Speel gratis mee met de AS TopCoach poule en win het nieuwe uit of thuisshirt EN maak kans op 300 euro Ajax-tegoed!

[Update III] 'Palace presenteert Riedewald maandag'

BVeenstra, 17-07-2017 om 06:55, 54173 views, Voetbal International/Telegraaf | Het nieuwe thuisshirt van Ajax is nu te bedrukken

Jaïro Riedewald lijkt voor een transfer naar Engeland te staan, meldt Voetbal International. Het nieuws dat de verdediger in gesprek is met clubs wordt woensdag geconcretiseerd met de namen van Newcastle United en Crystal Palace.

De twee clubs uit de Premier League zouden concrete interesse hebben in Riedewald, die nog tot de zomer van 2020 vastligt bij Ajax. Om die reden moeten belangstellenden een bedrag van tien miljoen euro ophoesten. VI meldt dat Newcastle en Palace bereid zijn om dat te doen.

Newcastle United promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau, bij Crystal Palace is Frank de Boer sinds kort de trainer. De Nederlander werkte al jaren met Riedewald samen en hij gunde hem bovendien zijn debuut in het eerste bij Ajax. In Amsterdam lijkt de linkspoot niet veel toekomst te hebben, aangezien hij zijn rugnummer 4 naar Matthijs de Ligt zag gaan. Zelf sprak hij al uit teleurgesteld te zijn in het feit dat hij 36 kreeg toegewezen.

De Telegraaf weet het overigens zeker; Riedewald lijkt op weg naar Palace. Everton heeft zich ook gemeld, maar is te laat. 'De speler zou in principe zijn keuze al op Crystal Palace hebben laten vallen. Daarmee is een hereniging met Frank de Boer aanstaande, tenzij er alsnog een ander megabod voor club en speler komt', zo valt te lezen. 'Met de aanstaande overstap naar Crystal Palace krijgt Riedewald toch zijn droomtransfer naar de Premier League. Zijn vorige zaakwaarnemers van Forza waren in de winterstop nagenoeg rond met Tottenham Hotspur, maar de speler besloot in Amsterdam te blijven. Zijn nieuwe management van SEG kwam met Crystal Palace op de proppen.'

Update - 17.00 uur
Volgens het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports is de transfer van Ajax-verdediger Jaïro Riedewald naar Crystal Palace nagenoeg rond. Ajax ontvangt naar verluidt acht miljoen pond, omgerekend iets meer dan negen miljoen euro, voor de veelzijdige verdediger.

Update II - 07.10 uur (13 juli 2017)
Jaïro Riedewald kan zich bijna speler van Crystal Palace noemen, zo meldt De Telegraaf. De krant verwacht dat in de komende 24 uur alles rond komt. In tegenstelling tot eerdere berichten over tien en acht miljoen euro lijkt Ajax negen miljoen euro over te houden aan de deal. Onder de streep staat er zo alweer 41 miljoen euro aan transferinkomsten voor Ajax na ook de verkoop van Davy Klaassen en Kenny Tete.

Update III - 07.00 uur (17 juli 2017)
Jaïro Riedewald zal maandag gepresenteerd gaan worden als nieuwe aankoop van Crystal Palace. De verdediger zou daardoor nog net kunnen aanhaken voor de trip naar Azië, zo meldt De Telegraaf. Riedewald, die bij de Londense club links in het centrum zal gaan spelen, krijgt daarmee de oplossing na een moeizaam laatste jaar bij Ajax. Volgens de ochtendkrant ontvangt Ajax negen miljoen euro voor de geboren Haarlemmer.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Zie m graag blijven. Desnoods op t middenveld, daar kunnen we best wat verdedigende impuls en duelkracht gebruiken.
0 0
Sam Badi
Het is inmiddels woensdag, gaat weer lekker Telegraaf!
1 0
cyrus
jammer maar ja is wel beter voor hem moet snel nieuwe speler spelers bij in de verdediging en nog een buitenspeler vind ik mede ajacieden en sneijder zal ook leuk wezen toch mensen.
0 0
Marc W
Okay opa verteld.., maar vroeger gingen goede aanvallers van midden twintig naar het buitenland om geld te verdienen. Tegenwoordig kunnen we een talentvolle verdediger van net twintig jaar nog niet binnen de gelederen houden. Vroeger kon je een jong team nog bij elkaar houden en hopen dat het sterker werd.
0 0
svenafca1995
We hebben deze transferperiode al weer ruim 40 miljoen binnengekregen. (Klaassen, Tete, Zivkovic, Riedewald)
En dan moeten Dijks, Muric en Menig nog verkocht worden. Laat staan hoeveel salaris budget er vrij is gekomen.
1 0
Rdk1983
Welke maandag? Gisteren iig niet.
0 0
Rolo
Wat ben ik blij dat 80% van de bezoekers niet in het bezit is van de portefeuille van onze club. Iedereen roept maar om versterkingen, volgens de meest is het 5 voor 12.... Het is verdorie 18 juli. En ja je speelt volgende week voorronde CL. Maar als je met de huidige groep (de omstandigheden even daargelaten) niet van Nice kunt winnen, dan kan je net zo goed een nieuwe selectie kopen. Van de huidige basis van vorig jaar zijn alleen Peter's zoon Bertje vertrokken en Davy. Traore vang je op met Kluivert, die vorig jaar al een meer dreiging had in die paar wedstrijden dan Traore die een heel seizoen de kans heeft gekregen. En Davy is op te vangen via vd Beek.

Als je dan naar de opstelling kijkt:

Onana, Veltman, Sanchez, de Ligt, Viergever, Schone/de Jong, Ziyech, vd Beek, Kluivert, Dolberg, Younes.

Als je hier nog niet mee weg komt tegen Nice dan pak maar in en doek maar op. Voor een heel seizoen kom je hier op te kort inderdaad. Dus zal je ergens (backs, middenveld) versterking moeten halen.

Take your time.... ze weten in Amsterdam echt wel wat ze doen. Vorig jaar riep iedereen.. Sanchez... wtf wie is dat, dat weet ik ook niet. En kijk een jaar later,... Hebben ze in de top bij Ajax toch goed gedaan.
4 -1
Rdk1983
Nice moet je niet onderschatten.
1 0
gras
Hoop dat hij aan het voetballen toekomt, maar ook koppend wat sterker wordt. Everton zou beter voor hem zijn, maar goed. Gun deze gast het beste, al had ik hem veel liever nog bij Ajax gezien net als Tete.
0 -1
ajax500
Nou nog niet rond???
0 0
Eastwood
Zou Frank nog kunnen gaan verrassen met Crystal Palace? In positieve zin bedoel ik dan.
0 0
EVH
Tete 4 miljoen
Klaassen 27 miljoen
Riedewald 9 miljoen
Dijks 3 miljoen ??

Nu nog flink spenderen aan een hele goede linksback, en een buitenspeler.
1 0
gi0vanni
En minstensl 1 of twee centrumverdedigers.
0 -1
Daantje Makkes
Gvd... ik ga hem wel missen hoor maar hij was nogal weggezakt de laatste paar maanden
1 0
Blok537
denk dat hij in de lucht vooral tekort komt, soms ook te nonchalant in zijn aanname wat te lang duurt dus waarom Engeland? Enige voordeel is dat FdB er voorlopig coach is maat als dat de enige reden is.
0 0
NouridolbergNeres34
Riedewald is een prima speler alleen bij ons is hij op elke positie back, cv, 6, minder dan wat er in de basis staat. Op 6 vond ik hem een prima speler. Maar we hebben donny, eiting komt er aan en schone en frenkie kunnen er spelen. Het beste Jairo hoop dat je basisspeler word en slaagt bij Crystal Palace, het is je gegund.
4 0
Lazell
Inderdaad, maar vind het heel jammer als hij gaat. Nog steeds een jongen met heel veel talent. Het is gewoon geen jongen die er met zijn 17e staat zoals De Ligt, Dolberg en Kluivert.
2 -1
Sander89
Momenteel 5 verdedigers in de selectie waarvan 1 net zn debuut gemaakt heeft. Het word tijd om snel 2 verdedigers vast te leggen.

Sinkgraven wordt weer middenvelder neem ik aan, dan kan hij de plek van Appie opvullen. Ze kunnen ook proberen om Sneijder te halen.
5 -2
wladimir
Sneijder is over de hill. Zonde van het geld om hem te halen.
2 -2
Bky
Veltman
Zeefuik
Sanchez
De Ligt
Viergever
Sinkgraven
Eiting
Bergsma
3 -7
EVH
Eiting verdediger???
1 0
Bky
Eiting heeft vaak best verdienstelijk CV gespeeld bij Jong. Kan hij prima in geval van nood.
0 -1
chrisjuhhh
En Sneijder is een verdediger ?
Je schuift Sinkgraven door is prima hoor en dan wil je Sneijder halen raar .
Beter wat je eerst zei eerst achterin .
1 -1
ajaccied4life
Een pro-actieve Overmars is geen overbodige luxe nu.
5 0
chrisjuhhh
Hoe moeilijk is het toch om eerst eens te lezen wat er allemaal gebeurd is en waar iedereen mee bezig was , voordat je eens verder gaat kijken en commentaar levert .
3 -7
ajaccied4life
Ik concludeer of poneer exact niks. Ik stel enkel dat een pro-actie Overmars nu gewenst is. Jouw verhaal raakt kan noch wal.
8 -3
Stibba020
Dit is dan de 6e die vertrekt van het eerste elftal, als we Serero niet meetelen. We hebben er tot nu toe twee voor terug gekregen.
1 -1
Jayq
Nee hoor, we hebben er al 5 bij gekregen.

Neres is (in de wetenschap dat huurperiode van Traore afliep) al in de winter aangetrokken. Deze zomer zijn Van Leer en Huntelaar aangetrokken. En Zeefuik en Eiting zijn doorgeschoven naar het eerste elftal. Nu (na vertrek Reidewald) is er vooral nog een linksbenige verdediger nodig, en als Bergsma en/of Savastano (nog) niet rijp worden geacht, dan zal die gekocht moeten worden.

Er wordt vaak vergeten dat eigen jeugd die doorgeschoven worden naar het eerste elftal ook nieuwe spelers zijn. Bij Ajax wordt nu eenmaal niet voor iedere verkochte speler een nieuwe speler aangekocht, maar wordt dat ook altijd deels opgevangen met eigen jeugd (vooral bij vertrekkende reservespelers).

Zo werkt Ajax, en dat is de reden waarom wij zo trots zijn op onze club.
13 -2
gi0vanni
Mee eens alleen 2 dingen: Neres is gehaald voor el Ghazi. (Traore was de vervanger van Milik.) En indien de eigen jeugd echt op niveau is zoals Eiting denk ik is het prima. Anders niet.
0 0
Stibba020
Er is nooit gezegt dat Neres voor Troare is aangetrokken hoor.. Vorige jaar is wel gebleken in de finale en de uit wedstrijden tegen Lyon en Schalke dat je ervaring miste. Nu heb je de meest ervaren speler laten gaan(Klaassen) en speel je geen Europa League maar Champions League. Het is er alleen maar jonger opgeworden en aangezien je al drie jaar zonder prijzen zit. Zal je dit jaar toch echt weer is kampioen moeten worden. Ajax moet in mijn ogen nog een linksbuiten, ervaren middenvelder en een linksback halen.
4 -2
Jayq
Volgens mij heeft Huntelaar veel meer ervaring dan Klaassen...
1 0
Stibba020
Ja want Huntelaar is een basisklant... Westermann had ook veel ervaring.
2 -1
Jayq
Waarschijnlijk niet.

Maar volgens jou gaan we Europees tekort komen omdat we onze meest ervaren speler verkocht hebben. Als het puur op ervaring aan zou komen dan is het al opgelost, kwestie van Huntelaar wel opstellen, dan hebben we alweer meer ervaring in het veld staan dan vorig jaar (in de wetenschap dat de rest ook allemaal weer een jaar meer ervaring heeft)
2 -2
Ajaxvooraltijd
Want Traore had bakken aan ervaring? Die schoot bijna iedere bal het stadion uit.
2 -3
Stibba020
Nog altijd een stuk meer ervaring dan Neres en Kluivert.
4 0
chrisjuhhh
Hehe eindelijk iemand die het snapt (als een van de weinige hier )
Ajax koopt pas als er niemand is uit eigen jeugd voor die positie .
4 -5
CaptainDavy
9 miljoen nog een mooi bedrag gezien hoe weinig hij speelde laatste jaar. Hoop dat ie weer opbloeit daar onder Frank.
2 0
Redrum
De verkoop loopt weer gesmeerd!
9 0
hetzijnmaar
In de Copa Sud America lopen wel n paar verdedigers rond die je voor dat geld kan halen
maar gaat dat nog lukken voor de voorronde CL begint
lees hier veel over de handelingssnelheid van Riedewald maar maak me meer zorgen over de handelingssnelheid van Overmars en consorten
Bedankt Jairo voor je inzet, het ga je goed in de UK
4 -4
Maik
Crystal Palace weer hoor haha. Goed zo Frankie, maak ons rijk! :D
1 -1
Nab
NEEEEE......Ernstige hersenschade Nouri meldt Ajax!!! Wat een verschrikkelijke dag :(((
1 0
Minsc
En we hadden nog 50 miljoen over van vorig jaar, de een zegt geld, de ander money maar wij zeggen poen.
0 -1
Ajax412
Geruchten dat Viergever naar Duitsland kan, gaan we dan volgend seizoen net 2 verdedigers spelen? Hopen dat de geruchten bij geruchten blijven.
2 -1
HeavenlyDivine
Kan je het hem kwalijk nemen?
Zou hij dit seizoen een basisplek krijgen? Nee
Zou hij volgend seizoen een basisplek krijgen? Ook niet zeker

Als een andere speler een overstap naar ons maakt om deze reden, roepen we dat hij zo'n slimme keuze maakt.
2 -4
GeleenAjax
Nee, dan vragen we wat we met zo'n bankzitter moeten...
1 -1
HeavenlyDivine
Als hij overkomt van een grotere club bedoel ik
De fans van Crystal Palace lijken blij met em

De overstap van Redan vinden we allemaal dom (en terecht), omdat hij daar niet kan rekenen op speeltijd
En als een speler bij ons niet kan rekenen op veel speeltijd, worden we kwaad.

