat hij beter defensief kan koppen is een uitgangspunt voor angsthazen en absoluut niet des Cruijffs. Schandalig.
Als je verdedigender wilt spelen breng je een middenvelder in de ervoor zorgt dat er geen passes worden gegeven. Kortom, die de druk opvoert. Een defensieve kopper is gewoon iemand die in het strafschopgebied gaat staan om de ballen weg te koppen. Dat is echt een domme motivatie. Zo nemen de spelers Keizer straks echt niet meer serieus. Lees net in de Telegraaf dat Spijkerman dit influisterde bij Keizer. Kan deze demotiverende en ons Ajaxspel verkrachtende man per direct wieberen. Eruit met die kerel.
3 0
Leprechaun
"Siem werd tegen Feyenoord in de slotfase ingebracht, omdat hij beter verdedigend kan koppen."

Hahaha, wat is Hennie toch een zegen voor Ajax.
8 0
Freddy Al
Wie gelooft deze onzin van VI dan ?
0 0
JanTa
v/d Beek hoort gewoon een linie naar achteren te spelen en F. de Jong voor Schöne. Hier word een talent verkwanselt en het zou mij niet verbazen als Ajax hem dan gedwongen moet verkopen.
2 0
Ozymandias
Ik zou komende zaterdag tegen Willem II nog voor het basiselftal van de afgelopen weken (Onana; Veltman, De Ligt, Wober, Viergever; Vd Beek, Schone, Ziyech; Neres, Huntelaar, Younes) kiezen maar vanaf de daarop volgende wedstrijd tegen FC Utrecht met Sinkgraven, Frenkie en Dolberg in de basis kiezen. Een opstelling met Onana; Veltman, De Ligt, Wober, Sinkgraven; Frenkie, Vd Beek, Ziyech; Neres, Dolberg en Younes is volgens mij (in ieder geval tot de winterstop) het best mogelijke basiselftal voor Ajax.
0 -1
echtgras
Als hij voor Schone kiest tegen Willem 2 dan speelt ie de week daarop tegen Utrecht zeker...
En de beste opstelling lijkt mij Viergever linksback totdat Sink weer helemaal op niveau is, daar is ie bijna. Linksbuiten geen Younes maar Dolberg of zelfs Kluivert. Gisteren had Younes het niet beter of slechter gedaan dan Kluivert denk ik.
0 0
Ajaxvooraltijd
Speelt zoals iedere jeugdspeler zou horen te spelen. Zo'n contrast met Kluivert die alleen maar in zijn privétijd chilt met Mourinho en Raiola waarschijnlijk ipv met oud buitenspelers zoals Overmars en Tahamata. Ik snap niet dat sommigen zo blij zijn met Kluivert en Younes constant af lopen te zeiken. Keizer stelt heus wel het beste team op al zou Frenkie er niet in misstaan.
1 -6
echtgras
Je spreekt jezelf tegen.
Keizer stelt het beste team op maar Frenkie hoort eigenlijk te spelen? Wat is het nou? ;0)
0 0
DJMokum
Onwijs veel talent heeft hij, moet alleen nog wat meer balans vinden tussen diepgang zoeken en simpel spelen (naar mijn mening)...
3 -1
PetrosQ
Frenkie komt er wel. Hij is nog maar 20 jaar. Dan ben je nog jong en talentvol. Hij zit nu in de rol die Van de Beek vorig jaar had. In de zomer zal Ziyech wel vertrekken en dan kan Frenkie zijn plek veroveren.
1 -3
zuidzuid
Hij komt er wel zeker maar als je m nog langer op de bank houdt niet bij Ajax maar bij een club als Monaco
3 -1
PetrosQ
Zo'n vaart zal het niet lopen. Volgens mij is dit wel een slimme vent die wil slagen bij Ajax. Ik zie hem niet snel voor het grote geld gaan. Verpieteren in het buitenland is nog altijd waarschijnlijker dan slagen. Kijk maar naar al die jonge spelers die naar het buitenland zijn gegaan. Wie daarvan zijn nou geslaagd? Jongens als Fosu-Mensah en Aké doen het aardig, maar lossen vooralsnog nog niet de potentie in die ze in de jeugd schenen te hebben.
0 -1
echtgras
Hij kiest niet voor het grote geld nee maar wel voor speeltijd. Daarom kwam ie deels ook naar Ajax en niet naar PSV.
En hij is ook beter dan Schøne op 6 dus hij hoort ook te spelen.
Schøne en vd Beek mogen de plek naast Ziyech uitvechten
0 0
Labrador
Zo denk ik er ook over. Hij komt net kijken, heeft enorm veel potentie dus die komt er wel. Het is wel lekker om dit soort spelers op de bank te hebben. Je kan er maar 11 opstellen en bij Ajax hoort er gewoon een gelijkwaardige vervanger op de bank te zitten.
1 -1
Joseph
Bij Ajax is een tevreden Spijkerman belangrijker dan resultaat of de ontwikkeling van een talent, dus ik ben bang dat Frenkie pech heeft.
11 -2
Freddy Al
Dit slaat echt helemaal nergens op, waar haal je dat vandaan dan?
0 0
Leprechaun
Lachwekkend en zorgwekkend tegelijk. Zet die man toch eens op straat.
1 0
vdvaart23
Terecht jongen. Je hoort als tweede op het wedstrijdformulier te staan. Eerst Ziyech dan frenkie.
5 0
Suarez16_
Apart v/h invallen in de kuip. Al vond ik Siem ook niet onlogisch. Een ervaren kracht waar je de pot mee kan uit spelen en zelfs nog scoorde is beter dan een jeugdspeler die zelden in zo'n ambiance heeft gespeeld. Wel vind ik dat Keizer Frenkie vaker mag brengen. Thuis tegen sparta in de rust bijvoorbeeld, maar dan laat hij hem uiteindelijk niet invallen of wacht hij tot een kwatier voor tijd.
3 -1
altijdwelwat
Als je met Frenkie en Donny wilt spelen , dan heb je een zes nodig die vooral verdedigend denkt en als specialiteit heeft ballen veroveren, duelkracht en balans bewaken. Zo een zes hebben we momenteel niet in onze selectie. Natuurlijk kan Frenkie prachtige voetballen, zeker als de weerstand net als gister laag is. Maar Frenkie is ook een speler die met regelmaat iemand uit zijn rug weg laat lopen, en dat maakt de huidige ploeg kwetsbaar.
5 0
PetrosQ
Dat zal vast ook de huidige redenatie van Keizer zijn. Aan Frenkie om meer zekerheid te geven aan zijn trainer.
0 0
Daneman
geld nog meer meer met Ziyech en Frenkie
0 0
Keffie L
Beste middenvelder aan de bal
3 0
Koenniiee
Frenkie is gewoon geen ‘6’. Donny ook niet. Die horen daar niet te spelen. Blind en Anita konden daar excelleren door eveneens goede passingkwaliteiten, maar speelden minder gevaarlijk (wegdraaien en passing) en konden defensief coriggeren middels snelheid (Anita) en spelinzicht (Blind). Donny en Frenkie willen daarnaast liever vooruit, de zestien in.

