Vink: 'Confrontatie gezocht met Dolberg'

BvdPloeg, 03-08-2016 om 09:45, 6977 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Gery Vink is naar eigen zeggen veel bezig geweest met Kasper Dolberg. De jeugdtrainer vertelt in de nieuwe Voetbal International over het eerste jaar van de Deen bij Ajax. 

'De eerste maanden was Kasper echt geniaal', weet Vink nog. 'Hij zat nog in het ritme van de Deense competitie en liet fantastische dingen zien. Kasper maakte acties waaraan je kon zien dat het een talent uit de buitencategorie is. Zo heeft hij met de bal aan de voet een extra versnelling binnen een versnelling in huis. Ik zag balaannames waarmee hij direct kon door voetballen. Als een verdediger wild kwam inglijden wipte hij de bal precies op tijd op, je zag zijn kopkracht en balvastheid, zijn harde schot. Ik was serieus onder de indruk. Na de winterstop ging zijn niveau wat omlaag. De vermoeidheid begon op te spelen, hij kreeg last van pijntjes.'

Toch had Vink ook zijn handen vol aan de spits, die soms wat laconiek en stil overkwam. 'In het begin zag je dat soms op het veld in zijn houding terug. Dan kon het spel zomaar twintig minuten aan hem voorbijgaan. En opeens deed hij dan weer iets geniaals. Op dat vlak heb ik meerdere keren de confrontatie met Kasper gezocht. Het gemakzuchtige wat er soms in sloop, moest eruit. En ik heb hem aangegeven dat hij uit zijn schulp moest kruipen. Dat waren, bij wijze van spreken, grotere aandachtspunten dan zijn voetbaltalent. Want dat laatste heeft hij van nature. Zijn debuut in het eerste elftal is een goede nieuwe prikkel voor Kasper. In de A-junioren ging het hem door zijn kwaliteiten soms te makkelijk af. Op de training van de A-selectie en in De Arena wordt hij optimaal uitgedaagd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
Veel laten spelen en toch niet al teveel belasten i.v.m. blessures. Een gevoelige afweging.
0 0
JohnDylan
Vink is een echte veldtrainer die spelers beter kan maken door zowel de juiste trainingen als de juiste mentale begeleiding. Hij is al jaren één van de beste jeugdtrainers die Ajax heeft en ik hoop dat wanneer Spijkerman ermee ophoudt Vink naar het eerste wordt gepromoveerd. Ik denk dat hij de warmte aan de technische staf van het eerste toe kan voegen die vooral jonge spelers nu vaak nog missen.
1 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Dolberg speelde tegen PAOK een goede wedstrijd, maar ik heb hem bij de A1 geen enkel goede wedstrijd gezien, ik ben benieuwd hoelang die het volhoudt.
2 -6
Piejotter
Als je regelmatig wedstrijden zag van A1 dan zeg je dit niet. Nonsens!
0 0