Donny kon wachten, want hij wist haast zeker dat hij dit seizoen een basisplaats zou krijgen
Zoals ik eerder zei, Riedewald heeft niet eens garantie dat hij in t seizoen 18/19 een basisplaats heeft
0 0
Michels
Jammer hoor. Echt een groot talent en een echte Ajacied! Tuurlijk, hij heeft afgelopen seizoen niets van z'n kunnen geëtaleerd, maar hij is nog erg jong en kan nog behoorlijk ontwikkelen. Zeker met zijn multifunctionaliteit (cb, lb, vm) zou je hem eigenlijk gewoon vaker moeten gebruiken. Echt heel jammer!
2 -1
wendoo9
Het is zeker jammer, maar deze jongen heeft geen handelingssnelheid en oogt soms sloom en traag. Zal zeker van pas komen in Engeland waar meer gebeukt moet worden, want sterk is hij wel !
1 -2
godenzonenssuper
Had hij 2 seizoenen geleden in Kerkrade moeten laten zien toen hij zich als een kleuter liet afbluffen in de laatste seconde.
1 -1
JanTa
Hij kreeg al een hoog rugnummer en dat betekend meestal dat je mag kijken naar een andere club. Aan de ene kant jammer want je bent een Multifunctionele speler kwijt die op meerdere plekken inzetbaar maar wat zijn kracht is is ook zijn zwakte waardoor hij geen basisspeler kan zijn. Ik ben bang dat hij die rol ook bij Crystal Palace zal krijgen maar daar hebben ze meer budget om zulke spelers erbij te hebben. We zullen je missen Riedewald en het ga je goed bij je nieuwe club.
2 0
GeleenAjax
Conform jouw beredenatie: daag Dolberg....!
0 0
afcavince
Hink continu op twee gedachten. Enerzijds schrik ik van hoe veel spelers er vertrekken en hoe weinig er voor terug komt. Anderzijds zullen ze achter de schermen keihard bezig zijn met het halen van versterking. Wanneer mij wordt gevraagd wie er gehaald moet worden, blijf ik ze ook vaak een antwoord verschuldigd.. Hoop op wat verrassingen uit de Zuid-Amerikaanse hoed, want met een Haps oid zullen de meeste Ajacieden terecht ontevreden zijn.
4 0
Redrum
Spijtig, maar het is niet anders. Net als Bazoer, Tete, Fischer en El Ghazi heeft Riedewald het gewoon niet waar kunnen maken. Een goed begin is leuk, maar ze zijn allemaal teruggezakt en bleken uiteindelijk vooral mentaal niet goed genoeg te zijn voor het grote werk. Zodra de eerste tegenslagen zich aan dienden bleken ze allen niet in staat om het hoofd koel te houden en dat is erg jammer. Riedewald heeft vorig jaar weinig gespeeld, maar dat was in mijn ogen meer dan terecht. Mist echt een bepaalde hardheid, felheid en gedrevenheid. Zijn debuutwedstrijd zal altijd zijn meest memorabele wedstrijd voor Ajax blijven. Ajax zal uiteraard wel een vervanger moeten halen, maar ik ga er vooralsnog van uit dat Overmars daar ook mee bezig is.
5 0
hetzijnmaar
zegt genoeg dat de Boer en Koeman hem er graag bij hebben
Bazoer uitgeroepen tot een van de grote talenten van de Bundesliga
spelen nu wekelijks top wedstrijden en verdienen min 5 keer zoveel als ze bij Ajax kunnen krijgen
Dit zijn geen Kakkerlakken en wens ze allen s6


0 0
Ajax0317
Dat van Bazoer slaat niet echt ergens op. Maakt alleen minuten omdat die Nederlander coach was
0 0
afcavince
Zijn dit eigenlijk ook zijn enige twee goals geweest? Man, wat sprong ik toen een gat in de lucht
0 0
Redrum
Hij heb er nog een paar gemaakt geloof ik, maar deze waren wel het aller mooist. Ik was er gelukkig bij in het uitvak, wat een ontlading was dat toen.
0 0
Afstandsschot
Herinner je je PAOK uit nog? Redelijk belangrijk doelpuntje ook na die gemiste penalty van Davy
0 0
afcavince
Was dat niet Panathinaikos uit? Hij wist wel wanneer hij ze maakte, nu je het zegt.
0 0
HeavenlyDivine
Inderdaad Panathinaikos, tegen PAOK schoot ie op de lat, met een heerlijke poeier
0 0
kleinedraaicirkel
Jammer. Prachtige voetballer en dacht echt dat hij de leider op de 6 kon worden, maar is gewoon een mietje. 20 jaar en dan al zeiken om speeltijd nadat je een flinke blessure hebt gehad en een gigantische vormdip.

Neem dan gewoon een voorbeeld aan Klaassen, Cillessen, Schone en Viergever. De een lag er lang uit met een blessure (Klaassen) op een cruciale leeftijd en ging als een malle trainen om beter en beter te worden. De andere drie zaten op de bank op een leeftijd dat je moet spelen. Allemaal hebben ze nooit gezeurd of wat dan ook en hebben iedere training 110% gegeven.

Maar meneer Riedewald denkt dat hij na 3 jaar en 63 wedstrijden (op drie posities) al klaar is bij Ajax. Dom, dom, dom. Had gewoon dit seizoen moeten vlammen onder de Keizer en de komende drie jaar een vaste waarde kunnen worden. Dan ging hij als een volwaardige speler met 150+ wedstrijden, wat prijzen en een constante ontwikkeling naar zijn volgende club.

Zijn talent zal ik missen, zijn instelling niet.
1 0
JHM
Jongens als Schone, Klaassen, Cillessen, Sinkgraven, Viergever zijn modelprofs. Klagen niet en vechten voor hun plek. Als je een team van zulke speler hebt kun je echt fantastische resulaten gaan halen. Dan ga je volledig voor de club en weet je je eigen belang daar ondergeschikt aan te maken. Helaas hebben nooit alle spelers in een selectie deze mentaliteit.
0 -1
NouridolbergNeres34
Iemand nog een interesante CV gezien die haalbaar is voor Ajax? Als vervanger van Jairo.
0 0
foensai
 Maximilian Wöber van Rapid Wien. En zeca van Santos voor de linksback. Zijn de 2 opties die nu weer genoemd worden. alle 2 goeie talenten. Maar voor mij staat wel voorop dat de ligt altijd basis staat!
0 0
Matzet
Wöber is zeker een optie als 2e linker centrale verdediger, maar dan wel voor jong Ajax en niet voor Ajax 1. Heeft nog maar 14 wedstrijden op het hoogste niveau meegespeeld. Er zijn nog genoeg vergelijkbare spelers op de markt: Boscagli (Nice), Dagerstal (Norkoping) en de niet meer haalbare Justin Hoogma.
Zeca is rechtsbenig, niet bepaald handig als linksback. Tegelijkertijd zijn er maar weinig betaalbare backs met kwaliteit. Ben fan van Van Drongelen, maar of hij nu al klaar is voor de basis, betwijfel ik.
0 0
chuckie88
Mark Overmars en Ajax weer zeer goed bezig deze transferperiode...nog een paar te gaan ( Dijks, Muric, Menig, Groothuizen,) en dan nog 2 directe versterkingen erbij halen. Enige smetje is voor mij dat die lampjes Lozano hebben weten binnen te hengelen....die had Ajax gewoln moeten halen en dan over 2 jaar in veelvoud kunnen verkopen. Zeker met het nivo verdedigers in Nederland. Bovendien maakt die je elftal wel erg sterk aanvallend...nu maar hopen dat wij ern soortgelijke speler weten te contracteren
0 -2
Tecmessa
Mwah als je Lozano alleen had kunnen halen in eenzelfde constructie als dat PSV nu gedaan heeft, dan ben ik blij dat we het niet gedaan hebben. Te grote gok. Om geen verlies te maken moeten ze die kerel voor minimaal 15-16 miljoen verkopen. Hij zal maar geblesseerd maken of floppen. Ik hoop het niet voor Hirving persoonlijk, maar het lijkt me mooi als PSV afgestraft wordt voor hun financieel wanbeleid.
0 0
chuckie88
Waarom zou Ajax dezelfde contructie moeten toepassen? Deze jongen had gewoon afgetikt kunnen worden en net als Sanchez een revelatie geworden en voor 40 plus verkocht kunnen worden.
0 -1
Tecmessa
Dan had je dus minimaal 16 miljoen op tafel moeten leggen. Een gok van vier (Sanchez) of zestien is nogal een verschil. Ik zal het S-woord niet in de mond nemen, maar laten we zeggen dat het in het verleden niet altijd goed uitpakte met zulke bedragen.
0 0
Labrador
Jammer maar begrijpelijk. Palace is een mooie club met een geweldig stadion.
0 -1
Voetbalverstand
Overmars loopt heerlijk te harken. Nu even 3 x 10 mil aangooien tegen 3 toppers en we plaatsen ons voor de CL en zijn de nr. 1 titelkandidaat.
1 -1
Ferd
Als bankzitters als Riedewald al 9 miljoen kosten, hoe kan je dan voor 10 miljoen een topper halen? Leg mij dat eens uit.
3 -1
Voetbalverstand
In principe was Milik 2,5mil en Sanchez 5mil. Met een goed scoutingsnetwerk zou je voor 30 mil wel 3 toppers kunnen halen. Eventueel haal je er 2 van 15.
2 0
Jayq
Daar noem je 2 voltreffers.
In principe koste Sulejmani 16,5 miljoen, Luque 8 miljoen en Cvitanich 7 miljoen.
Er zijn 0 zekerheden dat je voor welke prijs dan ook een topper binnen haalt.
1 -1
AFCAsphere
Probeer de koop-gekkies hier dat maar eens te vertellen.
0 0
WyZynDeBeste
Hoeveel kostte Sanchez? Het kan wel, als je de scouting op orde hebt en een beetje geluk hebt.
1 0
Jayq
Hoeveel kostte Cassierra?
Als het een beetje tegenzit, kun je, ondanks dat je de scouting op orde hebt ook een beetje pech hebben (dat je iemand haalt die niet direct een topper is, dit betekent dus niet dat ik Cassierra al afgeschreven heb).

Wat ik (en ook Ferd) er mee wil zeggen, is dat je nooit zeker weet of je met een investering van 5 of 10 miljoen een topper binnen haalt.
1 -1
WyZynDeBeste
Inderdaad. Het kan dooien, het kan vriezen. Soms pak je een topper, soms pakt het minder uit.

Feit is dat een topspeler geen 10 tot 15 miljoen hoeft te kosten.
0 0
jollie18
Ajax is lekker bezig. Eerst alle spelers weg en dan pas nieuwe aantrekken.
0 -2
14Abdelhak14
Belachelijk dit. De marktwaarde van Riedewald en Viergever ligt op dit moment ongeveer even hoog. En wij verkopen dit multifunctionele talent van de club en gaan dan een bod op bankzitter viergever waarschijnlijk weigeren.
Het handelen van Ajax rondom de transfers van Bazoer Tete en Jairo geeft echt te denken. Probeer ze te houden of wacht tot eind transferperiode op een niet te weigeren bod van een club in nood. Dit zijn echt fooitjes
1 -8
koeman1
Viergever is een basis speler moet je niet verkopen voordat je iemand hebt die eigenlijk beter is. de rest is wissel dus minder interessant en die laten te weinig zien dat ze in de basis horen
0 0
chuckie88
Weet jij wat te denken geeft : de mentaliteit van deze kikkers....gelukkig nu allemaal afgeserveerd...tegen een prima prijs
3 -1
ambtenaar
Haha heb jij het afgelopen seizoen gemist ?
3 0
GeleenAjax
Volgens mij ben je in de war? Riedewald is hier de bankzitter. Niet Viergever.
5 voor een eenjarig contract (Tete) en 9 (Riedewald) is voor 2 reserves helemaal niet slecht. En blijven zeiken over de transfers van deze 2 en Bazoer heeft ook geen zin. Ja, ze hebben talent. Maar ze hebben niet de mentaliteit om zich na wat tegenslag terug te knokken. Meteen zijn de verwende jongetjes in hun eer aangetast. Dat wassen ook te zien tijdens de wedstrijden die ze wél mee mochten doen...
Als ze dan niet willen knokken voor hun plaats en laten zien dat zij het talent zijn wat beter is dan anderen, maar liever naar hun zaakwaarnemertje rent: doorselecteren en fijn laten gaan.
6 0
14Abdelhak14
Dat was ook niet nodig geweest als ze gewoon op waarde waren geschat. Als ik het talent van Bazoer had en zo'n goed seizoen had gespeeld dan zou ik ook weg willen als figuren als Schone en Gudelj voor je in de pikorde staan. Riedewald staat achter Viergever en Westermann en is zijn rugnummer kwijt. Tete is een klasse beter dan Veltman, maar speelde nooit. De schuld ligt vooral bij Ajax. Dit is verspilling van kapitaal en talent. Joel blijft max een jaar, Heiko is al weg en Viergver en Schone zullen nooit het niveau van Ajax halen dat we zouden moeten nastreven. Die andere 3 hebben die potentie wel.

En op welke positie gaat Nick basis spelen dan? Sinkgraven en de Ligt zijn toch wel echt een klasse beter dan Nick, zeker in het spelletje dat Keijzer wil gaan spelen.
0 -2
Pointer1
Ik begrijp best dat Ajax de filosofie heeft om jonge talenten aan te trekken omdat wat meer ervaren spelers de doorstroom van de jeugd niet mag blokkeren. Aan de andere kant lijkt het nu meer op een handelshuis en lijkt het er volgens mij nu meer om te gaan hoeveel geld er op de bank staat. Supporters hebben er weinig aan als er nu 200 miljoen op de bank staat over 1,5 jaar wellicht 300 miljoen. Dus als Ajax geen "dure" spelers wil kopen laten ze dan 50 miljoen extra in de jeugdopleiding steken en troef dan de echte grote clubs maar af door echt de hele grote talenten te halen. Daar kunnen ze later dan wel naar toe. Bij Ajax maken ze echt kans op speeltijd en de kans om hun talent te laten zien. Verkopen is leuk maar geef de supporters dan ook eens echt wat terug.
3 -2
Tecmessa
Maar dat is toch ook het beleid dat nu gevoerd wordt? Er worden constant jonge talenten t aangetrokken. Deze zomer weer Danilo Pereira, Jensen etc. Tuurlijk had je Riedewald er graag bijgehouden, maar wel in de rol van reservespeler want hij is op dit moment gewoon niet goed genoeg voor de basiself. Als die jongen zich daarvoor niet kan motiveren en je dus het hele seizoen met een ongemotiveerde speler zit die de sfeer drukt, dan snap ik wel dat je hem laat gaan. Zeker als je er nog een leuk prijsje voor kan krijgen. Het is alleen jammer dat jongen als Jaïro en Kenny het niet op kunnen. brengen om keihard te knokken voor hun positie en te leven met een invallersrol.
4 -2
mgtow
We worden natuurlijk veel te makkelijk kampioen met zoveel goede verdedigers. Dan kun je inderdaad beter je halve verdediging verkopen. De eredivisie moet wel spannend blijven ;-)
2 -1
MFox
Van de basis achterin is nog niemand weg, dat is het belangrijkste. Het wordt wel erg smal nu.
4 -1
Heiko
Verkopen gaat blijkbaar sneller dan nieuwe spelers aantrekken
3 -2
Youri08
Lijkt me logisch
1 -1
BobaAjax
Hoezo , Feyenoord en psv proberen ook hun wissels te verkopen, lukt ook ( nog ) niet.
0 0
JCr14
Leverkusen wil ook al Viergever las ik
0 0
R.F.
Ja en als die met miljoenen gaan gooien moet je wel ivm restwaarde. Jairo daarentegen is veel jonger en staat bekend als talent. Hoe dan ook isvonze complete backup weg. Tete- Westermann - Riedewald - Dijks
1 0
Nieuwegein
in tegenstelling tot 8 a 10 miljoen?? 9 is toch 8 a 10 miljoen
8 0
Wesl
'8 a 10 miljoen' of '8 en 10 miljoen' dat is een verschil
1 0
kampioen0809
Haha dat begrijpt toch niemand hé...
1 0
ajaccied4life
Als Ajax Viergever laat gaan dan is het echt van het padje af. Beter dan nog transfervrij de deur uit laten lopen of het contract met minimaal 1 jaar verlengen.
3 -1
JCr14
Ligt er natuurlijk aan wat ze halen
0 0
ajaccied4life
Ik geloof niet dat Ajax veel kan halen. Niet omdat ze het niet kunnen betalen maar omdat als Ajax komt ook Celta en Villarreal in je nek hijgen die prima salarissen kunnen betalen.
Ajax moet dus of heel vroeg scouten en vastleggen.
Of het geluk hebben dat een speler en zaakwaarnemer aan carrièreplanning doen.
Het niveau onder een bepaald type speler is verder niet echt Ajaxwaardig, dus heb je ook niks aan.
1 -1
Pointer1
Volgens mij staat de teller niet op 41 Miljoen maar op minimaal 46 miljoen. Moet de 5 miljoen voor Bosz nog bij en een voor mij onbekend bedrag voor Zivkovic.
5 0
bojansuarez
Er zijn maar weinig clubs die zelfopgeleide wissel-spelers regelmatig voor 8 miljoen verkopen, behalve misschien in Engeland. Behalve Kishna en Tete zijn er vrij mooie bedragen overgemaakt voor goede talenten welteverstaan. Marc doet dit prima, kan altijd beter natuurlijk. Maar er zijn tijden geweest dat onze toppers transfervrij weggingen, dat zie ik nu niet meer zo snel gebeuren.
5 0
xstaniox
Jammer dat zo'n talent weggaat. Maar eerlijk is eerlijk, ook al hebben we het geld nu niet nodig, dit is een aardig bedrag voor een verdediger die bijna nooit meer speelt. Natuurlijk wel een contract tot 2020, maar toch. Hopelijk nog een doorverkooppercentage.
Verder gun ik hem het beste.
Bedankt voor alles Jaïro!
3 0
AsensioAFCA
Onana, Veltman, Sanchez, de Ligt, Viergever, van de Beek, Riedewald, Ziyech, Neres, Dolberg, Kluivert zie ik wel zitten. Riedewald speelde naar mijn idee een goede periode op 6 vorig jaar met vertrouwen en kan af en toe ook tussen de cv's inzakken. Met Huntelaar, frenkie, schone, Younes, cerny, zeefuik, sinkgraven & van Leer daarachter. Eventueel een nieuwe linksback en viergever back up voor de cv's , maar voorderest heb ik vertrouwen in deze groep mits er niet vanalles verkocht gaat worden natuurlijk. Hoop daarom ook alsnog dat Riedewald blijft.. al zit dat er waarschijnlijk niet in
0 -2
NouridolbergNeres34
Frank de Boer wil Cillessen nu ook huren met een optie tot koop.
1 -1
Zionist
8.4 miljoen...zegt een krant...
0 -1
NouridolbergNeres34
The Guardian claimt principeakkoord over transfer Riedewald.
De transfer van Jairo Riedewald naar Crystal Palace lijkt bijna niet meer te kunnen mislukken. The Guardian meldt woensdagavond namelijk dat de verdediger annex verdedigende middenvelder een principeakkoord heeft bereikt met de club uit Londen. De Telegraaf schreef eerder al dat Riedewald ‘in principe’ voor de club van Frank de Boer had gekozen.
0 0
Afca85meer
Leuk voor Jairo. Opvallend dat zijn oud trainer juist hem haalt en niet bijv. Veltman. Het lijkt erop dat hih meer gecharmeerd is van Riedewald. Kan uiteraard ook puur vanwege zijn linkerbeen zijn, maar dat zal vast niet zijn enige reden zijn. Jairo gefeliciteerd kerel! Het ga je goed!
4 -2
DiehardAjacied
Toch gek dat de Boer ook Veltman wil hebben.
0 -1
Rukboor
Geweldige verbetering voor hem toch?
Van Ajax naar een club die nooit Europees speelt, en vaak degradatievoetbal speelt, en waar sinds 2010 ieder jaar een nieuwe trainer moet komen opdraven.
Wel een mooie competitie, maar dan zal hij wel wat meer gas moeten geven lijkt me.
1 -3
ST
Se bastasse una bella rigoni
0 -3
ST
Blijf het een beetje een Urby vinden. Allemaal net ff te sloom in z'n hoofd en in de dekking vaak net te laat maar aan de bal prima. Liever Viergever om zijn ervaring en mentaliteit. Ik zou Riedewald verkopen en een hele goede linksback halen die net Sinkgraven gaat concurreren.
2 0
MarcOndertwix
Prima bedrag voor een ongemotiveerde, over het veld sjokkende speler.
2 0
zivkabrimovic
Wie komen er denken jullie?
0 0
Rukboor
Ik denk dat ze Heiko terug kopen, maar ik weet het niet zeker.
2 0
ajaxrulesz
ik hoop op een rigoni.
1 0
Ajax#1900
Zijn er het toch nog eens. Een buitenspeler met een beetje ervaring zo welkom zijn. En een linksback eventueel.
1 0
wladimir
Bergsma komt door vanuit Jong.
1 -1
BlueDuke
Prima voor centrum maar links heb je wel iemand nodig denk ik.
1 0
schujoy
Jan Lul en Jan met de lange achternaam.
3 0
Heiko
Dat weet alleen Overmars.
1 0
Ozymandias
Wel meer mensen weten het hoor.
0 -2
3sterren
Bij het uitblijven van een serieuze kans op een basisplek is er geen sprake van zeuren als een speler na een seizoen banken alleen maar wéér een seizoen banken als toekomstperspectief heeft.
Dan heet het geen zeuren, maar simpelweg gehoor geven aan zijn ambities.
Heel gezond voor een jonge talentvolle sporter...
3 -5
AjaxCitizen
Hoezo niet? Viergever moest ook lang banken, Sinkgraven moest ook lang banken, Schöne moest ook lang banken. Met de juiste motivatie en inzet kan je zo weer kans maken op een basisplaats. Zeker onder een nieuwe trainer. Dat bewijzen de 3 spelers die ik eerder noemde.

