[Update V] Riedewald officieel naar CP

FinnDekker, 24-07-2017 om 17:45, 69594 views, Voetbal International/Telegraaf | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Jaïro Riedewald lijkt voor een transfer naar Engeland te staan, meldt Voetbal International. Het nieuws dat de verdediger in gesprek is met clubs wordt woensdag geconcretiseerd met de namen van Newcastle United en Crystal Palace.

De twee clubs uit de Premier League zouden concrete interesse hebben in Riedewald, die nog tot de zomer van 2020 vastligt bij Ajax. Om die reden moeten belangstellenden een bedrag van tien miljoen euro ophoesten. VI meldt dat Newcastle en Palace bereid zijn om dat te doen.

Newcastle United promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau, bij Crystal Palace is Frank de Boer sinds kort de trainer. De Nederlander werkte al jaren met Riedewald samen en hij gunde hem bovendien zijn debuut in het eerste bij Ajax. In Amsterdam lijkt de linkspoot niet veel toekomst te hebben, aangezien hij zijn rugnummer 4 naar Matthijs de Ligt zag gaan. Zelf sprak hij al uit teleurgesteld te zijn in het feit dat hij 36 kreeg toegewezen.

De Telegraaf weet het overigens zeker; Riedewald lijkt op weg naar Palace. Everton heeft zich ook gemeld, maar is te laat. 'De speler zou in principe zijn keuze al op Crystal Palace hebben laten vallen. Daarmee is een hereniging met Frank de Boer aanstaande, tenzij er alsnog een ander megabod voor club en speler komt', zo valt te lezen. 'Met de aanstaande overstap naar Crystal Palace krijgt Riedewald toch zijn droomtransfer naar de Premier League. Zijn vorige zaakwaarnemers van Forza waren in de winterstop nagenoeg rond met Tottenham Hotspur, maar de speler besloot in Amsterdam te blijven. Zijn nieuwe management van SEG kwam met Crystal Palace op de proppen.'

Update - 17.00 uur
Volgens het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports is de transfer van Ajax-verdediger Jaïro Riedewald naar Crystal Palace nagenoeg rond. Ajax ontvangt naar verluidt acht miljoen pond, omgerekend iets meer dan negen miljoen euro, voor de veelzijdige verdediger.

Update II - 07.10 uur (13 juli 2017)
Jaïro Riedewald kan zich bijna speler van Crystal Palace noemen, zo meldt De Telegraaf. De krant verwacht dat in de komende 24 uur alles rond komt. In tegenstelling tot eerdere berichten over tien en acht miljoen euro lijkt Ajax negen miljoen euro over te houden aan de deal. Onder de streep staat er zo alweer 41 miljoen euro aan transferinkomsten voor Ajax na ook de verkoop van Davy Klaassen en Kenny Tete.

Update III - 07.00 uur (17 juli 2017)
Jaïro Riedewald zal maandag gepresenteerd gaan worden als nieuwe aankoop van Crystal Palace. De verdediger zou daardoor nog net kunnen aanhaken voor de trip naar Azië, zo meldt De Telegraaf. Riedewald, die bij de Londense club links in het centrum zal gaan spelen, krijgt daarmee de oplossing na een moeizaam laatste jaar bij Ajax. Volgens de ochtendkrant ontvangt Ajax negen miljoen euro voor de geboren Haarlemmer.

Update IV - 10.20 uur (24 juli 2017)
Een week geleden leek Jaïro Riedewald al te gaan tekenen bij Crystal Palace, maar vandaag (maandag) lijkt het er echt van te gaan komen. Dit meldt Voetbal International-journalist Freek Jansen via Twitter. 

Update V- 17.53 uur (24 juli 2017)
Jaïro Riedewald is speler van Crystal Palace. Dat is wat de club uit de Premier League maandagmiddag naar buiten brengt. Met de transfer is zo'n negen miljoen gemoeid. De linkspoot heeft getekend voor vijf jaar.

Riedewald verkast naar de club van zijn oude trainer bij Ajax, Frank de Boer. 'De Premier League is een geweldige competitie, en het is een geweldige kans om weer onder Frank de Boer te werken, net als bij Ajax', aldus de verdediger op de site van de club. 'Ik ben blij dat hij ons gaat versterken. Riedewald is een uitstekende toevoeging', vertelt De Boer op zijn beurt.

Speel gratis mee met de AS TopCoach poule van Scorito en maak o.a. kans op het nieuwe thuisshirt!

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
Schijnt dat Frank hem alle inworpen wil laten nemen
0 0
3*stars*3
Ff over zoektocht naar een linksback.
Probleem is duidelijk en dat is scouting.
Thank God, we hebben Steen Olsen in Scandinavië en Veldmate is bezig in Z-Amerika (waar is Hans vd Zee eigenlijk?).
Maar Ajax mag wat extra centjes pompen in het scoutingsapparaat en goed rest van Eu uitkammen.

Kan niet zo zijn dat er nergens een back rondloopt, die niet betaalbaar is.
Kom op....
0 -1
Redrum
Ik snap ook echt niet dat ze niks beters dan Dijks kunnen vinden. Je speelt al jaren zonder echte linksback en het lukt gewoon maar niet om iets te vinden. In mindere mate geldt dit eigenlijk ook voor de rechtsbackpositie. Eigenlijk speel je gewoon dit jaar met een gemankeerd elftal, want je mist gewoon twee spelers die zich met de aanval bemoeien. Ik vind het gewoon echt heel erg zonde en ik kan moeilijk geloven dat er echt geen andere opties zijn. Dan gaat er toch ergens iets niet goed en misschien is dat inderdaad de scouting wel zoals je zegt.
0 0
zivkabrimovic
Richarlison Dolberg Neres
Younes Huntelaar Kluivert

Ziyech (c) Frenkie
Kadioglu Schöne
VdBeek
Eiting

Sinkgraven deLigt Sanchez Orejuela Mitta-Dijks Viergever Drongelen Zeefuik

Onana
Van Leer

Zo zie ik het graag. Veltman die uiteindelijk nog vertrekt, samen met Muric, Menig en Groothuizen.
0 -1
T.reckveugel
Jonk wilde een miljoen meer voor de jeugdopleiding, dit zijn er alweer 9 voor een zelfopgeleide speler
1 0
Cello
Jonk wie?. Word je inmiddels niet moe om wéér de naam van Jonk op te rakelen......?
1 0
Bensco
Heeft hij geen punt dan? Het bestuur van Ajax heeft na de revolutie bijna geen extra geld vrijgemaakt voor de jeugdopleiding. Sterker nog, na het vertrek van Jonk is er alleen maar op bezuinigd. 11 FTE'en vielen er weg en slechts 4 zijn er opgevuld, de A2 is afgestoten en de nieuwe plannen van de Toekomst lijken voorlopig ook de ijskast in te gaan.

http://ajaxfanzone.nl/2016/05/15/verplaatsing-sportpark-de-toekomst-voorlopig-van-de-baan/
0 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Off: Paulo Freitas geeft aan dat Ajax nieuw bod heeft gedaan van 15 miljoen!
0 0
Mikee
En hij geeft op twitter ook aan dat Chelsea en Milan van niets weten en een artikel erover.

