TG: Prioriteit Ajax ligt bij een linksback

BVeenstra, 17-07-2017 om 07:05, 47253 views, De Telegraaf | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Door het aanstaande vertrek van Jaïro Riedewald bij Ajax heeft het binnenhalen van een nieuwe linksback de hoogste prioriteit in Amsterdam. Bovendien kampt Daley Sinkgraven met een knieblessure, waardoor de komst van een extra man achter of een geduchte concurrent voor Nick Viergever noodzakelijk wordt geacht. Dit meldt De Telegraaf in een transferupdate over Ajax.

Het dagblad meldt verder wel dat de komst van die nieuwe linksback nog wel even kan duren, omdat men in Amsterdam voor het hoogst haalbare gaat. Met Mitchell Dijks heeft Ajax nog een optie voor de linksbackpositie, maar hij mag vertrekken. Birmingham City zou volgens Britse media bereid zijn de transfersom (drie miljoen euro) neer te leggen, maar de persoonlijke eisen van Dijks blijken te gortig. Of trainer Marcel Keizer het in hem zou zien zitten, is niet bekend.

Het vertrek van Kenny Tete, die vertrok naar Olympique Lyon, wordt mogelijk intern opgelost. Pas als blijkt dat Deyovaisio Zeefuik of Navajo Bakboord niet voldoen als back-up van basisspeler Joël Veltman kijkt men verder. In dat geval komt de Colombiaan Luis Manuel Orejuela van Deportivo Cali in beeld. Verder is de verwachting dat Veltman deze week officieel bijtekent. Door het drama rond Abdelhak Nouri liet het in orde maken van het papierwerk op zich wachten. Tenslotte verwacht De Telegraaf dat de Braziliaanse spits Danilo Pereira da Silva deze week een contract voor vijf jaar zal tekenen.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Misschien niet leuk, maar in Rotterdam zeggen ze: "Niet lullen, maar poetsen". Ik lees nu al een paar weken dat de prioriteit bij een linksback ligt, maar het blijft bij lullen. De poetsdoek ligt zeker onvindbaar onderin een kast. Voor volgende week woensdag en de week erop volgend komt er zeker geen ervaren ingespeelde linksback. Als we mazzel hebben met de winterstop.
0 -1
skinny hein
daarom zijn ze daar 18 jaar geen kampioen geworden en bijna failliet. Denk je nou serieus dat Ajax niets doet? Tis heel simpel : een lijst met alle linksbacks afvinken...dan blijven er hoeveel over die : A te betalen zijn qua salaris B die te betalen zijn qua transfer C die wel naar NL willen D die goed genoeg zijn. Ik denk dat er amper wat overblijft. En degene die overblijven worden toch weer afgezeken hiero.
0 0
Rdk1983
Je moet gewoon een echt goede ervaren CV en een talent. Minimaal 4. Sanchez, de Ligt, Aankoop, tslent. Viergever linksback met Sinkgraven. Is al dun zat. En niemand durft t te zeggen maar voor Nouri zal ook een vervanger moeten komen... succes voor degene die zijn schoenen moet vullen.
0 0
ajaxwestland09
het wordt wel knijpen waar blijft die linksback of gaan ze het seizoen in met savastano en viergever als linksback.
0 0
Robinjo1988
Een linksback en een rechtsbuiten dan zijn we er wel toch? Ik mag wel hopen dat Ajax een leuke speler scout over de grens. In de eredivisie loopt eigenlijk geen versterking voor Ajax rond.
1 0
cyrus
ajax speelt 2 wedstrijden vandaag mensen 2 keer lyon eerst om 17.00 reserve spelers en a1 en 21.00 basis team ook tegen lyon dan op zigo 1ste via ajax.nl alsjeblieft mensen
0 -1
jarenfan
Kans gemist ?
Haps en St.Juste naar 010.
0 -7
Robinjo1988
Nee, geen versterking voor Ajax.
0 0
MFox
Met alle respect, maar ik vind niet dat ze er met Diks en Haps op vooruitgaan ten opzichte van Kongolo en Karsdorp. St. Juste, mwah.. misschien. Boëtius voor Elia is ook lood om oud ijzer. Verder hebben ze (nog) geen vervanging voor Kuyt en Berghuisje. Ik vind vooralsnog niet dat die selectie er veel beter op is geworden. Ajax heeft een beter team. Maar dat hadden we vorig seizoen ook al.
1 -1
R.F.
Leuke spelers maar dit is het niveau Dijks/Riedewald waar wij nu wel klaar mee zijn.
Overigens wel goede deals van vGeel, 15 miljoen gerspreide betaling voor Haps, st Juste en Amrabat.
Voor Feyenoord zijn dat aanwinsten, goed voor Nederlands voetbal dat ze jonge gasten CL laten spelen. Maar verwacht dat het licht is.
Veel jong oranje daar.
0 -1
Intec
Haha zeker !!!
1 0
OKP-AFCA
Nee, niets kans gemist.

Twee keer een miskoop voorkomen.
4 -1
MFox
http://www.ad.nl/buitenland/amerikaan-overleeft-hartstilstand-van-40-minuten~a1fe0538/

Wonders bestaan kennelijk. Hoe kan deze man het dan zonder schade overleefd hebben?
1 0
stefanzob
Pfff blij dat ze in 010 Haps hebben aangetrokken, je had er toch niet aan moeten denken dat hij naar Ajax was gekomen....
3 0
korem
Als kwaliteit niet haalbaar is prima maar een riedewald dan verkopen snap ik niet, je moet dan gewoon zorgen dat daar een veel betere speler voor terug gekocht kan worden en dan pas verkopen of een jeugdspeler die al voorbij hem is en dan bedoel ik niet de ligt we hebben het nu over als reserve speler maar die zie ik op dit moment niet.
1 -1
R.F.
Lijkt erop dat Marc het als volgt bedacht heeft. Alle posities dubbel bezet. Maar we hebben een fiks jasje uitgedaan waar het de kwaliteit van de backup betreft. Dat gaat sowieso punten en een mooi Europees verhaal kosten. Jammer, dacht dat we hadden geleerd van vorig jaar.

Onana - Leer - (Alblas) - Bladeren
Veltman - Zeefuik
Sanchez - Bergsma
Ligt - Viergever
(Dijks) - Dankerlui - Savastano
Schone - Eiting
Beek - Jong
Ziyech - Sinkgraven
Neres - (Cerny) - Mazraoui
Younes - Kluivert - (Cassierra)
Dolberg - Huntelaar
5 -2
Redrum
Aanval en middenveld zit wel goed denk ik. Het probleem zit alleen in de verdediging. Marc zal toch echt serieus werk moeten gaan maken van een fatsoenlijke linksback op zijn minst.
2 -3
dave41
voorin links is ook niet echt bezet...of wil je kluivert links en rechts laten spelen....
als Younes een blessure krijgt, of kluivert zelf heb je niet veel. Die braziliaan zie ik nog niet vlammen
0 0
Intec
Middenveld is verre van goed. Zelfs met Nouri had ik mijn twijfels zonder hem nog meer. Eiting is nog lichtgewicht zelfde geld voor Frenkie daarna heb je niks meer misschien Sinkgraven maar laat hem eerst maar is fit blijven. Achterin is het veel te zwak
3 0
OKP-AFCA
He he, eindelijk een reactie waar ik mij achter kan scharen, het middenveld is voor een topclub als Ajax schandalig slecht bezet.

Wie is de vervanger van Ziyech? Creatief brein Donny? Maar wie vervangt hem dan? Frenkie? Oei, die is geblesseerd of geschorst.. Eiting dan maar.. die heeft geen minuut ervaring in Ajax 1.. Sinkgraven dan? Die heeft nog niet overtuigd op het middenveld, maar goed, ah wie dan linksback? Viergever? Oke, De Ligt centraal.. maar die is net geschorst of geblesseerd.

Dan loopt wel net alles mis met schorsingen en blessures maar je kunt zo toch geen seizoen in waar spelers backup zijn voor twee of drie posities en dan zelf weer een back up hebben die dat ook nog eens is op drie posities.

1 0
AjaxIsrael
Heb je eiting en frenkie wel eens zien spelen eigenlijk?
0 0
dave41
dit is te veel jeugd,
5 -2
PeterVKV
Cerny voor Mazraoui
linksback aankoop Sinkgraven (kan ook middenveld inderdaad)
1 -2
korem
Aan de ene kant snap ik het beleid wel eerst verkopen en dan pas kopen, maar ik vind dat deze regel alleen moet gelden voor de steunpilaren van het team, nu word er waarschijnlijk gedacht we hebben als linksback dijks nog maar die is eigenlijk te licht bevonden en zou krom zijn als je wacht tot die weg is en als dit niet gebeurd heb je die altijd nog als back up, dan heb je dus een back up die dus niet goed genoeg is, er is geld dus doorpakken lijkt mij en dat hoeft niet bij de hele selectie zo te gaan want dan ben je zo weer al het geld kwijt maar in sommige gevallen lijkt me dit toch wel noodzaak.
2 -2
Rdk1983
Viergever LB. Doet het goed. Maar dan heb je maar 2 CV's. Mag er minimaal 1bij die direct mee kan doen.
2 -1
flyingsoccer
Al dat gezeef over aankopen. Wij hebben geen middelmaat nodig, wij hebben spelers nodig die ons sterker maken en balans brengen maar vooral geen middelmaat. Het wordt steeds lastiger tegen al die miljoenen op te moeten boksen waar wij € 14 miljoen willen bieden komt een ander al weer met € 20, 30 of 40 miljoen aanzetten. Je moet je afvragen wil je dat nee aldus Ajax en daarom duurt het zo lang dat er versterkingen komen het wordt steeds complexer en zeven helpt echt niet.
0 -4
Marcus
We zijn voor mijn gevoel al 5 transferzomers op zoek naar een links back.