Wat Riedewald laat zien heet gewoon slappe mentaliteit. Bij de eerste de beste tegenslag al willen vertrekken. Vorig seizoen is hij er terecht uitgehaald door Bosz, aangezien de andere spelers op zijn posities beter presteerden. Dan moet hij het ongelijk van de trainer bewijzen, maar dat deed hij niet.
5 -3
3sterren
Waarom zou hij bij Ajax moeten blijven?
Om hier op AS te worden uitgekotst soms?

Mensen in Dromenland en Utopia, woonachtig in luchtkastelen, kunnen het zich veroorloven om een financieel aantrekkelijker salaris af te slaan.
En ambitieuze en talentvolle voetballers willen nu eenmaal wekelijks spelen.
En als ze zich daarbij ook nog eens financieel onafhankelijk kunnen voetballen heet dat gewoon een win-win-situatie. Een ieder die zegt dat hij niet voor het geld moet gaan is een hele grote hypocriet.

En wie denk je die het is geweest die zijn rugnummer heeft ’afgepakt’?
Juist ja, de nieuwe trainer. Kennelijk heeft die geen plannen met Riedewald voor het komende seizoen, anders dan hem te laten banken.
En terecht in mijn ogen. Er zijn op dit moment betere opties.

Neemt niet weg dat ik het goed begrijp dat hij naar een trainer wil die het hoogstwaarschijnlijk wel in hem ziet zitten en bovendien voor meer geld.
2 -1
AjaxCitizen
Misschien willen de meeste dat hij blijft, omdat de meesten hier zien dat hij totaal niet uitgeleerd is bij ons? Ontbreekt het nog aan teveel kwaliteiten om al een stap te maken.

Wie zegt dat De Boer gelijk een basisplaats voor Riedewald klaar heeft staan? Die garantie heeft hij daar ook niet. Voor hetzelfde geld speelt er bij Palace iemand op de plek van Riedewald die beter in het spel van De Boer past. Als jij dan wekelijks wilt spelen, dan moet je daar ook voor werken. Dat is bij Palace niet anders. Momenteel laat Riedewald zien er helemaal niet voor te willen werken, maar voor de gemakkelijke weg te kiezen.

En mooi dat jij zeker weet dat Keizer de rugnummers bepaalt. Volgens mij is daar nog nooit iets over gezegd wie over de rugnummers gaat bij Ajax, maar jij bent kennelijk heel goed ingelicht als ik jou moet geloven. Verder heeft niemand zijn nummer 'afgepakt'. Hij moet er zelf voor zorgen dat hij zijn nummer behoudt. Zijn prestaties van afgelopen seizoen waren gewoon slecht en het is dus terecht dat hij anderen nu voor zich moet dulden en de nummer '4' kwijtraakt. Voor hem de uitdaging om de leiding ongelijk te bewijzen, maar hij vertikt het om die uitdaging aan te gaan.
0 -1
3sterren
Namens Riedewald bied ik jou zijn excuses aan dat hij het vertikt om die uitdaging aan te gaan.
En inderdaad, niet de trainer bepaalt de rugnummers, maar tante Sjaan uit Betondorp die de sokken mag wassen van ome Bertus, die op zijn beurt Marcel keizer het komende seizoen zal adviseren wie er waar moet staan.

Het is inderdaad echt te zot voor woorden dat Riedewald weg wil zonder AjaxCitizen c.s. te hebben geconsulteerd of hij al is uitgeleerd bij Ajax en of hij wel voldoende kwaliteit bezit om al die stap te kunnen maken.

Dit nog als laatste: je hebt gelijk en je houdt nog over ook...
1 -1
AjaxCitizen
Mooie sarcastische en niet inhoudelijke reactie. Als je gewoon niet op mijn reactie kan antwoorden, zeg dan gewoon niets.
0 0
Heiko
Hij kan zich ook proberen in de basis te knokken/spelen. Blijkbaar heeft hij eindelijk ingezien dat hij te kort komt voor Ajax. Er zijn betere spelers
5 -1
ajaccied4life
Eensch,
0 -3
NouridolbergNeres34
Gun Jairo het beste het is echt een prima voetballer denk nog altijd dat er meer inzit bij hem. Mis die echte overtuiging bij hem wat een sanchez en de ligt wel hebben als CV.

probleem is ook bij Ajax op de plek van CV heeft hij de ligt als concurrent die beter is en op de 6 positie heeft hij Donny , Schone en eventueel Eiting die er ook aan zit te komen als concurrentie.

En als linksback heeft hij Sinkgraven en (een nieuwe aankoop) als concurrent ik begrijp wel dat hij ervoor kiest om te vertrekken. Hij loopt een aantal jaar mee bij het 1e en wil niet nog een jaar banken.
1 0
Schip
Prima transfer, maar erg jammer. Komt nu bij Frank, die hem genoeg kan leren over de 4 positie. Vertonghen is ook pas gaan inschuiven onder de Boer.
5 0
TonnieMontana
Godverdorie.
1 -3
Ajax4xbestevaneuropa
Als dit beleid zo doorgaat en Ajax speelt gem. om de 2 jr CL, dan hebben ze over 10 jaar 500 miljoen.
2013 Eriksen 13,5 mil. 2014 Blind 17,5 2016 Bazoer 12 Cillessen 13 Milik 32 2017 Klaassen 27 Sanchez 40.....????
1993 Bergkamp naar Inter voor 16 mil euro
2004 Zlatan Juve 16 mil. 2004 Chivu Roma 18 mil
2011 Suarez Liverpool 26,5
0 -1
wladimir
Je vergeet Vurnon Anita, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Siem de Jong, Kolbein Sightorsson en Viktor Fischer die ook niet onaardig zijn verkocht.

Ik zou maar snel aandelen kopen als ik jou was.
0 0
3sterren
Ja, dat is zeker wennen voor je hè? Een gezonde bedrijfsvoering bij een relatief kleine club als Ajax.
Of zie je liever geworstel om financieel het hoofd boven water te houden, zoals een paar jaar geleden bij Feijenoord het geval was. Of misschien zie je liever dat Overmars bedelt bij de wethouder van Amsterdam voor een paar grijpstuivers om een speler te kunnen huren van Chelsea, zoals PSV deed bij de gemeente Eindhoven?

Financieel gezond zijn is niets mis mee hoor...
0 -1
DiehardAjacied
:') In wat voor wereld leef jij dan? geld vangen prima, maar we geven ook geld uit hoor.
1 0
Suarez16_
8 miljoen pond moet ik schatten rond de 9,5-10 miljoen euro. Echt een heerlijk bedrag voor Riedewald. Met de verkopen van Klaassen, Tete en waarschijnlijk nog Dijks ontvang je zo 45 tot 50 miljoen deze transferperiode en met het vertrek van overbodige spelers zoals boer, Westermann en serero maak je ook nog wat extra salaris vrij. Tijd om te investeren in de selectie. Op dit moment komen we in mijn ogen een CV, linksback, type Nigel De Jong/Poulsen en een buitenspeler/aanvallende middenvelder te kort. Opzich is Cerny, Younes, Neres en Kluivert een goede bezetting en Ziyech, Van de Beek en De Jong ook redelijk, maar zie dan toch graag die Rigoni er bij komen waardoor je met een beetje schuifen 8 spelers hebt voor 4 posities, wat prima is. Je moet wel een beetje concurrenrie hebben. Vorig jaar was too much, maar nu wordt het wel heel mager. Op Nouri reken ik sowieso nog niet in 2017 en het is ook nog afwachten hoe hij er uit komt, dus helaas is er een speler nodig voor aanvallende middenvelder, maar aangezien Rigoni middenveld en aanval kan lijkt het mij een goede aankoop.
1 -1
Ar
Wat doen de meeste toch negatief over Riedewald en Tete, die je nooit heb horen klagen behoudens gezond balen van.
Één van de redenen dat we afgelopen seizoen de finale konden halen is omdat we met hun twee ipv een geschorste of geblesseerde speler er nauwelijks in kwaliteit op achteruit gingen. Ze speelden natuurlijk top tegen Lyon en nu wordt er wel heel geringschattend over hen gedaan. Geloof me, we gaan ze missen. Twee schorsingen of blessures achterin en we hebben een probleem.
5 -4
AFCAsphere
''Die heb je nooit horen klagen''

Haha, volgens mij kom jij niet zo vaak op AS. Ze hebben vaak genoeg geklaagd, Tete heeft het zelfs nog in meerdere tv-interviews gezegd.
0 0
Schip
Eens.
1 -1
meerzicht
Ff niet op zitten letten bij de finale, man ? Ingooi riedewald? Doelpunt ! Van een zeer bedenkelijk niveau op dit podium. Maar dat geeft niet. Jij mag enthousiast over hem zijn, ik ben dat zeker niet. IS ook een zuerpiet , ipv een knokker. Liep enorm te zeuren over zijn rugnummer, ipv zich in het team te knokken. Ik gun hem all the best. En, niet onbelangrijk, leuk bedragje voor hem gekregen?
8 -3
pj
Sánchez is heus niet zoveel verder dan Riedewald, en als er iemand een dramatische finale speelde dan was het Sánchez wel.
0 -3
AjaxCitizen
Sanchez niet zoveel verder dan Riedewald?
Sanchez was in zijn eerste seizoen bij ons al veel overtuigender dan al die jaren dat Riedewald in het eerste zit.
2 -1
M.Olsen
Helaas. Kijk nog maar een keer makker
1 -1
Schip
Als alles stil staat omdat Mourinho Bosz tactisch totaal overbluft en Bosz daar zoals gebruikelijk niets op wist te verzinnen, dan is het wachten op een individuele fout. Van wie dan ook.

Je conclusie is dus flinterdun, als je spelers daarop afrekent. Waar waren de andere spelers in de finale? Ook maar verkopen?

Riedewald liet zich in alle invalbeurten, op WII na vond ik, prima zien. Als je international bent en zonder echte uitleg op het 2e plan komt, vind ik helemaal niet dat hij zich als zeurpiet heeft gedragen. Integendeel. Hij heeft het uitgezeten, wilde nog blijven ook en knokken. Maar dan zegt de rugnummerverdeling wel veel over de plannen. En nog zo'n jaar: waarom dan?

Dan ben je kennelijk te licht bewogen. Viergever heeft een prima seizoen gehad en verdient zijn stek, maar de mogelijkheden van Riedewald zijn uiteindelijk groter.

2 -2
waaijop
mentaal zijn zijn mogelijkheden te beperkt om zijn voetbaltechnische mogelijkheden te vergroten. Waarom heeft hij nooit leren koppen bijvoorbeeld? Tegen Legia verloor hij een kopduel van de kleinste speler van Legia. En dat was smurfgrootte.
0 0
AFCAsphere
Het hele seizoen hebben we aan moeten horen van 9 van de 10 Ajacieden dat Veltman moest worden verkocht, terwijl hij juist degene was die in de finale niet door de mand viel. Zo'n wedstrijd brengt een hoop druk met zich mee, en Joël kan daar duidelijk beter mee omgaan dan Jaïro.

RIedewald afrekenen op één fout is natuurlijk makkelijk, maar we hebben het hier wel over een finale, hè? Hoe vaak speel je een Europese finale? Dat komt niet vaak voor. Tijdens zo'n wedstrijd moet je 100% geconcentreerd zijn, en blijkbaar had Riedewald daar - net als eerder in de EL groepsfase - daar wat moeite mee. Het is gewoon ontzettend knullig hoe je een bal naar het midden, vlakbij de 16-meter lijn gooit. Dat soort dingen hoor je af te leren in de D'tjes.

RIedewald was tegen (bijvoorbeeld) Celta de Vigo thuis gewoon teleurstellend. Door zijn lamlendige manier van verdedigen gaven we in de slotfase bijna onze 3-0 voorsprong weg. Ik weet zeker dat ik er in de andere wedstrijden ook momenten uit kan pikken, maar helaas heb ik niet al het beeldmateriaal en ben ik ook nog eens te lui om het te gaan bekijken. Maar wat ik mij ervan kan herinneren is dat Jaïro meerdere keren per wedstrijd zijn concentratie verloor en/of dat hij gewoon van die kinderlijke fouten maakte.
0 0
AjaxCitizen
Ik weet niet welke invalbeurten jij hebt gezien, maar tegen Lyon was hij dramatisch. En ook uit bij Standard Luik. Om over de finale tegen United maar te zwijgen.