Google translate maakt het artikel makkelijker te lezen..
http://m.lance.com.br/fluminense/richarlison-segue-negociando-com-ajax-pode-despedir-quarta.html.amp
0 0
HansBeus
Wat een klasse toch weer van Ajax.. vier sneeuwbanden verkocht want we hebben goede zomerbanden, maar wat nou als het glad gaat worden of er een bandje lek gaat... Ajax?.....
4 -1
Mart42
Rijkswaterstaat en of de ANWB bellen
0 -1
Bram410
Toch jammer dat Riedewald weg is.. Was toch altijd een van de grotere talenten. Voetballend was het een uitstekende speler, maar in de minuten die hij vorig seizoen heeft gekregen heeft hij toch niet veel laten zien. Vaak niet meedogenloos genoeg, was Sanchez en Viergever wel hebben. Ben benieuwd hoe Riedewald zich gaat ontwikkelen in Engeland!
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Wat mensen vergeten is dat er 2 basisspelers weg zijn Klaassen en Traore, en dat je Huntelaar erbij hebt die in principe niet basis is. Kan je zeggen: Kluivert voor Traore en Vd Beek voor Klaassen, klaar is kees.
Ajax speelde Lyon en Schalke thuis van de mat. Vergeet niet waar zijn stonden in hun comp. Geen top 3. United was de nr 5 of 6 van Engeland waar je MET Klaassen en Traore kansloos van verloor. Dus wil je dan zonder die 2 wel kunnen winnen in de CL van de top 4 van Engeland zonder versterkingen...
Geen 1 aanvaller die basis staat is ouder dan 24, alleen Huntelaar heeft jaren ervaring in europa. Younes scoorde 3x vorig seizoen. Neres en Kluivert zijn nog lang niet stabiel want scoren een 8 en kunnen erna een 5 scoren.
Geen bikkels op het middenveld. Wie gaat uitdelen als de beuk erin moet? Schone? Vd Beek?
Mensen noemen Viergever ervaren. Klopt, bij Ajax ja. 100 weds. 7 goals. Maar Europees gezien stelt Viergever natuurlijk niks voor want hij heeft alleen in NL gespeeld.
Ben je wekelijks in Frankrijk Afrikanen tegengekomen zoals Tete nu mee gaat maken, jaren Italie/Engeland/Spanje, dan mag je meepraten over ervaring. Niet Az met Viergever en Nec-Schone. Viergever is degelijk en kan echt strijden. Maar maakt ook nog domme fouten en een leider die zelf ballen inlevert kan anderen niet op hun plek zetten.

Je ziet al jaren bij Ajax dat elkaar corrigeren en scherp houden er vaak niet bij is. Klaassen die een bal over 10 meter inleverde, wie ging hem scherp houden. Het is vaak: Duimpje omhoog en volgende keer beter. Terwijl voor de top je hard voor elkaar moet zijn en je niet onnodig een gele kaart kan pakken ergens op de middenlijn zonder dat iemand je vraagt waar je mee bezig bent.
Mensen die in de top speelde die heb je nodig. Ik zie Huntelaar ook geen grote bek geven als hij iets ziet dat amateuristisch is door de vele jonge spelers bij Ajax.
Voor spelers als Vd Beek, De ligt,Eiting, is het alleen maar goed om iemand in de groep te hebben waar ze tegen opkijken en die ze verhalen kan vertellen over de grote competitie's. Huntelaar is een begin. Maar als Dolberg de pannen van het dak speelt en Huntelaar voor kerst op 9 wedstrijden staat, dan heb je aan Klaas ook geen goede.
4 0
3*stars*3
Weet iemand hoe het zit met spelers die spelen in 3e voorronde duels?
Mogen spelers dan niet meer spelen voor een andere club in EU (1e seizoenshelft) of gaat die regel dan pas volgende speelronde in?

Off, die Miedema beweegt net als Luuk.
0 0
NouridolbergNeres34
Ff opgezocht
Uefa.com
Can a player play in UEFA competition for more than one club in the same season?

As a rule, a player may not play in a UEFA club competition (UEFA Champions League and UEFA Europa League, excluding UEFA Super Cup) for more than one club in the course of the same season. However, a player can play for one club in the first, second and third qualifying round, and/or the play-offs, of the UEFA Champions League or UEFA Europa League, and then represent another club from the group stage of either competition.
1 0
3*stars*3
Ok thanks kerel, kon het net pas opzoeken.
Mijn internetbrowser tript op mijn tel en kon het net pas opzoeken op laptop.
1 0
NouridolbergNeres34
Geen probleem.
1 0
trooop
Heel jammer. En vergeleken met het wel behouden van dijks belachelijk. Ik kijk er niet raar van op als riedewald ooit alsnog bij een topclub terechtkomt.
1 -1
tonny
wanbeleid ten top
Zo doe je in nederland niet eens meer mee
Tweee uitstekende verdedigers laten gaan en zelf op de blaren zitten.
5 0
Mart42
Ze hopen op deze manier kampioen te worden en zo hun eigen zakken te vullen. Triest maar het is zo en zal niet veranderen zolang er bergen met geld binnen stromen.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Ramos van Madrid heeft teen het bestuur gezegd dat hij Sanchez erbij wil. Als Real 40/45 gaat bieden dan is ook hij weg. Dolberg zelfde. Als Dortmund 50 gaat vangen voor hun spits, dan bieden ze ook zo 40/45 voor Dolberg.
3 -2
RaynoFischer
Vreemd, Riedewald heeft zijn Ajax foto's op insta verwijderd ...
0 0
Youriajax18
nee heeft die niet gedaan.
hij zet nooit foto's op instagram
0 0
Cello
Ik hoop voor hem, dat hij bij CPFC de motivatie terug kan vinden die hij bij Ajax kwijtraakte. En dat hij bij CPFC wel een basisplaats kan afdwingen. Dan krijgt hij onder De Boer de kans om het ongelijk van Bosz en Ajax te bewijzen. Zal moeilijk worden, daar de Premier League nog weer een flink aantal stappen sterker is dan de Eredivisie. Maar de nieuwe kans is hem méér dan gegund.
1 -1
kolan
Babel naar Ajax?
http://www.sporx.com/amp/besiktasli-ryan-babele-ajaxtan-transfer-teklifi-SXHBQ642458SXQ
0 0
3*stars*3
Zit pas een half jaar bij Besiktas en nog een 2-jarig contract.
De Turken lijken ook happy met hem.
0 0
MarcOndertwix
Off: hoeveel geld heeft Ajax nou precies gekregen voor de prestaties in de Europa League??
0 0
Suarez16_
+-20 miljoen volgens mij.
0 0
DaishRedan
Nou Riedewald en Tete de deur uit zitten we met Dankerlui, Dijks opgescheept, zit ons ook niet mee zeg..
4 -2
Suarez16_
En het zat jouw ook niet mee toen je koos voor je gebruikersnaam.
3 -2
Josajacied87
2 maanden geleden was je als Ajacied enorm trots. Nu slaat de vertwijfeling toe.
4 0
Mikee
En vanavond komt er vast weer zo'n netflix-break(ing) van onze twittervriend dat de vertraging was omdat psv hem ook wou hebben ofzo.
1 0
mistermiyagi
Ajax had er goed aan gedaan om Riedewald te houden, 3 positie's waar meneer deftig kon spelen.

