Overmars: 'Spelers zijn bang en snappen het niet'

BartVeenstra, 02-04-2020 om 09:10, 5250 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, geeft in gesprek met De Telegraaf aan te weten dat er veel spelers in de Eredivisie zijn die bang zijn om nu nog te voetballen. De beleidsbepaler van Ajax gaf in de ochtendkrant zelf ook al aan te willen dat de Eredivisie per direct stopt.

'Als ik nu nog voetballer was geweest, zou ik ook niet helemaal happy zijn', zegt Overmars, die uitlegt waarom de voetballers voorlopig het veld niet op willen. 'Spelers hebben ook vaders, moeders, opa’s en oma’s. En ze zeggen dat het toch niet lekker voelt om eventueel de besmettingsbron te zijn van een familielid dat heel erg ziek kan worden of zelfs kan doodgaan. Ze zijn bang en snappen niet dat zelfs de volksgezondheid moet wijken om door te voetballen.'

De Telegraaf schrijft donderdagochtend ook dat de aanvoerders gezamenlijk willen dat de Eredivisie per direct stop wordt gezet. De voetballers willen pas weer trainen en wedstrijden spelen als het RIVM zwart op wit kan verklaren dat het honderd procent veilig is.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Arek Milik
Alleen gangster Promes is niet bang... hij heeft tenslotte een masker!
1 -2
Web
Hele wijze woorden
Ik zou NOOIT gaan spelen
Ik maak mij zelfs zorgen of je in september wel weer kan spelen
Bovendien als je dat verschrikkelijke virus op loopt, kunnen maar zo je longen beschadigd worden, of dat het maanden kan duren voordat je weer de oude bent
En dat de clubs boven een stand leven, eigen schuld
4 -1
b.hulshof
Iedereen is bang momenteel, een schoonmaker moet momenteel voor 9 euro per uur verplicht aan het werk. Sporters met gigantische salarissen zitten momenteel terecht thuis. Er zal onvoorstelbaar veel gaan veranderen, en als al deze ellende binnen een jaar niet stopt zal betaald sporten voorlopig verleden tijd zijn.
0 0
FreddyAX
Als een schoonmaker geen veilige werkomstandigheden geboden krijgt dan is zijn werkgever in overtreding van de ARBO wet ,dat geldt in ieder geval.
Bij topsport is het niet alleen dat de sporters gevaar lopen maar zeer zeker de supporters, dat is al gebleken door de verspreiding van het virus na Atalanta- Valencia.
Daarbij is het bij sport niet te vermijden dat je geen afstand van 1,5 meter houdt dat is gelukkig op de meeste werkplekken wel het geval.

Een goede vergelijking is dus niet mogelijk, het salaris lijkt me niet afgestemd op het wel of niet willen werken onder gevaarlijke omstandigheden.
1 0
Ajacider
Laten we nou niet doen of voetballers tot de risicogroep behoren. De angsten die zij hebben kent iedereen. Geen reden om iedereen maar tot juni thuis te laten zitten. Kan niemand veroorloven behalve de verwende voetballers met hun onevenredig hoog salaris.

Die 1,5 meter is een preventieve maatregel. Hoe efficient die is zal nooit toetsbaar zijn. Maar hoeveel mensen (stelletjes en echtparen) slapen in hetzelfde bed dat gemiddeld 140 of 160cm breed is. En je slaapt zo ongeveer 1/3 van de dag. Wacht nog steeds op cijfers en een rapportage van bijvoorbeeld de NOS over leeftijden en medische condities van de sterfte en opnamecijfers. En die gaat nooit komen.

Om een lang betoog kort te houden. Wie niet ziek is kan niemand besmetten. Laat het handen schudden achterwege, laat spelers met verkoudheidsklachten testen doen en hou ze buiten de selectie. Er is zoveel mogelijk. Maar de Hollande nuchterheid is inmiddels wel verdwenen. Beetje de omgekeerde versie van het placebo-effect.
0 -1
Libero
Dit betoog had veel korter gekund en gemoeten. Man man man, wat praat jij een ongekende hoeveelheid poep.
0 0
Jojo49
terecht ,this maar sport , waar veel geld helaas mee gemoeid is. maar this maar sport. oh dat geld. schaf geld af in een nieuw leven.
0 0
Deepblue
Ik vind ook dat de ED beter kan worden gestopt. Maar het belachelijke verhaal over bang en gezondheid is echt veel te prematuur - laat dat aan de experts over.
2 -8
Libero
Meer dan 1300 doden in Nederland, het aantal nieuwe doden per dag neemt nog steeds toe en jij vindt het prematuur?
Misschien moet jij eens wat gaan lezen en actualiteitenprogramma's kijken. Als je dat al gedaan had zou je het niet hebben over wat de experts zeggen. Die laten er nl. collectief geen twijfel over bestaan dat we er als maatschappij in zijn geheel héél voorzichtig mee om moeten gaan en voorlopig niet mogen verslappen in de maatregelen. Waarschijnlijk zelfs pas in juli.
En who the fuck ben jij dat je voor een ander bepaalt of ze wel of niet bang mogen zijn?
0 0
FreddyAX
Prematuur is voorbarig .Jij vindt dus dat er een bewezen gevaar voor de gezondheid moet zijn.
Welnu dat is er , de experts van het RIVM waarschuwen dagelijks, niet meegekregen misschien?
1 0
3sterren
Jij behoort zeker tot die handvol ongelovigen die denken dat het een ’normaal’ griepje betreft ...
2 -1
Web
Weet je wel wat je zegt?
Heb je zand in de ogen?
Of volg je het niet?
1 -1
GeleenAjax
Ik snap ook niet dat Italië en Spanje, de 2 zwaarst getroffen landen, en daarbij Engeland niet aan de bel trekken om doorvoetballen te voorkomen.
7 0
DarkChild
heeft met tv contracten en (dus) geld te maken. Heel veel geld. Waarschijnlijk zitten die contracten op zo'n manier in elkaar dat je significant minder of helemaal niks krijgt als de competitie niet is uitgespeeld en dus alle wedstrijden niet uitgezonden zijn geworden.
0 0
Labrador
Heerlijk hoe Marc zijn bek open trekt.
8 0