En als je Riedewald gelijk gaat geven omdat hij misschien weer een jaartje moet banken, hoe moeten spelers als Viergever, Sinkgraven en Schöne zich dan voelen? Elk jaar op de bank gezeten, nooit gezeurd. Gewoon blijven trainen, hard werken en je kans afwachten. Dat werd uiteindelijk beloond. Maar jij praat de keuze van Riedewald goed, die niet eens voor zijn plek wilt vechten. Riedewald is een slappeling om niet voor de uitdaging te kiezen.
1 0
AFCAsphere
Hear, hear!
0 0
Ar
Jeetje, afrekenen op een moment. Natuurlijk was dat van bedenkelijk niveau op dit podium, maar we hebben jarenlang een linksback gehad, ene Urby, die niet anders deed dan bedenkelijk ingooien of terugspelen of naar het centrum koppen, en toen hoorde je niemand erover. Sterker: mensen die daarover klaagden kregen het over hun heen. Tot Marco van Basten hem gewoon een paar keer na 40 minuten wisselde.
En met dat enorm zeuren over rugnummer overdrijf je. Hij heeft zijn balen ervan geuit en dat mag, is wat anders dan zeuren. En by the way: van nummer 4 naar 36 is wel een heel erge degradatie. Nummer 12 of 15 had ook gekund (zo ver als nummer uberhaupt al echt verdeeld zijn).
1 -2
3*stars*3
Riedewald oogt idd als een slaapkoppie en je mist echt die gretigheid bij hem.
Maar meer Nederlandse voetballers missen toch die killermentaliteit en lijken snel tevreden, na hun debuut.
Dat van die rugnummer moest hem juist motiveren en imo moest hij daar niet over beginnen in media.

Wel cheap om nu te beginnen over die ingooi, het is geweest en ik praat het niet goed maar dat is zelfde als mensen die Cerny nog steeds aanrekenen over zijn gemiste kans in Doetinchem.
Veltman ging er ook niet echt als een man in, bij die 0-2 van United...

Maargoed, Riedewald vertrekt en ik wens hem alle succes.
1 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Toch knap, niet kampioen worden maar wel voor 40 miljoen aan spelers verkopen waaronder 2 wissels, Riedewald en Tete.
Madrid wil Barca aftroeven met Sanchez, of ze bieden tegen elkaar op. Vraagt Marc 40 en kom je uiteindelijk op 50 als na Barca ook nog andere clubs zich ermee gaan bemoeien. Zorg dan wel dat je hem nog 1 jaar mag huren als je hem verkoopt. Je weet nooit of de koper dat ook niet goed vindt voor zijn ontwikkeling.
Als Sanchez ook gaat dan heb je voor 100 miljoen verdient. Moet je toch wel een paar klasse spelers voor terughalen en niet een Zuid Amerikaantje dat net komt kijken en zich nog moet aanpassen.
2 -1
DiehardAjacied
40 plus 50 is 100?
1 0
Heiko
Dat heeft Overmars dan maar weer goed geregeld. 9 miljoen voor een ongemotiveerde, klagende bankzitter is heel veel geld.
1 -1
pj
Ach heeft ook al enkele wedstrijden in het grote Oranje gespeeld waarin hij uitblonk. Heeft ook onder De Boer vaak prima gespeeld als jonkie, werd daarbij vaak geroemd.

Dat hij heel veel meer kan dan bankzitten is wel duidelijk en hij is daar aan toe. Dat afzeiken slaat nergens op, lijkt meer te maken hebben met jouw chagrijn?
1 0
ajaxrulesz
het probleem is alleen dat overmars bijna nooit iets doet met het opgehaalde geld uit transfers behoudens oppotten en zichzelf verrijken met verkoopbonussen.
1 -1
Ajax#1900
Je denkt toch niet serieus dat Overmars bij Ajax zit ik zichzelf te verrijken? Overmars heeft meer dan 40 mln. Denk even logisch na en kom dan weer terug. Hier hebben we helemaal niks aan.
1 0
ajaxrulesz
afgezien van een enkele aankoop uit colombia zoals spits a 5 miljoen of verdediger a 5 miljoen word er bijna ajax absoluut weinig tot niets uitgegeven aan transfers dat is algemeen bekend. maar vind wel als er zulke grote bedragen (klaassen 27 miljoen) en dit structureel jaarlijks plaatsvind en er ineens zulke bepalendespelers weggaan met traore en klaassen en tete er wel iets fatsoenlijks goeds voor terugbehoort te komen. maar als ik dan alweer lees dat ajax tavares teduur vind en dadelijk weer uit pure armoede uitkomt bij haps omdat die oevallig 2 miljoen goedkoper was denk ik waar zijn we mee bezig. ik verwacht nu grwoon minimaal 3 aankopen en dan ookdirecte versterkingen! en het kan mij een biet s helen als die dan okk 10 miljoen per st. kosten! we willen weereuropees een goed figuur slaan toch!.
0 -2
3sterren
Misschien kun je solliciteren als adviseur voetbaltechnische zaken bij Ajax...

Je hebt een goede kijk op het spelletje;
Weet alles van bedrijfskunde;
Je bent kennelijk goed ingevoerd in de transfermarkt;
Communicatief erg sterk;
Kan bovendien je bevindingen in foutloos Nederlands typen.
Kortom, je maakt een goede kans.

Waar was ik met mijn gedachten toen ik bovenstaande typte?
Ach ja, Fantasialand...
0 0
BRAMHOUTEN
Je bent lekker op dreef maat. Je heb helemaal gelijk. Zo makkelijk om alleen kritiek te hebben op Ajax. Ik ga ervan uit dat we straks weer een goed team hebben waar we weer van kunnen gaan genieten
0 0
3sterren
Ach weet je, ik kan me meestal wel inhouden, maar deze keer kon ik de aanvechting om die Ajax-bashers eens te vertellen wat ik van hun vind niet weerstaan. Altijd maar weer azijn zeiken over onze clubiconen. Mijn scherm kleurt bijna geel...

Dit seizoen wordt wederom een prachtig seizoen, maar mét een schaal als kroon op het mooie spel deze keer. Ga er maar rustig van uit Bram.
Wij zijn Ajax-supporters, wij moeten achter onze club staan. No matter what...
0 0
Ajax#1900
Je zei eerst dat Overmars zichzelf verrijkt. Dat is niet waar. De grap is ook dat er juist de laatste tijd wel geld wordt uitgegeven. Zon 40 miljoen in een jaar tijd. Ik verwacht overigens wel dat er nog wat bij komt, en dat moet ook wel, maar het valt op dat je vooral vanuit je onderbuik reageert, vandaar dat ik reageerde.
0 0
DiehardAjacied
Neres, 12 miljoen, Ziyech 11 miljoen.

Je weet niet eens waar je over lult man.

Europese finale gehaald, dan sla je echt een modderfiguur ja.
2 -1
ajaxrulesz
hoho vandaar ik ook zeg bijna. ik zit nog steeds met deze gedachte enje zult zien dat ze ook deze transferperiode weer geen cent uitgeven aan spelers maar ik vind het fijn dat jij dit als mede supporter dan geen probleem vind ook nu net ook je gevaarlijkste aanvaller en middenvelder is vertrokken en je beste back.
0 0
DiehardAjacied
Voor Traore hebben we Neres en Huntelaar, voor Klaassen hebben we van de Beek en de Jong, voor Tete hebben we Veltman, die al bijna alles speelde. Dus wat is je punt nu eigenlijk?
1 -1
ajaxrulesz
Mijn punt is dat we er onder de komma opdit moment erg op achteruit gegaan zijn.
vergelijk veltman en zeefuik met tete. tete wint.
vergelijk neres en cerny met traore. traore wint.
en vergelijk vd beek en schone met klaassen. klaassen wint.

dat bedoel ik . en dan verlies je ook een degelijke bankzitter met riedewald en een succescoach . we gaan er tot nutoe zwaar op achteruit!!.
1 -3
3sterren
Mijn punt is dat we ”Achter de streep” er zwaar op achteruit zouden gaan, indien we jou met de huidige TD van Ajax, Marc Overmars dus, zouden vergelijken.
Vergelijk ajaxrulesz met Overmars; Overmars wint.

Maak je niet druk.
Ze kunnen het bij de RvC van Ajax best zonder jouw stemmingmakerij...
0 0
Ajax#1900
Veltman is beter dan Tete, Traore is niet beter dan Neres, maar eerder gelijkwaardig. Traore heeft zeker 15 wedstrijden gewoon slecht gespeeld. Dat zijn mensen na die twee goals tegen OL vergeten.Vd Beek vind ik ook niet minder dan Klaassen, maar dat is moeilijk te vergelijken. Dat we er zeer op achteruit zijn gegaan is jouw interpretatie. Huntelaar voor Cassierra lijkt mij ook een vooruitgang trouwens. Plus dat alle jonkies die vorig jaar basis stonden in het eerste of in jong stappen hebben gemaakt.
2 0
DiehardAjacied
Die mening deel ik allerminst. Al kan ik wel bewonderen dat je een van de weinigen bent, die de positieve dingen van Traore en Klaassen en Tete onthoudt. Bij menigeen blijven alleen de slechte dingen hangen. Waarvan er bij Traore en Tete erg veel te zien waren afgelopen seizoen. Klaassen was ook niet iedere wedstrijd goed.
0 -1
CPLP
Ze krijgen geen verkoopbonussen... jammer he...
En volgens mij geven ze de laatste tijd ook gewoon geld uit... nog meer onzin in die paar zinnen van je dus. Als laatste is Overmars niet degene die mag bepalen hoeveel transferbudget er is.
2 0
Ar
Elke bankzitter hoort gezond te balen van, dus het klagen daarover van supporters valt me vies tegen. Ik heb Jairo nooit op ongemotiveerdheid kunnen betrappen.
Tete en Riedewald zijn twee zeer getalenteerde verdedigers en nog jong, zit dus nog rek in, zonde dat ze weg zijn.
0 0
Cello
Ben ik helemaal met je eens. Prima prijs voor een niet-basisspeler, die ook gebrek aan motivatie heeft om te strijden voor wel een basisplaats.
3 -1
AjaxIsrael
En gebrek aan kwaliteit, met name defensief.
1 0
Heiko
En slechte ingooien!
1 0
afca4eva
10 miljoen is toch best wel netjes.
1 0
3*stars*3
Rond maar af naar 10mil.
Betwijfel wel of Riedewald een speler is voor PL voetbal, waar alles gaat op 200km per uur en powervoetbal.
2 0
AjaxIsrael
Komt niks van terecht denk ik.
Speelt over 2 jaar ergens bij een treurige club in Frankrijk om erna met hangende pootjes terug te keren naar Nederland.
2 0
Rinban
Mooi een seizoentje op de bank zitten daar. Bedankt voor de 10 mil
1 0
WyZynDeBeste
Ik ben verrast over het bedrag. Prima transfersom.
7 0
GvanderK
En vanmorgen had ie er al getekend las ik ergens. Snel duidelijkheid a.u.b.
1 0
Thomas14Hermsen
Schandalig dat we weer eens te laat zijn met aankopen. We stappen met een halve B team de voorrondes in. Waar blijven de aankopen Marc. Harde kern pikt dit niet langer. Heb verdomme mijn SC verlengt om toppers als Klaassen te mogen aanschouwen en nu moet ik naar Opa sjok Schone gaan kijken!!!!!!
2 -14
Rinus M.
Nou, en wij ons maar zorgen maken over die harde kern. Verdediging van Ajax staat al zo goed vast, alleen linksback kan nog wijzigen. Dan zijn er weinig goede spelers die zin hebben om bij Ajax de bank warm te komen houden. Dat vergt dus tijd en creativiteit. Snappie.
0 -1
glob
Dom gezwets weer van meneertje Hermsen. Weet je nu nog niet hoe die transferperiode werkt?
1 -1
ram
Weer 'harde kern' noemen en agressief lopen doen. Iets constructiever mag ook hoor, Opa Thomas.

Inhoudelijk heb je vind ik wel gelijk. Net dit gepost in ander topic:

Een type Heiko/Ooijer/Heitinga en een aanvallend zeer goede linksback (heb je echt nodig nu Veltman blijft op rechts). En dan nog een buitenspeler, liefst met enige ervaring. En liefst ook nog een ervaren (en liefst meer fysieke) middenvelder en eventueel een groot talent als derde keeper.

En nu niet allemaal gaan zeiken dat Ajax geen koopclub is. Onzin. Wij kopen echt niet minder dan PSV. En dan nog: ik wil onze goede jonge selectie een boost geven. We moet nu 'zeker' kampioen worden en gewoon proberen te overwinteren in de Champions League. Mijn selectie:

1-Onana (Van Leer, aankoop of Alblas)
2-Veltman (Zeefuik)
3-Sanchez (De Ligt, ervaren aankoop)
4-De Ligt (Viergever, ervaren aankoop)
5-Aankoop (Viergever, Sinkgraven)
6-Donny of Lasse of aankoop (Frenkie, Eiting)
7-Neres (Kluivert of aankoop)
8-Donny of aankoop (Frenkie)
9-Dolberg (Huntelaar)
10-Ziyech (Sinkgraven, Lasse)
11-Younes (Kluivert of aankoop)

Ik neem Nouri maar even niet mee. Al hoop ik natuurlijk ontzettend dat hij dit seizoen nog zijn minuten kan maken! Verder Dijks, Leeuwenburgh, Riedewald, Bay, Menig en eventueel Alblas verkopen. Sowieso Cerny en Cassierra verhuren.
Dan heb je volgens mij een mooie waardige en gebalanceerde selectie.
0 -3
Thomas14Hermsen
Mijn excuses, ben gewoon heel erg boos dat Marc van onze centen lekker op een boot op Ibiza zit een chinees weg te eten en ik net aan met mijn uitkering een SC heb kunnen kopen. Ik ben gewoon gefrustreerd dat we 2 jaar lang met lege handen zitten en ik onze spelers 1 voor 1 zie vertrekken en er niks aan gedaan wordt. Ik ben zeer woest en ik eis aankopen
0 -4
Ferd
Hahaha oh oh Jij EIST aankopen, nou nou Overmars zal zich nu wel achter de oren krabben
1 0
Ajax#1900
Ik zou maar oppassen, hij is immers zeer woest!!
0 0
DiehardAjacied
En keiharde kern!!
0 0
DaniAjax
Je uitkering uitgeven aan een SC doe je toch echt zelf. Dat geeft je alleen volgens mij geen recht op het eisen van aankopen.
0 0
R.F.
Oke dus je uitkering is zo krap dat je er net een sc van kan kopen. En dan doe je dat toch? Dan verwacht ik dus weinig zinnigs meer te lezen.
0 0
DiehardAjacied
En wel bier drinken op de wallen met zijn vliendjes van F. Hij zal wel dik in de schulden zitten gok ik, kan nooit goed gaan die manier van leven.
0 0
mickey2602
Niet dat ik mensen met een uitkering veroordeel,weet de reden niet dat je die hebt,maar denk dan wel dat je voldoende tijd hebt om eens naar de Johan Cruijff Arena te gaan om daar eens met de vuist op tafel te slaan bij Overmars. Want je gal hier spuwen en eisen om aankopen,dat gaat je niet veel opleveren. Je denkt toch niet dat Overmars vanavond hier het een en ander leest en dan denkt,oeps Thomas14Hermsen eist aankopen,laat ik maar eens aan de slag gaan...
1 0
CPLP
Je kan eisen wat je wilt... zullen ze echt wakker van liggen!! En je hebt geen flauw idee waar ze mee bezig zijn, je tirades zijn dan ook gewoon onzin. Jij hebt echt het idee dat Overmars zegt " ik wil dat jij jaar Ajax komt" en dat iedereen dat graag wil, clubs zomaar hun beste spelers laten gaan en dat allemaal met een beperkt budget. Keep dreaming!!! En je opmerking dat je je SC verlengt om oa Klaassen te zien spelen is ook pure onzin, want iedereen wist al dat hij zou vertrekken. Verder zijn er voornamelijk bankzitters vertrokken dus die had je toch amper gezien. Kortom... gaat gewoon nergens over dat geklaag.
1 0
Thomas14Hermsen
Klaassen en Traore waren anders de belangrijkste spelers vorig seizoen knaapje. We staan aan de rand van de voorronde van de CL wat super belangrijk is en Overmars voert geen drol uit. Ieder jaar hetzelfde. Vorig seizoen kwam Ziyech pas aan het eind van de transferperiode heeft je gvd de titel gekost. Ben het een beetje zat op snotneusjes van 14 hier op AS de les te lezen. Ik word oud denk ik dat ik geen genoegen neem met deze selectie en weer 2e wordt. We moeten nu doorpakken!!!!
0 -2
CPLP
Knaapje en snotneusjes? Hahaha je bent niet serieus te nemen. Zowel Klaassen als Traore wist je dat ze zouden vertrekken. Neres was al gehaald met oog op het vertrek van Traore, voor het middenveld heb je al drie grote (tijdelijk 2) klaar staan om Klaassen te vervangen.
Natuurlijk zal dat lastig zijn, maar je haalt niet zo makkelijk een degelijke vervanger voor betaalbare prijs.