Binnen nu en een paar weken zal iedereen met mij eens zijn als Sanchez, de Ligt of Viergever of 2 middenvelders geblesseerd zijn. (Donny, Ziyech, de Jong, Schone) waar Riedewald uitstekend de CVM positie in kan vullen.
1 0
ovdw
9 miljoen voor Riedewald is prima. Redelijke voetballer, geen absoluut toptalent. Lijkt me verder prima jongen. Kans om door te selecteren nu, maar wordt dat gedaan?

Sorry ben een beetje zuur vandaag.
2 -3
DulceDesde
Nee!! anders had je Dijks ook weggedaan
0 -1
mistermiyagi
Je lult uit je nek, ga eerst eens kijken wat hij wel en niet kan..
1 -2
ovdw
Sorry, wat bedoel je precies?!
0 -1
pizzapunt
Concrete Frank and his concretesoccer :)
Succes Jairo!
0 -1
johnd
Prima beslissing, zolang Frank daar zit is hij gewoon basisspeler daar.

Jammer dat het zo gelopen is, was op CV echt wel fan van hem.
1 0
Bensco
Het is misschien ook lastig spelers tekenen als je ze geen CL kan beloven maar ik denk echt dat Ajax voor de goedkoopste optie is gegaan ipv een daadwerkelijke kwaliteitsimpuls. Nice gaat bijzonder lastig worden en bij uitschakeling zie ik geen fatsoenlijke spelers meer aangetrokken worden omdat het budget dan niet toereikend is.
0 -1
RaynoFischer
PSV heeft sws geen CL en halen toch ook Lozano binnen.
En een linksback gaat ze vast ook wel lukken vrees ik.
3 0
waaijop
psv interesseert me geen reet.
0 0
Bensco
PSV gaat ook geen fatsoenlijke linksback vinden. Het feit dat ze Dijks al als serieuze optie zien zegt in mijn ogen al genoeg. Bovendien moet je kijken hoeveel concessies Brands heeft moeten doen om Lozano binnen te halen. Ze hebben hem wel maar in feite ook weer niet.
2 0
Labrador
Wie weet tovert Overmars deze week opeens 3 versterkingen uit zn hoed.
0 -4
boye04
Wie weet verkoopt ie er ook weer 3.
2 0
RaynoFischer
Wishfull thinking tegen beter weten in , al knap als er deze transferperiode nog 1 speler komt voor het 1ste....
2 0
Mikes
Volgens Engelse media is het trouwens een stuk meer dan de 9 miljoen euro. In Engeland hebben ze het over bijna 11.5 miljoen euro. Ik heb geen idee wat de waarheid is, maar het zijn meerdere Engelse media die dit verkondigen.
0 -1
MarcOndertwix
Niet in de war met ponden?
0 0
Ajax27
Veel succes Riedewald! Ik heb van je genoten!
2 0
EVH
Ik vind het jammer.
1 0
SnakeDoc
En weer een. Komt er ook nog iemand voor terug?
1 0
RaynoFischer
Reken maar op Niks, Nada en Noppes ....
Grote talenten hoor :p

Ik reken nergens meer op, voorkomt WEER een teleurstelling.
3 -1
gras
Zonde, zonde, zonde. Niettemin bedankt voor een paar hele mooie potten en succes in de PL!
2 0
ViktorGFischer
Bedankt voor het fantastische en perfecte droomdebuut. Echt heerlijk en schitterend. Roda uit, 17 jaar, verdediger en dan in 5 minuten 2 ballen tegen de touwen schieten waardoor Ajax uiteindelijk 1-2 wist te winnen :D
4 0
Duif63
Ajax wordt van binnenuit kapot gemaakt. Triest maar waar.
3 -4
SoAFCA
Er zal vast een idee achter zitten. Vergeet niet dat supporters alleen op korte termijn denken.
0 -2
RaynoFischer
Een idee om Ajax van binnenuit kapot te maken?
1 -2
boris
Volgens mij is marc aan het sparen voor de 222 miljoen afkoopclausule van Neymar. Dat duurt niet lang meer. Zul je net zien dat als het we het geld hebben verlengt die of gaat die naar Paris... nee maar even zonder dollen met deze selectie ga je echt niet op 3 fronten mee doen. We hebben 4 middenvelders voor 3 posities we hebben 5 verdedigers voor 4 posities en we hebben 3 vleugelspelers voor 2 posities waarvan Alleen younes heeft laten zien dat die al een aardig niveau aan kan. Verwacht dat we nog minimaal 3 spelers aantrekken
1 -1
Minsc
Younes heeft laten zien dat hij er niet veel van kan, maakt 1 doelpunt per 10 wedstrijden en geeft zelden een bruikbare voorzet; slechtste linksbuiten ooit.
0 -1
Mart42
Younes is dat die gene die met heel veel geluk een bal op het doel kan schieten of een voorzet kan geven? Ben benieuwd hoe Ajax er voor staat op Europees gebied. In Nederland verwacht ik niet zoveel problemen eerlijk gezegd.
1 -3
Michels
Als er niets of eentje bijkomt, mogen we onze handjes dichtknijpen als we een top 5 positie hebben aan het einde van het seizoen...
2 -1
Ferd
Ja want Feyenoord is met Hapsie en Boetius beter, net als Utrecht, AZ, Heerenveen etc. Die gaan allemaal boven Ajax eindigen he.