Wie was de laatste goede echte Ajax linksback?
Maxwell?
6 -1
Ozymandias
Sinkgraven.
1 -2
WeerDinges
Misschien kunnen we maxwel nog een jaartje overtuigen. Mag dan 35 zijn geloof ik maar ben er van overtuigd dat hij nog een toegevoegde waarde is.
1 -4
Rolo
Felippe Luiz...
2 -2
ZwartNazareth
Iedereen is tegenwoordig zó blij als een speler niet komt. Lachwekkend. St. Juste was absoluut een versterking voor ons geweest. Is een talent dat moet rijpen. Haps voor 6,5 miljoen is bespottelijk maar nog altijd beter dan die stumperd van een Nelom. Het gaat erom of wij Sanchez behouden, dan zie ik het rooskleurig in. Vertrek van Tete was een grote fout, qua backs moeten wij nog aan de slag.
3 -5
Rolo
St Juste gaat echt niet banken bij Ajax. Die kan ook naar Hamburg. Met de Ligt en Sanchez heb je je beoogde basis voor dit seizoen centraal achterin. En dan wil je St. Juste halen? Zou ik als club en als speler zijnde niet mee akkoord gaan. Je zet de ligt echt niet op de bank, laat staan Sanchez. En na een aantal seizoenen in Heerenveen en geproefd te hebben van de Eredivisie ga jij ook niet net Ajax als je weet dat je er twee in rangorde voor je hebt.
2 -4
Rolo
Tsja, als je als Tete zijnde al minimaal je contract niet wil verlengen en je het niet op kan brengen dat je bij Ajax op de bank zit. Dan pak je je koffer maar. Je had hem ook gratis de deur uit kunnen laten lopen. Prima gehandeld van Ajax. Je investeert in Tete, die vervolgens zijn contract niet verlengt. Waarom haalt Frank hem dan niet als hij Tete zo goed kent? Waarom staat Veltman in de basis bij Ajax en het Nederlands elftal? Omdat hij slechter is dan Tete? Tete is aanvallend beter dan dat Veltman is, klopt. Maar gezien hij in de achterste linie staat zal hij toch ook verdedigend zijn mannetje moeten staan, en niet 2x per wedstrijd een leuke sliding maken. Veltman is verdedigend sterker dan Tete.

Ik neem aan dat Keizer en Tete echt wel een gesprek hebben gehad over de invulling van de rechtsback positie komend seizoen. En dan kan iedereen wel roepen dat Veltman het lievelingetje van Bosz is... Die is geen trainer van Ajax, en toch staat hij rechtsback, en ook geen trainer van het NL elftal...

Waar mis ik de boot dat Tete dan in de basis van Ajax moet staan?
0 -6
Rolo
Wat ben ik blij dat 80% van de bezoekers niet in het bezit is van de portefeuille van onze club. Iedereen roept maar om versterkingen, volgens de meest is het 5 voor 12.... Het is verdorie 18 juli. En ja je speelt volgende week voorronde CL. Maar als je met de huidige groep (de omstandigheden even daargelaten) niet van Nice kunt winnen, dan kan je net zo goed een nieuwe selectie kopen. Van de huidige basis van vorig jaar zijn alleen Peter's zoon Bertje vertrokken en Davy. Traore vang je op met Kluivert, die vorig jaar al een meer dreiging had in die paar wedstrijden dan Traore die een heel seizoen de kans heeft gekregen. En Davy is op te vangen via vd Beek.

Als je dan naar de opstelling kijkt:

Onana, Veltman, Sanchez, de Ligt, Viergever, Schone/de Jong, Ziyech, vd Beek, Kluivert, Dolberg, Younes.

Als je hier nog niet mee weg komt tegen Nice dan pak maar in en doek maar op. Voor een heel seizoen kom je hier op te kort inderdaad. Dus zal je ergens (backs, middenveld) versterking moeten halen.

Take your time.... ze weten in Amsterdam echt wel wat ze doen. Vorig jaar riep iedereen.. Sanchez... wtf wie is dat, dat weet ik ook niet. En kijk een jaar later,... Hebben ze in de top bij Ajax toch goed gedaan.
3 -5
chrisjuhhh
Opmerking in jouw mooie verhaal is dat Neres meer liet zien dan Kluivert en Traore .


Uit het basis team vorig seizoen al weg bij Nice .

Belhanda de allerbelangrijkste de spelbepaler .
Bayssee rcv
2 reserves nog weg .

Op het punt van vertrekken : Dalbert linksback ( vrijwel definitief ) , Seri de stofzuiger op het middenveld en Cyprien ook een toppertje daar .

Zoals jullie zien is de leegloop daar erger dan hier bij Ajax .
3 -3
Rolo
Klopt... ook met Neres op de flank ipv Traore ben je al verder... dus Bertje mis je niet.
0 -6
chrisjuhhh
hahaha nee die missen we niet .
In de breedte en op volgend seizoen kan Ajax zich rustig gaan concentreren op wie ze moeten bijhalen , zodat die alvast kunnen wennen .
Dus die rechtsback lijkt me logisch voor Veltman als die weggaat vlg seizoen of dit seizoen , maar linksback ook wel , misschien de linksback van Deportivo Cali wel ??
We laten ons verrassen .
1 -4
dave41
ik krijg zeker commentaar, maar 010 is toch aardig aan het inkopen met Diks, Boetius, haps, stjuste.
Haps zou te licht zijn voor ajax, Larson zou niet passen...nee dan Sinkraven op links, die is goed genoeg voor ajax met al zijn blessures
Ajax wacht en wacht....ondertussen loopt de 1 na de ander de deur uit die ajax goed kon gebruiken dit seizoen, Riedewald, Tete. Nouri die pijnlijk wegvalt. Klaassen, Traore was te verwachten. Mogelijk viergever en Sanchez die nog weggaan.....Nee blijf maar wachten en leunen en volgende week starten met een elftal wat matig dubbel bezet is....
5 -5
flyingsoccer
Allemaal middelmaat wat moet je daar mee.
0 0
RaynoFischer
Liever dat het even duurt dan dat we middelmaat zoals Haps, Luckassen en St. Juste halen.
Denk dat de schreeuwers hier dan ook zouden zeiken.
Feyenoord en PSV krijgen nu lof, maar de enige die voor ons wat zou zijn is Lozano, Van Ginkel prima speler maar zal vooral in de weg staan bij Vd Beek/De Jong als we hem zouden huren.
5 -3
jandoedel
Feyenoord lijkt rond met Haps, hier ben ik heel blij mee. Was even bang dat hij naar Ajax zou komen in het geval dat de zuid Amerikaanse talentjes niet willen toehappen.
3 -2
PeterVKV
Ik denk dat je Eiting wel als goede backup voor LCV kan zien dit seizoen. Hij is dan de 4e man in het centrum na Sanchez, de Ligt en Viergever waarbij de Ligt zowel links als rechts kan spelen. Dan heb je dus alleen een linksback nodig voor volledig dubbele bezetting in de achterhoede. Om nou een rechtsback te gaan halen met 2 talenten als Zeefuik en Bakboord achter de hand lijkt me niet de bedoeling.

Voor het middenveld kan je dan nog Sinkgraven doorschuiven waardoor je met Schone, vd Beek, de Jong, Ziyech en Sinkgraven 5 goede opties hebt.

Voor de breedte zou ik dan wel grote talenten als van Drongelen en Kadioglu halen.

Voorin zitten we goed met 3 spitsen en 4 buitenspelers.

Mogelijke aankopen die genoemd worden (Munir, Pavon, Orejuela) komen alleen in aanmerking als Younes of Veltman alsnog vertrekken.

Dit alles natuurlijk tenzij er zich een grote kans voordoet om bijvoorbeeld een Sneijder of de Jong te halen omdat die zoveel ervaring aan deze selectie toevoegen dat overwinteren in de CL een reëlere optie wordt. Als niet, dan niet.
0 -4
Duif63
Eiting is veel te klein voor een rol in het centrum. Heeft ook nog totaal geen body voor man tegen man duels.
3 -1
PeterVKV
Vergelijkbaar met Frank de Boer wat dat betreft. Slimme verdediger met sprongkracht en opbouwende kwaliteiten. Zeker naast een beest als de Ligt of Sanchez zeer goed bruikbaar als LCV.
2 -3
Duif63
Welnee. FdB was een geweldige kopper en had al jaren linksback gespeeld voor hij in het centrum kwam. Eiting heb ik nog een kopduel zien winnen.
0 0
Fredschuit1
We zijn weer eens ouderwets laat met het aantrekken van de gewenste versterkingen. Linksback is al maanden een prio. Viergever vult het verdedigend aardig in maar is echt geen back. Sinkgraven is als ie niet geblesseert is leuk voor in de Eredivisie tegen de wat mindere clubs maar gaf europees als eerste niet thuis. Over een kleine 2 weken CL en weer is de selectie niet rond. Erg slordig voor een club die het meeste geld van NL heeft. En wederom weer het meest geld heeft binnengehaald met de verkoop van eigen spelers.
3 -4
behangdelul
Dzudszak bij El Whalla ophalen voor 3 mio...of is dat vloeken in de kerk?
Of nog zo'n open deur: Stoch?
0 -11
MFox
Het vorige decennium belde.
2 -1
HarryHarHar
Die gasten uit 010 pakken goed door,... Bij Ajax blijft het voorlopig weer als vanouds oorverdovend stil!....
1 -11
Bertus2002
Ah joh, alléén maar Eredivisie meuk is wat dat Feyenoord haalt.
4 0
ZwartNazareth
Ik zie ze niet zwakker worden, eerder sterker als ze dadelijk Berghuis ook halen. Het blijft een armoedig team, maar gezien de geringe weerstand maakt dat niet veel uit.
0 0
Ozymandias
Pakken goed door, met het binnenhalen van dure middelmatige spelers? Stel je voor dat Overmars deze twee spelers zou kopen. Dan zouden de meeste mensen hier op AS direct om zijn ontslag roepen.
5 0
JCr14
Niet zo gek dat alles even stil ligt bij Ajax.
En Feyenoord haalt geen wereldtoppers.
Zulke spelers hebben wij in de jeugd ook.
7 0
vdvaart8
Pakken wij van Drongelen wel! Groter talent dan Haps en St. Juste!
0 0
Fredschuit1
Haps naar Feyenoord. Die wordt het in ieder geval niet..
4 0
NouridolbergNeres34
Gelukkig maar.
10 -1
Chesterson93
Ja, is Haps echt zo "nutteloos"?
3 -8
behangdelul
Ja, op basis van een paar goede wedstrijden veel te dik betaald voor een 24-jarige die europeesch helemaal door het ijs zakte.
5 0
Chesterson93
6 miljoen lijkt een fair bedrag, toch? Daar had ik het wel voor willen zien. Tenzij je Tavares of Zeca binnen kan halen. Maar ik heb nu liever Pavón, Zeca en een centrale verdediger.
2 0
behangdelul
Afgeschoten met 3 minnetjes, duidelijk!
0 -3
DulceDesde
Lerby voor Ajax in Colombia voor rechtsback'
Sören Lerby is gespot in Colombia om vermoedelijk te onderhandelen met Deportivo Cali over een transfer van Luis Manuel Orejuela. De Telegraaf meldde eerder vandaag dat Ajax interesse zouden hebben in de 21-jarige Colombiaanse rechtsback. Door het vertrek van Kenny Tete zijn de Amsterdammers op zoek naar tweede rechtsback achter Joël Veltman. Met jeugdspelers Deyovaisio Zeefuik of Navajo Bakboord heeft Ajax ook de mogelijkheid om het intern op te lossen.
1 0
DulceDesde
Ja en ondertussen zitten ze bij 010 ook niet stil daar zijn ze druk met St Juste binnen te halen en ook met Haps zijn ze in een vergevorderd stadium. voor Nederlandse spelers willen we weer voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Maar als het om Zuidamerikaanse spelers gaat kunnen er aardig wat miljoenen tegen aan. maar dan moet Marck Overmars achteraf niet klagen dat er teveel is betaald. Zoals hij heeft toegegeven dat er teveel is betaald voor Neres
2 -7
wladimir
Haps en St. Juste naar Feyenoord. Prima nieuws kunnen we ze niet meer halen.
9 0
*Bonsie*
Zet zinki gewoon daar neer....