Als ik jou was en alleen maar kon zeiken op Ajax, had ik mn uitkering lekker ergens anders uitgegeven. Maar dat idee zal wel te slim zijn voor je.
1 0
ajaxrulesz
mee eens!. traore wasverreweg de elangrijkste en gevaarlijkste aanvallers vorig seizoen die is weg tezamen met klaassen die ook vaak beslissend was in minder wedstrijden daarbij komthet vertrek van tete wat natuurlijkla hwekkendis als jeziet wie ervoor is behouden(veltman) kortomwezijner ook. og met vertrek van bosz die ik hoger inschat als keizer gewoon zwaar op achteruit gegaan en er is nog helemaal niet van enig naam aangetrokkenterwijl psv de enena de andere versterking presenteerd.
0 -3
DiehardAjacied
:') Duidelijk verhaal ook.
0 0
Thomas14Hermsen
Eindelijk iemand met verstand hier op AS. En ze vinden idd iedereen te duur en haken op iedereen af het is lachwekkend ons beleid. En psv maar toppers binnen halen zoals Lozano
1 -2
Ferd
Ga lekker psv supporteren als je zo graag koopt koopt koopt. Dat is nou eenmaal niet zoals Ajax het doet.

En iemand met een verwijzing naar Johan Cruijff in z'n naam zou toch voorstander moeten zijn van het doorschuiven van eigen jeugd.
1 0
3sterren
De arme drommel weet niet eens wie wijlen Johan Cruijff was.
14 verwijst naar snotneusjes van 14.
Zie post: ”wo 12 juli 2017 om 18:34 uur”
0 0
ram
Persoonlijk vond ik vorig seizoen leuker dan 3 kampioenschappen bij elkaar maar dit jaar moeten we wel wat prijzen gaan pakken inderdaad.

Ook qua uitgaande transfers valt het wel mee. Al moet er, wat ik in m'n vorige post aangeef, in mijn ogen ook wel wat gebeuren om de selectie waardig te maken/houden.
0 -2
Cello
Sorry dat ik het zeg, maar ik vind onterecht boos en woest.
0 0
wendoo9
Hij heeft ook recht op een welverdiende vakantie en moet ook eten toch !!
0 0
ajaxrulesz
ze vinden alles te duur bij ajax. tavares moest na nw contract 10,5 miljoenkostn en zijn afghaakt. bij pavon zijn ze ze afghaakt.nu ook bij zeca lijken ze af te haken na vraagprijs van 10 miljoen en 6 miljoen te bieden.
0 -1
Cello
Op Klaassen en Traore na hebben er verder geen basisspelers Ajax verlaten. Voor Klaassen is in principe Van de Beek doorgeschoven. En KJH is de beoogde opvolger van Traore als spits.

Verder is het nu bij Ajax eenmaal zo, dat men opleidt en doorschuift. Zie bijvoorbeeld Zeefuik die nu doorschuift naar de door Tete open gevallen plek.
Tuurlijk zullen er nog aankopen moeten komen en ik ben ervan overtuigd dat die ook komen, maar die zullen denk ik niet eens voor rechtstreekse basisplekken gehaald worden. En ook dat is logisch, want buiten Klaassen en ook Traore zijn de overige spelers die vertrokken schaduwspelers van huidige basisspelers.

0 -1
Thomas14Hermsen
Traore was anders wel heel erg belangrijk op de flank. Bracht onwijs veel dreiging. We zitten nu veel te dun op de flanken dat is een feit. We moeten nu toch door selecteren. Leuk zo'n lucky finale maar tegen een echte tegenstander hadden we niks te vertellen in de finale dat is een feit. Wat ook een feit is, is dat we al 2 jaar met lege handen staan. Er moet dus door geselecteerd worden en als je echt stappen wil maken moet je afscheid nemen van Sinkgraven. Er MOET een linksback bij komen. Voor de rest heel graag een buitenspeler bij want het seizoen wordt lang en Younes gaat waarss weg
4 -2
Cello
Traore ging pas draaien toen hij in de spits ging voetballen. Dat ie dreigend was op de flanken, ach dat zal wel, maar hij werd toen hij daar speelde wel door vrijwel de gehele achterban uitgekotst omdat het rendement nul komma nul was.
Doorselecteren doen ze altijd bij Ajax. Dus ook nu. Dat er dan spelers de voorkeur lijken te krijgen, die niet jouw favorieten zijn is dan pech hebben voor jou. Trouwens Sinkgraven is al sinds zijn blessure niet echt basisspeler meer geweest. Maar hij wel degelijk een goede speler om erbij te hebben.
Een linksback zal heus wel komen. Maar niet voor de basis verwacht ik. Ik vermoed, dat Keizer gaat starten met Veltman, Sanchez, De Ligt en Viergever achterin. Dus iedere verdedigende kracht die gehaald gaat worden is een backup voor de huidige basis en is daarvan de verwachting dat zij het stokje over gaan nemen op termijn.

En buitenspelers....?. Dat is wel het laatste probleem van Overmars. Met Younes, Kluivert, Neres en Cerny is daar alles dubbelbezet. En als je komt met dat het te licht en te onervaren is....dan ben ik het niet met je eens. Had je het een jaar geleden gezegd had ik er met je in mee kunnen gaan, echter zijn we een seizoen verder, zelfs een EL finale verder en dus zijn de jongens wijzer en ervarener.
2 -1
MosesD
Dat laatste over de voorhoede is een beetje een onzin verhaal, Cello. Een seizoen verder, zeg je, maar Cerny heeft niet of nauwelijks gespeeld en al helemaal niet in Ajax1. Neres heeft een half jaartje mogen wennen, Kluivert heeft in de tweede seizoenshelft zijn debuut mogen maken. Alleen van Younes kan je zeggen, dat hij echt een heel seizoen ervaring erbij heeft. Neres is een pareltje, maar nog erg licht. Kluivert dito, die moet nog veel leren en Cerny, tja ik betwijfel of die jongen 'die laatste stap' kan en gaat maken. Al met al vederlicht dus voorin. Graag nog een speler erbij, vooral voor de rechtervleugel. Het middenveld is talentvol, maar mist wel een beetje body. Tja en acchterin zijn ze dus bezig met 2 versterkingen. Lijkt niet onverstandig. Al met al, ontbreekt nog de balans in deze selectie. En helaas zie ik Sanchez nog vertrekken.
1 0
Cello
Dan zijn we het lekker oneens. En hoe dan ook....of je nu veel speelt of niet, toch is iedereen weer een jaartje verder en dus een jaartje ouder en wijzer.....
Ik heb er wel vertrouwen in.
0 0
MosesD
Ik denk dat van de Beek komend seizoen op 6 gaat spelen.
0 0
WeerDinges
Zeg je SC op en wordt fan van een koopclub. Ik ga de argumenten hieronder niet herhalen. Lijkt mij duidelijk zat.
1 -1
swing
niks mis met Schöne, maar dat terzijde
0 0
BobaAjax
Onzin ,genoeg kwaliteit , alles wat je nu gehaald zou hebben, zal niet ingespeeld zijn of niet in de basis staan. Ajax start gewoon met

Veltman , de ligt , sanchez en viergever achterin.
Vd beek schone en Ziyech.
Younes, dolberg , neres/ kluivert.

Wissels sinkgraven zeefuik achter
De jong middenveld
Huntelaar, neres / kluivert, voorin.

Deze nieuwe trainer gaat voortborduren op de goede selectie die we hebben staan. Deze jongens kennen de speelstijl en kennen elkaar.
1 0
AFCAPolarBear
De basisspelers van vorig seizoen zijn, op Klaassen na, nog volledig aanwezig. Noem ik niet echt een half B-team! En waarom spelers kopen voor veel te veel geld, als je jeugd in een jaar op minimaal hetzelfde niveau zit! Wie wil jij dan dat er gehaald wordt?
1 0
MosesD
Harde kern wie zijn dat? Maar er moet wel wat gebeuren, zodat we bij de voorronde compleet zijn. Ook tegen spelers en zaakwaarnemers melden dat na 1 augustus er minimaal 25% op de verkoopprijs komt. Na 15 augustus mag er niemand meer weg.
0 0
DiehardAjacied
Ik zou er iedere week 10% op gooien. En dat ook heel duidelijk ventileren naar de buitenwereld. En vooral geen minimumbedragen noemen. Overmars is goed bezig de laatste jaren, maar dat zijn toch foutjes die je geld kosten.

Edit: Harde kern zijn de jongens die voor sfeer zorgen. Zonder deze jongens zou je net zo goed in de bibliotheek kunnen gaan zitten qua sfeer.
1 0
MosesD
10% iedere week vanaf 1 aug ook prima! Maar men moet begrijpen dat Ajax een deadline hanteert die anders is dat de transferwindow. Voor iedereen dan duidelijk.
De harde kern mag wel wat meer sfeer maken. Ik vind het vaak erg tammetjes in de Arena, behalve bij de Europese wedstrijden.
0 0
DiehardAjacied
Mijn excuus, 10% vanaf volgende week :p

Kun je nagaan, hoe de sfeer zal zijn zonder de harde kern.
1 0
MosesD
Ach ja, ook in de Meer kon je regelmatig een speld horen vallen of iemand een boer horen laten aan de andere kant. Beetje inherent aan Ajax publiek, dat eigenlijk komt 'controleren' of er wel gewonnen wordt...
0 0
BrandjeXL
Je scc verlengen terwijl zo'n beetje iedereen wel wist dat Klaassen zou vetrekken. Das niet zo slim hè :)
0 0
Thomas14Hermsen
Het gaat erom dat er al een opvolger klaar had moeten staan wijsneus. Nu stappen we de voorrondes in met Jong Ajax. Straks verliezen we de voorrondes en kunnen we ons weer opmaken voor de europa league. We willen toch gvd een x overwintern in de cl of niet. Al onze spelers gaan weg en ik houd mijn hart vast als straks Sanchez en Younes weg worden gekaapt. Marc zit lekker op een jacht in Ibiza die interesseert het geen reet. Voert even een belletje uit naar Sneijder en Ibrahimovic en zegt dan doodleuk dat die het geprobeerd heeft (denk aan etoo). Geniet van jullie vakantie en bestel een lekker chineesje zou ik zeggen tegen de hoge heren
0 -2
DiehardAjacied
Hey wijsneus. We hebben 2 spelers die wellicht beter zijn dan Klaassen.

Ik haal trouwens liever de finale van de EL dan de kwartfinale van de CL.
1 0
Thomas14Hermsen
Volgens mij mis jij het groter geheel. Schat dat je 14 jaar oud bent? Jij vindt zeker dat ervaring al opgelost is door Viergever en Schone. Wat een grapjas. We hebben echte ervaring nodig zoals Sneijder Vermaelen De Jong. Kan je de europa league een keer winnen. Vorig jaar hebben we geluk gehad dat we Lyon en Schalke kregen die elke wedstrijd een pak op de broek kregen van degradatie kandidaten. We moeten structureel naar de kwartfinale CL toe en dan kan je niet aankomen met Sinkgraven op linksback. We missen achterin nu Tete die wel europees niveau had vergeleken met Veldman. We missen mentor Westerman die De ligt heel goed coachte. Riedewald, en dijks weg dus er moet wat bij!! Younes en sanchez vertrekken hoogstwaarschijnlijk ook
1 -2
Ferd
Jij snapt echt niets van voetbal. Je wilt harde werkers en schoppers. Ben jij soms Feyenoord supporter?
1 0
CPLP
Ach ja, trol, kakkerlak... een pot nat ;)
1 0
DiehardAjacied
Trol doet het er om, kakkerlak weet niet beter ;)
0 0
DiehardAjacied
Nu ik deze bullshit heb gelezen, kan ik niet anders concluderen, dat je ze niet allemaal op een rijtje hebt, of dat je een niet grappige troll bent.
1 -1
CPLP
Ben je er weer domme trol? Met je harde kern hahahaha Je bent echt te zielig voor woorden...
0 0
DiehardAjacied
Harde kern me reet. Zeker als wat oudere die hard loop je er niet mee te koop. Voor de rest praat je ook poep.

Groeten.
0 0
zivkabrimovic
Jij snapt er niet veel van hé
0 0
Bky
Mooi bedrag. Der komt vast wel een goede verdediger uit Zuid Amerika nu.
0 0
Ajaciedforaltij
Bedankt Frank, 9 miljoen is niet mis. Heeft Sanchez niet toevallig nog een tweelingbroer
0 0
zivkabrimovic
Zecá, die Braziliaanse linksback van Santos.
Wöber, linksbenige centrale back van Rapid Wien.

Zullen we dat dan maar doen?

Dan hebben we:

LB; Zecá / Sinkgraven / Viergever.
LCV; De Ligt / Viergever / Wöber.
RCV; Sanchez / De Ligt / Veltman.
RB; Veltman / Zecá / Zeefuik.

Lijkt me een heel goede verdediging.
1 -1
ajaxrulesz
kleine nuance wober gaat niet komen wil perse bij club blijven en de td sldaar doet er alles aan hem bij d club te behouden.
0 0
zivkabrimovic
Ah oké, dat is jammer.
0 0
Intec
Houd eens op met Zeca je kent die gast niet eens is verder ook maar een gerucht. Waarom zou Ajax in godsnaam een rechtsbenige linksback willen kopen. Ik kan alvast zeggen dat die kans zeer klein is.
0 -1
AFCAsphere
Wij kenden Sanchez ook niet, maar dat blijkt achteraf ook een briljante aankoop te zijn, dus dat argument kan je direct in de prullenbak mieteren.

Zeca was onderdeel van het Olympische voetbalelftal van Brazilië afgelopen zomer in Rio de Janeiro en hij heeft alle wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk wonnen ze goud. Dat zegt echt wel iets over zijn kwaliteiten. Er loopt ontzettend veel talent rond in Brazilië, en als je van al die miljoenen spelers word verkozen om alle Olympische wedstrijden te spelen, dan heb je overduidelijk veel in je mars.
0 -1
AFCAsphere
Ziet er prima uit zo.
0 -1
DiehardAjacied
Beste voor alle partijen. Net bedrag ook.