Doe toch niet zo dramatisch huilebalk, jij bent ook vast zo'n figuur dat om een ambulance belt als je een splinter in je vinger hebt!
1 0
Michels
Als er niets of eentje bijkomt, mogen we onze handjes dichtknijpen als we een top 5 positie hebben aan het einde van het seizoen...
0 0
flyingsoccer
Wat gaan we er nog voor terug krijgen de selectie holt aardig uit zo.
3 -1
Mokum31
Niks gezien de laatste onwikkelingen.
Best knap...ook dat is een gave
4 0
Mart42
En weer 9 miljoen erbij. Flinke bonussen voor de Dagoberts van de club in aantocht.
5 -3
jollie18
Succes Riedewald bij de Boer.
2 0
Mokum31
Toch weer 9 mil in the pocket
1 0
SoAFCA
precies en daar gaat het uiteindelijk om. weer 9 miljoen dichterbij de grootste investering aller tijden van de club
0 -1
iammike
Had nu een seizoen als linksback kunnen spelen en volgend jaar als Sánchez vertrekt het beste centrale duo met de Ligt kunnen vormen. Echt wat een beleid wordt er gevoerd. Gaf hem gewoon nummer 4, Veltman 2 en De Ligt 3 dan had je hem waarschijnlijk gewoon nog in Amsterdam gehad. Echt te droevig voor worden dat spelersbeleid bij Ajax. Net op de momenten dat ik denk dat Marc wat vooruit gang boekt krijg je weer zo een enorme blunder te verwerken met her schaamrood op je lippen als supporter...
1 -2
Alexander40
Waarom deze jongen niet gewoon houden? Het geld heb je niks aan en is op linksback beter dan Viergever en Dijks. Begrijp überhaupt het verhaal Dijks niet. Had dan Haps gehaald. Kostte maar iets van 5 miljoen begrijp ik en is een stuk beter dan Dijks. Zo wordt het niks dit seizoen. Komop beleidsbepalers, er moet behoorlijk wat bij. Kampioenschap wordt voor een groot deel bepaald op de transfermarkt
0 0
R.F.
93 duels
3 goals
En bij zn debuut gelijk 2 toch?
Daarna dus nog 1 goal gemaakt
In de EL in de rebound uit een penalty van Klaassen
Haha
1 -3
Hammerzeit
Marc en de Hark.
Ik heb te doen met de man, straks krijgt hij nog een kromme rug.
4 0
NouridolbergNeres34
Het gaat je goed Jairo veel succes in de premier league Gap !! ik zie hem wel slagen daar, wel jammer had hem liever bij Ajax gezien op 6.
0 0
Alexander40
Niet geschikt als 6. Te lage handelingssnelheid en te dromerig. Bruikbaar als linksback verder niet
2 -1
JPC40
onzettend jammer dat hij vertrokken is, had hem liever op het veld gezien dan Dijks.
1 -1
Ziyech22
de transfer periode is nog ruim een maand, dus ik zie echt nog wel mensen komen. Maar jammer dat het weer zo laat gaat zijn, en we niet compleet aan de voorrondes beginnen.
3 -1
Heiko
De voorrondes zijn ook veels te vroeg
1 -3
Minsc
En daar zijn we gisteren achter gekomen?
2 0
Josajacied87
En dan krijgen we in het voorjaar weer deze comments:
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=304224

Het seizoen begint verdomme overmorgen. Dat betekent dat je er vanaf overmorgen moet staan!
2 0
FUBAR
Basis staat er toch gewoon?
1 -2
3*stars*3
Ajax had genoeg geld om hem toch in Amsterdam te houden en zeker, aangezien we dun zitten in verdedigers.
Nu laat je een eigen jongen gaan, die op 3 posities kan spelen.

Vorig seizoen, iets van 14/15mil opgehaald in EL(?).
Transfers van Klaassen, Zivko, Bosz, Tete en nu Riedewald, is toch weer rond 60mil.

Erg armoedig dat je dan terug moet vallen op Dijks, die niet eens mee mocht op trainingskamp en nu krijgt Dankerlui, noodgedwongen een kans.....Bij gebrek aan veel beter ...
7 -3
TOOL
Moet die jongen weer een heel seizoen op de bank zitten dan?
Het is aan de ene kant jammer voor Ajax maar hij moet gewoon aan spelen toekomen en hopelijk gaat hem dat bij zijn nieuwe club ook lukken. Bij Ajax had hij geen basisplek gekregen dus is dit voor hem de beste optie.
0 -1
Ferd
Wel geld, maar aan een zwaar gedemotiveerde speler die niet voor z'n kans wil gaan heb je niets.
5 -3
Heiko
Dat bedoel ik
0 -3
3*stars*3
Ik kon niet meer wijzigen maar daar heb je gelijk in.
Moest eraan toevoegen, dat hij het natuurlijk ook moet willen.
Maar seizoen duurt lang en iedereen krijgt zijn kans.

Maar zoals je zegt, aan een zwaar gedemotiveerde speler heeft Ajax1 niet zoveel, zonde.
2 0
BK020
Hier ben ik het zo mee eens ouwe, ik loop me behoorlijk te irriteren de laatste tijd
1 -1
Josajacied87
Nog 840 miljoen Euro tot het miljard! Want daar gaan we voor toch?
4 -1
Voetbalverstand
Ik denk dat we inmiddels noh maar 800 miljoen nodig hebben ;-)
1 0
Redrum
De verkoop gaat weer lekker!
7 0
BK020
Wat een schijt zomer qua transfers, met name inkomende. Als je ff kijkt wat er op het lijstje staat voor Nice, dat is geen CL selectie. Zeker in de breedte niet en als we met nog meer dan een maand te gaan nu al besluiten dat Dijks toch maar blijft.
4 -2
ram
Ik begrijp deze transfer wel.

Hij heeft talent: sure. Maar nu is hij gewoon op werkelijk al 'zijn' posities de 3e of zelfs 4e man. Dat schiet niet op. En als je dan 10 miljoen kunt vangen doe je gewoon goede zaken.

Hij is absoluut geen linksback (Dijks is daar niet minder) en niet echt een uitblinker als centrale verdediger. Op '6' vond ik hem een paar keer een veldheer. Maar daar hebben we met Donny en Frenkie grotere talenten. Als Frank hem daar tot bloei kan laten komen, zie ik hem wel international worden. Maar anders denk ik dat het middelmaat zal blijven.

Uiteraard moeten we de selectie wel héél snel flink gaan versterken. Flink investeren wat mij betreft.
1 -1
Lazell
Zo ontzettend zonde. Lijkt me een laatbloeier, niet iedereen staat er op zijn 18e. Kon als wisselspeler veel minuten maken op linksback, centrale verdediger en 6. Riedewald is beter dan Dijks, heeft meer potentie dan Viergever en heeft meer ervaring dan Donny, Frenkie en Eiting.
2 -3
Jajijdaar
Waarom the fuck houden we in godsnaam Dijks?
We hebben nog een lange transfer periode tegemoet. Hoe kunnen ze in godsnaam zo vroeg concluderen dat er te weinig belangstelling is voor DIjks?