Vorig seizoen ging t..
nu weer een jaar verder op die leeftijd groei je snel in een jaar
0 -1
wladimir
In principe hebben we met Veltman, Zeefuik, Sanchez, de Ligt, Viergever, Sinkgraven, Bergsma, Eiting en Savestano voldoende opties in de verdediging.

Met van de Beek, Schöne, de Jong, Eiting en Ziyech voldoende opties op het middenveld.

Neres, Cerny, Dolberg, Huntelaar, Younes en Kluivert.

1 -5
Babangida83
Sowieso die knie van Sinkgraven even serieus laten repareren. Anders heb je gewoon twee extra linksbacks nodig dit seizoen. (of iemand achter Viergever)
4 0
hallo1
Kom op Marc, er moet nog wel wat meer bij:

- aanvallende middenvelder
- buitenspeler
- centrale verdediger

Het is wel mooi om te zien hoe weinig er uitlekt. Ajax lijkt een deal met De Telegraaf te hebben gesloten. Elke keer als er een transfer is, is De Telegraaf er als eerste bij. Een soort primeur krijgen om niet meer rond te stoken blijkbaar.
5 0
Bil
Zal toch wat zijn:

Onana,
Arana, Sanchez, De Ligt, Zeca
Schöne, vd Beek, Ziyech
Neres, Dolberg, Pavon
3 0
IboAFCA
Ah kijk inverted wingbacks :)
1 0
Matzet
Kunnen we onze naam beter veranderen in AFC Sudamericana.
Zal nog even een paar posities aanpassen, zodat ze alleen maar Spaans/Portugees hoeven lullen.

Muralha
Zeca, Sanchez, Godoy, Arana
de Arrascaeta, Ramiro, Luan
Neres, Felipe Vizeu, Pavon
2 -3
kleinedraaicirkel
Ik snap de roep om versterkingen echt wel. Maar de afgelopen week is een gigantisch moeilijke week geweest voor Ajax. De zonnestraal die werd weggerukt, dan kan je niet de volgende dagen doodleuk met een big smile een nieuwe aankoop presenteren.

Marcie Marc is al lang en breed bezig om aankopen aan te trekken, alleen wachten ze op het juiste moment. Nu de rust rond Nouri weer terug komt zal het allemaal in een stroomversnelling raken.
2 -1
Eastwood
Achter de schermen wordt hard gewerkt door Marc en zijn mensen.
6 -1
Mikes
Er moet een linksback bij.
Guilherme Arana zou ik stipt op 1 hebbrn wat betreft een linksback. Op 2 zou ik dan luis Olivera hebbrn van River plate. Arana is 20 jaar en Olivera 18 jaar. Beiden hebben ze ervaring op hoogste niveau en komen ze uit voor nationale jeugdploegen. Deze 2 spelers vielen me beiden op bij deze jeugdtoernooien.
1 0
AFCSANCHEZ
De persoonlijke eisen van Dijks zijn te gortig...wat heeft hij nou te eisen? Hij moet blij zijn dat er überhaupt een ploeg is die hem wil hebben, hij kan er namelijk helemaal niks van. Hopelijk is hij snel weg.
5 0
Amp
wat betekent dit? ze hebben al spelers benaderd maar die waren niet haalbaar dus ze zoeken verder? of ze gaan nu pas aan het werk?
0 0
Multi
Nou Arana oppikken en dan direct ook Leonardo Rodrigues dos Santos halen. Groot talent die centraal achterin speelt. Zag hem een tijd terug voor Brazilië U20 spelen, speelde daar heel sterk.
4 -1
Daantje Makkes
Marc: "Fuck it, laten we al onze verdedigers verkopen..."
4 -3
Jorisbman
je vergeet overbodige
0 0
ajax1102
Wie weer wanneer de opendag is
0 0
smokum
Bakboord lijkt me een uitstekende keuze voor de linkerkant!
11 -6
AjaxIsrael
6 mensen snappen em niet hehe.
0 -1
Ajaxmax
Hahhahaa
1 0
Tscheu
Humor :)
2 -1
ajax1981
Ik moest ook lachen. Aan stuurboord liggen kapers.
0 0
Daantje Makkes
Lekker met z'n allen op één. Triest
2 -1
Duif63
Ben jij wel helemaal lekker ?
0 -3
FriescheAjacied
Are you kidding me? Een topclub, die nota bene moet strijden op verscheidene fronten gaat met Bakboord op de linkerkant spelen. Men wil graag het niveau van Ajax zien kelderen, merk ik.
5 -4
R.F.
Ieder half jaar weer ctr-c ctr-v
Lekker Mike
0 -2
Rdk1983
Leuk. Komkommernieuws. Lijkt mij meer dat er een goede CV en een goede CM moet komen.
0 -2
bremovic
linksback.is ook erg belangrijk,heb je alleen.viergever die geen eens een exhtr back ik.en sinkgraven moet weer door naar middenveld is totaal geen verdediger
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Een middenvelder met lengte en/of fysiek. Tegen united kon die lange doen wat hij wilde. Met een type poulsen of n de jong was hij na 10 minuten al gestrekt en kon je hem weggooien de rest van de wedstrijd. Wie gaat nu voor je breken op het midden? Schone? Vd Beek? Ziyech? Dacht het niet
6 -4
NouriVandeBeek
Wij zijn Ajax. Wij hebben geen brekers nodig. We zijn PSV niet
3 -3
Flarkow
Gelul je moet juist in wedstrijden waar het om gaat iemand ala nigel hebben die de beuk erin kan gooien hebben we nu niet op het middenveld.
2 -1
AFCAsphere
Als die mee kan gaan in het dynamische spel wat wij hanteren, dan zou ik het niet erg vinden. Maar zie zo'n speler maar eerst eens te vinden.
1 0
FriescheAjacied
Volledig mee eens. Weg met de naïeve gedachtegangen van menig supporter en beleidsbepaler. Een topclub kan niet leunen op alleen jeugd, ondanks dat het Ajax is. Met een onevenwichtige lichting, die er nu aankomt qua kwaliteit, kun je geen risico's nemen en moet er adequaat gehandeld worden door Ajax. Het is tijd voor verandering, en dus tijd voor een nieuwe kwaliteitsimpuls.
4 -1
TheRiviera
Dat Ajax niet op de jeugd moet leunen schreeuw ik al jaren. Maar veel mensen zien en accepteren niet dat Ajax al jaren niet meer de topclub is die wij willen dat het kan zijn. De focus van de club ligt niet meer bij het behalen van succes en het elftal continue verbeteren en verbeteren. Het opleiden , ontwikkelen en doorverkopen van eigen talent is waar de prioriteiten liggen.

Elke aankoop die Ajax doet mag de jeugd op geen elke manier in de weg staan anders gaat het tegen het beleid in van de club. Met deze houding staat Ajax zichzelf heel erg in de weg als het gaat om behalen van goede spelers. Dus een nieuwe middenvelder zal er sowieso niet gaan komen. Vanwege de simpele feit dat deze speler dan de ontwikkeling van vd Beek in de weg staat. Zowel Ziyech als Schöne hebben bewezen dat ze teveel ervaring en kwaliteit bevatten om op de bank gezet te worden vooral Schöne zou dat niet accepteren en dan vertrekken.

Conclusie? Geen middenvelder mogelijk volgens Ajax begrippen behalve als het eigen jeugd is.
2 0
Koenniiee
Voor Ajax is 10 miljoen nog steeds heel veel geld. Als we die focus zouden verleggen en zo'n middenvelder halen (bijvoorbeeld), dan zijn we snel weer in de afgrond te vinden. Niet elke aankoop gaat namelijk slagen en niet elke 10 miljoen transfer gaat met winst de deur uit.

Het staat Ajax niet in de weg, maar stelt de club in staat om een stabiele toekomst voor zichzelf te garanderen.
0 0
TheRiviera
Het is niet veel geld voor Ajax als je kijkt naar de financiële situatie bij de club. Het krijgt aan transfer geld en mogelijke deelname aan de CL of EL meer dan genoeg geld binnen om 10 miljoen eruit te trekken voor een goede middenvelder voor de komende seizoenen.

Alleen het beleid bij Ajax vind 10 miljoen teveel geld maar soms moet je gewoon die risico's nemen als je successen wilt boeken.De vraag is alleen hoe Ajax daar tegenover staat? Wilt de club de titel behalen en Europees weer ver komen dan heb je gewoon duidelijk versterkingen nodig. Maar als dat niet het doel is van de club dan kan je het gewoon proberen met wat je hebt.
0 0
De_Realist
Open deuren intrappen dit artikel. Hoe lang weten wij al niet dat wij een goede linksback nodig hebben?
2 -2
vdvaart8
Viergever heeft aflopend contract dus of verlengen of verkopen.....
Als Ajax met Viergever door wil neem ik aan dat ze dat snel laten weten anders moet er nog een verdediger bij!

Worden nog drukke weken voor Marc en hopelijk komen er weer een paar verassingen zoals Sanchez!
1 0
Minsc
Liever geen 'verassingen', doet zeer.
0 0
Daniii
Het lijkt wel alsof we sneller voor een aankoop gaan, misschien mede omdat de laatste paar aankopen (wat we voorheen amper deden) ons naar een hoger niveau hebben gebracht.

Succesvolle aankopen ofniet de jeugd moeten we niet vergeten want in mijn ogen een links of rechts back hebben we toch wel in de opleidingen mag ik hopen
0 0
Budapest
Ik ga er nog steeds van uit dat Felipe Luis Ajax het vertrouwen komt terug betalen :)
1 -2
Mauroafca
Hoop het nog niet. Heb net een shirt met 'Appie' gekocht. Als Luis naar Ajax komt moet ik nog een shirt kopen met zijn naam erop! Haha
1 0
Ajax4life16
Shirt met Appie gaat voor natuurlijk
1 0
NouriVandeBeek
Ik hoef echt niet 3 versterkingen. Het enige wat me wel tegenvalt is dat Overmars heel erg nalaat om contracten te verlengen. Dat doen Brands en Van Geel beter.

