Expect the unexpected: Mohammed Kudus

REINVZR, 17-07-2020 om 10:15, 14744 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax' nieuwste aanwinst Mohammed Kudus is met bliksemsnelheid vastgelegd. Dinsdag deden de eerste geruchten de ronde en donderdag zagen we hem zijn medische keuring ondergaan en officieel gepresenteerd worden. Wie is deze speler en wat kunnen we van hem verwachten?

'Expect the unexpected', aldus Lasse Poulsen, lid van het bestuur van de officiële supportersvereniging van FC Nordsjælland. 'Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al een sleutelspeler, vanwege zijn creativiteit. Hij is het type speler dat in de as een aantal tegenstanders kan uitspelen met een dribbel en voor veel gevaar kan zorgen, met passes door de verdediging heen.' 

Sinds de geruchten over de creatieveling losbarstten op internet was het een hot topic wat nou de positie van Kudus zou zijn. Hij schijnt zo'n beetje overal behalve in de verdediging uit de voeten te kunnen als we de meningen moeten geloven. 'Hij is als vleugelspeler, valse spits en overal op het middenveld in te zetten. In mijn ogen komt hij als nummer acht het beste uit de verf. Vanuit hier kan hij aanvallen opzetten, maar door zijn loopvermogen ook in the box komen en scoren', duidt Poulsen over Kudus' mogelijkheden qua positie.

Men mag in de handjes wrijven, want Kudus is een speler die veel spelvreugde meebrengt. Een eigenschap die in het Amsterdamse altijd welkom is. 'Het is een speler die op gevoel voetbalt, speels en experimenterend', aldus Poulsen.

Wel moet er gezegd worden dat het hier om een negentienjarige speler gaat. Een speler die na anderhalf jaar in Denemarken te hebben gespeeld al de overstap maakt naar Ajax, waar het niveau een stukje hoger ligt. 'Kudus is hét voorbeeld van een ruwe diamant. Hij moet nog een hoop ontwikkelen, vooral verdedigend. Ook heeft hij nog de neiging de bal te lang aan de voet te houden, waardoor het tempo en de verrassing uit een aanval kan verdwijnen. Maar een speler als hij vergeef je zulke momenten snel weer. Als hij net een slechte actie had, kan hij een moment later weer een gouden pass geven. Dit maakt hem echt een publiekslieveling!' 

(foto via @kudus_mohammed)