Schone kan ook niet corrigeren waardoor we nog regelmatig tegen counters aanlopen (zoals dat duel met Amrabat, geel Lasse), maar verlaat amper zijn positie omdat hij weet niet snel te zijn. De CVM moet een betrouwbare speler zijn.

Beide (Frenkie en Donny) zijn volgend jaar basisspeler als LAM en RAM, als ik het voor het zeggen had. Maar goed, Siem is terug en Hennie Spijkerman heeft zijn macht terug. Hij was degene die Keizer even in zijn oor fluisterde (volgens VI het blad) ‘dat Siem een betere defensieve kopper is’. En zo geschiedde de wissel van Siem de Jong, terwijl Frenkie al aan de zijlijn stond om in te vallen. Ook al is die wissel best terecht in die situatie:

Wekelijks krijgt Siem Frenkie’s minuten. Belachelijk. Maar dit is Ajax. Het Ajax waar Hennie zijn macht terug heeft. En die andere Hennie (H.) zijn macht nooit kwijt geweest is.
13 -2
kleinedraaicirkel
Hennie heeft gewoon iets waardoor niemand hem kan ontslaan. Of het nu sappige verhalen zijn, mannelijke pornocollecties van het TH of wat dan ook. Iets maakt hem onschendbaar en dat kan nou echt niet zijn voetballend verstand zijn.

Door zijn conservatieve manier van denken maakt hij talenten stuk. Nu snap ik ook waarom Frank de Boer nooit kon opschieten met flamboyante spelers als Kishna, Ozbiliz of El Hamdaoui. Spijkerman vond hun niks en als hij ze niks vond dan vond niemand het. Kan mij niet voorstellen dat FdB zulke technische spelers niet kon waarderen gezien zijn geschiedenis bij onze club en Barcelona.