We hebben al een smalle selectie, daarom snap ik niet dat Overmars zo moeilijk doet om Viergever een contract aan te bieden bijvoorbeeld. De contracten van Eiting, De Jong, Kluivert, Younes en De Ligt volgende maand mogen ook wel verlengd worden.
3 -6
wladimir
Younes heeft een optie om te verlengen naar 2019. Die gaat volgend seizoen gewoon vertrekken. Als het niet deze zomer nog is. Frenkie de Jong ligt vast tot 2019. Het is inderdaad opmerkelijk dat Viergever nog niet is verlengd. De rest van de namen zijn 17 jarigen. Die krijgen echt wel een nieuw contract als ze 18 zijn.
0 -2
AFCAsphere
Viergever moet inderdaad verlengd worden.
7 0
Ozymandias
Hoe weet je dat Viergever nog geen contract is aangeboden?
0 -4
foensai
Ik speel liever met Savastano, Dankerlui of Zeefuik de komen de weken ( die dus ons spel al kennen ) dan onnodig spoed spelers kopen. er komen versterkingen in defensief opzicht, en voor zover bekend uit Zuid Amerika (transfers van de lange adem, ivm tussenpersonen en vage constructies) mogelijk Europa. Maar jaren geleden ging Ajax in de fout door eerst flink te kopen en zie daar faillissement was bijna daar. Nu wordt er (gelukkig) gekozen om eerst te verkopen en de jeugd een kans te geven en daarna te kijken wat nodig is! En jeugd moet eerst spelen voor je kunt oordelen!
1 -10
FriescheAjacied
"Die ons spel al kennen" maar helaas kunnen ze het niet uitvoeren. Alhoewel ik Zeefuik nog het voordeel van de twijfel geef.
5 -3
foensai
En neem daarbij dat sommige spelers uit de jeugd flink met de a selectie moeten trainen en spelen om hun vervolg stap te maken die ze in Jong niet of nauwelijks hebben laten zien. Tevens een verhuur periode is voor sommige echt nodig om de stap te maken. veel bekende spelers die via omwegen toch de top gehaald hebben...
0 -3
godenzonenssuper
Ach gut, de aankoop krijsers zijn weer losgebroken uit hun kooi.
En maar gillen, eisen en overmars overal de schuld van geven.
Ik hoop dat er op een linksback na helemaal niks wordt gehaald. Er zijn 7 aanvallers, 5 middenvelders en 6 verdedigers zonder Savastano of de eventuele aankoop te hebben meegerekend.
Prima.
5 -10
MankeNelis
Lullen als een kip zonder kop, dat is helaas het devies op AS.
0 0
Ruudje74
Ben wel benieuwd wat Ajax op den duur met het geld gaat doen dat ze verdienen? PSV heeft nog geen 25% aan kapitaal van wat Ajax heeft, heeft een selectie doe nog geen 25% waard is van die van Ajax, maar geeft veel meer uit. Tot dusver is Huntelaar gehaald en een onbekende Braziliaanse spits voor 2 miljoen....Daarbij zijn vertrokken Klaassen, Serero, Tete, Riedewald, Nog 5 miljoen voor Bosz, dat is al 55 miljoen bij elkaar....Huntelaar zal wellicht 3 miljoen tekengeld hebben gehad, die Braziliaanse spits kostte 2, dus 50 miljoen winst... Vorig jaar al een winstgevend seizoen gehad met goede uitgaande transfers en veel miljoenen in Europa...Kapitaal blijft groeien..Daarnaast verkoop je Sanchez, Dolberg Ziyech, Younes, Kluivert, de Ligt, van de Beek, Onana, Frenkie de Jong en Neres waarschijnlijk binnen nu en een paar jaar voor bakken met geld..er mag ook weleens wat meer uitgegeven worden. FF lekker 35 miljoen voor een buitenspeler en een linksback en Nigel de Jong halen. Kan Kluivert rijpen, Schone langzaam naar de achtergrond en volgend jaar transfervrij naar een leuke club laten gaan en de Ligt en Viergever ook afwisselen. Je hebt gewoon een brede selectie nodig met de ambities van de club.
Onana
Veltman (Zeefuik)-Sanchez-de Ligt-Viergever/ aankoop (achterin kunnen ze meer rouleren, Sinkgraven kan naar linksback, Viergever en Veltman kunnen ook in centrum, de Ligt kan prima rechts centraal, opties genoeg met 7 spelers)
Nigel de Jong/Frenkie de Jong
van de Beek (Schone)-Ziyech/ Sinkgraven
Neres/ Kluivert - Dolberg/ Huntelaar - Younes/Aankoop
3 -1
waaijop
Het Technisch Hart besluit of er een voor een positie een speler gehaald moet worden. Die opdracht moet Overmars uitvoeren. De meeste mensen kloppen hier dus op de verkeerde deur.
3 -3
FriescheAjacied
Prioriteit ligt zeker op de linksback, maar volgens mij vergeten Overmars en consorten dat de breedte van de selectie gewoonweg tekort komt. Hier kan je niet mee op de proppen komen in de Eredivisie, laat staan de Champions League. De klok tikt, Marc.
4 -5
Professor
Een linksback is zeker de hoogste prioriteit maar ook op het middenveld moet er een speler bijkomen, Inclusief Eiting hebben we 5 middenvelders en dat is echt te weinig
vd Beek, de Jong en Eiting houden dat nog geen heel seizoen vol. En als Schone doorgaat zoals hij verleden jaar eindigde is dat nou ook niet echt een zekerheidje.
1 0
FriescheAjacied
Ben ik met je eens. Een type Sneijder is om die reden meer dan welkom.
1 0
Patrick78
Het wordt misschien tijd dat Overmars meer geld investeert...en niet alleen voor een linksback! Kom op Marc de wedstrijd tegen Nice is te belangrijk!!!!
4 -6
Joseph
Nergens voor nodig, selectie van het eerste is op de linksback positie na compleet, pas als er nu nog basisspelers vertrekken, moet er iets bij komen.
0 -2
Duif63
" Laat nog even op zich wachten" natuurlijk, pas als we uitgeschakeld zijn door Nice komt er een linksback.
4 -4
AFCAsphere
Yesss, laten we wat paniekaankopen gaan doen!
0 0
NR9
Ben heel me leven al Ajacied. Toch kijk ik ieder jaar weer met angst en beven uit naar de transferperiode. Helaas is Ajax steeds meer een handelshuis geworden en minder een voetbalclub. Ik ben nu ook weer benieuwd hoe sterk ons elftal is bij het begin van de competitie. Ik zie de concurrentie om ons heen zich weer behoorlijk versterken nadat ze een speler verkocht is. Bij ons zijn traoree, riedewald, tete al vertrokken. Wie hebben we ervoor terug gehaald... Alleen Huntelaar. Terwijl we ons echt moet versterken om echt nee te doen om de voorronde EC1 en het kampioenschap. Ik ben dan ook echt benieuwd naar de slagvaardigheid van Overmars.....
5 -2
Ozymandias
Ajax had Neres al aangetrokken om Traoré op te volgen en Cerny zal op zijn buurt Neres opvolgen als concurrent van de basisspeler. Klaassen wordt opgevolgd door Vd Beek en De Jong en Tete door Zeefuik. Het zou tegen de cultuur van Ajax ingaan als er extra spelers worden gekocht om Klaassen en Tete te vervangen. Voor Riedewald zal er wel een vervanger worden aangetrokken omdat Ajax geen eigenjeugd klaar heeft staan voor die positie.
2 -4
Eduard
Deze ''luis manuel orejuela van deportivo cali'' is vlgs mij n rechts back!?
0 -4
Ozymandias
Ik hoop persoonlijk dat Ajax deze zomer Van Dongelen en Kadioglu haalt als vervangers van Riedewald en Nouri en verder nog een linksback aantrekt. Dan mag naast Boer, Westermann, Klaassen, Traoré, Tete en Zivkovic ook Dijks worden verkocht en Cassierra worden verhuurt. Als er verder geen spelers meer vertrekken heeft Ajax de selectie volgens mij dan rond. Ajax heeft elke positie dan namelijk dubbel bezet met twee basiswaardige spelers of een basiswaardige speler en een talent met het potentieel binnen twee seizoenen een basiswaardige speler te worden.

GK: Van Leer, Alblas en Onana
RWB: Veltman en Zeefuik
RCD: Sánchez en De Ligt
LCD: Viergever en Van Drongelen
LWB: Sinkgraven en Aankoop
RCM: Vd Beek en De Jong
CDM: Schöne en Eiting
LCM: Ziyech en Kadioglu
RAM: Neres en Cerny
ST: Huntelaar, Dolberg en Sierhuis
LAM: Younes en Kluivert

Ik heb dit op leeftijd gesorteerd en dus niet op wie ik het liefst in de basis zie staan. Ik zou, bijvoorbeeld, Onana in de basis zetten maar omdat hij van de drie de jonste keeper is staat hij als derde genoemd. Persoonlijk zou ik met een basiselftal met Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Aankoop; Vd Beek, Schöne, Ziyech; Neres, Dolberg en Younes het seizoen beginnen. Met Van Leer, Zeefuik, De Ligt, De Jong, Sinkgraven, Kluivert en Huntelaar heeft Ajax daarnaast een sterke bank met een aantal basiswaardige spelers.
2 -3
Matzet
Ben het helemaal met je eens. Kadioglu en van Drongelen zijn prima opties als backup. Rijpen in jong Ajax en met enige regelmaat bij de selectie halen. . Voor Ajax 1 is alleen een linksback nodig, verder niemand.


ik maak me veel drukker over jong Ajax, veel spelers die Ajax 1 niet gaan halen ben ik bang.

GK: Leeuwenburgh, van Bladeren
RWB: Schouten, Dankerlui, Sanniez
RCD: Leyder, Bergsma
LCD: Doekhi
LWB: Savastano
RCM: de Wit, Mazraoui
CDM: Flemming, Bay
LCM: Bijleveld Boultam
RAM: Matusiwa, M. de Wit
ST: Sierhuis
LAM: Dekker

Leeuwenburgh, Dankerlui, Sanniez, Leyder, Bay, Boultam, Matusiwa, en Dekker gaan mijns inziens Ajax 1 niet halen. Bergsma, Sidoel, Savastano, Mazaroui, Flemming, van Bladeren en de broers de Wit zijn twijfelgevallen, spelers waarvan ik moet zien of ze de volgende stap maken. Over Schouten en Bijleveld heb ik nog geen oordeel. Blijven alleen Sierhuis en Doekhi over waarvan ik inschat als Ajax 1 waardig.
Het is wellicht wat kort door de bocht en ik zal voor een aantal spelers ongelijk krijgen/hebben, maar denk dat we zeker een kwaliteitsinjectie nodig hebben.

Vanuit de A1 kan wel het één en ander doorstromen, maar ik zou een aantal spelers overwegen: van Drongelen, Floranus (Sparta), Paes, Kadioglu (NEC), van Bergen, Buitink (Vitesse), Stengs (AZ), st Jago (Utrecht), Kik Pierie (SC Herenveen). Zij vielen mij afgelopen seizoen op in de diverse (jeugd)wedstrijden die ik gezien heb.
0 0
waaijop
twee spelers die doorstromen is een aardig gemiddelde hoor.
0 -1
Ozymandias
Ik denk dat Ajax behalve Van Drongelen en Kadioglu alleen nog een linksback (Kiwior) aan hoeft te trekken die met Jong Ajax in de Jupiler League zijn wedstrijden kan spelen. Verder kunnen ze beter talenten als Lang en Kemper vervroegt doorschuiven.