Echt, ik begin me steeds iets meer zorgen te maken over aankomend seizoen onder leiding van Keizer. Ik hoop dat hij weet waar hij mee bezig is en ook echt kwaliteit kan zien wat er voor Ajax nodig is.
Bosz wist dit bijna perfect te doen vorig jaar. Hij stuurde Dijks ook niet zomaar weg...

Als Richarlison de enige is die nog gaat komen, dan is het alsnog niet goed genoeg allemaal. Ben van mening dat Ajax altijd een net zo gelijkwaardig team moet hebben als het jaar ervoor. En als ze willen streven, dan haal je maar de kwaliteit ervoor.
2 -1
Hammerzeit
Verkopen, verkopen, verkopen!

Gelukkig zitten we zo breed!
5 -2
Josajacied87
Cash is king! Nu hebben we cash, laat ons er wat goeds meedoen.
4 0
Michels
Super zonde dit!
0 -2
Rinus M.
Dat zie ik toch anders.
1 0
Heiko
Ik ook!
0 -1
MFox
Succes daar Jairo. Je debuut tegen Roda was een onvergetelijk moment.
2 -1
afca4eva
De maand Juli is er 1 om heeeeel snel te vergeten... Al denk ik dat het een maand is die ons seizoen zal bepalen.
1 -3
GvanderK
Weer een groot talent weg
1 -4
Labrador
20 miljoen uit de EL, 25 voor klaassen? 9 voor Ridewald, . 5 voor tete, dus we zitten op ongeveer 60 miljoen aan inkomsten in de laatste 2 maanden. Wow
0 0
Voetbalverstand
20 uit EL, Klaassen 27, Tete 3, Bosz 3, Riedewald 9 maakt een mooie 62 mil. Wat geeft Marc uit 7 ton voor v. Leer. (en dan vergeet ik nog Clement ;-))
0 0
Heiko
Prijzen geld is ook niet meer nodig
0 -1
ambtenaar
Lekker hoor, wat gaan we er mee doen ?
0 0
boye04
Roepen dat we van alles gaan doen maar uiteindelijk het met deze groep doen.
1 -1
amthree
Dan valt dit nog vies tegen als je ziet wat benfica krijgt voor hun spelers.
0 0
ajax500
Valt nog mee aangezien 60 miljoen voor één speler tegenwoordig al niet eens meer gek is.
0 0
johnny[joao]
ik zeg niks meer ,helpt toch niet , marc zwemt lekker in zijn zwembad vol met geld ,zelfs vanaf de hoge duikplank raakt hij de bodem niet ,zo veel geld zit erin.ga zo door.
4 -1
Panama
Frank, vond jij dijks niet zo goed dat je hem terughaalde van willem II? Help ons even dan nu
7 -1
HansBeus
En dat is verdediger nr 4. ik adem Ajax, heb rood/wit bloed maar denk nu toch echt dat ze de weg goed kwijt zijn bij Ajax!............... maar de bankrekening word steeds dikker en dikker en dikker....
hopelijk krijgen we daar aan het einde van het seizoen ook een schaal voor want anders kan het wel eens vier op een rij gaan worden!..
2 -2
boye04
Mooi. 50 mln binnengeharkt en al 2 jaar geen fatsoenlijke linksback kunnen vinden... Chapeau!
10 -1
JHM
Krijg net melding van NUsport app, transfer is rond. Crystal Palace heeft het officieel gemaakt via Twitter.
1 0
Mark10
Ben nooit van Jairo geweest, maar we hebben er weer 9 miljoen bij!
TOP, maar selectie wordt er in de breedte niet beter op!

1 voordeel er zal nog wel iemand vertrekken"sanchez, veltman ofzo" in de laatste dagen van deze transfer periode. Maar geld zat, maar fors gebrek aan kwaliteit!!!

Zeker 2 back bij, 1 of 2 ervaren middenvelder en minimaal 1 buitenspeler
3 0
Suarez16_
10 miljoen voor een linksback?
2 0
Balgobind
Wtf zijn ze aan t doen dan?
Weinig back up. Sinkgraven toch middenveldje? Vond m wel wat toevoegen als back. De euro s staan op het veld maar bij ajax niet man man. Weer die k europa l
1 -1
Ajaxfebo
Erg erg zuur dit! 9 miljoen voor iemand die met vertrouwen makkelijk het dubbele was waard geweest!

Slechte zaak
3 -6
AFCAsphere
Een vereiste voor de verdubbeling van zijn waarde is wel dat Riedewald zelf zou moeten presteren, wat hij afgelopen seizoen niet heeft gedaan. Ben al blij met 9 miljoen.
3 -1
Michels
Daar heeft hij ook lekker de tijd voor gehad hè...
1 0
pjs
Kom op Marc. Maak eens wat deals rond de komende dagen. Er zijn echt versterkingen nodig, voorin, middenveld en 2 backs. Duurt allemaal veel te lang alweer. Zie een somber seizoen tegemoet. Hoop dat ik me vergis. Wordt tijd voor prijzen dit seizoen.
4 0
Ajaxbrl
Het Ajax bestuur is alleen al tevreden met andere prijzen €€€€€.
De bokalen zijn leuk voor die spelers/supporters maar dat boeit ze verder geen fuck
3 -2
AFCA-B93
Van Riedewald z'n 10mil moet je toch een betere back kunnen halen dan Dijks denk?
3 -2
WyZynDeBeste
Prima bedrag voor iemand die het toch nooit echt heeft kunnen waarmaken als CV.

Wel moet er nu een CV komen.
2 0
M.Olsen
Mensen die dit niet snappen? Bijna 10 miljoen euro!!! Voor een bankspeler!! Voor dat geld haal je je zo een top cv
11 -1
NouridolbergNeres34
Alleen die cv komt niet want ze kunnen er geen 1 vinden krijg je over 2 weken te horen.
0 0
Ianovic
Maar dan moet je er wel 1 halen
3 0
MosesD
Ja, onder Bosz, onder de Boer niet, toen ook International. Dus 10 mio is echt niet zo gek.
0 0
Ajacied33
Ja heerlijk bedrag,mag van mij weg. Het is gewoon geen vechter,dat irriteert mij aan Riedewald. Oogt en handelt zo nonchalant
5 -1
behangdelul
Precies dat! En 10 mio vangen! Topdeal!
1 -1
Jajijdaar
Of ze willen Bergsma de kans geven...
0 -1
M.Olsen
Ja dat zou jammer zijn. Maar we varen inmiddels goede koers, waar je ziet dat bijv feyenoord nu handelt als wij 3 jaar terug. Dus denk niet dat ze jeugd gaan gebruiken voor de tijd rijp is
1 -1
ram
Dit heeft in mijn ogen helemaal niets met Dijks te maken, wat velen hier insinueren.