We kunnen het beter niet meer Ajax noemen, maar:
Gebroeders Hennie B.V.
Voor al uw sloopwerken.
Getekend Hennie S. en Hennie H.
6 -4
Freddy Al
Hennie heeft ook iets waardoor iedereen hem van alles wat er mis gaat de schuld geeft zonder daar ook maar even over na te denken.

Jouw suggesties over porno e.d. zijn ronduit triest.
De spelers die jij noemt hebben danwel hun eigen ruiten ingegooid door arrogant en ongepast gedrag ,danwel geen echte indruk gemaakt op het veld dat zal wel de schuld van Hennie zijn zeker.
0 0
Ajax2727
Oké dude, alleen maar aannames die nergens op gebaseerd zijn. Je hebt nog nooit een minuut met Spijkerman gesproken en kan (net als wij allemaal) onmogelijk weten wat de verhoudingen zijn binnen Ajax. Wat Kishna en El Hamdaoui betreft, iedereen weet dat dat onhandelbare gasten met een slechte instelling waren. Zij hebben het daarna ook nergens meer waargemaakt.
1 -1
Rhythim
Sorry hoor, maar Frenkie komt net kijken. Zit net bij het eerste. Begon goed, maar nu even op de bank en dan gelijk dit...?

Kom op zeg...beetje tranquilo hoor. Zijn kans komt heus nog wel...
5 -5
Joseph
Frenkie hoort gewoon in de basis te staan en mocht hij dat een keer niet staan, is het natuurlijk belachelijk dat een Siem de Jong zijn plek inneemt. Ajax is niet de club die gefaalde senioren een 2e kans geven. Leuk hoor die Siem de Jong, maar absoluut als 2e viool achter een talent.
4 -1
Rhythim
"Ajax is niet de club die gefaalde senioren een 2e kans geven..."

Is dit jouw eerste seizoen dat jij Ajax volgt soms?
1 0
trodat4030
Ik lees niks anders dan gezonde ambitie... Iedere speler wilt spelen, lijkt me pas een probleem worden als dat níet zo zou zijn..
5 0
Rhythim
Ja misschien moet ik iets duidelijker zijn realiseer ik mij, het ging me niet zozeer om Frenkie maar om het verhaal wat er weer omheen gebreid wordt.

Ik zie hem heel graag spelen, maar hij heeft de pech dat er nu een team staat wat langzaam ergens op begint te lijken en dan ga je niet meer zo snel wijzigen.
0 -1
djdelix
Als ik frenkie dit seizoen zie voetballen zeg ik die hoort in de basis thuis, voor wie dat is lastig maar ik vind schone weinig speciaals doen heb het idee dat hij er alleen voor de vrije trappen in staat. En wat ik ook gek vind is dat Donny bijna elke minuut heeft gespeeld terwijl ik hem weinig vind brengen in aanvallend opzicht. Het lijkt wel of Frenkie op elke slechte minuut wordt afgerekend terwijl bij Lasse en Donny eigenlijk alleen maar wordt gekeken naar hun goede momenten!
3 0
Bjorn2321
Frenkie zou inderdaad wel vaker een basisplek moegen krijgen of invallen bij een comfortabele voorsprong. Om iets te forceren of juist vast te houden zou ik wel Siem brengen.
2 0
DS
Tjah lastig allemaal, beetje hetzelfde verhaal als Dolberg en Huntelaar. Je kan geen 4 aanvallers opstellen en ook geen 4 middenvelders.