Met Alblas; Schouten, Bergsma, Van Drongelen, Kiwior; Lang, Eiting, Kadioglu; Cerny, Sierhuis en M. de Wit in de basis en Van Bladeren, Sidoel, Kemper, Mazraoui, Bijleveld, Dekker en Flemming op de bank heeft Reiziger dan een prima wedstrijdselectie.
1 0
Matzet
De basiself zien er dan naar behoren uit inderdaad. Ik heb nog wel een paar vraagjes aan je: Hoe schat jij Cerny in? Ik geef hem nog wel alle kans om belangrijk te worden voor Ajax 1, maar met nog een jaar in jong Ajax ben je hem kwijt ben ik bang.
Dan Kiwior: weet dat het een Poolse speler van Anderlecht is, maar dan houdt het op. Wat voor type speler is het? Is bijvoorbeeld Hannes Delcroix (ook Anderlecht) niet beter? Persoonlijk vind ik dat een alleraardigst talent. Ander alternatief: Owen Wijndal.
Mitchell van Bergen lijkt mij bijvoorbeeld beter dan Mees de Wit.
0 0
AFCAsphere
Eens met het aantrekken van Rick van Drongelen, oneens met het verhuren van Cassierra. Zoals we in de voorbereiding hebben gezien, kan Mateo ook op linksbuiten.
0 -5
Ozymandias
Cassierra heeft speeltijd op Eredivisie niveau nodig om zich verder te ontwikkelen. Als hij bij Ajax blijft zal hij nauwelijks wedstrijden als spits spelen terwijl hij op die positie duidelijk het meeste potentieel heeft. Dolberg zal zeer waarschijnlijk medio 2018 vertrekken en ik verwacht dat Cassierra (mits hij een seizoen als spits ervaring heeft opgedaan in de Eredivisie) klaar zal staan om hem op te volgen.
1 -2
AFCAsphere
Als er geen vleugelaanvallers bijkomen, dan is het 't beste om Cassierra te houden. Hij kan op de flanken spelen en indien nodig vervangt hij Dolberg/Huntelaar.
1 -3
chrisjuhhh
Van Drongelen en Kardioglu zeg ik nee tegen ja voor Jong Ajax .

Sierhuis is voor Jong Ajax en je schrijft veelte snel Cassierra af .

Achter Schone zou ik de Jong zetten Frenkie dus en achter Ziyech zomaar Sinkgraven .

Sanchez en de Ligt gaan het centrum worden en ja als het allemaal teveel word kan je of Viergever of Veltman terug zetten in de vc posities , dus belangrijk nu een links back .
1 -5
Ozymandias
Ik vind Van Drongelen en Kadioglu goed genoeg om bij het eerste van Ajax aan te sluiten. Zou zouden hun wedstrijden waarschijnlijk wel (voornamlijk) met Jong Ajax in de Jupiler League meespelen. Ik zie Van Drongelen namelijk als vierde keuze voor centraal achterin en Kadioglu als vierde keuze voor de half posities.

Ajax heeft drie spitsen nodig en de derde spits zal (net als de derde keeper) voornamelijk wedstrijden met Jong Ajax meespelen. Ik vind Sierhuis voor zo'n rol prima geschikt. Cassierra schrijf ik nog helemaal niet af maar heeft speeltijd op Eredivisie niveau nodig om zich klaar te stomen voor een basisplaats bij Ajax.

Ik zou voor de ervaring en leiderschapskwaliteiten van Viergever centraal achterin kiezen. De Ligt kan zich dan nog één seizoen in de schaduw van Viergever en Sánchez verder ontwikkelen. Als concurrent en back-up van beide spelers (en dus als derde keuze voor centraal achterin) zal hij meer dan genoeg spelen.
0 -2
pietlut
Is er dan niemand uit de jeugd die we een kans kunne geven op de LB positie? We hebben ze er toch wel tussen zitten bij jong of o19?
0 -6
RaynoFischer
Savastano en Dankerlui, maar van beide wordt niet vrolijk denk ik :p
2 -2
chrisjuhhh
Savastano na zijn blessure niet meer de savastano jammer genoeg .
0 0
Magic1963
Is Van Drongelen van Sparta geen optie?
4 -2
Eljo
Goed speler, maar ook nog erg jong
0 -3
zivkabrimovic
Wendt en Sneijder, dan er een heerlijk seizoen van maken en de 34e voor Appie pakken.
1 -4
chrisjuhhh
Hoe kom je op Wendt als ik vragen mag ?
Speel bij BMG en heeft een aardig salaris daar .
0 -3
zivkabrimovic
Haha, dromen mag hè. Nee, vind het een geweldige speler en z'n salaris ligt op 1,3 milj. Maar is niet realistisch idd.
0 -2
chrisjuhhh
Oke want ik dacht van ja best wel een goede speler dus vandaar hahah .
0 -1
ajax2304
Er word op het internet verteld dat nouri zijn moeder heeft herkend. Geen bevestiging van zijn broer tot nu toe maar wat zou het mooi zijn.
3 -2
ELNINO
waar?
0 -1
J00DT0TMIJND00D
Zou schitterend nieuws zijn!
1 -1
Ajacied33
Ik hoop het heeeeeel erg
1 -1
RaynoFischer
Zou idd geweldig zijn, waar heb je dat gelezen?
2 0
zivkabrimovic
Pfoe dat zou idd prachtig mooi nieuws zijn.
3 0
The
Ik denk dat ze na het wegvallen van Nouri, Sinkgraven achter Ziyech zetten en een nieuwe standin voor Viergever halen op de linksback.
1 -4
chrisjuhhh
Zou zomaar kunnen ja , want Nouri was voor vervanging Ziyech nu dus Sinkgraven en dan een jong talent halen voor achter Viergever .

Want en Veltman en Viergever kunnen beide in het centrum spelen ook dat nog eens .
0 -1
UltimateKaos
Veltman(zeefuik) - Sanchez - de Ligt - Viergever(aankoop)

Dan missen we wat mij betreft nog (minimaal) 1 centrale verdediger.
0 0
The
Bij een blessure van één van de CVs kan Viergever doorschuiven en zijn vervanger spelen. Maar ik ben het met je eens, het is net te krap op de CV posities.


Edit: wat chrisjuhhh dus ook al zei ;)
0 -2
chrisjuhhh
Viergever en Veltman kunnen beide centraal spelen .
Kan je Bergsma rustig brengen .
Carel kan ook als lCV spelen deed hij vaker bij Jong en bij )19 ook veel .
0 -2
UltimateKaos
Dat snap ik, maar ik vind dat toch te krap.

Graag zou ik zien dat er weer een meer ervaren centrale verdediger wordt gehaald.

Onana(van leer)
Veltman(zeefuik) - Sanchez - de Ligt(aankoop{transfervrij?}) - Viergever(aankoop{talent}

Aankoop(jong/vdbeek) - jong/vdbeek (schöne) - Ziyech(sinkgraven)

Neres(cerny/aankoop) - Dolberg(huntelaar) - Younes(kluivert)

Zo zou ik het graag zien.
eventueel cerny en cassierra verhuren, maar daar moet dan wel een semi-topper voor terugkomen.
0 0
chrisjuhhh
Ik tel 4 aankopen bij jou ???
Helemaal nergens voor nodig je hoef enkel maar vertrouwen te hebben in Keizer en de spelers groep .
Linksback als je die haal los je enorm veel op achterin .

Je wil 2 spelers verhuren die het A goed doet en B aan het terug komen is C Keizer kent ze van haver tot gort en dan een semi topper ervoor in de plaats .
Dan ben je als club toch niet echt serieus meer te nemen toch ?
0 0
UltimateKaos
Ik denk dat Cassierra niet aan spelen toekomt. Ik zie hem niet als linksbuiten en in de spits heeft hij waarschijnlijk Dolberg en Huntelaar voor zich. In jong zijn ook spitsen die minuten moeten maken, dus het lijkt mij het beste om hem te verhuren.

In Cerny heb ik niet zo heel veel vertrouwen, maar ik wil hem ook niet helemaal afschrijven, daarom zou ik zeggen, lekker minuten maken bij een eredivisieclub. Wel moet hem dan duidelijk gemaakt worden dat hij zeker nog kans maakt om terug te komen!
0 0
chrisjuhhh
Zodra je verhuurt ga het niet meer lukken om terug te keren die tijden zijn geweest .

Je haal 1 of je haal het niet , want het niveau ga steeds hoger elk jaar weer en dan moet je als speler Jong Ajax kunnen dragen en dat deed hij wel onder Keizer , daar speelden beide heel goed .

Cassierra leefde op laatste wedstrijden en ja ook ik ben benieuwd hoe dat verder gaat en ja ook op de links buiten plek , alweer een paar keer gescoord .
0 0
UltimateKaos
Waarom zou het niet lukken om terug te komen na een verhuurperiode?

Het is vooral zo dat Ajax spelers gaat verhuren die toch al geen of heel weinig toekomst hebben bij Ajax. Dit soort spelers mogen wat mij betreft gewoon weg. denk aan Becker, Menig, Zivkovic.
0 0
chrisjuhhh
Gewoon niveau verschillen zijn te groot .
0 0
UltimateKaos
Hoe bedoel je?

Het lijkt me dat een club als heracles/zwolle in principe wel beter of gelijk is aan JA. Dus als een verhuurde speler daar de beste of 1 van de betere van het team is dat hij nog steeds kans maakt.
0 0
chrisjuhhh
Cassierra is gebaat bij blijven geld voor Cerny ook .
met alle respect ,maar heracles en pec nee is gelijk waardig of minderdan .
heb je de wedstrijd tegen paok niet gezien ?
0 0
The
Dit zal ook een optie zijn. Ik ken Bergsma niet goed genoeg om er een mening over te hebben. Ik bedoel of hij eventueel klaar is on in het 1e te spelen.
0 0
chrisjuhhh
IN O19 en Jong Ajax verzaakte hij nooit !
Het zal ook nooit de speler zijn waar voor je na het stadion zal komen , maar ozo belangrijk in wat hij doet en zal nooit onder een 6.5 scoren , maar ook nooit boven een 7.5 .

Verdedigend heel betrouwbaar en was een geweldig duo met Mathijs in O19
0 0
The
Als hij altijd een voldoende haalt verdien hij een kans.
0 0
chrisjuhhh
Daarom rustig aan met hem en laat hem maar spelen in Jong Ajax en mee nemen Europees .
0 0
ST
Zeegelaar, Sneijder en Stoch. Dan zijn we klaar.
1 -6
Suarez16_
En nog een verdediger + kadioglu voor Jong.
2 -1
achterlijn
Kan mij iemand uitleggen wat de afkorting TG betekend.... TH technisch hart kan ik wel maar TG niet.