Reinand Visscher (reinandvzr | reinandphotography | r.visscher@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Nice man, ik dacht eerst dat dit weer een breedte aankoop was, maar als je de supporters van fcn op social media hoort, moet er toch speciaals zijn aan die jongen. Ben benieuwd!
0 0
wzawzdb91
Komt goed over in dat interview. Zelfvertrouwen en lef druipen er vanaf.
1 0
Soccerskins
Mmhh het beste als nummer 8 zegt hij dus. Laten wij nu zonder nummer 8 spelen.
0 0
Schwalbino
Het is maar een nummer. We geven hem gewoon een ander shirt.
2 0
Schip
In niets een zes dus, zoals elders werd beweerd. Een intuïtieve speler. Alleen dat verhaal dat hij zo creatief is, wordt bij VI anders over gedacht. Ik laat me graag verrassen, maar dit lijkt me een prima aankoop. In alles echt een Ajax speler: techniek, spelplezier, publiekstrekkert.
2 0
Schwalbino
Brian Roy!
0 0
ossenaar
Grappig dat je dat zegt, ik dacht namelijk hetzelfde na het zien van wat beelden en het lezen van verhalen!
0 0
Dennis129
Brian Roy? Als ik aan Brian Roy denk denk ik aan die linksbuiten die nog ouderwets steeds de linksback opzoekt en buitenom gaat en een voorzet geeft.
Ik heb net een 10 minuten compilatie van Kudus gezien en daarin speelt hij puur vanuit de as met heel veel dribbels. Wel echt een publieksspeler.
Nou speel je bij Ajax in hele kleine ruimtes met 30-40 meter tussen de aanval en verdediging en had hij daar 60- 70 meter maar zag het er wel echt veelbelovend uit
0 0
Jojo49
we hebben brobby , een krachtmens, we hebben promes , we hebben tadic , neres, antony, traoree, en kubus , die kan alle kanten op. we gaan weer genieten. en we hebben er nog veel meer.marc is weer zeer goed op dreef . donny hebben we nog. onana. wat een weelde.
4 0
Redrum
Mensen zeggen vaak dat je op basis van Youtube-beelden geen goed beeld kan schetsen van een speler, maar ik vind dat onzin. Je kan alle gespeelde wedstrijden van Jens Toornstra achter elkaar kijken en het gaat je niet lukken om 3 fluwelen aannames, 2 indrukwekkende dribbels of 4 sublieme steekpassjes te vinden. Deze jongen wordt een sensatie bij Ajax, gegarandeerd.
7 -1
BillSplate
Dat gold ook voor Siem lol.
0 0
Kingoffdatoilet
Dat gaat je bij Toornstra wel lukken hoor. Die schiet nog wel eens een bal goed binnen, neemt een bal wel eens goed aan, geeft wel eens een goede steekbal en speelt zelfs nog wel eens iemand uit. Toornstra vind ik nou een Feyenoord speler die meer in z'n mars heeft dan dat hij bij Feyenoord kan laten zien.
1 0
Mikenick
Grappig, ik vind Toornstra juist een speler die bij Feyenoord alles eruit haalt wat er in zn mars zit. Heeft inderdaad soms wel wat mooie dingen, maar is verder in alles een speler die bij Feyenoord hoort.
1 0
Schwalbino
Mocht het team niet draaien dan komt hij als cv te spelen. Wat denken jullie?
0 0
Redrum
Ik denk dat Erik de optie nu al serieus overweegt.
0 0
insectenverdelg
Als t maar in t centrum is. Of op de flank.
0 0
Hagmag
Welkom Mo Kudus.
0 0
Schwalbino
Mokum Dus.
6 0
Gooseman
Geruchten waren er toch al een paar weken geleden.
0 0
Ozymandias
Vergis je niet de geruchten over Yusuf (van een paar weken geleden) met de geruchten over Kudus? De geruchten hadden dezelfde Deense bron en het zijn beide jonge Afrikaanse middenvelders die dit seizoen in Scandinavië speelden.
1 0
Gooseman
https://ajaxreport.nl/2020/06/29/ajax-met-manchester-united-op-de-tribune-voor-spits-mohammed-kudus/
1 0
Ozymandias
Oh wow, dat gerucht had ik totaal gemist.
0 0
Gooseman
Was ook meer dat ik de naamgrappen kon herinneren. Verder niet van uit gegaan dat er een kern van waarheid in zou zitten, gezien de interesse van ManU.
1 0
Danishdynamite
Blij met deze aankoop, niemand weet hoe het gaat uitpakken maar met Anthony, Kudus en Giovanni toch leuke, creatieve spelers erbij. Zeker met het verlies van Ziyech en vorig jaar met Frenkie, blij met aankopen die durven acties te maken. Ook een groot verschil met de aankopen vorige zomer waarvan Martinez heel goed uitpakt, maar geen creatieve speler is. En dan de rest toch wel te statige spelers zijn voor Ajax. Worden leuke spelers voorin en benieuwd hoe het bij elkaar gaat passen met Promes, Neres, Tadic, Donny er nog bij.
0 0
De Stift
Helemaal eens! En dan komen we vanuit de jeugd met Gravenberch, Unuvar, Traore, Brobbey en Hansen ook nog heerlijke spelers aan!
0 0
aschja
Maar welke van die spelers heeft die Ziyech pass in de voetjes?
1 0
Knalpot
Als je die pass niet in je team hebt moet je iets anders spelen zo moeilijk is dat nou ook weer niet.
0 0
036AFCA97
Die heeft bijna geen enkele speler in de wereld, behalve Messi misschien. Ziyech is echt een van de beste passers van de wereld. Denk dat we blij moeten zijn dat we daarvan hebben kunnen genieten en niet moeten kijken of een van onze huidige spelers die kwaliteit kan evenaren, want dan worden we alleen maar teleurgesteld.
1 0