Succes Jaïro, draag de naam van Ajax goed uit.
1 0
behangdelul
Geweldige deal voor een speler die geen verdediger en geen verdedigende middenvelder is. Sluit niet uit dat ie het bij CP best leuk gaat doen met zijn body, maar voor Ajax is dit gewoon een topdeal.
2 -1
Aeter
Everton zou een heel mooie club zijn, maar bij Crystal Palace heeft ie waarschijnlijk meer kans op een basisplaats. En als je het daar goed doet kom je vanzelf wel bij de subtop van Engeland.
0 0
ajaccied4life
9.2 mln Euro is echt een nette prijs. Er moet nu wel echt iets bij. Ik ben benieuwd wie Overmars uit de hoge hoed tovert.
2 -1
Aeter
Hoge Hoedt?
0 0
ajaccied4life
Hoedt aast op een verlenging bij Lazio las ik. Verder kan ik me heugen dat hij ten tijde van zijn overgang naar Nazio Roma, hij vond dat de verdedigers van Ajax te veel moeten opbouwen en hij dat maar belachelijk vindt.
0 0
ram
Haha, mooie woordspeling. Vuile club inderdaad.
Ik vind het trouwens wel een hele goeie speler hoor. Maar onhaalbaar voor ons.
0 -1
oudzuid2
zoveel talenten en eigen jeugd die hun potentieel niet waar hebben kunnen maken: Riedewald, Tete, Bazoer, El Ghazi, maar ook Fischer, Andersen, Boilesen, Kishna, Van Rhijn, Denswil. stuk voor stuk potentiele toppers die het niet gered hebben op de een of andere manier. blijf het vreemd vinden.
3 -5
ajaxrulesz
bij boilesen en andersen en fischer moet je bij steen olsen zijn dat waren gewoon misperen van hem, zelfs hij zit er ook geregeld weleens naast.
0 0
Ajax#1900
Nou nee. Kunnen stuk voor stuk voetballen maar hebben niet de juiste mindset. Daar kan Olsen niks aan doen. Als je iemand van 16 haalt ontwikkeld die dat vaak nog wel, maar in deze gevallen helaas niet.
0 0
trooop
Grote onzin. Olsen zit er vast vaak genoeg naast, maar met name boilesen en andersen waren puur qua voetbal geweldige talenten. Karakters, papa's en blessures gooiden roet in het eten. Dat kun je als scout niet voorzien.
0 0
Mözil
Geldt ook voor Fischer.
0 0
trooop
Dat geeft volgens mij vooral aan dat we altijd veel te snel zijn met het bombarderen van talenten tot toppers. Ik doe het zelf ook. Het is ook niet makkelijk om jezelf een beetje in bedwang te houden als je bv zo'n frenkie de jong ziet spelen. Maar het verschil tussen veel potentie hebben en een echt goede speler worden is gewoon enorm groot. Van iedereen die jij noemt was toen ze bij Ajax vertrokken trouwens al wel duidelijk dat de top veel te hoog gegrepen was. Op bazoer na, het zou me niet verbazen als die het alsnog redt.

Als riedewald een basisplaats afdwingt en in een goed ritme komt, zie ik ook hem alsnog een hele goede speler worden. Heeft ondanks z'n dromerigheid nog altijd zoveel potentie. Vind het heel jammer dat we juist hem kwijtraken.
1 0
Ajax#1900
Precies dit Bijna alle spelers op die lijst hebben het ergens anders ook niet waar kunnen maken. Het niveau in de Eredivisie is vrij laag, waardoor jonge spelers als vrij snel mee kunnen.
0 0
PeterVKV
Denswil kon bijvoorbeeld weg omdat we Riedewald hadden...
0 0
Eastwood
En dan is er ook nog ene Raiola, die ze overal in Europa loopt aan te bieden.
0 0
Leviathan
De helft heb ik altijd al overschat gevonden. Riedewald had zich na zijn debuut tegen Roda al bij veel onsterfelijk gemaakt en was ineens wereldtop terwijl hij daarvoor echt niet te boek stond als absoluut top talent.. Wel een talent hoor maar geen echte top zoals De Ligt of Sanchez. En ook blessures hebben bij Fischer Kishna en Boilesen niet geholpen.
1 -1
MosesD
Precies. Een talent bij Ajax wordt meteen als een soort 'super talent' neergezet. Men vergeet dat de laatste stap, de grootste en de moeilijkste is. Een heel groot talent in de jeugd is absolutt geen garantie dat je het sowieso gaat redden. Ik denk dat alleen Bazoer het in zich heeft de absolute top te halen. De rest zijn gewoon leuke voetballers, meer niet. Het maken van die toekomstige elftallen... Behalve zo kinderachting, ook totaal niet realistisch.
1 -1
Aeter
Bazoer had anders ook geen heel professionele houding en werd zelfs laks en dacht wedstrijden op halve kracht uit te kunnen voetballen, dan heb je ook niet de juiste mentaliteit hoor. Misschien dat het kwartje bij Wolfsburg wel gevallen is, dat kan, maar bij Ajax was hij er ook nog lang niet.
0 0
MosesD
Bazoer dacht te vroeg dat hij al 'de meneer' was. Qua potentieel wel het grootste talent van genoemd rijtje. Komt er uiteindelijk wel. Je moet een jongen van 18 ook niet te snel afrekenen op van alles. Zijn gewoon nog pubers.
0 0
ram
Ik vind het ook vrij zorgwekkend. Ik schrijf, net als BarAjax, een aantal van hen ook zeker niet af maar opvallend is het zeker.

Ergens in de overgang van de Jong Ajax/A1 naar het eerst gaat het schijnbaar vaak fout. Daar moet ergens wel iets gaan gebeuren, vind ik. Ik zou niet weten wat. Maar de kans dat Van de Beek, Cerny, Frenkie, Eiting, enz. het ook niet gaan redden, is dus eigenlijk redelijk groot... En dat is echt zonde!
2 0
Mr.P.
omdat ze geen ervaren hoofd jeugdopleiding hebben
0 0
ram
Zou dat het zijn? Ik kan me niet voorstellen dat zijn invloed héél groot is. Maar eigenlijk weet ik ook niet zo goed wat de rol van een Hoofd Jeugdopleiding is.
0 -1
oudzuid2
het bizarre is dat de meesten ook voor korte tijd uitstekend in Ajax 1 gespeeld hebben, maar daarna om de een of andere reden afhaakten. Klaassen is een mooi voorbeeld van eigen jeugd die doorstroomt naar het eerste, en eigenlijk alleen nog maar beter werd. maar hij is meer uitzondering dan regel lijkt het
1 0
GeleenAjax
Is niks bizar aan hoor...
Vergelijk de mentaliteit eens van Klaassen en van al die andere jongens?
1 -1
Willem Alexander
Ik denk dat Van de Beek het wel redden gaat. Frenkie zit ik ook niet over in.
1 0
ram
Ik ook niet hoor. Maar statistisch gezien gaan er een aantal gasten floppen die iedereen omschrijft als 'supertalent'.

Ik vond Kishna bijvoorbeeld ook een soort kruising tussen Van Persie, Zlatan en Cristiano Ronaldo. Zo compleet was hij: snel, sterk, technisch, behendig, enzovoorts. Maar ja... toch komt het er niet altijd uit.
1 -1
DiehardAjacied
Heeft ook veel last van zijn knieën gehad. En in zijn kop is het gewoon een verwend nest.
0 0
BarAjax
Tete, Riedewald en Bazoer schrijf ik zeker nog niet af hoor. De rest wel. Feit is wel dat ze het bij ONS niet hebben weten waar te maken idd maar ik kijk er niet van op als een Tete zich in de basis vecht en na een paar seizoenen naar de Europese subtop vertrekt. (daar reken ik lyon niet toe nee)
1 0
JanTa
Hij kreeg al een hoog rugnummer en dan mag je er van uitgaan dat je tegen een bepaalde prijs mag vertrekken. Voor een speler die geen vaste basisplek heeft en toch nog 8 á 9 miljoen misschien wat opties kunnen pakken dat is best een aardige prijs als je het vergelijkt met PSV die voor dat bedrag 4 vaste basiskrachten heeft moeten verkopen. Riedewald is best een aardige speler meer echt overtuigen heeft hij mij nooit gedaan en voor Crystal Palace is dit een redelijk bedrag om hem erbij te hebben omdat hij multifunctioneel is maar ook daar zal hij niet altijd in de basis staan.
3 -1
Ibricadabra
10 miljoen????? Strik er omheen
6 -2
Cleo9
Volgens mij zijn die clubs eerder bang om een talent mis te lopen, dan dat ze echt weten wat voor speler hij is. Mijns inziens komt hij veel te kort voor de PL, zeker mentaal. Een leuke speler voor de Eredivisie, maar meer niet. Ben er ook niet rouwig om dat hij vertrekt.
6 -1
Ajax27
Goed argument... o.a. Frank de Boer en Ronald Koeman zijn geïnteresseerd. Die weten inderdaad allebei niets van Riedewald af. Jankerd, iedereen plaatste hem vorig seizoen nog als absolute nummer 6. Een mooie voetballende 6 met een geweldig inzicht, die ook nog eens achterin goed uit de voeten kon. Werd daarvoor vergeleken met Rijkaard, verdiende een aantal wedstrijden in het Nederlands Elftal. Iedere supporter zette in de basiself altijd Riedewald erin, niemand had kritiek. Maar doordat Bosz 'm eruit haalde... kan ie er volgens jongens als jou niets meer van. Daar waar Bosz zich Europees meerdere malen had moeten aanpassen en Riedewald meer geschikt was geweest dan Schone. Let maar op hoe groot deze jongen binnen een paar jaar wordt.
3 -5
AFCAsphere
Jij doet er werkelijk alles aan om Jaïro te verdedigen. Is hij je maatje of zo?

Je kan blèren over potentie, ''absolute nummer 6'' na twee wedstrijden tegen Marseille en PAOK, en vergelijkingen met Rijkaard, maar daar heb je helemaal niets aan als je ziet dat hij door de mand viel tegen Panathinaikos, Standard Luik en ook liep te schutteren in de slotfase tegen Celta de Vigo, waardoor we nog bijna onze voorsprong van 3-0 weggaven. Die ingooi in de finale was echt het dieptepunt. ''Niewe Rijkaard'' my ass.

Met zijn mentaliteit en zwakke punten mag hij dankbaar zijn als hij niet compleet door de mand valt tegen een club als Southampton. Dat tempo is moordend. Reken er maar op dat Frank hem de huid vol moet schelden om hem enigszins gemotiveerd te krijgen.

Zijn oproep voor het Nederlands elftal was omdat wij bij Ajax toen nog onder het betonvoetbal van Frank speelde en Jaïro daarin een kans kreeg, en omdat Oranje pure armoede was. De beschikbare spelers waren vrijwel allen om te janken.

Overigens heeft Bosz hem genoeg kansen in de EL gegeven (Panathinaikos-uit, Standard Luik-thuis en uit, Celta de Vigo-thuis) en in al die wedstrijden kwam hij duidelijk tekort. Zoals ik al zei, was zijn optreden in de EL finale het absolute dieptepunt.
1 0
3*stars*3
Als 6 vond ik hem zeker goed.
Jammer dat Bosz hem daarna libks liet liggen want in de grotere duels had je meer aan een Riedewald of Donny ipv Lasse.

Gaat nu idd krapjes worden achterin.
Vraag mij af wie er nu nog bijkomt.
Las paar x naam van v Drongelen langs komen maar ken hem niet goed genoeg.
Verder zie ik niets interessants op de NL velden.
1 -1
OKP-AFCA
Beter geven ze hem daar rugnummer 76, grote kans dat hij dit nummer kan houden dus dan hoeft hij niet te huilen en in een depressie te schieten als hij ineens een ander rugnummer krijgt.
5 -3
stefanwillem
Hij kwam bij Ajax verdedigend al te kort laat staan wat er in de PL gebeurd. Ik hoop dat hij zich daarin kan verbeteren maar betwijfel het.
2 0
Fredschuit1
Vind Riedewald echt onder gewaardeerd. Vind het echt een uitstekende speler. Is alleen zwak in de kopduels. Niet geheel onbelangrijk in de PL. Ben dus ook benieuwd voor welke positie die gehaalt wordt.
2 -4
gi0vanni
Riedewald kan wel aardig voetballen alleen blinkt hij op de positie van verdediger niet uit in verdedigen. Zijn vertrek is wel op te vangen alleen mogen ze even snel 2 verdedigers halen als hij gaat.
3 0
Robinjo1988
Als je fucking Crystal Palace boven Ajax verkiest snap je er in mijn ogen echt helemaal niks van maargoed.. Tegenwoordig is de bankrekening belangrijker dan sportieve doelen.
4 -4
Ajax27
Hij kiest JUIST voor z'n sportieve doelen. Met nummer 36 weet je dat je niet als eerste 4 of als eerste 6 wordt gezien. Maar gewoon als wisselspeler. Als ie onder Frank de Boer gaat voetballen komt ie bij een trainer die vertrouwen in hem heeft, die z'n voetbalkwaliteiten kent. Daarnaast komt ie in een 10 x zo zware competitie waar z'n leercurve vele malen steiler zal lopen. Hij zal veel ontzettend mooie wedstrijden per jaar spelen. En ja... dan verdient ie dadelijk ook nog het 2- of 3-voudige. Geef eens wat redenen om welke sportieve doelen hij bij Ajax zou moeten blijven?
2 -2
Robinjo1988
Heb je hem weer. Ga je weer lekker de discussie aan om vervolgens niet meer te reageren als het blijkt dat je ongelijk hebt?

Anyway, Bij CP zal Riedewald nooit om de prijzen gaan spelen. Daarnaast zijn heel veel wedstrijden in de PL fysieke duels waar het spel op en neer gaat maar voetbaltechnisch is het niveau niet geweldig. En dat is net de kracht van Riedewald, voetballen.

Hij speelt idd tegen een aantal mooie teams maar dan wordt CP 9 van de 10x zoek gespeeld dus dan komt Riedewald wederom niet in zijn kracht. Sterker nog, Als CP een slecht seizoen zou hebben kunnen ze zomaar degraderen. En een divisie lager wordt het voetbal uiteraard alleen maar minder. Bij Ajax speel je ook mooie wedstrijden in Europa. Dat zul je ook bij CP nooit doen.

Als er bij Ajax iemand geblesseerd raakt staat Riedewald er zo weer in toch?
Ik snap gewoon niet dat je na een minder jaar niet gaat vechten voor je plek bij Ajax maar vlucht naar een middelmatig team in Engeland.
0 0
BobaAjax
Idd, hij is pas 20 jaar! De meeste centrale verdedigers krijgen pas echt een basisplek als ze wat ouder zijn. Hun top ligt later in hun carrière dan bij aanvallers en middenvelders .

Zijn tijd gaat nog komen, jammer dat hij te vroeg gebracht is ooit. Dan hadden ze langer meer kunnen accepteren.
0 0
Dondy
Inderdaad kijk maar naar de Ligt
0 0
gi0vanni
Prima reactie. En de laatste vraag: Its all about the money. Denk je dat al die spelers zo snel zouden vertrekken als ze i.p.v. in het buitenland hier 4x zo veel zouden verdienen? D8 het niet.
0 0
Robinjo1988
Dankje.

Ja daar heb je gelijk in. Maar van 'echte Ajacieden' als Riedewald en Tete hoop je toch dat ze gaan vechten voor een basisplek.
0 0
gi0vanni
Gedeeltelijk hun fout maar ook die van Ajax. Als ze vanaf het begin allemaal achter Cruijff hadden gestaan had Ajax in de tijd van ten Haven al aan een goede jeugdopleiding kunnen werken met een speelstijl die aansluit bij het eerste.

Maar Ajax heeft Cruijff alleen maar lopen tegenwerken en ze hebben de opleiding naar hun eigen hand gezet. En met een trainer die ook lekker zijn eigen zin deed was er helemaal geen opleiding die aansloot op het eerste.

De lichting Tete, Riedewald, Bazoer, el Ghazi enzv. zijn allemaal niet opgeleid voor dit systeem dus dat is de schuld van Ajax. Wat je de talenten dan weer kan verwijten is dat ze niet vechten voor hun plek maar vertrekken.

ps: Sommige spelers zijn gekocht maar die hebben het onder Frank ook verkeerd geleerd.
0 0
Fredschuit1
In de PL spelen is sportieve dan de Eredivisie, helaas. Daarnaast gaat hij het drievoudige verdienen. Vraag is alleen of die niet te vroeg deze stap maakt. Heeft t geluk dat Frank daar trainer is maar voor hoe lang in deze tijd. Zo stabiel is het tegenwoordig niet.
1 -1
RaynoFischer
Nouja hij kiest voor speeltijd ipv voor zijn plek te vechten hier, als hij er bij Crystal palace neer kans op heeft ...
2 -2
NouridolbergNeres34
Dacht dat hij in de winterstop naar wolfsburg kon maar dat Ajax hem wilde behouden en niet liet gaan. Nooit gehoord dat zijn zaakwaarnemer rond was met Tottenham. Maargoed Crystal Palace dan kan hij weer met De boer werken misschien spreekt dat hem het meeste aan, meer kans op speeltijd dan bij Everton denk ik. Hij heeft een goede techniek, overzicht maar te vaak slaapmomenten en niet overtuigend in duels. ik zie Jairo nog steeds niet als een echte CV meer als een 6.
0 0
Ozymandias
Lengte?
0 0
NouridolbergNeres34
Haha weet ook niet waarom dat er stond.
0 0
Heiko
Overzicht?
0 -1
AFCA4L
Geen top speler maar goed genoeg om erbij te hebben. Ik wens hem het beste
1 0
JariHeijden
Is ergens al gepubliceerd welke spelers welke rugnummers dit seizoen krijgen? Ik lees wel dat Riedewald zijn nummer 4 kwijt is aan De Ligt een Dat Ziyech nr. 10 heeft gekregen. Maar verder weet ik nog niets.
0 0
Siemmie
De nummers die de spelers op het trainingskamp hebben gedragen worden bijna altijd wel hun vaste rugnummers, alleen Ajax publiceert het pas nadat de transfermarkt is gesloten. Dus moet je maar ff foto's bekijken van de trainingen, daar zie je de nummers wel voorbijkomen op de broekjes.
0 0
Johnnie
Niet rouwig om. Riedewald is een goede speler, maar karakter is niet goed genoeg vind ik. Benieuwd wat Ajax nu gaat doen achterin. Zijn toch de nodige spelers vertrokken achterin.
0 0
ovomar
Kunnen we Jairo & Kenny niet gewoon succes wensen bij hun nieuwe club ipv hun mankementen opnoemen? Geen toegevoegde waarde.
0 -1
Bky
Nee.