Ik zie het nu...als ik met meer aandacht gelezen had dan had ik er uiteraard zelf al achter moeten komen
0 -4
vincent_DV
Ajax gaat voor het hoogst haalbare. Dat precies werd in januari ook verteld. En dat hoogst haalbare was David Neres. Ik heb niets tegen hem en heb er alle vertrouwen in dat hij het wel gaat maken bij ons. Maar is een jongetje die net 10 wedstrijden voor sao paulo heeft gespeeld het hoogst haalbare wat Ajax kan krijgen?
De linksback moet er gelijk staan, dus hoop dat ze nu iets hoger kijken. Want de linksback moet nu het hoogst haalbare zijn en niet in potentie het beste.

Vraag me sowieso af of je als Ajax zijnde voor het grootste talent moet gaan tegenwoordig. Op het moment dat het talent eruit komt is ie al bijna weg. Je kan beter voor spelers gaan zoals Rigoni en Zeca die iets ouder zijn en uit de picture van de grote jongens. Dan blijven ze langer en spelen ze bij jou op het moment dat ze pieken. Geld verdienen we wel aan de jeugd en zolang we een paar miljoen verdienen op zulke spelers is er geen veldje aan de lucht.
1 0
Bijgoochem
Met die grootste talenten zag je afgelopen jaar dat je een heel eind kunt komen!
0 0
Cello
DE eerste alinea ben ik het niet mee eens. De tweede wel.

Wanneer de opstelling achterin hetzelfde gaat zijn als eind vorig jaar (met Veltman-Sanchez-De Ligt-Viergever) en men gaat met prioriteit een linksback halen dan zal het dus voor de positie àchter Viergever zijn. De back-up van Viergever dus.
Het gaat dus niet zo zeer om iemand direct voor de basis en dus zal ook 'iemand die er direct staat' iets minder van toepassing zijn.

Nu weet ik verder niet hoe of men denkt over Zeefuik op dit moment. Acht men het het voor dit jaar te vroeg, maar wellicht volgend jaar wel goed genoeg....dan zou ik heel goed kunnen begrijpen, dat men gaat huren bijvoorbeeld.
Koop je namelijk iemand dan zit je er veelal 3-4-5 jaar aan vast en dan gaat op termijn zo'n gekochte speler een jeugdspeler voor de voeten lopen. Met alle gevolgen van dien, dat bijv. zo'n jeugdspeler elders gaat kijken en de deur achter zich dicht trekt. Die voorbeelden hebben we ook al genoeg bij Ajax. Spelers die vertrekken omdat ze weinig tot geen zicht op speeltijd hebben.
1 -3
achterlijn
Een jongetje die 100 wedstrijden gespeeld heeft en heeft laten zien dat hij een topspelers is is voor Ajax niet haalbaar, dus moet je het wel op deze manier doen.

Maar ik vind 10 wedstrijden spelen voor het eerste team bij een club helemaal geen maatstaf, ik kan dit al na èèn wedstrijd zien, en als ik interesse in een speler zou hebben dan verdiep ik me verder in zijn algehele opstelling als persoon en hoe ver hij bereid is zich op te offeren om in de top te kunnen en willen spelen, is hij een teamplayer etc.
1 -3
vincent_DV
Ben ik het niet mee eens. Een speler die er bij Ajax direct moet staan heeft wel wedstrijden in de benen nodig. Er is niks mis met een talent halen die nog weinig gespeeld heeft, maar noem dat dan niet het hoogst haalbare, maar een jongen voor de toekomst.
Er zijn zat voorbeelden van spelers die naar Ajax, PSV of Feyenoord zijn gegaan met wel veel wedstrijden. En tuurlijk is het niet het grootste criterium maar ik heb er wel moeite mee dat je aankondigt voor de crème de la crème te gaan en dan vervolgens een talentje haalt voor de toekomst, dat gaat er bij mij niet in.

Maar ik verwacht ook niet dat Ajax een talent van onder de 20 haalt voor linksback. Maar de quote kwam me bekend voor
0 0
achterlijn
Kort maar Krachtig.... De Ligt.....Dolberg...etc.

Iedere speler heeft wedstrijden in de benen, is het niet bij de senioren dan is het wel in de jeugd geweest.

En wil je ervaren jongens hebben dan zal je met Ajax geen enkele topspeler kunnen aantrekken, dan zal het toch categorie Schone etc zijn.... of jongens die over de top zijn zoals Heitinga, Klaas Jan en Sneijder.
1 -1
vincent_DV
Ik ben ook niet tegen talenten. Ik vind alleen dat als je kluivert, cerny, Cassierra en dolberg hebt die allemaal nog onder de 21 zijn, je een buitenspeler had moeten halen die wat meer ervaring had. En ik ben ook geen tegenstander van Neres bijvoorbeeld. Alleen koopt Ajax in mijn ogen te vaak talenten op het moment dat ze eigenlijk een topspeler willen aantrekken. Dit terwijl ik er van overtuigd ben dat er in de categorie 23-28 genoeg voetballers zijn die topspelers voor Ajax zijn en haalbaar. Alleen Ajax investeert geen 7-12 miljoen voor een jongen van 26, omdat die later niet veel meer op zal leveren. Mijn punt was eigenlijk dat een speler kopen niet altijd een goede investering hoeft te zijn financieel, als die investering sportief heel veel oplevert.

Als je elk jaar 30-40 miljoen binnenharkt kan er ook elke 2 jaar wel 10 miljoen naar een speler van 26. Je bent en blijft een voetbalclub, en geen bedrijf wat streeft naar maximale winst.
0 0
Cello
En vind maar eens een meer ervaren speler (die veelal gewend is om basis te spelen bij zijn club), die bereid is om backup te worden en dan te weten dat ie heel weinig gaat spelen.....misschien dan nog het meeste aantal wedstrijden in de Jupiler met de boys van JA. Dat zien de ervaren spelers, die aan de eisen voldoen van de ajax-supporters, niet echt zitten. En terecht. En ja, dan kom je bij de categorie veelbelovende jeugdspelers uit, die dan misschien weinig wedstrijden op het hoogste niveau in de benen hebben. Maar dat zijn wel boys doorgaans die het nog kunnen accepteren om minder speelminuten te maken.
0 -2
Cello
Ik denk dat de boogde basisspelers voor komend seizoen er al zijn. In principe de spelers, die richting het eind van vorig seizoen daar ook stonden. Het verschil: Van de Beek voor Klaassen en Neres op de vleugel ipv Traore.

Waar men op gaat inkopen zal zijn op de positie's achter die basis, de zogenaamde back-up positie's. Spelers, waarvan men denk dat die het nu en anders op zeer korte termijn kunnen overnemen van de basisspeler, die er nu in staat. En ja....bij Ajax kijken ze eerst naar JA en de A1. Mocht daar niet iemand bijzitten, waarmee men het aandurft dan gaat men voor de backup-positie iemand halen.

Zo werkt het nu eenmaal. En omdat men niet rechtstreeks voor de basis haalt hoef je dan ook niet een 'gewichtige' speler te verwachten, waarvoor ze zwaar in de buidel gaan tasten (laten we zeggen boven de 10 mio). Dat doen ze niet. Want ze gaan, zoals het er nu uit ziet, voor iemand achter de basisspeler

Dit is nu eenmaal de visie, die men bij Ajax hanteert. Daar kan je het niet mee eens zijnj, okay. Maar het is wel een visie.
2 -1
NouridolbergNeres34

Ajax-back Mitchell Dijks lijkt geen trek te hebben in een overstap naar Birmingham City. Volgens De Telegraaf is de club van manager Harry Redknapp bereid om ongeveer drie miljoen euro te betalen voor de vleugelverdediger. De persoonlijke eisen van Dijks zijn Birmingham echter te gortig.

De 24-jarige Dijks werd afgelopen halfjaar verhuurd aan Norwich City. De rol van de oud-speler van sc Heerenveen en Willem II lijkt uitgespeeld in Amsterdam. De Telegraaf weet dat Dijks van Ajax alle ruimte en tijd kreeg om een transfer af te ronden. De back mocht het trainingskamp in Oostenrijk zelfs laten schieten, net als zijn voormalig collega Tete.

Van een overstap naar een andere club is het echter nog steeds niet gekomen. Birmingham wilde drie miljoen euro betalen voor Dijks; dat zou ook de prijs zijn die Ajax in gedachten heeft voor de linkspoot. De onderhandelingen tussen Dijks en The Blues liepen echter op niets uit. Of Dijks van Ajax-trainer Marcel Keizer een tweede kans krijgt, is nog onbekend.

0 -2
Cello
Je gaat je bijna afvragen wat voor exorbitante eisen Dijks wel niet gedaan heeft, dat zelfs een Engelse club het te gortig vindt.
0 -4
Redrum
Off-topic: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/751235/doorbraak-van-eigen-jeugd-ondergeschikt-voor-psv-ik-weet-wat-de-fans-dan-roepen-.html