Riedewald is voor al 'zijn' posities de derde of vierde man. Verkoop is redelijk logisch. Zeker voor een goed bedrag.

Het aanblijven van Dijks heeft, denk ik, vooral te maken met het drama rondom Nouri. Ik denk dat Sinkgraven de back-up van Ziyech moet worden en Dijks de back-up van Viergever.

Dijks in vorm is voor ons een bruikbare back-up. Al zijn achterhoede én middenveld in totaliteit gewoon onvoldoende. Zowel kwalitatief als kwantitatief. Hopelijk gaat er toch nog wat gebeuren op de transfermarkt!
0 -1
MosesD
Sinkgraven in ogen van Keizer toch weer middenvelder? Het zou kunnen. Ik vind hem, mits fit, als back echt wat toevoegen.
2 0
ram
Dat idee krijg ik, als het echt zo is dat er alleen nog een buitenspeler komt.

Viergever lijkt de eerste linksachter te zijn. Ik denk niet dat ze Dijks hebben weten over te halen te blijven met de belofte om derde linksachter te worden...
En daarbij hebben we nu maar 4 middenvelders (Lasse, Hakim, Frenkie en Donny). Dan is het logisch Sinkgraven daarbij te scharen. Incidenteel kan hij dan misschien linksachter spelen.

Alles bij elkaar, krijg ik het idee dat dit de beoogde constructie is. Al kan ik me bijna niet voorstellen dat Ajax het seizoen ingaat met zo'n dramatisch zwakke achterhoede en zo'n dunbezet en zwak middenveld... maar goed... het lijkt er wel op.
0 -1
ziz0u.
Zou kunnen maar dat betekent niet dat als het middenveld fit is en viergever valt weg, dat sinky op linksback komt te spelen.
Vervolgens heb je de vraag of de 4e middenvelder dan niet eerder speelt dan dijks? ik denk dat f.de jong eerder speelt als vervolgens een middenvelder geblesseerd raakt. dan schuift sinky niet door naar middenveld maar komt f.de jong erin, oftewel dijks is back up van back up dus prima dat ie blijft...
0 -1
Ajaxbrl
We komen nu zoiezo 2 CV's te kort..
5 0
Suarez16_
En een back.
5 0
Ajaxbrl
Veltman/Zeefuik , De Ligt , Sanchez ,Viergever/Dijks (oei magertjes)
2 -1
Rdk1983
Raar hem te laten gaan. Hebben verdedigers hard nodig.
0 -1
Bensco
Echt wanbeleid achterin momenteel. Men gaat wel voor een aanvaller die eigenlijk niet echt nodig is maar achterin veranderd men niks. Straks 2 spelers transfervrij de deur uit en daarachter eigenlijk niks van het niveau wat we nastreven. Riedewald is in potentie een van de betere centrale verdedigers van NL, kan bovendien op meerdere posities uit de voeten. Ajax had veel meer effort moeten steken in het behouden van deze jeugdspeler. Riep het toen al maar doe het nu weer. En we kunnen we roepen dat hij zelf weg wilt maar met de juiste voorwaarden wil iedere speler blijven. Dijks wil toch ook blijven? En die had helemaal geen perspectief bij de club.
3 -1
Johan1
Had die jongen gewoon het vertrouwen gegeven. Hij is multi-inzetbaar. Nu houden we een 2 x afgekeurde Dijks en laten een betere voetballer gaan. Hoezo wanbeleid? Als er een achterhoedespeler niet kan spelen, moeten we terugvallen op een houthakker die de bal amper 5 meter vooruit kan spelen. Bedankt TH voor weer een verloren jaar, lekker gokken op je vriendjes die het met alles eens zijn. Enige vorm van zelfkritiek en reflectie is ons TH vreemd. Ajax gaat sportief kapot door dit wanbeleid, maar de vriendjesclub zorgen goed voor elkaar. Keizer is een trekpop vna vd Sar en Bergkamp. Eigenlijk zou een afstraffing tegen Nice voldoende signaal moeten zijn voor onze fantastische technische staf om lekker op te stappen. Wedden dat ze ook dan weer met allerlei smoezen gaan komen? Je zou onbedreigd jaren kampioen moeten worden met al het geld en een paar goede aankopen. Prutsers.
5 -4
Lazell
Sportief kapot? Waar heb je het over? We hebben een selectie met ontzettend veel potentie, de jeugdopleiding loopt als een gek, de jeugdaankopen zijn subliem en we hebben een gigantisch banksaldo. Wij zullen nooit sportief kapot gaan door dit fundament en dat is niet op de laatste plaats aan het TH te danken. Een basis die PSV en Feyenoord niet hebben.