Tete kan niet voetballen.
Riedewald kan niet ingooien.
0 0
RaynoFischer
ja. 'maar we nu ook niet moeten gaan doen alsof er absolute toppers weggaan..
1 -1
ovomar
Ik vind het wel erg spijtig dat Kenny weg is. =(
1 -3
Heiko
Ik niet. Kenny was een ongemotiveerde, klagende speler.
2 0
RaynoFischer
Het is zonde ja maar opvangbaar, als je of je zaakwaarnemer niet wilt verlengen houdt het op.
0 0
Redrum
Succes wensen lijkt me meer iets voor twitter ofzo. Hier geven mensen gewoon aan waarom ze iemand wel of niet gaan missen.
2 -1
AFCAsphere
Erg jammer dat ik mijn minnetje niet in een plusje kan veranderen...
0 0
ovomar
Haha ja oke geef je eigenlijk wel gelijk.
0 0
AFCAsphere
Van de Spurs, naar Crystal Palace. Van spelen om Champions League kwalificatie en de titel, naar strijden tegen degradatie. Dat is een behoorlijke downgrade.
0 -1
Ajax27
Een beter salaris, meer kans op speeltijd, spelen in de meest geweldige stadions voor een geweldig publiek, minstens 12 topwedstrijden met het lijstje dat Figo hieronder typt en een trainer die vertrouwen in je heeft. 100% upgrade lijkt me zo.
0 -1
AFCAsphere
Ik heb het over de downgrade van spelen bij de Spurs i.p.v. Crystal Palace. Dat is qua salaris en ook met Europees voetbal een behoorlijk verschil.
0 -1
Ajax27
Bij de Spurs op de bank zitten, of bij Crystal Palace alles spelen, jezelf in de kijker spelen, jezelf ontwikkelen op het hoogste niveau, om vanuit daar door te stromen naar een mooie (sub)top club. Die jongen is pas 20, dit is de beste stap die hij nu kan nemen.
0 -1
AFCAsphere
Lijkt me erg sterk dat hij zomaar een basisplaats bij Crystal Palace krijgt. Hij heeft niet eens een vaste plek in onze basiself, waarom wel bij hen? Is nergens op gebaseerd.

Bij de Spurs zou hij (net als bij CP waarschijnlijk) gewoon speelminuten krijgen in de League/FA Cup. Maar gezien het salaris en het sportieve plaatje zit ik dan liever bij de Spurs ;-)
1 0
Heiko
Tete en Riedewald zijn beide spelers die denken recht te hebben op een basisplaats. Maar ze moeten beseffen dat er bij Ajax betere spelers rond lopen. Bosz stelde Tete en Riedewald niet op en ook Keizer leek niet voor hen te kiezen. Tsja en als je dan denk dat je bij Crystal Palace wel een basis plaats krijgt dan ben je in mijn ogen een beetje dom.
0 0
Ajax27
Andere speelwijze vraagt om andere spelers... Veltman en Schone passen beter in een ploeg die heel aanvallend speelt. In 9/10 Engelse ploegen wordt een heel ander spelletje gespeeld.
0 0
AFCAsphere
Dat is min of meer het enige argument waarom hij nu meer kans maakt op een basisplaats. Ook kent hij Frank, maar als hij kwalitatief of mentaal tekort komt, dan gaat hij hem natuurlijk niet opstellen.
0 0
AFCAsphere
Ben het geheel met je eens, ook gezien de andere opmerkingen/argumenten die je over dit duo hebt geplaatst.

Dit soort jongens leven in de illusie dat ze speelminuten verdienen, maar waar dat in hemelsnaam op gebaseerd is... ik weet het niet! Wat wij wel weten is wat hun tekortkomingen zijn en dat dit de redenen zijn waarom ze geen basisplek in dit elftal krijgen.

Het is wel weer tekenend dat het dezelfde situatie is als die andere drie uit het vriendengroepje, bestaand uit El Ghazi, Bazoer, Tete en Riedewald. Allen wisten ze zo makkelijk hun weg naar de top uit te stippelen op papier, maar vergaten te presteren op het veld. Daarbij heb ik gevoel dat ze geen flauw idee hebben wat hun zwakke punten zijn, en dat ze er ook verder niets of weinig aan doen om zich op die vlakken te verbeteren.

Het is volledig aan hun zelf te wijten dat ze op deze manier de club verlaten.
0 0
Bensco
Ben het tot nu toe volledig met je eens maat! Teveel mensen downgraden Riedewald hier volledig maar beseffen zich niet wat voor talent hier de deur uitloopt. Die man heeft meer dan genoeg potentie om de top te bereiken. Werken onder Frank en vanuit daar de volgende stap maken zou logischer zijn dan hier of bij de Spurs te banken. Hopelijk maakt hij een Van Dijk traject en loopt die zo naar de top. Bosz had meer moeten rouleren, niet alleen om spelers rust te gunnen maar ook om spelers een kans te geven.
0 -2
AFCAsphere
Jij was degene die ook vond dat Tete zo'n groot verlies was, toch? Ben benieuwd of je ook zo dacht over El Ghazi en Kishna.

Leuk en aardig dat je aanduid wat voor een potentie Riedewald heeft, maar dat betekend niet dat het er gegarandeerd uitkomt. Jaïro moet op mentaal gebied enorme stappen zetten, wil hij de (sub)top gaan bereiken. Hij zou heel misschien bij ons ook een basisplek kunnen hebben als hij was harder zijn best zou doen.

Alleen al de manier waarop hij die bal ingooide in de Europa League finale was tekenend voor hoe hij momenteel tekort komt voor het niveau waar Ajax naar streeft. Het afgelopen seizoen heeft hij op die wedstrijden tegen Marseille en PAOK na niets indrukwekkends laten zien.

Het Virgil van Dijk traject doorlopen gaat hem sowieso niet lukken, want hij is geen dragende speler bij ons geworden, en nu gaat hij waarschijnlijk naar een club waar hij ook geen basisspeler word.

Schuif het maar weer lekker makkelijk af op Bosz, maar hij was wel degene die ons naar een Europese finale bracht. Als het aan Riedewald had gelegen, dan hadden we daar niet eens in de buurt gekomen. Kijk namelijk maar even die wedstrijd terug tegen Celta de Vigo thuis. Lekker verdedigen in de slotfase. Topper joh!
1 0
Bensco
Puur individueel gezien vond ik alleen het vertrek van El-Ghazi spijtig. Kishna had een twijfelachtige inzetbaarheid en gezeik met de trainer. El-Ghazi daarentegen was fit, een zeldzaam soort buitenspeler en had met de juiste begeleiding veel meer kunnen bereiken maar Bosz zag om een of andere reden meer in het gestuntel van een huurling dan Anwar een kans te geven. Daar had Bosz immers een handje van; te weinig rouleren. Dat koste ons niet alleen punten maar hij liet ook andere spelers compleet buitenspel.

Ik vind overigens Jairo afrekenen op een fout echt te sneu man. Hij was het seizoen daarvoor een rots in de branding. Hij was hier toen het boegbeeld van de vernieuwde weg die Ajax was ingeslagen en nu kan die er niks meer van? Hij heeft voldoende potentie en hopelijk kan die onder frank (wederom) basisspeler worden.
0 0
AFCAsphere
El Ghazi is totaal geen voetballer voor het huidige Ajax. In de kleine ruimte is het om te huilen. Vergelijk dat eens met een slangenmens als Traoré. Als Anwar zulke dynamische acties probeert te maken, dan scheurt hij direct zijn hamstrings af. Bovendien dacht meneer dat het allemaal om hem draaide. Elke wedstrijd had hij wel een paar egoïstische acties. Als dat wat op had geleverd, dan had ik het niet zo erg gevonden, maar 9 van de 10 keer liep hij zichzelf vast. Kreeg hij de bal één keertje niet toegespeeld, dan stond hij - net als zijn grote voorbeeld - verontwaardigd rond te springen. Vervolgens maakt hij ook nog eens ruzie met zijn trainer, die hij omver duwt op de training. Werkelijk schandalig. Ben blij dat hij weg is.

Blijkbaar vind jij dat Traoré stuntelt, maar dat jouw lieveling El Ghazi de status van een heilige verdiend. Ben ontzettend dankbaar dat jij dan geen functie binnen het technisch hart van Ajax hebt. Had me niet voor kunnen stellen dat El Ghazi zulke invloed op onze Europese campagne had kunnen hebben, zoals Traoré dat had. Gelukkig heeft Bosz daarmee de juiste keuze gemaakt.

''Rots in de branding'' hahaha. Meen je dit nou serieus? Jij hebt blijkbaar een voorkeur voor spelers die totaal geen grote rol hebben binnen Ajax, maar wel een bepaalde soort uitstraling hebben die jou bevalt. Het kan aan mij liggen, maar ik heb jou nog niet eerder over Viergever horen praten. Hij was pas een rots in de branding, het afgelopen seizoen. Riedewald was een degelijke speler die normaal gesproken niet door de ondergrens zakte, maar die wel regelmatig wat foutjes had. Tot op afgelopen seizoen vielen zijn tekortkomingen niet zo erg op, maar hij onder Bosz zien dat zijn mentaliteit niet op orde is en dat hij blijkbaar geen behoefte heeft om zijn zwakke punten weg te werken.
0 0
Bensco
Grapje zeker? Ik betreur het alleen dat El-Ghazi meer in zich had dan hij liet zien. Dat zijn houding ronduit kut was nekte hem zeker maar dat had Traoré net zo, die liep ook als een natte krant over het veld. Verschil is wel dat Anwar er een van ons eigen was en Traoré slechts een huurling. Of Anwar wel invloed had kunnen hebben zullen we nooit te weten komen, naar mening heeft die nooit serieus een kans heeft gehad terwijl. Traoré wel maar die verknalde ook behoorlijk wat open kansen, echt bijzonder vond ik de vaak nonchalant overkomende vent niet.

Ik verwijs trouwens duidelijk na het seizoen 15/16 waarin Jairo wel degelijk een rots in de branding was. Hij werd toen door vele gezien als de eerste telg van een vernieuwde jeugdopleiding waarin individuele ontwikkeling voorop stond. Ook Tete en Bazoer behoorden tot die categorie. Zij gaven alledrie aan voordeel te hebben gehad van de begeleiding vanuit Jonk. Iets waar Ajax het momenteel in laat schieten.

Ik heb overigens geen woord gezegd over Viergever omdat hij buiten de discussie staat maar als je het wil weten: ik vind Viergever een terechte basisklant, op en top prof en zeer multi-functioneel inzetbare speler. Nooit twijfels bij zijn transfer gehad aangezien hij een aantoonbare ervaring met zich mee bracht. Neemt niet weg dat Bosz door meer te rouleren veel spelers bij Ajax had kunnen houden.

Ps: dat argument over die functie binnen het TH ken ik nu wel. Die heb je al 20x gemaakt ;)
0 0
AFCAsphere
Traoré is echt niet lui gewoon haha. Hij oogt wel zo, daar ben ik het mee eens, maar hij verdedigde altijd mee wanneer dat nodig was. Hoe vaak hebben wij El Ghazi dat zien doen? En Younes? Bovendien was Traoré de enige aanvaller die zijn energie in de wedstrijd stak tijdens de EL finale. Ik heb Dolberg en Younes vrijwel de gehele wedstrijd niet gezien. Overigens heeft El Ghazi genoeg kansen gehad, maar hij deed er weinig mee. Net zoals dat mensen zeggen dat Riedewald weinig kans heeft gehad, terwijl hij o.a. gewoon 4 wedstrijden in de EL groepsfase meespeelde. Het is maar net wat je met je speelminuten doet, en dan word ook duidelijk of je bij onze speelwijze past.

Ja, ik wist dat je naar dat seizoen verwees en zoals ik eerder zei, is dat zwaar overdreven. Rots in de branding... lol. Milik, dat was toen een rots in de branding. Hoe Viergever en v/d Hoorn de tweede seizoenshelft zonder problemen de geblesseerden opvingen, dat waren twee rotsen in de branding. Riedewald deed het prima, niet uitzonderlijk goed. Ik kan niet goed beoordelen of die begeleiding van Jonk zoveel invloed heeft gehad, maar M. de Ligt en Kluivert doen het zonder Jonk ook uitstekend, net als v/d Beek en F. de Jong.

Een trainer zou erg dom zijn door spelers bij Ajax te willen houden door te rouleren, terwijl dit een enorme invloed kan hebben op de resultaten die worden behaald. Ik heb het je al eerder gezegd, maar de manier waarop Riedewald beneden peil presteerde in Europa, zei voor mij al genoeg. Ben blij dat Bosz vast heeft gehouden aan Viergever en Sinkgraven. Het enige wat ik hem wel verwijt, is dat hij geen plan B (tactiek) had.

