Dolberg: 'Moet uitleg nog accepteren'

BvdPloeg, 23-09-2016 om 11:53, 8919 views, Ajax Life |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Kasper Dolberg heeft nog niet helemaal vrede met het feit dat hij niet alles speelt bij Ajax. De Deen doet het goed tijdens de minuten die hij krijgt, maar Peter Bosz neemt hem in bescherming.

Dat komt omdat het zwaarder wordt, helemaal nu Dolberg te horen heeft gekregen dat hij meer moet leveren. 'Ik moet van de trainers meer 'aan staan' tijdens de training. Meer inzet en concentratie tonen. Dit seizoen is elke training pittig en vergelijkbaar met een wedstrijd. Alles gaat sneller. Ons spel vraagt veel van onze fysiek. Ik voel nu dat ik vorig jaar beter had kunnen trainen. Ik werk harder en ben elke dag moe. Mijn lichaam en hoofd hebben het even zwaarder', vertelt hij in de nieuwe krant van Ajax Life.

'Iedereen let goed op en waakt voor overbelasting. Ik begrijp de uitleg dat ik niet elk duel kan spelen. Ik moet het alleen nog voor mezelf accepteren. Er is veel vertrouwen in mij. Ik voel dat ook', zegt Dolberg, die met meer ervaring misschien al wel de spits van Ajax was geweest. 'Of ik hier op mijn 25ste nog speel? Ik lig vast tot mijn 23ste. De tijd zal het uitwijzen.'

Hij krijgt in ieder geval veel advies van ploeggenoot Lasse Schöne. 'Hij praat op en naast het veld met me. Zo gaf hij me advies om van buiten het strafschopgebied te schieten, omdat ik een vrij hard schot heb. Mijn doelpunt tegen PAOK-thuis was daar een voorbeeld van. Als ik in positie kom en tijd heb, moet ik schieten.' Ook van Bertrand Traoré leert hij veel. 'Vooral de manier waarop hij gemakkelijk wegdraait bij zijn tegenstanders en zijn dribbels.'

Lees meer over Kasper Dolberg in Het Verhaal Achter van augustus.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
020ouwe
Ik kan het wel snappen dat hij niet altijd basis staat. Maar met traore telkens op de spits positie neer te zetten snap ik dan weer niet, idereen ziet toch dat hij een echte rechtbuiten is en daar het beste presteert? Maargoed.. Cassierra en dolberg kunnen elkaar prima afwisselen op 9. Beide tonen veel potentie, laat ze het maar uitvechten wie in de toekomst de 1e spits word. Al vind ik dat dolberg een klein streepje voor heeft, maar cassierra vind ik zeker ook veel potentie tonen.
2 0
bremovic
dolberg nummer 1 op dit moment voor de spits vind ik,doet het veel beter dan traore die nog niets heeft laten zien.
zo zou ik ook viergever uit de basis halen en veltman terug centraal en tete op de rechtsback terug.ziyech moet op de 10 gaan spelen en klaassen een linie terug,ten koste van riedewald of gudelj. dan is er nog de rechtsvoor positie,daar zou ik cerny dan doen denk ik,want el ghazi draait niet en wat je zag tegen willem 2 is dat hij alleen maar ziyech naar doet(beetje jammer)
1 -1
020ouwe
Traore heeft zeker wel mooie creative dingen laten zien, aleen niet op 9.. Op een paar acties na dan. Traore moet gewoon rechtsbuiten en laat dolberg en cassierra gewoon uitvechten wie er spits staat. Voor de rest 100% met je eens.
0 0
JohnDylan
Ik zou Cassierra en Dolberg om en om in de basis zetten aangezien ik ze ongeveer even goed vind en ik goed kan begrijpen dat Dolberg de belasting nog niet aankan om elke wedstrijd te starten. Vorig seizoen had hij al veel kleine blessures door overbelasting en dat was in de A-jeugd. Het is dus verstandig dat ze voorzichtig met hem zijn.
3 0
grannig mokum1
Achterhoede alleen dijks wisselen met sinkgraven.
Schöne doet goed op 6 , Riedewald is toch beetje statisch.Klaassen samen Ziyech op het middenveld rechts Traore links Younes spits Dolberg.... Wanneer Klaassen niet goed speelt wisselen met Bazoer, en zo ook met veltman wisselen met Tete
0 0
Melvin01
Bazoer Tête en Sinkgraven verdienen een basisplek nav woensdag. Deze wedstrijd kan een statement zijn richting anderen dat als je zulke wedstrijden goed presteert dat je kans maakt op een basisplek.
Ik hoop op:

Onana
Tête Sánchez Riedewald Sinkgraven
Ziyech Bazoer Klaassen
Traoré Dolberg Younes
0 0
mickey2602
Afgelopen dinsdag las ik hier reacties dat de wedstrijd tegen WillemII cruciaal zou worden voor Bosz. Toen kwam ie met de opstelling of beter gezegd,de Telegraaf kwam met de opstelling en werd ie aan alle kanten afgemaakt. Hoe kan je dat nou doen,je gehele elftal wisselen/veranderen terwijl je 4 weken geleden tegen dit WillemII nog verloren hebt... Ik geef toe,ook ik had er bedenkingen bij.
En nu is ineens de wedstrijd van morgen weer cruciaal want nu moet ie zijn beoogde basiself gaan veranderen omdat de jongens woensdag zo goed hebben gespeeld.
Ben al blij te lezen dat hij waarschijnlijk de basiself morgen ietwat zal gaan veranderen maar ik verwacht niet veel veranderingen. Hooguit Sinkgraven weer linksback en Ziyech middenveld maar dan heb je het wel zo ongeveer gehad denk ik.
1 0
ajaxinho
Haha!

Veel mensen namen Bosz niet meer serieus,
na de bekendmaking van de opstelling tegen Willem II.
Waaronder ikzelf.

Maar Bosz heeft de juiste conclusies op de training.
Echt verbazingwekkend hoe (wedstrijd)fit die reservespelers toch zijn.

Ben benieuwd wat hij gaat wijzigen...
2 0
JPC40
Geduld moet hij hebben.
0 -1
ajaxinho
Bosz heeft er spijt van... het heeft ons miljoenen gekost.
0 0
druif
Dolberg, 18 jaar, spits die net komt kijken maar het wel al heel aardig doet, die heeft gedebuteerd onder deze trainer, geeft aan dat hij de uitleg van waken voor overbelasiging begrijpt (maar het nog wel moet accepteren). Wordt dus verstandig met die jongen omgegaan. Ondanks de honger bij die jongen zelf. Allemaal prima denk ik toch.

Verder zegt dit 18-jarige talent dat hij veel vertrouwen voelt van de staf en veel leert van spelers als Schone (belangrijk gehouden door Bosz, ondanks zijn rol op het tweede plan) en Traore (gehaald door Bosz). Lijkt mij ook iets om op zich als iets positiefs te zien.

Verder zegt hij ook dat hij, vergeleken met vorig jaar, nu echt het gevoel heeft dat het een stuk zwaarder is geworden. De trainingen op een hogere intensiteit zijn. En de trainingen net als wedstrijden voelen (itt vorig jaar). Lijkt mij ook positief voor de nieuwe trainer.

Wat is jouw reactie: Bosz zou (ergens) nu alweer spijt van moeten hebben.. want (iets) heeft ons miljoenen gekost? Als je daarmee doelt op het mislopen van de CL (miljoenen) zou ik zeggen dat de 1-1 tegen de Graafschap ons dan vooral die miljoenen heeft gekost... iets wat onder onze vorige trainer heeft plaatsgevonden.

Maar in zijn algemeenheid: waarom toch overal telkens alleen maar het negatieve uit halen? Zijn wij Ajax-supporters ondertussen collectief zo depressief geworden dat we nergens meer het positieve van willen of kunnen inzien? Ik snap het oprecht niet... dat continue gezanik op onze eigen club.
3 -1
ajaxinho
Ik ben altijd positief over Ajax ;)

Maar niet altijd over de beslissingen van het bestuur en de trainer.

Daarom ben ik hier.
0 0
Knalpot
Ik word er ook heel moe van :(
1 0
ajaxinho
Ik word moe van aankopen,
die niet beter presteren dan onze talenten.

Ik ben er heilig van overtuigd dat een basisplek voor hem,
tot betere teamprestaties had geleid.

Al was het maar voor de eerste helft.
Cassierra is een uitstekende vervanger.

Risico's nemen we altijd, bij Ajax, met jonge spelers.
En dat heeft in het verleden tot successen geleid.

Dolberg is zonder twijfel een Ajax-speler.
De aankopen, in dit geval Traore, zijn dat (nog) niet.
1 0
suske
Beter was geweest dat de aanhef van het artikel was geweest. Dolberg: ik moet de uitleg nog accepteren.
1 -1
mickey2602
Je voegt 2 woorden toe,nl "ik"en "de".
En dat zal het duidelijker maken?
0 0
niquedegraaff
Hij komt net kijken. Speelt goede wedstrijden maar om nu al meteen zo'n muil op te zetten vind ik een beetje raar. Hij moet dus 'beter trainen'. Ook weer zo'n belachelijk iets. Zolang hij goed voetbalt.. van trainen wordt je alleen op de lange termijn beetje bij beetje beter. En als hij dat met halve inzet beter doet dan met 150% op trainingen en 80% in wedstrijden weten we allemaal waar dat eindigt.

Is een ras voetballer. Dat je hem beschermt voor overbelasting is goed maar dat gezeik over trainingsinzet is kapotmakend. Zelf moet ie verder niet zeuren over die mindere speelminuten. Komt net uit de A1.
1 -10
suske
Lees het stuk nog eens goed. Ik denk dat je dan een andere conclusie trek dan wat je nu doet. Harder trainen ervaart hij positief. Hij is het eens met de trainer en met schóne.
2 0
Clarence
Heb je wel goed gelezen? Of was het teveel tekst voor je? Hij reageert juist heel verstandig en zegt alleen dat hij zelf erg gretig is.