Dat je het op sommige punten niet eens bent kan gebeuren, niemand is het ooit 100% eens met wat er gebeurt. Niemand kan ook nooit alles 100% goed doen, zelfs Cruijff niet. Er al vast wel het een en ander misgaan, maar doe niet zo dramatisch.
1 0
Johan1
Fundament? Als Sanchez vertrekt, hebben we naast De Ligt totaal geen kwaliteit. Veltman en Viergever spelen al jaren op de toppen van hun tenen, die kunnen niet beter. Schone, Dijks, Dankerlui, Bergsma, Eiting.....zijn dat spelers met de potentie waar je het over hebt? Alleen De Jong is een speler met potentie (en Nouri was dat), verder is het niet uitzonderlijk. We missen op dit moment kwaliteit. De selectie is uitgehold en er is te weinig voor terug gekomen.
0 -1
Nagilahava
Er komen peperdure transfers aan uit Brazilie. Die over 3 jaar jong Ajax verlaten door de achterdeur. Niks te klagen toch?
0 -1
MennoJerry
Ik denk niet dat het kampioenschap afhangt van een linksback. Bovendien vind ik dat er wel heel erg gedaan wordt alsof Dijks bij de amateurs thuishoort. Het zal niet de beste back zijn in de wereld, maar ik heb er vertrouwen in dat ze bij Ajax weten wat ze doen. Blijkbaar zijn de backs waar we voor gingen niet haalbaar. Komen ze er met de clubs niet uit of willen die spelers niet naar de eredivisie. Heb een beetje vertrouwen in Dijks. Ik vind ook dat hij dat verdient. Hij speelt al 8 jaar bij Ajax. Hoe heeft Dijks zich ontwikkeld het afgelopen jaar? Ik weet het niet, ik heb hem niet zien spelen. Za wel iets hoeds hebben gedaan anders zouden ze dit besluit niet nemen.
3 -4
Minsc
Waar is dat vertrouwen op gebaseerd? Het gaat beginnen en de selectie is niet rond maar we hebben wél 100 miljoen op de bank. Wanbeleid.
2 -1
Johan1
Daarom laat je hem ook eerst 2 x gaan.....nee, daaruit spreekt vertrouwen.
1 0
skinny hein
hij wil toch zelf weg?prutser.
1 0
Johan1
Hij wil weg omdat hij geen vertrouwen krijgt terwijl een prutser als Dijks ineens wel het vertrouwen krijgt terwijl hij al 2 keer is afgewezen....echt heel logisch.
1 0
han23
Wordt gewoon een tussenjaartje weer als er geen kwaliteti voor achteron wordt aangetrokken....lkkr man
2 0
FCKUNST
Balotelli overigens niet geschorst
3 0
Ajacied33
Maakt niet uit. Met of zonder hem,we redden het sowieso niet
3 -3
han23
Pfff
0 0
Ajacied33
Ik bedoelde te zeggen dat we de CL niet gaan halen/redden. Ik ben altijd optimistisch wat betreft Ajax. Alleen is de selectie nu nog te fragiel en de tragedie vers. Heb ik al een aantal keer gezegd. Maar hoop dat ik ongelijk krijg natuurlijk
0 -1
GvanderK
Bij Ajax kunnen ze inmiddels zelf Neymar kopen
2 0
Patrick78
Riedewald naar Palace en Dijks blijft bij ons...top gedaan Dagobert Duck! man man man.
9 -2
Rolleman
jaa duhh.. riedewald breng geld op.. dijks niet zo veel
. Zo word er bij ajax gedacht.
0 -6
Lazell
Dijks heeft aardig gepresteerd in Engeland. Een fysiek sterke back met snelheid is daar best gewild. Zou ook zomaar een 8 miljoen kunnen opleveren als hij naar bijvoorbeeld Stoke zou gaan.
0 0
MennoJerry
Bovendien wil Riedewald zelf niet op de bank zitten, anders was ie gewoon gebleven.
4 -1
Panama
Balotelli is helemaal niet geschorst:(
3 -1
pjs
Zullen zo langzamerhand wel op een banksaldo van 200 mln zitten.
0 0
NouridolbergNeres34
Riedewald laat je gaan heeft potentie kan doorgroeien tot een betere speler, is ook nog eens inzetbaar als 6. Maar wat doe je als Ajax zijnde je houd Dijks aan zijn contract.... en Viergever ook maar verlengt hem niet ,lopen dus beide gratis de deur uit. Had dan riedewald gehouden man.

Viergever/dijks de ligt/viergever sanchez/??? Veltman/Zeefuik
Zal je zien dat sinkgraven naar het middenveld gaat hoeven ze daar ook niks meer te zoeken.
Spelen dus gewoon met 4 CV's in de basis viergever ligt sanchez veltman geen enkele diepgang. Lachwekkend beleid
Dit kan toch niet man als sanchez geblesseerd raakt of geschorst wat heb je dan nog staan
Achterin.. we willen doorgroeien in Europa word dan gezegd.
0 0
chrisjuhhh
Zie het als een tussenstap .
Jullie 2 blijven nog komend seizoen , dan kijken wij verder voor vervanging .
Vergeet niet na dit seizoen gaan spelers als Dolberg , Sanchez , Viergever , Veltman , Dijks en misschien Ziyech weg en dit allemaal moet opgevangen worden allemaal .
1 -1
BrandjeXL
Wat een lulkoek is dit zeg. Overmars slaagt er nu al niet een lb te halen en moet er dus volgend seizoen twee halen. Plus dat je ook even 8 tot 12 miljoen minder inkomsten hebt wanneer deze twee volgend seizoen gratis de deur uit lopen. Ik had echt de hoop dat Overmars het eindelijk door heeft maar hij faalt wederom.
1 0
NouridolbergNeres34
achterin is gewoon zo dun bezet daar kan je niet een heel seizoen mee spelen bjj een schorsing of blessure is er een heel groot probleem zeker op CL of EL niveau. Moet echt een linksback en een CV bij. Dijks is geen Ajax niveau en viergever is een cv en geen back.
0 0
Bjorn2321
Riedewald wil zelf weg. En ook alle keren dat hij inviel was hij waardeloos. Zeker meer talent dan Dijks, maar inzet van 3 x niks.
1 0
ajax4ever01
Spelers vertrekken maar wat komt er nog bij Marc?
3 -1
gs1
alleen jeugd spelers
2 0
Redrum
Een reservespeler verkopen voor 9 miljoen en vervolgens besluiten een afgeserveerde speler te behouden zodat er niks nieuws gekocht hoeft te worden. En zo worden we rijker en rijker. Ik begin wel heel nieuwsgierig te worden naar de plannen die ze hebben met al dat geld. Zijn ze soms aan het sparen om een nieuw stadion te bouwen over een paar jaar?
1 0
MennoJerry
Volgens mij liggen er sowieso plannen om het stadion 100% in eigen bezit te krijgen. En daar is ook veel geld voor nodig. Nu wordt het nog deels gehuurd van de grmeente..
0 0
Rdk1983
Zie m graag blijven. Desnoods op t middenveld, daar kunnen we best wat verdedigende impuls en duelkracht gebruiken.
1 -1
Sam Badi
Het is inmiddels woensdag, gaat weer lekker Telegraaf!
1 0
cyrus
jammer maar ja is wel beter voor hem moet snel nieuwe speler spelers bij in de verdediging en nog een buitenspeler vind ik mede ajacieden en sneijder zal ook leuk wezen toch mensen.
0 0
Marc W
Okay opa verteld.., maar vroeger gingen goede aanvallers van midden twintig naar het buitenland om geld te verdienen. Tegenwoordig kunnen we een talentvolle verdediger van net twintig jaar nog niet binnen de gelederen houden. Vroeger kon je een jong team nog bij elkaar houden en hopen dat het sterker werd.
1 0
Rdk1983
Welke maandag? Gisteren iig niet.
0 0
Rolo
Wat ben ik blij dat 80% van de bezoekers niet in het bezit is van de portefeuille van onze club. Iedereen roept maar om versterkingen, volgens de meest is het 5 voor 12.... Het is verdorie 18 juli. En ja je speelt volgende week voorronde CL. Maar als je met de huidige groep (de omstandigheden even daargelaten) niet van Nice kunt winnen, dan kan je net zo goed een nieuwe selectie kopen. Van de huidige basis van vorig jaar zijn alleen Peter's zoon Bertje vertrokken en Davy. Traore vang je op met Kluivert, die vorig jaar al een meer dreiging had in die paar wedstrijden dan Traore die een heel seizoen de kans heeft gekregen. En Davy is op te vangen via vd Beek.