PS: Die opmerking over de functie binnen het TH is niet echt zozeer een argument, meer een grapje om aan te geven dat er gelukkig slimmere mensen in dienst zijn bij Ajax dan degene hier op AS. Bovendien is het de eerste keer dat ik het tegen jou zeg, en heb ik het maar één of twee keer eerder tegen andere users gebruikt.
0 0
Ferd
Seizoen 15/16 was natuurlijk wel een seizoen van slaapverwekkend voetbal waarin m'n opa nog mee had kunnen spelen.
1 0
AFCAsphere
Dus dat. In een hoger tempo heeft Jaïro blijkbaar moeite.
0 0
Figo
spelen tegen Arsenal, Man Utd, City, Chelsea, Spurs, liverpool en bijv Everton.... heb je meer aan in je ontwikkeling dan 2 wedstrijdjes in de voorronde CL en competitiewedstrijdjes bij Sparta, VVV en NAC
0 -2
AFCAsphere
Ik had het over spelen bij de Spurs i.p.v. bij Crystal Palace. Dat is qua salaris een groot verschil. Bovendien speelt CP normaal gesproken alleen tegen degradatie, terwijl de Spurs in de Champions League spelen.
0 -1
Ajax412
Riedewald heeft de techniek, het inzicht en de fysiek om gewoon een goede verdediger te zijn in de Eredivisie, maar hij laat zich veel te vaak veel te makkelijk aan de kant zetten. Soms mis ik een beetje het vuur bij hem, de over mijn lijk mentaliteit waarbij hij een tegenstander eens een keer laat voelen dat het nu genoeg is.
1 0
Ajax27
Ik weet niet of jullie ooit wedstrijden keken... maar de grote vooruitgang bij Riedewald kwam juist toen ze 'm van centraal achterin naar de nummer 6 positie verplaatsten. Daar was ie megagoed. Hij had het inzicht, de balaanname en de slimheid om iedere keer de juiste keuze te maken. Dat Ajax afgelopen jaar zo aanvallend speelde, met een aanvallende 6, doet vrijwel geen één team en was direct ook onze zwakte in wedstrijden waar er werd gevraagd om een meer verdedigende, maar toch voetballend technische 6.
0 0
JariHeijden
Ik denk dat dat precies de reden is waarom hij ernaast is komen te staan. Viergever heeft dat namelijk wel een op basis daarvan veroverde hij een basisplaats begin vorig seizoen.
3 0
DavidsFan
Ik denk dat een stap Via Crystal Palace ook beter is dan meteen naar de Spurs. Al had ik hem graag bij Ajax zien blijven als jeugdspeler en vechten voor zijn plaats. Nieuwe trainer die het in hem ziet zitten, dan moet je je willen bewijzen. Nu lijkt het toch een beetje de makkelijke oplossing voor hem.
0 0
DiehardAjacied
Karakterbuilding, daar ontbreekt het wel een beetje aan volgens mij in de jeugdopleiding.
5 0
Adam24
Interessante speler die maar niet echt stappen lijkt te maken. Voorbij gestreefd door De Ligt, Sinkgraven, Viergever, Sanchez, Schone, Gudelj, de Jong, vd Beek en zelfs Westermann met zijn verkeerde been kreeg uiteindelijk de voorkeur. Toch wel pijnlijk voor Riedewald. Misschien had hij wel mot met Bosz. Riedewald, Tete en Bazoer hadden wel veel meer geld op moeten leveren, maar als je finales speelt, hoor je niemand klagen.
2 -1
Ajax27
Maak het niet groter dan het is... hij is een half jaar gepasseerd geweest. Bosz speelde 1 systeem, aanvallen! Dat werkte bij 8/10 tegenstanders waardoor we mooi aantrekkelijk voetbal hebben gezien. Bij die andere 2-3 tegenstanders vroeg het middenveld om een andere 6, een meevoetballende en meeverdedigende 6. De wedstrijden waarin Schone compleet onzichtbaar en compleet overlopen werd. Op die momenten had ie veel sneller en vaker Riedewald kunnen en moeten brengen. Die momenten kwamen niet, en Riedewald kwam daar met z'n pas 20 jaar door in een dip, niet meer dan logisch. Met wat meer vertrouwen zullen we weer de riedewald zien waar we van hebben gesmuld, die constant verbeterde, op 6 nog veel beter speelde dan op 4, die meermaals het Nederlands Elftal haalde. Of zijn we dat allemaal vergeten?
0 0
insectenverdelg
Je hebt maar 11 basisspelers. Als deze jongens geen basisspeler zijn wordt hun waarde minder. En een trainer moet niet aan de had van eventuele transfersommen opstellen imo. Dat dient hij te doen aan waarmee hij t beste voetbal speelt / het beste resultaat haalt. het passeren van Riedewald was te billijken vorig jaar. Hoewel ik wel vind dat hij iets rigoureus na 1 slechte pot afgeschreven was als nummer 6. daarvoor deed hij het daar namelijk wel aardig.
0 -1
NouriVandeBeek
Overmars moet hier toch minimaal 10 miljoen uitslepen.
1 0
insectenverdelg
Palace dus. iig ene trainer die exact weet wat hij in huis haalt succes Jairo. Hoewel ik op meer gehoopt had, bleef je in je ontwikkeling enigszins hangen imo. hoop dat je mooie stappen gaat zetten. En je debuut zal altijd bij ons blijven. Dat was legendarisch en pakt niemand je ooit meer af.
0 0
achterlijn
Die trainer heeft Riedewald in zijn laatste jaar bij Ajax ook meermaals op de bank gezet.
0 0
insectenverdelg
Niet waar. Hij heeft alleen ibj de KNVB wedstrijden 2 keer inet bij de selectie gezeten. Verder is hij 9 wedstrijden in de 2e seizoenshelft geblesseerd geweest. Maar zelfs de laatste 2 potten stond hij gelijk weer basis.
0 0
achterlijn
Heb je het tegen mij?..... jouw tijd staat eerder als mijn tijd zie ik.

Maar als je het tegen mij hebt moet ik eerlijk zeggen dat ik het uit mijn hoofd niet precies meer weet maar ik dacht dat frank hem een aantal maal gepasseerd heeft naar het einde van het seizoen toe.

Ik heb zojuist even gekeken wie in de basis stonden in de laatste wedstrijd tegen de Graafschap waar we de titel verspeelden en daar zie ik dat Riedewald ernaast stond en dus gepasseerd werd door Frank, hij is wel nog ingevallen
0 0
insectenverdelg
yup buck bij de mobiele versie van SN. op de website staat t wel goed. En de laatste 2 potten viel hij idd in. maar dat was na een lange en slepende blessure die hij had. Niet vreemd dat je een verdediging die het heel goed deed niet voor een jongen die ritme mist direct uit elkaar haalt als je nog 2 wedstrijden moet spelen en strijd voor t kampioenschap.
0 -1
achterlijn
Sorry dat minnetje is van mij was niet de bedoeling.

Jij hebt jouw mening over Riedewald en ik mijn...... we zullen het niet eens worden haha.
0 0
insectenverdelg
Het gaat mij er meer om dat hij naar een trainer gaat die weet wie hij in huis haalt en hem veel vertrouwen heeft gegeven.
0 0
AjaxIsrael
Dat wordt lachen, riedewald als cv in de premier league. Meneer heeft zich hier al regelmatig de kaas van het brood laten eten op cruciale momenten.

Aan de bal is het een interessante speler maar voor back, cv en 6 komt hij overal net iets tekort.
5 0
achterlijn
Ja, die kan niet als CV, hij is net als Daley Blind daar te klein voor en beide hebben ook nog eens geen sprongkracht.
Riedewald is wel sneller dan Blind en ik vind hem ook iets technischer, eerlijk gezegd denk ik dat Riedewald net iets beter dan Blind is.

En ik ben met je eens dat hij overal net te kort komt....nou zijn Newcastle en Crystal ook niet bepaald toppers, de Engelsen kunnen gewoon met geld smijten en dan zal een miskoop van 10 miljoen ze geen pijn doen als dit zou gebeuren met Riedewald.
1 0
Joseph
Je gaat er dan wel aan voorbij dat Blind een van de best positionerende spelers is die er zijn, het is niet voor niets dat Mourinho toch af en toe voor hem koos. Natuurlijk komt hij fysiek tekort, maar vergeet niet dat hij bij de rijkste club ter wereld daar toch staat. Hij kan dus wel iets. Riedewald mag blij zijn als hij zo goed als Daley wordt.
0 0
achterlijn
Wat ik altijd vind is dat bij spelers waarvan je ziet dat ze tekort komen redenen komen als 'best positionerende', 'overzicht', 'sprongkracht' etc.

Mourinho had ook weinig andere keus want echt goede CV heeft hij niet, ik ben benieuwd of hij dit jaar niet versterking voor die plaats aantrekt.

De reden dat hij bij Man U speelt heb ik zojuist uitgelegd.... heeft alles te maken met v Gaal, ik ben ervan overtuigd dat geen andere trainer (op F de Boer) ter wereld Blind naar Man U gehaald zou hebben.
0 0
insectenverdelg
Blind heeft alleen iets meer winnaars mentaliteit.
4 0
achterlijn
Ja klopt die die winnaars mentaliteit heeft hij wel, en Riedewald niet.

Dit is dan waarschijnlijk ook het enige waarin Blind beter dan Riedewald is.
0 -1
Ferd
En laat nu mentaliteit een grote invloed hebben op wel of niet slagen. Neem Dirk Kuyt, qua voetbaltalent niet heel bijzonder maar door z'n mentaliteit wel bij topclubs in Nederland, Engeland en Turkije gekomen plus gewaardeerd international geweest op grote toernooien.
0 0
Nozzi
Jij onderschat Blind echt.
0 0
Adam24
Riedewald beter dan Blind, kom op zeg. Tuurlijk in potentie maar Riedewald speelt al jaren top in potentie.
2 0
achterlijn
Ik vind hem echt beter dan Blind... dat Blind bij Man U speelt komt door de relatie met van Gaal, er is geen andere trainer die Blind naar Man u gehaald zou hebben.

Blind blinkt in niks uit, ik zie alleen maar zwakke plekken bij hem, hij is erg traag, heeft een draaicirkel van een tank, heeft geen sprongkracht, dus kan geen luchtduels winnen, en zijn balletjes terug voert hij nog steeds teveel uit.
Blind als CV of linksback in je elftal hebben is voor Manchester een van de redenen waarom ze al jaren niks presteren, dit jaar haalden ze zelfs de CL niet en dat komt mede door een zwakke verdediger als Blind is.
0 -2
foroloca
Vind hem goeie speler, jammer dat hij weggaat en niet wil vechten dit jaar voor z'n plek.
0 -2
Lassayd
in de breedte worden we wel erg dun nu met vertrek van veel reserve spelers
1 0
achterlijn
In de breedte zijn we sterk genoeg.
0 0
AjaxIsrael
Op dit moment 3 keepers, 6 verdedigers, 6 middenvelders (appie meegerekend) en 7 aanvallers.
0 0
Heiko
Ze willen allemaal een basisplaats. Niemand wil op de bank zitten.
0 0
Fieldman
PSV haalt met Lozano en Van Ginkel twee absolute toppers voor Eredivisie-begrippen. Best onbegrijpelijk dat Van Ginkel op zijn 24e nog een lang contract in Nederland wilt tekenen, maar dat terzijde.

Waar blijven onze toppers voor Eredivisie-begrippen? We hebben straks met Riedewald alleen deze zomer al meer dan 40 miljoen verdiend. Op linksback en in de aanval is daar nog alle ruimte voor.
1 -7
AFCAsphere
Jij kijkt echt alleen maar naar andere clubs, hè?

Wij hebben Sanchez, Dolberg, De Ligt, Ziyech en een aantal veelbelovende talenten. Dat zijn onze toppers. Die hebben ze niet in Eindhoven.
0 0
shabby
Juist!
0 0
achterlijn
Wat heet toppers... je hebt met dit elftal de finale EL gehaald, alleen Klaassen en Traore zijn weg.
Klaassen is een goede voetballer maar die moet met eigen materiaal binnen afzienbare tijd te vervangen zijn want een echte topvoetballer is hij ook niet.

Traore zal vooral gemist worden als het gaat om even als team op adem te komen, bij Traore kon je de bal inleveren en die was in staat om hem minimaal 5 a 10 seconden in zijn bezit te houden zodat het elftal zich even kon herstellen.
En hij was een topper in het terug verdedigen.
0 0
Lekiam
Neres is net zo'n topper als Lozano (beide is nog afwachten hoe het uitpakt). Van Ginkel is inderdaad een topper, maar op welke positie moet een dusdanige topper gehaald worden? Zonder dat het kapitaalvernietiging is.
Linksback of rechtsback moet gewoon vanuit de jeugd op te lossen zijn, als we die niet zelf kunnen opleiden is het een schande. Buitenspelers is in de winter Neres gekomen om dit seizoen mee te doen. Verder is de as van het veld prima in mijn ogen en zou er alleen iemand gehaald worden om de bank warm te houden.
1 0
Joseph
Hoe denk jij dat linkback is op te lossen met de jeugd? Op dit moment zit er alleen met Zeefuik een goede back aan te komen op korte termijn. Een schande vind ik dat allerminst, ik denk ook dat je het opleiden dan niet begrijpt.. Je kan in elke lichting niet 50 talenten hebben, er zullen dus altijd meerdere posities in een lichting zijn met jongens die het niet gehaald hebben. Je staat immers niet zomaar in Ajax 1.
0 0
Bensco
Savastano, was in de A'tjes sterkhouder maar is er langdurig er uit geweest met een blessure. Als hij zij oude niveau kan halen en constant wordt heb je een linksback maar afgezien van hem? Niemand

Opleiden brengt je slechts 4 of 5 talenten mits je een goede lichting hebt. Door jeugdscouting kun je daar nog 4 of 5 talenten aan toevoegen zoals we met bv Dolberg en Bazoer hebben gedaan of zoals we nu met Da Silva doen. Vanaf daar moet goede begeleiding het overnemen en ervoor zorgen dat minstens 3 of 4 het eerste halen en slagen. Mijn mening is dat het daar momenteel de mist in gaat met Ajax. Hier kunnen wij een hoop winst boeken.
0 0
achterlijn
Dijks is goed genoeg.
0 0
Joseph
Goed genoeg voor de bank.
0 0
DiehardAjacied
Wederom een reactie met een hoog 'i love psv' gehalte. Valt echt niet op hoor.
0 -1
Fieldman
Ik steek mijn kop gewoon niet in het zand.

We kunnen wel ontkennen dat ze daar allerlei goede spelers halen, maar beter onderkennen we het gewoon en halen we zelf nog betere spelers.

In plaats van te snel tevreden te zijn. Persoonlijk heb ik een hekel aan PSV, dus het stoort me des te meer dat ze daar goed beleid voeren en het bij ons nog afwachten is.
1 -4
Redrum
PSV goed beleid? Een super schimmige deal waarvan niemand de exacte details weet. Een paar basisspelers kwijt voor een kleine prijs en ze zijn nu al weken aan het smeken of van Ginkel voor het derde jaar op rij kan komen. Wat is er precies zo goed aan dat beleid? Waar waren ze vorig jaar met hun goeie beleid?
0 0
RaynoFischer
Maar van die spelers die ze gehaald zijn zou alleen Lozano top zijn voor ons, Van Ginkel zou in de weg staan.
En bij Luckassen is het nog maar de vraag op dat niveau vind hem nou niet bijzonder.
1 -1
DiehardAjacied
1 goede speler hebben ze gehaald, van Ginkel is dat echt zo'n vreselijke topper? In de eredivisie misschien, daarbuiten niet. Technisch gezien is de markt pas 11 dagen open en ze gaan zeker nog spelers halen. Komt goed.
1 -1
Fieldman
Wij spelen in de Eredivisie. Een competitie waarin we al jaren geen kampioen hebben kunnen worden.

Laten we dus in eerste instantie eens proberen kampioen te worden. Wat prima kan met deze selectie, maar we hebben genoeg middelen om die kans groter te maken.
1 0
DiehardAjacied
Zo werkt het nou eenmaal, je kan niet ieder jaar kampioen worden. Dan is de lol er ook snel af denk ik, maar wie ben ik. Wel met je eens dat dit jaar zonder prijzen niet kan en niet zonder consequenties kan blijven. Maar die blinde paniek die nu alweer begint op te borrelen is Ajax onwaardig.
0 0
Redrum
Drie jaar geen kampioen is balen en de manier waarop helemaal, maar ik weet zeker dat Ajax dit jaar gewoon weer die schaal pakt en de komende jaren verwacht ik dat ook. Daarnaast is Ajax de enige club die vrijwel elk jaar meespeelt om de titel. Feyenoord heeft de afgelopen 18 jaar niet eens meegedaan en hadden nu een keer mazzel en psv heeft vorig jaar vanaf vroeg in het seizoen al voor spek en bonen meegespeeld.
0 0
ajaccied4life
Ben jij nu serieus?
0 0
RaynoFischer
Ziyech, Dolberg, Onana en Sanchez zijn ineens geen toppers meer? :o
Sommige doen echt alsof we nu een selectie vol koekenbakkers hebben ....
2 -1
Fieldman
Dat zijn al toppers, maar waarom niet meer toppers erbij halen? Waarom tevreden zijn vier toppers, als je er ook zes kan hebben. Op tevreden zijn met zes als je er ook acht kan hebben.

Feit is dat we deze zomer nog geen enkele extra topper (voor Eredivisie-begrippen) hebben gehaald. Een club als Ajax moet elke zomer minstens twee bijzondere spelers halen, omdat er ook elke zomer bijzondere spelers weggaan.
0 0
MosesD
Lezen is blijkbaar vrij lastig voor jou.
0 -1
RaynoFischer
Nee hoor, er mag heus wel wat bij maar vind gewoon dat veel mensen in paniek raken om niks en doen alsof wij een zwak team hebben.
Lozano had ik graag gezien, maar Van Ginkel was niet nodig geweest wel een goeie speler en we kunnen beter halen dan Luckassen.
2 0
MosesD
Met die elftal zullen we af en toe geweldige wedstrijden spelen, maar ook heel regelmatig tegen zeperds aanlopen. Het is vederlicht en in de basis weinig ervaring. Kortom, weinig balans.
1 0
rammbo
Als business model best prettig: investeren in jeugdspeler en er 8 miljoen voor terug krijgen.
2 0
Toon meer reacties