Scherp trainen is juist ontzettend belangrijk en de beste manier om nog beter te worden. Ook voor rasvoetballers...
3 0
ntdune
Bestudeer het stuk tekst grondig alvorens je een reactie plaatst.
3 0
gi0vanni
Reactie van de dag!
2 0
CL=5
Gelukkig hebben we deze topper in huis want dit wordt echt een hele grote. En die sneue Brands maar denken dat we jaloers zijn op die beperkte statische jankbek die daar in de spits staat. Van Dolberg gaan we echt heel veel plezier hebben!
2 0
AjaciedNB
Zo jammer dat hij dus een contract heeft t/m z'n 23ste, maar dat hij contract waarschijnlijk niet volledig uitdient, en op z'n 22ste alweer pleite is.
We hebben de parels, Maar we dienen helaas alleen als springplank.
0 0
Truus de Bakker
Daar doe je dus niets aan. Spelers eerder klaarstomen? Dan worden ze gewoon eerder weggekocht. Spelers ertoe bewegen om langer te blijven? Vanaf een bepaalde leeftijd heb je de toppertjes niets meer te bieden. Helaas. Spelers met het talent van een Eriksen zijn op hun 21ste / 22ste uitgeleerd in Nederland.
0 0
Chesterson93
Hem 4 jaar in het eerste is al heel wat.
0 0
oudzuid2
kerel komt net uit de A1 en hij vindt alweer dat ie alles moet spelen, zucht...
1 -10
mickey2602
Lezen kan soms best lastig zijn toch?
6 0
RaynoFischer
Nee hij wilt graag alles kunnen spelen en begrijpt de uitleg ook zegt ie.

Dat is heel wat anders ;)
3 0
suske
hij wil alles spelen maar begrijpt zelf ook wel dat dat niet mogelijk is. gezien zijn leeftijd.
1 0
ajax4ever01
Komt wel goed met deze jongen.
1 0
ntdune
Toch wil ik Cassierra een paar wedstrijden achterelkaar in de spits zien. Allebei talentvolle jongens en hebben een lang seizoen voor de boeg.
3 0
ajax4ever01
Eens
2 0
Pazuzzu
Cassierra laat nu zien dat hij ook echte klasse heeft. Vind het gewoon jammer dat Traoré en Dolberg en Cassierra tegenhoud. Het lijkt wel als of Dolberg en Cassierra huurlingen zijn en Traoré een jarenlange aankoop. Natuurlijk blij als Traoré vaker gaat scoren maar dan liever op rechts. Lijkt me ook voor hem beter. Ik snap Bosz de laatste weken niet. Volgens mij had hij gisteren liever persoonlijk gelijk gehad want oke redelijk wat balverlies van Ziyech maar geen tegengoal en het hele team speelde beter. Zelfs de verdediging was kort en fel. En ipv balverlies mag je ook zeggen: 2 assists en 1 goal.
0 0
EricAjax1
Las vorig seizoen op dit forum veel reacties dat hij het eerste nooit zou halen en dat het een middelmatige spits zou zijn.. kende hem toen nog niet zo goed maar ik denk dat hij iedereen verrast heeft inmiddels. hoop dat ie lang bij ajax blijft
0 0
RH1900
Was wel een groot talent, maar hij oogde wat lui en miste killerinstinct (was voorheen in Denemarken linksbuiten). Was ook regelmatig geblesseerd.
Iedereen zag wel dat Kasper talent had, maar niemand had deze ontwikkeling verwacht. Vaak is het killerinstinct moeilijk aan te leren, maar nu heeft ie al echte spitsen goals gemaakt waar hij bij de eerste paal voor zijn directe tegenstander kruipt.
Ook is hij ontzettend balvast geworden, en houdt ie ballen in de Eredivisie nog makkelijker bij zich dan hij deed in de A1.
Volgens mij zag niemand dit aankomen op AS binnen een jaar.
3 0
ntdune
Ook voorin een luxeprobleem, ik zou niet graag in de schoenen van Bosz staan.
0 0
Masthab
Goede spits hoor. mooie aannames en draait goed weg en niet te vergeten een hardschot. Mateo heeft mij ook positief verrast.
1 0
Ajacied1989
Vorig jaar in de A1 vond ik hem bijna bang lijken op sommige momenten, andere momenten oogde het ongeïnteresseerd of lui, maar elke keer als hij de bal kreeg gebeurde er wat goeds. Dat hij zo makkelijk de stap naar het eerste zou zetten had ik nooit verwacht.
0 0
Jwduijm
komt goed kasper!
0 0
Tpes
Koele kikker.

0 0
Tpes
Koele kikker.

0 0
Noxin
Die komt er wel.
0 0