Als je dan naar de opstelling kijkt:

Onana, Veltman, Sanchez, de Ligt, Viergever, Schone/de Jong, Ziyech, vd Beek, Kluivert, Dolberg, Younes.

Als je hier nog niet mee weg komt tegen Nice dan pak maar in en doek maar op. Voor een heel seizoen kom je hier op te kort inderdaad. Dus zal je ergens (backs, middenveld) versterking moeten halen.

Take your time.... ze weten in Amsterdam echt wel wat ze doen. Vorig jaar riep iedereen.. Sanchez... wtf wie is dat, dat weet ik ook niet. En kijk een jaar later,... Hebben ze in de top bij Ajax toch goed gedaan.
9 -1
Finalvoetbal
Kijk je puur qua begroting zouden we aan onze stand verplicht zijn om van Nice te winnen. Hun begroting is slechts 40 miljoen. Die van ons is 2x zo groot.
0 0
Panama
Je zegt het zelf al, backs nodig. En vervolgens zeg je dat ze in amsterdam goed weten wat ze doen. Nou dat klopt dan al dus niet.
En denk dat jij echt de aanvallende invloed van traore onderschat, maar dat zal nog wel blijken
1 0
Havenaar4Ajax
Hij bedoelt natuurlijk dat ze nog even de tijd hebben voordat we de selectie in de breedte moeten aanspreken. Die is inderdaad nog niet op orde, maar voor plaatsing voor de CL heb je (als het niet extreem tegen zit) geen enorm brede selectie nodig. Voor de lange termijn hebben we dus wel extra backs nodig is wat hij zegt.
0 0
Rdk1983
Nice moet je niet onderschatten.
2 0
gras
Hoop dat hij aan het voetballen toekomt, maar ook koppend wat sterker wordt. Everton zou beter voor hem zijn, maar goed. Gun deze gast het beste, al had ik hem veel liever nog bij Ajax gezien net als Tete.
1 -1
ajax500
Nou nog niet rond???
0 0
Eastwood
Zou Frank nog kunnen gaan verrassen met Crystal Palace? In positieve zin bedoel ik dan.
0 0
EVH
Tete 4 miljoen
Klaassen 27 miljoen
Riedewald 9 miljoen
Dijks 3 miljoen ??

Nu nog flink spenderen aan een hele goede linksback, en een buitenspeler.
1 0
gi0vanni
En minstensl 1 of twee centrumverdedigers.
1 -1
Daantje Makkes
Gvd... ik ga hem wel missen hoor maar hij was nogal weggezakt de laatste paar maanden
1 0
Blok537
denk dat hij in de lucht vooral tekort komt, soms ook te nonchalant in zijn aanname wat te lang duurt dus waarom Engeland? Enige voordeel is dat FdB er voorlopig coach is maat als dat de enige reden is.
0 0
NouridolbergNeres34
Riedewald is een prima speler alleen bij ons is hij op elke positie back, cv, 6, minder dan wat er in de basis staat. Op 6 vond ik hem een prima speler. Maar we hebben donny, eiting komt er aan en schone en frenkie kunnen er spelen. Het beste Jairo hoop dat je basisspeler word en slaagt bij Crystal Palace, het is je gegund.
4 0
Lazell
Inderdaad, maar vind het heel jammer als hij gaat. Nog steeds een jongen met heel veel talent. Het is gewoon geen jongen die er met zijn 17e staat zoals De Ligt, Dolberg en Kluivert.
2 -1
Stibba020
Dit is dan de 6e die vertrekt van het eerste elftal, als we Serero niet meetelen. We hebben er tot nu toe twee voor terug gekregen.
1 -1
Jayq
Nee hoor, we hebben er al 5 bij gekregen.

Neres is (in de wetenschap dat huurperiode van Traore afliep) al in de winter aangetrokken. Deze zomer zijn Van Leer en Huntelaar aangetrokken. En Zeefuik en Eiting zijn doorgeschoven naar het eerste elftal. Nu (na vertrek Reidewald) is er vooral nog een linksbenige verdediger nodig, en als Bergsma en/of Savastano (nog) niet rijp worden geacht, dan zal die gekocht moeten worden.

Er wordt vaak vergeten dat eigen jeugd die doorgeschoven worden naar het eerste elftal ook nieuwe spelers zijn. Bij Ajax wordt nu eenmaal niet voor iedere verkochte speler een nieuwe speler aangekocht, maar wordt dat ook altijd deels opgevangen met eigen jeugd (vooral bij vertrekkende reservespelers).

Zo werkt Ajax, en dat is de reden waarom wij zo trots zijn op onze club.
15 -2
gi0vanni
Mee eens alleen 2 dingen: Neres is gehaald voor el Ghazi. (Traore was de vervanger van Milik.) En indien de eigen jeugd echt op niveau is zoals Eiting denk ik is het prima. Anders niet.
0 0
Stibba020
Er is nooit gezegt dat Neres voor Troare is aangetrokken hoor.. Vorige jaar is wel gebleken in de finale en de uit wedstrijden tegen Lyon en Schalke dat je ervaring miste. Nu heb je de meest ervaren speler laten gaan(Klaassen) en speel je geen Europa League maar Champions League. Het is er alleen maar jonger opgeworden en aangezien je al drie jaar zonder prijzen zit. Zal je dit jaar toch echt weer is kampioen moeten worden. Ajax moet in mijn ogen nog een linksbuiten, ervaren middenvelder en een linksback halen.
4 -2
Jayq
Volgens mij heeft Huntelaar veel meer ervaring dan Klaassen...
1 0
Stibba020
Ja want Huntelaar is een basisklant... Westermann had ook veel ervaring.
2 -1
Jayq
Waarschijnlijk niet.

Maar volgens jou gaan we Europees tekort komen omdat we onze meest ervaren speler verkocht hebben. Als het puur op ervaring aan zou komen dan is het al opgelost, kwestie van Huntelaar wel opstellen, dan hebben we alweer meer ervaring in het veld staan dan vorig jaar (in de wetenschap dat de rest ook allemaal weer een jaar meer ervaring heeft)
2 -2
chrisjuhhh
Hehe eindelijk iemand die het snapt (als een van de weinige hier )
Ajax koopt pas als er niemand is uit eigen jeugd voor die positie .
4 -5
CaptainDavy
9 miljoen nog een mooi bedrag gezien hoe weinig hij speelde laatste jaar. Hoop dat ie weer opbloeit daar onder Frank.
2 0
Redrum
De verkoop loopt weer gesmeerd!
9 0
Toon meer reacties