Ze geven nu zelfs toe dat ze schijt hebben aan de jeugd en ook schijt hebben aan mooi voetbal. Wel fijn dat ze zo eerlijk zijn opeens.
0 0
pjs
Zou mooi zijn als er deze week eindelijk eens wat rond zou komen wat betreft inkomende transfer.
2 0
pjs
A.u.b. Geen Haps en geen St. Juste. Komen zwaar tekort voor de top.
1 -1
Ben
Ik denk dat de nadruk veel meer zou moeten liggen op het behouden van de huidige selectie dan het aantrekken van nieuwe spelers. Links en rechtsback hebben we een volwaardige speler staan, links zelfs meerdere. Het is altijd leuk om er spelers bij te halen, maar Marc heeft het voor mij deze transferperiode al prima gedaan als hij de kern bij elkaar kan houden (Onana, Sanchez, Ziyech, Dolberg).
1 -1
RaynoFischer
Het mag misschien sneller, maar ik heb liever volgende week of over 2 weken een goeie linksback dan dat morgen ineens Haps op de stoep staat .. :p
1 -1
Budapest
Is er iemand die weet wat er in de jeugd, Jong Ajax, aan verdedigers en backs rond loopt? Zijn er die in aanmerking komen voor Ajax 1?
0 0
AjaxPassion
Precies wat hierboven staat, niks. Zeefuik (of Sidoel) zullen zich nog moeten bewijzen als back-up. CV's uit Jong of A1 (op de Ligt na) hebben zeer waarschijnlijk niet het gewenste niveau (Bergsma en Sidoel komen het dichtst in de buurt).
1 0
AFCAPolarBear
Ik lees veel reacties van leeghoofden hier. Als je zomaar wat spelers gaat kopen, wat mensen graag willen hier, krijg je dezelfde taferelen als bij onze rivalen. Platzak zijn en teveel risico nemen om (kans te maken op) het kampioenschap. De fans die de situatie van 10 jaar terug zijn vergeten, raad ik aan om dat terug te lezen! Men zegt; Een ezel stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen. Maar volgens mij doen velen dat wel hier. In Rotterdam al helemaal. Van kampioen met veel euforie, naar failliet gaan zonder glorie! Met het beleid van Overmars zijn we elk jaar geplaatst voor de (voorronde) CL! En dat zonder enig financieel risico. Sterker nog, we bouwen steeds meer vermogen op. Men noemt dat krenterig, maar waarom koopt hij dan wel een Ziyech en Neres voor totaal meer dan 30 miljoen? In mijn ogen doet een Dagobert Duck nooit in zijn leven! Ik vond het ook vreemd dat Ziyech pas gekocht werd nadat ze uit de CL lagen, maar je weet niet wat de achtergronden zijn. Dus kan je daar niet over oordelen. En ik zag ook liever al een Dani Alves bij Ajax rondlopen, maar ben blij dat Overmars voor hoger gaat dan een Haps. En dat je dan totaal misgrijpt, is het risico. Maar daardoor hebben we wel een Sanchez lopen bij Ajax ipv middelmaat vd Heijden of Isimat! Ik denk dat alle Ajacieden heel blij moeten zijn met Overmars, anders hadden wij ook collectes moeten doen om onze club financiële ruimte te verschaffen!
6 -4
Cello
Precies.
En het eeuwige gejammer dat men huren niks vind en dat men wil kopen begint ook te irriteren. Daar zit namelijk van Ajax uit ook een reden achter.
Men weet heus wel wat er aan zit te komen vanuit de jeugd. En ja, die zijn misschien nog niet rijp om nu al aanspraak op Ajax-1 te maken, waar men het wel in de nabije toekomst verwacht. Dan ga je niet kopen, want kopen betekent dat je iemand 3-4-5 jaar vast moet leggen. Doe je dat dan krijg je op termijn weer gejammer dat die speler een jeugdspeler voor de voeten loopt. Zeker, wanneer dan die jeugdspeler eieren voor zijn geld kiest en verkast.
In die gevallen kan je beter huren. Over een jaar zou het zomaar kunnen, dat de beoogde jeugdspeler er wel klaar voor is en dat die kan doorstromen. Dan kan je weer heel makkelijk van de gehuurde speler af en bedank je die voor bewezen diensten.
0 -4
Restored
Ik denk dat veel mensen helemaal niet zo ontevreden zijn met Overmars maar niemand wil een scenario als vorig jaar waar je het kampioenschap verspeeld in de eerste 2 competitiewedstrijden en tegen Rostov kansloos onderuit gaat omdat je selectie niet op orde is. Vorig jaar werd na die verliespartijen pas een creatieve middenvelder gehaald terwijl al lang duidelijk was dat het bestaande beton middenveld veel te weinig voetballend vermogen had. Feit is wel dat Ajax er al over anderhalve week moeten staan en we maar één linksback hebben (Sinkgraven geblesseerd, Riedewald is zo goed als weg en Dijks is ook al met één voet buiten de deur), we houden niet veel verdedigers over voor de wedstrijd tegen Nice... Het is maar te hopen dat we geen blessures krijgen anders moeten we JA verdedigers gaan in passen en behalve Zeefuik heb ik vrij weinig vertrouwen in de verdedigers van JA.
1 0
MFox
Van de basis zijn alleen Klaassen en Traoré vertrokken. Voor Traoré zijn Neres en Huntelaar gehaald. Klaassen wordt geheel terecht intern opgevangen met van de Beek. Nu klopt het dat door het vertrek van enkele reserves de spoeling wat dun is geworden achterin.
0 0
Cello
Dat is het enige. Uitkijken voor blessure, vooral op de linksback.
Maar voor de rest, met uitzondering van Klaassen en Traore (in principe vervangen straks door Van de Beek en Hunter in de selectie) heb je nog hetzelfde basisteam staan van de laatste paar weken en maanden van afgelopen seizoen.

En dan zijn er wijsneuzen natuurlijk, die roepen, dat Traore op de vleugel speelde en Hunter geen vleugelspits is. Dat klopt.
Maar Traore kwam in principe als centrumspits naar Ajax en niet voor op de vleugel. Dat hij daar kwam te spelen had alles te maken met Kasper Dolberg.
En over Traore als centrumspits waren we tevreden doorgaans, waar we dat veelal niet waren als ie tegen de lijn aangeplakt stond!. Daar moeten we ook eerlijk in zijn.
Neres is in principe de man op rechts straks. Met eventueel Cerny erachter en anders zelfs nog Kluivert. Younes en Kluivert op links en Hunter en Dolberg mogen het uitvechten in de spits.

Ten opzichte van vorig jaar zijn we al een heel stuk verder.
0 -2
Bil
Dijks blijft gelukkig wel.
1 -9
Hillie99
Off topic: De kaarten(wedstrijden tegen Nice) voor suppsver. leden zouden vanaf 10:00 beschikbaar zijn.. ik zie ze niet, nog iemand die dit ervaart??
0 -1
RvhC74
Sneijder ophalen!!!!!!!
3 -1
pjs
Heb mijn twijfels wat betreft Sneijder. Kan het niet goed onderbouwen maar meer een gevoel. Aan de andere kant is hij transfervrij. Geef hem 2 mln en 1 mln salaris en hij kan nog wel iets toevoegen, zeker als mentor voor de jonkies.
1 0
afcas
slechter dan schone zal hij niet zijn...
0 0
klompv
Inter doet Sneijder aanbieding. Soccernews
0 -1
chrisjuhhh
Ik lees alweer reacties van echte domme ganzen hier over Overmars .
Hij is lui , hij kan er niets van , heeft geen lijstje etc etc etc etc .

Hebben jullie er wel eens bij nagedacht dat ook Overmars een mens is en jawel ook gevoelens net als jullie !
Of mag enkel de Ajax supporter zijn gevoel laten voelen t.o.v de gebeurtenissen ?
2 -4
Zionist
Hij is een prutser. Financieel top maar sportief een onvoldoende, daar doet een finale niks aan af.
2 -2
ppd85
Muaah hard schreeuwen. Overmars had bij aanvang van de voorbereiding gewoon al een linksback binnen moeten hebben. Daar doet de gebeurtenis met Nouri niks aan af.
En zoals die jongens nu weer op het veld prestaties moeten leveren, moet Overmars dat achter zijn bureau.
Ik wens jou in ieder geval heel veel sterkte.
2 -1
stefanwillem
Heeft niks met Nouri te maken dit. Overmars mag geen nieuwe spelers voor een positie aantrekken als er nog niemand vertrokken is, dat is gewoon standaard bij Ajax en zo zijn we financieel erg gezond geworden. Dus dat gezeik op Overmars is (weer) nutteloos.
3 0
chrisjuhhh
Dus Sinkgraven , Viergever , Riedewald spelers die basis waren en Dijks op de achterhand , dus lees goed 4 spelers voor de linksback zeg jij Muaah voor hahahaha oke , wat jij wil .

Ik weet dat de RVC zegt eerst verkopen , want het huishoudboekje klopt niet meer dan >.

PS laatste regel bedankt .
2 -2
ppd85
Nee, snap ik wel. Alleen Dijks en Riedewald zouden sowieso verkocht worden toch? Sinkgraven en Viergever spelen allebei uit nood geboren. Niet omdat ze dit zelf ook graag willen.
2 -1
chrisjuhhh
Ze spelen er , omdat ze willen spelen en of het nu hun positie is of niet , zolang je bij Ajax zit speel je er graag ongeacht waar .

Dijks en Riedewald zaten afgelopen week nog gewon bij Ajax dus snap ik Ajax wel in deze .

Maar Overmars heeft zijn lijstje wel hoor .
0 -1
NouriVandeBeek
De Telegraaf heeft het erover dat Ajax eventueel een linksback gaat huren. Daar zak je broek wel redelijk vanaf. Ajax heeft genoeg kapitaal om zelf spelers te kopen. Aan huren heb je helemaal niks.
6 0
ST
Ik was tijdens de Europa League anders erg blij met Traoré
2 -2
chrisjuhhh
Huren met een optie tot koop is helemaal niets mis mee .
Mislukt die dan kost het enkel huur , scoor die een dikke plus net als Younes en Milik dan heb je dikke plus verdient .
2 -1
MosesD
Younes is nooit gehuurd. Maar huur met optie is prima. Overigens zeg je in andere post dat Overmars ook mens van vlees en bloed is. Geheel eens. E.e.a. hakt er natuurlijk gigantisch in, neemt niet weg, dat de selectie niet echt in balans is en dat Overmars (hoewel hij het beter doet) wel vaak wat aan de late kant is. Vorige seizoen zag heel Nederland dat Ziyech een absolute versterking van Ajax zou zijn, maar ging men pas over tot actie vlak voor het verstrijken van de transferdeadline en toen we al waren uitgeschakeld in de voorronde CL. Dat was niet nodig.
1 0
afcas
ik blijf het leuk vinden dat men gaat praten over rostov en ziyech alsof we met hem wel gewonnen hadden... ook wordt er heel mooi over het feit dat de gewenningsperiode van de basis dit seizoen veel kleiner is dan vorig seizoen heen gekeken. vorig jaar duurde het zo ongeveer tot de winterstop voordat het hele team aan elkaar en het nieuwe systeem gewend was geraakt. enige verschillen zijn dat de vaste basis nu redelijk bekend is en samen kan spelen en dat de verschillen in speelstijl minder groot zijn. maar volgens jullie eigen logica maakt het niet uit of ajax nu een speler haalt of eind augustus. ziyech moest zolang wennen dat we alweer winterstop hadden toen hij gewend was. dus zou je niks aan een nieuwe speler hebben al was hij er al vanaf het begin vn de voorbereiding bij... volgens mij denken jullie er niet al te lang over na waardoor jullie niet inzien dat de situatie compleet anders is dan vorig seizoen...
1 0
chrisjuhhh
Mee eens , maar dat Jullie wie bedoel je dan ermee ???
0 -1
chrisjuhhh
Dit ligt puur aan de RVC ook he , ieder vergeet het belang ervan .
Ook de selectie is behoorlijk groot nog iets van 29 man en daar speelt Ajax nu in op de linksback , want ze hadden Viergever , Dijks , Sinkgraven en Riedewald voor de linksback .
Nu mag je aannemen dat Riedewald en Dijks weg zijn of gaan , Sinkgraven wederom geblesseerd is dus vandaar de prio nu .