Dat tegen Feyenoord Siem erin kwam begreep ik wel, het werd hotsenknotsen en dan is Siem een stuk sterker.
Met een beetje geduld komt Frenkie vanzelf, met bekerwedstrijden en invalbeurten zal hij zichzelf moeten bewijzen.
3 0
wladimir
Hakim Ziyech gaat naar de Afrika Cup. Er zullen ook nog wat schorsingen en blessures komen. Door een gebrek aan Europees voetbal te weinig minuten voor de de Jongen. Als Ziyech is vertrokken en Schöne uit de basis zullen zij gaan spelen.
0 -8
trodat4030
Volgende Afrikacup is in 2019 en wordt gespeeld in de zomer.
2 0
PeterVKV
wanneer is die africa cup?
1 0
Bjorn2321
Januari 2019, 2021, 2023 :)
0 -1
trodat4030
Miv 2019 in juni/juli, niet meer in jan/feb.
0 0
Leprechaun
Dit is dus de pest van geen Europees voetbal. Dan kun je spelers veel meer speeltijd gunnen.
5 0
Freddy Al
Moet die jongen nu zeggen dat hij blij is met deze situatie of zo?
Wat een slap gedoe zeg.
2 0
Mikey Stormram
In mijn ogen zou Frenkie eerder een basisplek moeten krijgen dan Siem. Met alle respect voor Siem hoor maar Frenkie is toch duidelijk de betere voetballer en een groot talent. Ik zou juist vaak beginnen met een technische creatieve middenvelder als Frenkie en pas als het niet lukt of als je een wedstrijd in het slot wilt gooien Siem inbrengen om een doelpunt te forceren. Liever het eerst voetballend proberen te winnen en anders maar met supersub Siem in de 60/70e minuut.
6 -2
MokumInMeHart
Zodra de stand het toelaat zou ik toch Schone er dan uit halen. Donny op 6 , Ziyech en Frenkie ervoor. Word je echt niet zwakker van.
5 -1
Restored
Tjah, weer een talent dat zo maar weg gaat omdat Schone en S. de Jong de voorkeur krijgen, spelers die nooit meer beter gaan worden en Ajax ook niet meer naar een hoger niveau gaan tillen. Eén kut wedstrijd is nog geen reden om spelers te banken, wie speelde er wel goed tegen Vitesse dan???
2 -5
Bjorn2321
Echt typisch weer mensen die de waarde van een ervaren middenvelder niet inzien. Pak even de statistieken van Schone en Siem erbij...
Leuk talent opleiden, maar kampioen worden daar heb je ook een Schone of S. de Jong voor nodig.
3 -2
BRAMHOUTEN
Frenkie zijn tijd komt wel en als hij niet wil bijtekenen en denk dat hij elders meer speeltijd krijgt dan gaat hij maar. Deze jongen heeft nu al praatjes. Tegen Vitesse speelde hij waardeloos dus frenkie moet geduld hebben anders eindigt hij net als EL ghazi of kishna en horen we niks meer van hem
3 -12
Keffie L
Uuhm tegen Vitesse was zowat iedereen waardeloos he
2 0
NouriVandeBeek
Tegen Vitesse speelde iedereen waardeloos, dus raar dat Frenkie werd geslachtofferd.
3 0
MSwertz92
Huilie huilie, frenkie beste ajacied. Praatjes zijn goed hij maakt ze ook waar, knap hoor dat je hem al zo afzeikt na 1 mindere wedstrijd waar IEDEREEN door het ijs zakte.
5 -1
GeleenAjax
Doe toch normaal en respecteer andermans mening, zonder zo kinderlijk te reageren.
Frenkie heeft tijd nodig en heeft ook nog niet zoveel laten zien dat ie al een basisplaats verdient. Vorige week al riep Keizer al 'dat er mensen op de bank boos waren omdat ze niet in mochten vallen', waarschijnlijk toen al doelend op o.a. De Jong. En dan nu dit interview weer...
0 -1
BRAMHOUTEN
Tegen mindere ploegen kan hij uitblinken, tegen Vitesse werd hij omver geblazen, ik vind hem ook heel goed alleen moet hij geduld hebben. Het middenveld staat goed. Een middenveld met Ziyech en frenkie in topwedstrijden gaat niet. Als ze samen spelen moet je 1 een vrije rol links geven. Maar ik vind het heel vreemd dat hij niet bij wil tekenen omdat hij nu nog geen basis is.
2 -4
MaximilianRosse
Frenkie is een groot talent en voetballend geweldig. Dit seizoen heeft hij al aardig wat wedstrijdjes gespeeld dus vind ik het onterecht om nu te zeggen dat hij weinig heeft gespeeld. Overgens was hij tegen Vitesse thuis super matig. Keizer wisselt niet omdat hij wint en het middenveld goed in elkaar steekt. Zijn tijd komt nog wel. Donny vd Beek moest ook geduld opbrengen.
2 -2
Ajax#1900
Klopt. We moeten het niet normaal gaan vinden dat iemand van amper 20 gaat zeiken om een basisplaats als hij een paar weken op de bank zit. Dan had hij bij Willem 2 moeten blijven.
0 -2
Bennyben
Waarom word Ziyech niet wat vaker gewisseld voor frenkie tijdens de wedstrijd, bosz wisselde Ziyech best vaak na 70 minuten omdat die het dan vaak niet meer kon belopen.
2 -3
Toon meer reacties