Ajax heeft heus wel een goede lijst liggen enkel sommige hebben korte termijn geheugen hier . :)

De basis staat wel nu met Veltman , Sanchez , de Ligt Viergever , voor tegen Nice dus echte paniek als vorig seizoen is er nu niet elke positie is goed bezet nu en geen middelmaat als vorig seizoen .

Sanchez was er tegen Rostov uit er pas bij en speelde nog niet en idd Ziyech later erbij .
1 -1
Rsv
Benieuwd welke linksback het hoogst haalbaar is.
0 0
ppd85
Sowieso zou ik Sneijder proberen te halen en per direct Nigel de Jong toevoegen. Nigel is een Amsterdammer in hart en nieren. Die voegt met zijn ervaring en mentaliteit hoe dan ook wat toe.
Naast deze twee is een linksback natuurlijk noodzaak. Onbegrijpelijk dat we nu alweer zo ver in de voorbereiding zitten en dit nog niet geregeld is. Dat is eigenlijk gewoon een aanfluiting.
Voor alle overige posities zou ik mijn pijlen pas echt gaan richten als Nigel en of Wesley geen optie zijn.
2 -6
Ben
Ik denk dat Sneijder en De Jong beiden liever naar de VS gaan ofzo, mooi klimaat, mooi avontuur (de laatste waarschijnlijk), veel geld, veel in de spotlights. Ik zie ze niet naar Amsterdam komen waar ze alleen maar kunnen verliezen. Die worden hier helemaal kapot gemaakt door de media, dat weet ik zeker. Ik vind het al gedurfd van Huntelaar om terug te komen.
1 0
Amsteraaij
Ik zou Sneijder toejuichen dat zullen de meesten. Maar de jong ook man. Wat een bikkel. Die kan je ook nog laten rouleren met sanchez en de ligt. En sowieso als cvm. Als hij zich ook in zo'n rol kan schikken als Huntelaar. Gewoon selectiespeler. Niet per se basis. Dan heb je echt wel de ervaring die je nodig hebt. Sneijder en de jong allebei zou geweldig zijn
1 -5
Ben
Dat zeker!
0 -1
younes11
Mijn gevoel zegt dat Ajax al rond is met een paar spelers, maar dat ze het stil hebben gehouden omtrent de tragische gebeurtenissen van Appie.
We gaan de komende dagen zien..
3 -2
Ajacied33
Dat is meer hopen wat je doet. Denk echt niet dat Ajax iemand heeft gehaald in de tussentijd..
2 0
Suarez16_
Een middenvelder lijkt me ook geen overbodige luxe en een 4de CV ook niet.
6 0
Ajaxbrl
We hebben zoiezo een middenvelder en 2 verdedigers nodig en goeie ook!
1 0
prinsmp
Eens, pak je ergens een rode kaart en een geblesseerde ( paar x voor gekomen vorig seizoen) en je zet met een groot probleem. Verdediging heeft echt behoefte aan 2 extra spelers
2 0
Eduard
Ik ben blij dat er de intentie is dat er spelers gehaald worden die meteen iets toevoegen en die er meteen staan. (voor LB liefst Sanchez achtige talenten of Oudere spelers die meteen wat toevoegen). Dat kost tijd, dat is niet handig(we spelen al over een week) maar het is de realiteit.

We moeten geen spelers voor een paar miljoen halen die zich nog niet bewezen hebben. Dat lijkt me niet wenselijk. Daarom zou ik zeer terughoudend zijn met Haps of St juste (maar goed wellicht zie ik dat niet goed). Ik zie niet in waarom die Ajax zo veel beter zouden maken.
0 0
iammike
Als ze Haps willen halen, kan je beter Dijks houden.
2 0
pettuh
Met alle respect, maar Dijks is zooo slecht! Die wil ik nooit meer in een Ajaxshirt zien..
3 -2
Ajacied33
Haps is even slecht als ie niet nog slechter is..
2 -1
Johnnie
Mag ook wel een centrale verdediger bij. We hebben niet op alle posities een (goede) back-up.
0 0
Van Reenen
Ajax speelt dinsdagavond een oefenwedstrijd in Frankrijk. Dit wordt om 20.55 uur uitgezonden door ZiggoSport
2 0
royb
Zet GVD die Dijks neer dan!!
1 -9
Koenniiee
De gemiddelde AS'er heeft een betere techniek en passing.
5 -3
Redrum
Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij de huidige gang van zaken bij Ajax. Aan de ene kant baal ik dat er nu nog geen linksback is, terwijl we 3 maanden geleden al wisten dat we er één nodig hadden en het vertrek van Riedewald lijkt me ook geen verrassing. Aan de andere kant kost het waarschijnlijk tijd om kwaliteit te vinden. Als je snel zaken wil doen dan moet je waarschijnlijk genoegen nemen met een veel te dure Haps. En ik begin me toch onderhand wel serieus af te vragen wat Ajax allemaal van plan is met al die centen. Het lijkt me goed dat Ajax niet elke euro die binnen komt weer direct uit geeft aan spelers, maar op deze manier blijft ons vermogen wel heel flink groeien. Zijn er dan toch plannen waar wij niets van af weten?
1 0
Ajaxio
Uiteraard zijn er plannen... Alleen kan je pas handelen als je het oude materiaal verkocht hebt. Dan is er ook nog de vraag welke kwaliteit leef je na. Haps halen is geen vooruitgang. Overmars moet absoluut waken voor het halen van middelmaat!

Dan maar 2 weken later een speler... Overigens heeft ook alles bij Ajax een week stil gelegen... en daar heb ik alle begrip voor!
0 0
ajaxminimax
Dat idee heb ik ook, ze moeten iets 'groots' van plan zijn. Dan moet ik wel zeggen dat overmars al sneller met miljoenen gooit dan een paar jaar geleden.
2 0
BrandjeXL
Hoezo hadden we er drie maanden geleden een nodig? Je had en hebt nog steeds Viergever, Riedewald, Dijks en Sinkgraven. Dus vier spelers die daar kunnen spelen. Het beleid van Ajaz, waar ik volledig achter sta, is dat we eerst verkopen alvorens te kopen. Riedewald die vetrekt en Dijks hoogstwaarschijnlijk ook dus als Overmars heel snel een vervanger haalt dan doet hij zijn werk prima.
4 0
Matzet
Helemaal mee eens! We zijn ManCity niet die miljoenen wegsmijt omdat ze bang zijn afgetroefd te worden door een andere club. De beoogde basisopstelling is nog steeds intact, waardoor we ons niet hoeven te haasten.
3 -1
kleinedraaicirkel
Prima toch. Het enige wat ik wel graag zou willen zien is een ervaren middenvelder erbij (of een talentvolle) nu met het wegvallen van Nouri. Niets ten nadele van Frenkie of Carel, maar als een van de twee een blessure heeft ga je toch heel erg dun in de spoeling zitten. Ik acht El Mazraoui nog niet in staat om in te vallen en beslissend te zijn, misschien pas volgend jaar.

In de aanval zitten we goed. Dubbele bezetting.
0 0
Koenniiee
Ligt eraan wat je voor back haalt, vind ik. Sinkgraven kan namelijk ook nog op het middenveld.
0 -1
kleinedraaicirkel
Dat is waar. Het is ook nog maar de vraag hoe Keizer gaat spelen. Bij Jong schakelde hij veel over op 3-4-3. Met Eiting vlak voor de verdediging, 3 spelers op een lijn en dan de drie voorhoede spelers.

Als dat zijn plan is, snap ik wel dat hij er niet zoveel bijkomt en dat Sinkgraven kan worden doorgeschoven naar het middenveld.
0 0
chrisjuhhh
Klopt zoals het grote Ajax uit de jaren 70.
0 -1
Bil
Vroeger lag Marc veel op snelheid, maar dat valt tegenwoordig erg tegen.
4 -5
Koenniiee
Marc koopt pas nieuwe schoenen als zijn oude verkocht zijn. Anders heeft hij dadelijk 60 paar in de kast staan die nog niet zijn afgeschreven.
9 -2
iammike
Dijks voorlopig nog maar hier houden. Ik las een paar dagen terug in dezelfde telegraaf dat wanneer Jairo vertrekt er minimaal 2 defensieve versterkingen zouden komen? Ik zie nu niks staan over een CV? Zou Bergsma dan doorgeschoven zijn?

Hoe erg het ook met Appie is maar wordt daar een vervanger voor gehaald? Sneijder zou nu of nooit moeten zijn. Vleugelspeler is voor mij het minst belangrijk, je hebt er 4 met Younes, Neres, Kluivert en Cerny. Iemand huren zou ook prima zijn en dan kan je Cerny verhuren.
2 0
Vak M
Hoelang moeten wij nog wachten op Haps of St Just? Het geld is er en Haps is volgens mij echt een goede Linksback... Zometeen loopt Feijenoord weg met hem
0 -8
stefanwillem
Hahahaha, sarcasme hoop ik?
1 0
MisterAFCA
Kan jij een aankoop noemen van AZ die geslaagd is bij Ajax?
0 0
royb
Nick Viergever.
4 0
MisterAFCA
Precies, dat is wel heel erg weinig als je nagaat hoeveel we er daar vandaan hebben gehaald. Was het allemaal net niet. En nog niet zo heel lang geleden werd Viergever compleet afgefakkeld door de meest hier.... maar scherp vriend ;-)
2 0
MosesD
De Zeeuw.
0 0
afcaman
Moisander was niet geweldig maar wel lang aanvoerder en basisspeler.
1 -1
Ajacied33
Haps en St.Juste zijn beiden geen Ajax materiaal,te zwak,teveel middelmaat
5 0
BrandjeXL
Noem dan geen namen.
3 0
ajaxminimax
Laat hun maar... haps heeft een aantal goede maanden gekend en daar houdt het ook mee op. Haps vind ik pure middelmaat. St Juste is wel een aardig talentje, maar heb liever een goede ervaren cv uit het buitenland.
0 0
Bil
Tempo ligt weer vrij hoog bij Marc Overmars..
1 0
insectenverdelg
Zou Zeegelaar geen optie kunnen zijn?
0 -3
Web
Ajax gaat alleen voor het hoogst haalbare, en zo hoort het.

Dus te begrijpen dat het even kan duren, de betere spelers wachten eerst af of er niet een mooiere competitie voor ze is, zo liggen de verhoudingen .

Wij hebben een hele mooie selectie, maar een back op links is nodig.

Voor mij mag Zegelaar komen met nog een speler op die positie, en Sinkgraven moet vechten voor een positie op het middenveld, ik denk dat net zoals velen Keizer daar ook geen back in ziet.
0 -2
ajaxminimax
Sneijder zal ik graag zien komen, maar vrees dat die nog voor het poen gaat kiezen. Bovendien denk ik dat yolanthe niet terug wil naar nederland en daar gaat wesley echt wel naar luisteren. Linksback moet inderdaad gehaald worden, dat is echt een prioriteit.
0 0
Toon meer reacties